Je Joomla CMS dobra izbira za izdelavo spletnega mesta?

zakaj izbrati joomla za gradnjo spletnih strani


Joomla je odprtokodna platforma, ki je bila leta 2005 programirana v programskem jeziku PHP in običajno uporablja MySQL ali PostgreSQL, podobno kot WordPress, in je drugi najbolj priljubljen sistem za upravljanje vsebine iz interneta po WP, ki lahko upravlja z vsebino spletnega mesta, bodisi spletnega dnevnika, predstavitev ene ali druge vrste.

Za izbiro Joomle za vaše spletno mesto obstaja vsaj 7 razlogov, in sicer so: nizke cene, prihranek časa, neobstoj ali pomanjkanje potrebnega programskega znanja, visoka združljivost, enostavna uporaba, nadstandardna organizacija in zmogljivo orodje za ustvarjanje menijev.

Izdelajte spletno mesto brezplačno ali z nizko ceno

Sprva vsi želijo vedeti, koliko stane izdelava spletnega mesta, no, Joomla je popolnoma brezplačen, tudi večina predlog in razširitev je brezplačna in lahko izberete, katero namestiti, odvisno od vaših želja in potreb, obstaja pa tudi nekaj premije predloge in razširitve s cenami od 50 dolarjev v primerjavi z dizajnom, ustvarjenim od začetka, ki stane med 1000 in 2500 dolarjev.

Joomla ponuja možnost ustvarjanja, spreminjanja in brisanja lastne vsebine, ne da bi za to najemal koga drugega, prav tako vam ni treba najeti spletnega oblikovalca in spletnega programerja, da bi Joomla namestil na vaš strežnik ali ustvaril spletno mesto.

Začnite hitro in prihranite čas

S pomočjo tega sistema za upravljanje vsebin lahko naredite svojo spletno stran točno tako, kot želite, ne da bi izgubljali čas po telefonu in se pogovarjali z zaposlenim, ki mora razumeti, kaj želite, in nato narediti, kar želite, in se ne vključiti v programiranje jezikov ali drugih tehničnih IT.

Z nekaj kliki in največ 10 minutami lahko Joomla namestite skupaj s samo bazo podatkov, z drugimi nekaj kliki pa lahko izberete svojo najljubšo predlogo in razširitve, ki trajajo več ali manj kot drugih 10 minut, odvisno od tega, kako se odločite glede funkcij in oblikovanja spletnega mesta.

Pomanjkanje potrebnega znanja o programiranju

Z Joomlo sploh ne potrebujete znanja programiranja, saj lahko preprosto obiščete uradno spletno mesto https://www.joomla.org/, prenesite Joomla ali njegovo najnovejšo različico Joomla 3, razpakirajte preneseni arhiv in naložite novo mapo prek FTP s klientom protokola za prenos datotek, kot so Winscp, FireFTP ali Filezilla, na koncu pa samo naredite bazo iz Cpanela vašega gostitelja in shranite ime , uporabniško ime in geslo v konfiguracijski datoteki Joomle.

Obstaja celo enostavnejša metoda, pri kateri lahko Joomla namestite brez nalaganja, ne da bi ročno ustvarili bazo podatkov ali naložili Joomla v FTP, s pomočjo skripta za samodejni namestitve Cpanel in Fantastico, ki lahko v 2 minutah in 5 klikih namesti katero koli priljubljeno platformo in skript, ki ga vaš gostitelj da na voljo, na voljo pa je tudi Joomla.

Joomla je zelo združljiv

Joomla je združljiva z Apache 2+, Nginx 1.1 in strežniki Microsoft IIS 7 ter različica PHP, novejša od 5.3.10, ki podpira naslednje baze podatkov: MySQL s podporo InnoDB 5.1+, SQL Server 10.50.1600.1+, Oracle in PostgreSQL 8.3.18+.

Joomla se lahko uporablja za ustvarjanje podjetniških spletnih strani, portalov, korporativnih intranetov in zunanjih mrež, e-trgovine, spletnih rezervacij, spletnih revij, publikacij ali časopisov, vladnih aplikacij, portalov s sedežem v skupnosti, neprofitnih in organizacijskih spletnih mest, malih podjetij spletna mesta, spletna mesta šole ali cerkve ter osebne ali družinske domače strani.

Obiskovalci lahko do spletnega mesta Joomla dostopajo od kjer koli, kadar koli in iz katerega koli operacijskega sistema, kot so Linux, Windows, Mac in iz katerega koli spletnega brskalnika, kot so Firefox, Internet Explorer, Chrome, Opera, če s strani strežnika ni omejitev, tako da obiskovalec lahko brez težav krmarite po vašem spletnem mestu.

Joomla je enostavna za uporabo

Joomla je zelo intuitiven in zelo uporabniku prijazen vmesnik, na svoji nadzorni plošči ima meni, nameščen v glavi, z naslednjimi gumbi: sistem, uporabniki, meniji, vsebina, komponente, razširitve in pomoč, vsi pa imajo svoje posebne podkategorije. . Tako je zelo enostavno upravljati uporabnike spletnih strani, ki gredo k uporabnikom, kjer jih lahko dodate, spremenite ali izbrišete, menije iz menijev, strani z gumba Vsebina, razširitev iz možnosti razširitve in tako naprej. Gumb Pomoč vas bo preusmeril na stran z vodniki in drugimi koristnimi viri za Joomla.

Z Joomlo lahko besedilo pišete na enak način, kot pišete v programu Microsoft Word, ali mize v programu Microsoft Excel, lahko izberete svoj najljubši dizajn, kot je, da izberete pohištvo za svojo hišo in lahko izberete razširitve, kot da izberete kam iti na dopust , celo najstnik ali starejša oseba lahko Joomla uporablja za izdelavo spletnega mesta.

Joomla je večjezična, ima enostavne nadgradnje, integriran sistem pomoči, upravitelj medijev, upravljanje s pasicami, upravljanje stikov, izboljšano iskanje, upravljanje vsebine, možnosti označevanja, ugnezdena kategorizacija, frontirano urejanje, različica vsebine, upravitelj menijev in ga dobro podpira večina gostujočih podjetij, spletni programerji, obiskovalci in skupnost.

Nadstandardna organizacija Backend

Medtem ko ima WordPress zapleten in dobro razvit back-end, kjer lahko ustvarite članke in strani, ima Joomla še boljši backkend, kjer lahko izberete vtičnik za določeno stran, ki ima vrhunsko organizacijo za nazaj. V Joomli lahko s pomočjo svoje nadzorne plošče članke razvrstite po kategorijah, enostavno je mogoče narediti nov meni in preprosto izbrati določeno stran, na kateri želite, da se vaša vsebina prikazuje brez težav in brez pisanja izvorne kode.

Na enak način lahko preprosto izberete predloge in razširitve, kot ste izbrali izdelek, vsi pa so dobro organizirani po različnih filtrih, različnih izvedbah in funkcijah. Joomla ima manj zapleteno nadzorno ploščo kot Drupal, bolj zapleteno kot WordPress in je bolje organizirana od obeh.

Joomla prek svojega dodatka ponuja možnost ustvarjanja skupnostne platforme z močnimi funkcijami socialnega omrežja, medtem ko WordPress ponuja možnost ustvarjanja spletnega dnevnika, če želite več, pa morate namestiti dodatne vtičnike.

Zmogljivo orodje za ustvarjanje menijev

Joomla je najbolj znana, ker ima izredno enostavne menije za uporabo, ne da bi pri tem potrebovali programsko znanje, s katerim lahko na različne načine ustvarite posebne menije veliko boljše od tistih iz WordPress-a, kjer lahko preprosto napišete gumbe in izberete, kam naj se meniji postavijo.

Z zmogljivim in preprostim orodjem za ustvarjanje menijev lahko Joomla ustvari hierarhične menije, sestavljene iz različnih elementov menija, ki kažejo na različne lokacije znotraj in zunaj ter izbira lokacije menija in drugih funkcij.

Joomla CMS je zelo dobra izbira za internetno trženje in za izdelavo spletnega mesta, zlasti za izkušene uporabnike, ki vedo, kaj hočejo in tudi poznajo ves potencial te spletne platforme.

Povzetek – Je Joomla dobra izbira?

Njegova priljubljenost dokazuje, da je Joomla dobra izbira za izdelavo spletnega mesta: v letu 2014 ste ga prenesli več kot 50 milijonov krat in napajali več kot 3% vseh spletnih strani. Če želite uspešno spletno mesto Joomla, potrebujete tudi zanesljivo storitev gostovanja . Za svoje projekte Joomla priporočamo InMotion gostovanje, ker nudijo zanesljivo in Joomla optimizirano storitev gostovanja, usposobljeno podporo za reševanje težav, povezanih z Joomlo, in številne druge funkcije, podprte z 90-dnevno garancijo vračila denarja.

Pridobite zanesljivo gostovanje za svoje spletno mesto Joomla

Pridobite zanesljivo in visoko zmogljivo storitev gostovanja za svoje spletno mesto Joomla pri InMotion Hosting. To podjetje ponuja Joomla optimizirano gostovanje po zelo ugodni ceni.

Začni zdaj! »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map