Kaj je WordPress Error 413 Zahtevaj entiteto preveliko in kako jo odpraviti?

01.06.2020
Članki in več ... 'Kaj je WordPress Error 413 Zahtevaj entiteto preveliko in kako jo odpraviti?
0 10 мин.

wordpress-error-413-request-entiteta-prevelika


Če ste izkušen uporabnik WordPress-a, ste verjetno videli nekaj sporočil o napaki, ki so vam vzele nekaj časa, da ste jih odpravili. Napaka, o kateri bomo govorili, je precej pogosta in tudi nekaj hitrih popravkov vam lahko pokažemo. Ko uporabniki poskušajo naložiti vtičnik, temo ali v bistvu kateri koli medij, lahko naletijo na 413 »Zahtevaj subjekt prevelik« sporočilo, ki jim preprosto ne dovoli nadaljevati.

To je razlog, zakaj dobite 413 Zahtevaj subjekt prevelika napaka

V WordPress lahko naložite katero koli vrsto datotek, dokler ne presega največje omejitve velikosti datoteke. To se lahko šteje za privzeto omejitev, ki jo je nastavil vaš ponudnik gostovanja WordPress. Omogoča vam nalaganje relativno velike vsebine, vendar nikoli ne morete vedeti, kje je zgornja meja. Če nalaganje ne uspe in pride do napake 413 »Zahtevaj subjekt prevelik«, to pomeni, da je datoteka prevelika.

Glavna težava tukaj je, da če najdete uporaben vtičnik ali kul temo, ga včasih zaradi svoje velikosti ne morete uporabiti. V svoji predstavnostni knjižnici lahko naletite na isto težavo, vendar bo prikazano drugo sporočilo o napaki: filename.zip presega največjo velikost nalaganja za to spletno mesto. To se lahko zgodi, kadar želite naložiti video ali sliko z visoko ločljivostjo.

Večina ljudi naleti na to sporočilo o napaki, ko želijo naložiti veliko sliko. Če si želite ogledati natančno omejitev nalaganja, kliknite gumb Media in možnost Add New. Tam lahko spodaj vidite besedilo, ki glasi: Največja velikost datoteke za prenos: ‘vrednost’ (običajno 2 MB).

Kako popraviti 413 zahtevo subjekta prevelika napaka?

Obstajajo 3 različni načini za odpravo te napake. Prva dva načina temeljita na nekaj preprostih kodnih vrsticah, za tretjo pa morate uporabiti FTP. Pokrili jih bomo vsi, da se boste lahko odločili, kateri je najpreprostejši.

 1. V datoteki s funkcijami nastavite višjo omejitev velikosti datoteke za nalaganje

Datoteka function.php je v bistvu tema, ki ima podobno strukturo kot vtičnik. To datoteko lahko odprete na svojih stranskih in skrbniških straneh in vsebuje funkcije, ki definirajo filtre, razrede in dejanja, ki jih predloge uporabljajo v temi WordPress.

Če ni na voljo datoteke function.php, samo ustvarite besedilno datoteko, poimenujte funkcijo.php in jo kopirajte v imenik teme. Če želite povečati omejitev velikosti datoteke, kopirajte spodnjo kodo v datoteko function.php teme WordPress:

@ini_set (‘upload_max_size’, ‘128M’);

@ini_set (‘post_max_size’, ‘128M’);

@ini_set (‘max_execution_time’, ‘500’)

To lahko storite tudi s pomočjo vtičnika, ki je specifičen za spletno mesto, ki vam omogoča, da na stran WordPress dodate vrstice kode za prilagajanje, ne glede na trenutno temo.

128M, ki jih vidite v post_max_size in upload_max_size, je natančna omejitev velikosti datotek, ki jih lahko naložite. Ta vrednost je res poljubna, nastavite jo lahko na poljubno številko, če je večja od datoteke, ki jo želite dodati. Max_execution_time je tisto, kar določa, kako dolgo bo čakalo, da se prenos konča, preden ustavi postopek. To vrednost lahko povečate tudi samo, da zagotovite, da ima datoteka dovolj časa za prenos na strežnik.

Toda zavedajte se, da ta metoda ne deluje vedno, vendar obstajajo nekatera WordPress spletna mesta, kjer ne bo storila ničesar. V tem primeru poskusite z naslednjo metodo, ki temelji na datoteki .htaccess.

 1. V datoteki .htaccess nastavite višjo omejitev velikosti datoteke za nalaganje

Datoteka .htaccess je drugo mesto, kjer lahko konfigurirate strežnik svojega spletnega mesta. V vrsticah kode, ki jo napišete, obstajajo stroga pravila, ki jih mora strežnik upoštevati.

Če želite napako odpraviti na ta način, odprite datoteko .htaccess v korenski mapi svojega spletnega mesta WordPress in spodaj kodo kopirajte na naslednji način:

php_value upload_max_filesize 128M

php_value post_max_size 128M

php_value max_execution_time 500

php_value max_input_time 500

S temi ukazi datoteka .htaccess komunicira s strežnikom in tako nastavi velikost nalaganja in čas izvedbe na dane vrednosti. Preden kaj spremenite v datoteki .htaccess, je dobro ustvariti varnostno kopijo. Če kodo še nekoliko zmedete, se lahko celotno spletno mesto zruši.

Upoštevajte, da ta spletna metoda zagotovo ne bo delovala za spletna mesta, ki se prikazujejo v skupnem načrtu spletnega gostovanja. V tem primeru je najboljša možnost vzpostavitev stika s ponudnikom spletnega gostovanja prek njihove podpore. Nato bodo preprosto odprli datoteko .htaccess in spremenili omejitev.

 1. Naložite in namestite karkoli s FTP

Pri nalaganju ene datoteke lahko naletite na napako 413 »Zahtevaj subjekt prevelik«. V tem primeru je verjetno najpreprostejša rešitev datoteka ročno naložiti datoteko prek FTP. Za tiste, ki FTP ne poznajo, je to kratica izraza File Transfer Protocol. Če želite datoteke prenesti iz enega računalnika v drugega v spletu, lahko uporabite ta internetni protokol.

To je koristno, ko želite namestiti WordPress na svoje spletno mesto. Najprej potrebujete FTP, da lahko datoteke CMS prenesete iz računalnika na strežnik. Vmesnik, ki poenostavlja te naloge, je odjemalec FTP, programska oprema, ki jo morate namestiti v računalnik. Ko se zažene, se lahko začne izmenjava datotek med računalnikom in strežnikom. Priljubljena programska oprema FTP, ki je uporabniku prijazna sta tudi WS_FTP in Filezilla.

Če veste, kako uporabljati FTP, lahko rešite veliko težav. Ko namestite nove vtičnike ali spremenite nekaj v datoteki function.php, lahko to včasih povzroči zrušitev strežnika. To se lahko zgodi bodisi, ker vtičnik ni združljiv ali je nekdo zmedel kodo. V teh priložnostih lahko do strežnika FTP pridete do strežnika in se znebite datotek, ki so povzročile okvaro.

Ročno naložite WordPress datoteke s FTP

Nalaganje datotek na vaše spletno mesto WordPress s pomočjo odjemalca FTP je dejansko preprosta naloga. Odstraniti morate in namestiti odjemalca na svoj računalnik in vzpostavila bo povezavo med spletnim mestom in računalnikom.

Pojasnili bomo, kako deluje prenos datotek z datoteko Filezilla in ko boste razumeli postopek, bo enostavno uporabljati tudi drugo programsko opremo. Filezilla lahko brezplačno prenesete in namestite, deluje pa tudi v Linuxu, Macu in Windows.

Najprej lahko odjemalca FTP zaženete le tako, da vtipkate svoje FTP poverilnice. To je potrebno, če se želite povezati s svojim spletnim mestom in dobiti dostop do datotek. Ko se naročite na načrt spletnega gostovanja, ponudnik te poverilnice običajno pošlje po e-pošti ali jih preprosto vključi v skrbniški vmesnik cPanel..

Če imate uporabniško ime in geslo, zaženite Filezilla in kliknite »Datoteka« in nato »Upravitelj spletnega mesta«. Pojavi se okno in tam lahko odprete »Novo spletno mesto«. V razdelku »Moja spletna mesta« se na seznamu »Moje spletno mesto« prikaže novo ime in tam lahko spremenite ime. Na desni so polja, kamor lahko dodate informacije o svojem spletnem mestu.

V polje »Gostitelj« vnesite ime svoje domene, nato na spustnem meniju izberite »Vrsta prijave: Običajno« in že ste pripravljeni na povezavo. Če so podatki točni, bo Filezilla vzpostavila povezavo in shranila vse za naslednjo prijavo, tako da vam ni treba ponovno vnašati..

Vsakič, ko Filezilla opazi, da se želite povezati iz novega računalnika, se prikaže okno “Neznano potrdilo”. Če želite ohraniti povezavo in programsko opremo zaupati certifikatu, kliknite potrditveno polje »Vedno zaupanje potrdila za prihodnje seje« in nadaljujte. Po tem si boste lahko ogledali vse datoteke, ki so na vaši spletni strani. »Lokalno spletno mesto« je vaš računalnik, pod »Oddaljeno spletno mesto« pa datoteke vašega spletnega mesta.

Če želite naložiti datoteke na svoje spletno mesto, z desno miškino tipko kliknite želeno datoteko in kliknite »Naloži«.

Namestite kateri koli WordPress vtičnik prek FTP

Kot smo že omenili, se napaka 413 “Zahtevaj subjekt prevelik” lahko pojavi v primerih, ko je vtičnik, ki ga poskušate dodati, prevelik in presega omejitve vašega spletnega mesta. Na srečo obstaja način, da WordPress vtičnike namestite ročno. Ker lahko s pomočjo odjemalca FTP naložite katero koli datoteko na svoje spletno mesto, to pomeni tudi, da lahko naložite tudi datoteke svojega vtičnika..

Začnite s prenosom izvorne datoteke vtičnika, ki ga želite uporabiti na svojem spletnem mestu. To je vedno .zip datoteka, ki jo je treba izvleči v računalniku, preden lahko storite kaj drugega. Ko je končano, se prikaže mapa z istim imenom in to je tisto, kar morate naložiti prek odjemalca FTP.

Upoštevajte, da ima WordPress strogo strukturo datotek. Večkrat kot ne, morate natančno vedeti, kam naložiti določeno datoteko na vaše spletno mesto. V našem primeru je nov vtičnik vedno treba naložiti v / wp-content / plugins / mapo vsakega mesta WordPress, sicer ne bo deloval.

Torej, tukaj je tisto, kar morate storiti, če želite ročno namestiti vtičnik na svoje WordPress spletno mesto. Zaženite odjemalca FTP in se prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom. Ko je vzpostavljena povezava z vašim spletnim mestom, poiščite mapo / wp-content / plugins / na “Oddaljenem spletnem mestu”. Tu morate dodati vtičnik iz računalnika – tistega, ki ste ga prej izvlekli.

Nalaganje je izvedeno, vendar vtičnik še ne deluje. Prijavite se v skrbniško območje WordPressa na svojem spletnem mestu in odprite »Vtičniki«. Tam lahko najdete ime novega vtičnika in ga lahko kadar koli aktivirate.

Namestite svoje WordPress teme prek FTP

Namestitev novih tem WordPress je še en način, kako naleteti na napako 413 “Zahtevaj subjekt prevelik”. Če je tema večja kot običajno, lahko tudi preseže omejitve prenosa vašega strežnika. Na srečo se lahko teme WordPress naložijo tudi ročno. To je mogoče storiti s povsem enakim načinom kot pri namestitvi vtičnika ali naloži katerega koli medija prek odjemalca FTP.

Edina razlika bo pot do datoteke, kamor morate kopirati temo. Po zagonu odjemalca FTP se povežite s svojim WordPress spletnim mestom tako, da vpišete uporabniško ime in geslo. Ko se upravitelj datotek zažene, poiščite / wp-content / teme / pot na strani »Oddaljeno spletno mesto« vmesnika.

Ker so teme na voljo tudi v .zip datotekah, jih morate najprej izvleči v računalnik. Nato v odjemalcu poiščite izvlečeno datoteko, nato z desno miškino tipko kliknite in jo »naloži« v / wp-content / themes / directory. Naslednji korak je, da se prijavite v skrbniško ploščo WordPress na svojem spletnem mestu in poskrbite, da boste v temi »Videz« našli novo temo. > Meni »Teme«. Če pravilno opravite, bo tema tam navedena in jo lahko aktivirate tudi z enim klikom.

To so glavne metode, s katerimi se lahko igrate okoli 413 sporočila o napaki »Zahtevaj subjekt prevelik«. Včasih lahko prva dva načina težavo rešita takoj, če pa imate izkušnje z uporabo FTP-ja na svojih spletnih mestih, boste naložili nove datoteke poljubne velikosti na vašo spletno stran le nekaj minut..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector