Kaj je vDeck? Ali je to dobra nadzorna plošča spletnega gostovanja?

01.06.2020
Članki in več ... 'Kaj je vDeck? Ali je to dobra nadzorna plošča spletnega gostovanja?
0 6 мин.

kaj je vdeck


V glavnem paketi za spletno gostovanje prihajajo z nekakšno spletno nadzorno ploščo. vDeck je ena taka nadzorna plošča, ki spletnim skrbnikom omogoča enostavno upravljanje vseh svojih gostih storitev v spletnem vmesniku. Nekatera gostiteljska podjetja bodo imela lastno nadzorno ploščo; vendar večina ponudnikov gostovanja običajno ponuja nadzorne plošče drugih proizvajalcev, prilagojene tako, da odražajo lastno blagovno znamko.

vDeck je priljubljena nadzorna plošča, ki jo sprejmejo podjetja, kot so iPage, FatCow, PowWeb, StartLogic in iPower. vDeck je zdaj že 4. izdaja in je bil popolnoma prenovljen, da bi postal bolj učinkovit in tudi bolj privlačen za začetnike. Njene prejšnje izdaje niso bile tako celovečerne ali tako vizualno privlačne kot zadnja izdaja vDeck. Kljub temu je vDeck uspel pritegniti več spletnih gostiteljev, ki so v glavnem specializirani za ponudbo paketov gostovanja v skupni rabi.

vdeck 4 nadzorna plošča spletnega gostovanja

Mnenja o vDeck-u so mešana – nekateri uporabniki menijo, da je najboljša in najbolj intuitivna nadzorna plošča dodana na trg, drugi menijo, da je še potreben nadaljnji razvoj, da bo lahko konkuriral vodilnim nadzornim panelom, kot je všeč cPanel, ki je videti kot doslej najljubše gostovanje v industriji. Je torej vDeck dobra izbira za vas? Poglejmo, katere funkcije lahko pričakujete, da boste uživali v vDeck, in kakšne so prednosti in slabosti te nadzorne plošče.

vDeck funkcije

vDeck vam ponuja orodja za zagon vašega spletnega mesta in njegovo nadaljevanje, ki vsebuje preprost vmesnik z orodji za upravljanje spletnega mesta, upravljanje e-pošte, orodja za e-trgovino in vgrajene marketinške storitve. Tu so funkcije funkcije nadzorne plošče vDeck na prvi pogled:

 • Upravljanje domen – uporabite zavihek »Domena« za dodajanje ali prenos domene, upravljanje poddomena in kazalcev domene;
 • Orodja za upravljanje FTP;
 • Spletni upravitelj datotek – omogoča vse osnovne funkcije pakiranja / razpakiranja / urejanja, ki jih pričakujete;
 • Upravljanje e-pošte – dostop do spletne pošte, preprečevanje neželene pošte in virusov, posredovanje e-pošte, samodejni odzivniki itd .;
 • Povleci in spusti graditelja spletnih strani – uporabniki lahko izbirajo med stotimi profesionalno zasnovanimi predlogi za izdelavo spletnega mesta brez kakršnega koli znanja o kodiranju;
 • Funkcije e-trgovine – na kartici »e-trgovina« boste našli nabor orodij za e-trgovino, s pomočjo katerih boste lahko začeli s prodajo na spletu;
 • Orodja za trženje – orodja za promocijo in oddajo spletnih strani, integrirana neposredno v vDeck, vključno z optimizacijo iskalnikov, brezplačnim kreditom za oglaševanje v iskalnikih, brezplačnim oglaševalskim kreditom za plačilo na klik, ki omogočajo promocijo spletnega mesta v Googlu, Facebooku in Yahoo / Bing;
 • Varnostno kopiranje in obnovitev spletnega mesta – naredite svoje lokalne varnostne kopije ali obnovite podatke iz sistemskih varnostnih kopij;
 • Varnostna orodja – zaščita s pomočjo vroče povezave, imeniki, zaščiteni z geslom, preprečijo dostop do določenih naslovov IP do vašega spletnega mesta itd .;
 • Namestitev aplikacij – namestite priljubljene aplikacije z namestitvenim skriptom vDeck;
 • Baze podatkov – MS SQL in MySQL za spletna mesta, na katerih temeljijo baze podatkov;
 • Upravljanje računa – spremenite podatke za obračun, izvedite plačila, spremenite gesla;
 • Orodja za analizo spletnih mest – oglejte si statistične podatke o obiskovalcih vašega spletnega mesta.

Običajno je, da ponudniki gostovanja brezplačno vključijo nadzorno ploščo kot del svojega gostiteljskega paketa, zlasti pri načrtih skupnega gostovanja. Nekateri ponudniki gostovanja bodo za nadzorno ploščo zaračunali doplačilo, vendar je to predvsem takrat, ko vam ponudijo možnost izbire med več nadzornimi ploščami (npr. CPanel, DirectAdmin, vDeck itd.).

Nekateri ponudniki gostovanja bodo dodali svoj okus na nadzorne plošče drugih proizvajalcev, zato ni nenavadno, da se pri različnih ponudnikih gostovanja prikažejo različice iste nadzorne plošče. V orodjih za upravljanje spletnega mesta, ki jih ponujajo, lahko najdete majhne razlike, vključno z dodatnimi storitvami v splošnem, vDeck je na voljo z zgoraj naštetimi funkcijami.

posnetek zaslona nadzorne plošče vdeck

Prednosti in slabosti vDecka

vDeck ima dobro delo pri poenostavitvi vsakodnevnih nalog upravljanja spletnega mesta, vendar je na primer sposoben konkurirati cPanelu? Tukaj je dobro in slabo vDeck:

Prednosti

 • Dobro organizirana, učinkovita navigacija na padajoči navigaciji;
 • Prilagodljiv (npr. Lahko izberete gradnike, ki bodo prikazani v stranski vrstici);
 • Z bogatimi funkcijami orodja za upravljanje spletnih strani in funkcije e-trgovine;
 • Povleci in spusti graditelja spletnega mesta;
 • Pogosta vprašanja, vaje, pomoč enostavno dostopna preko pojavnega okna na kateri koli strani.

Kljub prenovitvi dizajna in razširitvi funkcij, ki ga je prejel v svoji četrti izdaji, je vDeck še vedno pogosto kritiziran zaradi svojih pomanjkljivosti v uporabnosti, v nasprotju s cPanel, ki – čeprav precej zapleten – uvršča visoko uporabnost, toliko, da ga lahko uporabijo celo prvi uporabniki z vsemi lastnostmi in funkcijami lahko hitro pospešite hitrost. Seveda so pomanjkljivosti vDeck vedno analizirane v primerjavi s cPanel, ki je navsezadnje najbolj razširjena nadzorna plošča. Omejitve vDeck lahko v nasprotju s cPanel povzamemo na naslednji način:

Slabosti

 • Število vgrajenih dodatkov je omejeno, morda bo potrebno ročno dodajanje;
 • vDeck ni tako priljubljen in tako razširjen kot cPanel;
 • Upravnega dostopa in FPT dostopa ni mogoče omejiti na določen obseg IP;
 • Varnostne funkcije niso tako zapletene kot tiste, ki jih ponuja cPanel.

Čeprav se ponaša z vsemi potrebnimi funkcijami za nadzor in upravljanje svojih gostovanih spletnih mest in e-poštnih sporočil ter je po lastnostih in uporabnosti primerljiv s cPanelom, vDeck velja za novinca v primerjavi s cPanel, in zdi se, da ne bo kmalu prekinil statusa cPanela..

Zaključek: Ali je vDeck dobra nadzorna plošča za vas?

Medtem ko je vDeck razmeroma nova nadzorna plošča, cPanel deluje že od leta 1996 in si je med ponudniki spletnih gostovanj ustvaril močan ugled. V panogi spletnega gostovanja je izrazita pristranskost cPanela in pogosto je okronana za najboljšo nadzorno ploščo, za njo pa sledita Plesk in DirectAdmin. Vodilni spletni gostitelji bodo zagotovo ponudili cPanel kot svojo nadzorno ploščo, zato je večja verjetnost, da boste pri iskanju spletnega gostitelja naleteli na cPanel kot vDeck..

Kljub temu je vDeck dobro zaokrožena spletna nadzorna plošča, ki je pogosto vključena v načrte gostovanja priljubljenih ponudnikov deljenega gostovanja, zato je bolj primerna za začetnike, vendar ravno tako verjetno, da bo zadostila tudi potrebam naprednih uporabnikov. Če gostiteljski paketi vašega bodočega spletnega gostitelja izpolnjujejo vaše zahteve, vas ne bi smelo odvračati od dejstva, da ponujajo vDeck.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector