Kaj je cPanel? Zakaj bi morali uporabljati cPanel spletno gostovanje?

01.06.2020
Članki in več ... 'Kaj je cPanel? Zakaj bi morali uporabljati cPanel spletno gostovanje?
0 6 мин.

kaj je cpanel


cPanel, kot že ime pove, je spletna nadzorna plošča, ki se uporablja za upravljanje spletnih strežnikov ali gostiteljev s sistemom Linux ali Windows. Uporabnikom omogoča nadzor e-poštnih naslovov, imen domen, baz podatkov, različnih različic PHP in skoraj vseh vidikov spletnega strežnika, kar omogoča upravljanje vseh gostovanih storitev na enem mestu. Na cPanel je večinoma napisano podjetje cPanel Perl.

cPanel je odlična, prilagodljiva nadzorna plošča, ki je uspešno prestala preizkus časa in za seboj ima aktivno skupnost, ki vam lahko pomaga premagati morebitne težave ali težave, ki nastanejo med njegovo uporabo. Priljubljenost in široka uporaba cPanela je tudi posledica dejstva, da ima preprost vmesnik, ki ga lahko enostavno razumejo tudi prvi uporabniki. Toda njegove funkcije na ravni podjetja (upravljanje na več strežnikih, podpora IPV6) omogočajo tudi bolj profesionalno uporabo.

Dostop do cPanela

Do namestitve cPanel lahko dostopate s pomočjo spletnega brskalnika. Naslov plošče bo dal vaš strežnik ali ponudnik gostovanja. Naj vas ne bo strah nad: 2082 v URL-ju, saj je to številka vrat, ki jih cPanel privzeto posluša. Vendar pa do cPanela dostopate le prek varne povezave HTTPS, sicer lahko tvegate kršitev varnosti.

prijava za varno povezavo cpanel

cpanel prijava

Vmesnik cPanel

Vmesnik cPanel je bil z leti vedno znova izpopolnjen, sam vmesnik pa lahko prilagodi podjetje, ki ponuja storitve spletnega gostovanja, ki ponuja storitve, na splošno pa imajo naslednje glavne razdelke: Nastavitve, pošta, datoteke, zbirka podatkov, domene, Varnost in dnevniki. Enostaven za uporabo in poliran vmesnik je eden od mnogih vidikov, ki so zaslužni za priljubljenost te nadzorne plošče.

Funkcije cPanel

cPanel je ena izmed najbolj bogatih nadzornih plošč zunaj.

funkcije vmesnika cpanel

V razdelku Pošta lahko nastavite nove e-poštne račune, posredovalce, lahko prilagodite nastavitve SpamAssasin, urejate seznam e-poštnih sporočil, določite ujemanje vseh e-poštnih naslovov itd. Večino e-poštnih nastavitev lahko opravite s samo nekaj kliki.

Pod domeno najdete urejevalnik enostavnih območij, s katerim je mogoče enostavno doseči urejanje območij. Tu lahko določite tudi preusmeritve in lahko uredite druge nastavitve, povezane z domeno in DNS.

PHPMyAdmin običajno najdete tudi pod uporabo. Še ena lepo odsek Database. Upravljanje z bazami podatkov MySQL iz spletnega vmesnika je precej priročno, toda če imate raje MySQL Workbench, lahko cPanel zmorete “montirati” ali uporabljati oddaljene baze podatkov. Poleg MySQL lahko cPanel upravlja tudi z bazami podatkov PostgreSQL.

cPanel ima zelo priročen varnostni sistem, ki ga običajno najdete v razdelku Datoteka. Uporabite ga lahko za ustvarjanje ne-inkrementalnih varnostnih kopij na osnovi posnetkov iz baz podatkov, datotek, nastavitev e-pošte ali pa lahko varnostno kopirate celotno ploščo v en arhiv. Ta funkcija je zelo uporabna, če se želite premakniti na drugega gostitelja, ki ponuja tudi cPanel kot nadzorno ploščo. Če se želite premakniti iz gostiteljskega podjetja v drugo, ki uporablja nadzorno ploščo po meri, je lahko selitev precej zapletena naloga, vendar ne, če je iz cPanel v cPanel. Tu v razdelku Datoteke običajno najdete stran z nastavitvami FTP, ki omogoča nastavitev novih računov FTP ali urejanje starih. Če želite, lahko določite domači imenik računa, vendar je običajno vnaprej napolnjen.

cpanel php različica podpora za delo cron

S programom cPanel lahko običajno izberete različico določene programske opreme, ki jo želite uporabiti, le z nekaj kliki lahko na primer izberete različico PHP. Še vedno imate staro PHP kodo, ki uporablja mysq_connect in mysql_query funkcije? Brez problema, spremenite PHP različico v 5.X in že ste pripravljeni. Želite iztrgati nekaj dodatnih zmogljivosti iz svoje dejanske spletne aplikacije PHP? Preprosto spremenite PHP različico v 7.X in tako lahko takoj izkoristite hitrejšega tolmača PHP glede na čas ustvarjanja strani.

Druge funkcije, ki jih je treba omeniti, so surovi in ​​razčlenjeni dostop in dostop do dnevnika napak, tako da lahko razvijalci vidijo natančne napake, ki jih ustvarijo aplikacije, lastnik spletnega mesta pa lahko vidi statistiko dostopa in nihanja ali trende v prometu. Ima podporo za delo v Cron-u, lahko določite svoje prilagojene ročnike apache ali celo dodate mime tipe po meri, enostavno nastavitev zaščite z geslom v osnovni različici Auth, enostavna uporaba nastavitev SSL s samopodpisanimi potrdili in / ali generiranjem CSR.

Gostovalni viri

Vedno lahko vidite trenutno porabo virov, kot so pasovna širina, shranjevanje, število računov FTP ali e-pošte, število baz podatkov, število poslanih e-poštnih sporočil itd. Nekateri ponudniki gostovanja celo nastavijo opozorila na podlagi e-pošte, če ste blizu nastavljene omejitve, zato lahko takoj ukrepate. To vam lahko pomaga, da imate jasen pregled nad viri gostovanja in nadzorujete njihovo dodelitev.

cPanel Razširljivost

Funkcije cPanela je mogoče razširiti s pomočjo vtičnikov tretjih oseb. V katalogu aplikacij cPanel je kar nekaj že pripravljenih vtičnikov, lahko pa jih razširite tudi s pomočjo vtičnikov, napisanih po meri.

cPanel ima dobro dokumentiran API JSON s pripravljenimi odjemalci v PHP in PERL in podpira tudi odjemalca API-ja za ukazno vrstico, imenovan cpapi2. Če imate nekatere naloge, za katere se vam zdi, da znova in znova delate, lahko razmislite o tem, da uporabite odjemalca, ki to stori za vas, bodisi kot vtičnik ali kot odjemalec API.

Zaključek – Zakaj bi morali uporabljati cPanel Host?

Kot vidite, je cPanel zelo zrel izdelek, ki je v poslu že kar nekaj časa, saj ga uporablja veliko odmevnih gostovalnih podjetij. Če imate lastni strežnik ali VPS in razmišljate o uporabi cPanela zase ali za svoje stranke, morate vedeti, da za VPS stroški znašajo 20 USD na mesec ali 200 USD na leto, za namenski strežnik pa 45 USD na mesec in 425 USD na na leto. Večina zaupanja vrednih ponudnikov gostovanja vam bo brezplačno ponudila nadzorno ploščo, ki temelji na cPanelu, nekatere stranke pa bodo izbrale določenega ponudnika gostovanja le, če bo prišel s cPanel.

Najboljši ponudniki gostovanja cPanel

Zdaj, ko veste, kaj je cPanel in kako deluje, verjetno želite vedeti, kateri so najboljši ponudniki gostovanja, ki ponujajo cPanel. Spodaj so naša najboljša 3 priporočena podjetja za gostovanje cPanel, ki brezplačno vključujejo nadzorno ploščo cPanel s svojimi načrti skupnega gostovanja:

Podjetje
Cena od

1najboljše cpanel wordpress gostovanje3,95 USD / mesec
2najboljše poslovno gostovanje cpanel4,19 USD / mesečno
3najboljše visokokakovostno cpanel gostovanje3,95 USD / mesec

Če želite izvedeti več o vsakem ponudniku gostovanja, priporočam, da si ogledate njegovo uradno spletno mesto ali preberete naša mnenja:

 • Pregled BlueHost – najboljše za poslovanje in gostovanje v WordPressu
 • InMotion Review – najboljši za mala in srednje velika podjetja
 • Pregled HostGator – najboljše za rastoče poslovne spletne strani

Če imate še vedno kakšno vprašanje v zvezi s cPanel, ne oklevajte in vprašajte v spodnjem razdelku za komentarje ali si oglejte še naše vadnice o cPanelu..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector