Kaj je napaka 503 storitev ni na voljo v WordPressu – kako jo odpraviti?

01.06.2020
Članki in več ... 'Kaj je napaka 503 storitev ni na voljo v WordPressu – kako jo odpraviti?
0 7 мин.

http napaka 503 storitev ni na voljo


Storitev napake 503, ki ni na voljo, ni napaka, povezana s spletnimi mesti WordPress, temveč napaka, ki se lahko pojavi pri kateri koli vrsti spletnega mesta. V tem članku smo izbrali razpravo o morebitnih popravkih, če bi se ta napaka pojavila na spletnem mestu WordPress, zato boste pripravljeni in vedeli, kaj storiti, če naletite na to napako.

Obstaja veliko težav, ki lahko povzročijo, da storitev napake 503 ni na voljo, nekatere od teh napak pa so lahko povezane s sistemom za upravljanje vsebine, ki ga uporabljate (v tem primeru WordPress), v drugih primerih pa je napaka posledica nekaj težav s strežnikom.

Preden raziskujemo različne načine, kako popraviti storitev napake 503 ni na voljo, poglejmo, kaj je.

Kaj je napaka 503 Storitev ni na voljo?

Primer napake storitve http 503, napaka ni na voljo

V nasprotju s 404 Not Found Error, ki se pojavi, ko strežnik ni mogel najti vira, do katerega je bil dostopen, se 503 storitev ni na voljo, ko je dostop do vira in strežnik začasno nedosegljiv. Torej vir, do katerega dostopate, obstaja le, da strežnik trenutno ni na voljo za obravnavo zahteve.

Kar zadeva morebitne vzroke, so tukaj najpogostejši tisti, ki lahko sprožijo napako 503:

 • PHP skripti: pogosto se zaradi nezmožnosti nalaganja ali teme na zahtevo strežnika vrne napaka 503;
 • Skripti po meri: nedavno dodani skripti po meri na vaše spletno mesto WordPress so lahko še en možen vzrok;
 • Izpad strežnika: odvisno od vašega spletnega gostitelja lahko vaš strežnik zaradi vzdrževanja ali preobremenitve začasno ni na voljo;
 • Napadi distribuiranega zavračanja storitve (DDoS): če vaše spletno mesto postane plenilec napada DDoS, ki vaše spletno mesto preplavi s prometom, zaradi česar postane nedosegljivo zaradi prevelikega prometa.

Nato poglejmo, kako popraviti storitev napake 503, ki ni na voljo v programu WordPress, in kaj lahko storite, da se v prihodnosti ne bi pojavili..

Utrujen od napake na spletnem mestu WordPress?

Premaknite svoje spletno mesto WordPress v zanesljivo spletno gostovanje, ki vam lahko zagotovi zanesljivo in varno storitev. BlueHost je vsestranski ponudnik spletnega gostovanja, ki ga priporočamo za gostovanje spletnih dnevnikov WordPress ali spletnih mest.

Začni zdaj “

Kako popraviti napako 503 storitev ni na voljo?

Če je verjetno vzrok napake 503 Service Unavailable težava z WordPressom, je nekaj popravkov, s katerimi lahko poskusite rešiti težavo:

Onemogoči vtičnike

Kot večina ljudi, tudi vi verjetno uporabljate več vtičnikov, kar lahko povzroči težave z nezdružljivostjo. Če onemogočite vtičnike in jih nato ponovno aktivirate med seboj, medtem ko preverite, ali vaše spletno mesto WordPress še vedno deluje, boste naleteli na vtičnik, ki je povzročil težavo.

Kako pa dostopate do svojih vtičnikov, če ne morete dostopati do svoje nadzorne plošče, tako da se prijavite v skrbniško območje WordPressa? Uporabiti boste morali odjemalca FTP, kot je FileZilla, kar pomeni, da boste morali poiskati svoje FTP poverilnice, da boste lahko prenesli datoteke v strežnik in iz njega.

Ko se vam je uspelo prijaviti v strežnik s FileZilla, sledite spodnjim korakom, da onemogočite vtičnike:

 1. Poiščite in odprite mapo public_html (korenska mapa WordPress)
 2. Pomaknite se do imenika wp-content
 3. Z desno miškino tipko kliknite mapo z vtičniki in izberite možnost Preimenuj
 4. Preimenujte imenik vtičnikov v deaktivirane vtičnike

To bo deaktiviralo vse vaše vtičnike in morali bi imeti dostop do svojega spletnega mesta WordPress, če je napaka 503 nastala zaradi težave z nezdružljivostjo vtičnika.

Nato se boste morali vrniti v FileZilla, odpreti mapo z vsebino wp in mapo z deaktiviranimi vtičniki preimenovati v prvotno ime. Ta vtičnikov ne bodo znova aktivirali, WordPress jih bo le prepoznal, tako da jih lahko ponovno aktivirate na svoji nadzorni plošči WordPress, dokler ne najdete krivca. Ko to storite, se vrnite v FileZilla in v imeniku wp-content / plugins izbrišite ustrezen vtičnik.

Zdaj pa poglejmo, kaj storiti, če je napaka 503 nastala zaradi vaše aktivne teme WordPress.

Onemogočite svojo WordPress temo

Če za težavo z združljivostjo vtičnika niste bili krivi, je lahko krivec vaša WordPress tema. Tudi tu se boste morali za opravljanje dela zanašati na odjemalca FTP.

Dostopite do imenika wp-content / themes in poiščite mapo svoje aktivne teme, nato pa, ko ste preimenovali mapo z vtičniki, storite enako za mapo teme, tj. Detekcijo miteme in poskusite dostopati do svojega spletnega mesta. Če vam uspe in na tej točki boste namesto stare teme videli privzeto temo WordPress, to pomeni, da je napaka 503 storitev ni na voljo zaradi vaše teme.

Poskrbite, da prenesete najnovejšo različico teme od razvijalca, in če se težava še vedno pojavlja, tudi če uporabljate najnovejšo različico teme, in razvijalnik ne more zagotoviti popravka, boste na žalost morali poiskati še ena tema.

Odpravljanje težav s kodo po meri

Če niti vtičniki in ne vaša tema niso bili vzroki napake, je čas, da v programu WordPress omogočite funkcijo za odpravljanje napak in preverite, ali so morda kakšne vaše dodatke kode povzročile težavo.

Če želite omogočiti funkcijo za odpravljanje napak, sledite spodnjim korakom:

 1. Pojdite na FileZilla in poiščite korensko mapo WordPress
 2. Poiščite datoteko wp-config.php
 3. Z desno miškino tipko kliknite in nato izberite Pogled / Uredi, kar bo odprlo datoteko v urejevalniku besedil
 4. Poiščite vrstico To je vse, nehajte urejati! Srečno bloganje
 5. Nad to vrstico dodajte to kodo: @ini_set (‘display_errors’, 1)
 6. Spremembe shranite in datoteko zaprite

To bo omogočilo odpravljanje napak in prikazalo se bo sporočilo o napaki, ki običajno vsebuje datoteko in celo posebno vrstico kode, ki moti stvari. Tako lahko datoteko najdete s pomočjo FTP in izvedete potrebne spremembe, da se stvari povrnejo v normalno stanje.

Funkcija za odpravljanje napak WordPress je zaradi varnostnih razlogov privzeto onemogočena, zato, če ste končali s spremembami, priporočamo, da jo onemogočite.

Obrnite se na svojega spletnega gostitelja

Če sumite, da ste pod napadom DDoS ali imate zakonit tržni promet, ki povzroča težave z izpadi, se obrnite na ekipo za podporo spletnega gostitelja, saj bodo lahko ocenili situacijo in ponudili rešitev.

Vaš spletni strežnik vam lahko priporoči, da nadgradite načrt gostovanja ali pa vam začasno povečajo svoje vire, da bodo lahko obvladovali pritok prometa ali uvedli obrambne mehanizme pred napadom DDoS, če je težava posledica napada DDoS.

Če vaš spletni strežnik ne pomaga pri reševanju te težave, boste morda želeli razmisliti o selitvi na drugo gostiteljsko podjetje. Za spletna mesta WordPress priporočamo, da izberete BlueHost, saj ponujajo več načrtov gostovanja WordPress, ki temeljijo na tehnologiji VPS in so oblikovani tako, da ustrezajo posebnostim WordPress spletnih mest v smislu optimizacije hitrosti, varnosti in učinkovitosti. Če želite izvedeti več o tem podjetju, preberite naš pregled BlueHost.

Končne misli

Ko vaše spletno mesto pridobiva več prometa in število zvezd raste, boste morda opazili, da se bo upočasnilo ali pa se boste lahko soočili s težavami izpadov.

Zato priporočamo, da nadgradite svoj načrt gostovanja na boljšega, da se izognete takšnim težavam.

Morda boste želeli razmisliti tudi o vključitvi omrežja za dostavo vsebine s svojim WordPress spletnim mestom (priporočamo MaxCDN), kar bo zmanjšalo obremenitev vašega strežnika in vaše spletno mesto naredi hitrejše in varnejše.

Storitev napake 503, ki ni na voljo, se lahko sprva zdi kot trd oreh, vendar če sledite našim navodilom korak za korakom, bi morali biti sposobni hitro odpraviti težave.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector