Kakšen načrt spletnega gostovanja potrebujete?

01.06.2020
Članki in več ... 'Kakšen načrt spletnega gostovanja potrebujete?
0 7 мин.

kakšen načrt spletnega gostovanja potrebujete


Spletno gostovanje je nujno za vsakogar, ki načrtuje lastništvo spletnega mesta, ker pa se potrebe po gostovanju spletnega mesta za e-trgovino zelo razlikujejo od potreb na majhnem blogu, industrija gostovanja ponuja več različnih možnosti gostovanja, da pokrije vse vrste potreb po gostovanju, ki se lahko pojavijo.

Če izberete vrsto gostovanja, ki ne ustreza zahtevam vašega spletnega mesta, se boste spopadali z težavami z zmogljivostmi, počasnim nalaganjem strani, izpadi in veliko frustracij. Veliko je odvisno od tega, kakšno vrsto gostovalnega načrta izberete, zato je pomembno, da svoje potrebe ocenite tako dobro, kot lahko. Vendar pa lahko prevelika velikost vašega gostiteljskega načrta povzroči težave s finančne perspektive – s preveč neizkoriščenimi sredstvi boste v bistvu metali denar skozi okno, denar, ki bi ga zlahka investirali v druge vidike svojega spletnega poslovanja.

Preden se odločite za načrt gostovanja, si vzemite čas, da se seznanite z različnimi ponudbami gostovanja v panogi in omejite izbire na vrsto spletnega gostovanja, ki ga dejansko potrebujete:

Skupno gostovanje

Skupno gostovanje je najosnovnejša vrsta gostovanja, ki jo najdemo v ponudbah katerega koli ponudnika gostovanja. Pravzaprav je deljeno gostovanje tako pogosto, da se več gostovalnih podjetij specializira za ponudbo samo skupnih gostovalnih načrtov.

Na skupnem računu za gostovanje vaše spletno mesto deli vire določenega strežnika z drugimi spletnimi mesti, ki so na istem strežniku. To lahko povzroči težave z uspešnostjo spletnega mesta, če druga sosednja spletna mesta porabijo preveč skupnih virov, vendar bodo zanesljiva gostiteljska podjetja spremljala porabo virov in ustavila ali ustavljala račune, ki nenehno porabljajo preveč sredstev, in jih določila za nadgradnjo na načrt, ki bolje ustrezajo potrebam njihovega spletnega mesta.

Povezani: Seznam 10 najboljših poceni ponudnikov spletnega gostovanja

Neomejeni ali neomejeni načrti gostovanja so nov industrijski standard za gostovanje podjetij in z nekaj izjemami – npr. Majhna oranžna, kjer so vsi skupni načrti omejeni – večina gostujočih podjetij ponuja neomejen diskovni prostor in pasovno širino, kar pomeni, da vam ne zaračunavajo glede na to koliko prostora na disku ali pasovne širine porabite. Sredstva teh neomejenih načrtov so omejena na določenem pragu, ki ga gostiteljska družba šteje za običajno uporabo. Dokler poraba vašega spletnega mesta ne bo ostala pod tem pragom, je malo verjetno, da boste naleteli na kakršne koli težave.

Ko vaše spletno mesto začne porabljati preveč pomnilnika in virov CPU, je to jasno pokazatelj, da ste prerasli načrt gostovanja v skupni rabi. Skupno gostovanje je primerno za majhna in srednje velika spletna mesta z malo prometa in nizko porabo CPU-ja in pomnilnika.

VPS so odskočna deska do področja namenskih virov. Virtualno zasebno gostovanje ponuja namenske vire, ki so dodeljeni samo vašemu spletnemu mestu, vendar bo vaše spletno mesto delovalo skupaj z drugimi računi VPS na določenem strežniku; ti računi so ločeni drug od drugega in nimajo nobenega vpliva na uspešnost drug drugega.

Načrt VPS vam ne bo dal le več virov in moči, temveč tudi več nadzora nad strežnikom s korenskim dostopom, možnostjo zagnanja skript in aplikacij po meri. Načrti VPS so v upravljani in neurejeni obliki. Upravljani načrti VPS so namenjeni tistim, ki jim primanjkuje znanja o upravljanju strežnikov, medtem ko so nenadzorovani načrti VPS namenjeni tistim, ki morajo upravljati specializirana spletna mesta, ki ne uporabljajo standardnih rešitev.

Upravljani načrti VPS stanejo več kot neupravljani načrti, saj vključujejo podporo za varnost strežnika, posodobitve, več licenc (npr. Licenca cPanel) in številne druge funkcije, ki niso vključene z neurejenimi načrti.

Načrti VPS so primerni za takrat, ko potrebujete več virov kot tisto, kar lahko ponudi načrt skupnega gostovanja, vendar vam še ni treba iti za velike puške (namensko gostovanje), potrebujete korenski dostop do vašega strežnika ali vaše spletno mesto vsebuje podatke, ki v skupnem gostovanju ni dovoljeno.

Dvojno gostovanje

Polovično gostovanje ni tako zelo priljubljeno, kot je gostovanje v skupni rabi ali VPS gostovanje, vendar je dobra izbira za tiste, ki potrebujejo nekoliko več sredstev od tistega, kar ponujajo tipični načrti skupnega gostovanja, vendar niso pripravljeni plačati za načrt VPS.

S pol-namenskim gostovanjem ste še vedno v domeni skupnega gostovanja, vendar imate dostop do veliko več virov, saj se viri strežnika porazdelijo na bistveno manj računov.

Če resnično ne potrebujete dodatnega udarca, ki ga ponuja VPS ali namenskih načrtov, lahko nadgradite na pol-namenski načrt gostovanja in s tem uživate boljše delovanje z nizkimi stroški.

Namenski strežniki

Namenski strežnik je najbolj uspešen načrt, ki ga lahko ponudi industrija gostovanja, Sveti Gral gostovanja, če želite. Kot že ime pove, je namenski strežnik celoten strežnik, namenjen izključno vašemu spletnemu mestu. Zato ni čudno, da je namensko gostovanje tudi najdražji načrt, ki ga ponujajo gostiteljske družbe.

Takšen načrt spletnega gostovanja boste morda potrebovali, če nameravate uporabljati zapletene aplikacije, ki porabijo veliko sredstev, če imate spletno mesto z veliko prometa ali želite gostovati na več spletnih mestih, če nameravate shranjevati občutljive poslovne podatke ali za obdelavo velikega števila plačil s kreditnimi karticami potrebujete zelo varno gostovalno okolje.

Tako kot v primeru VPS gostovanja, tudi upravljana / nenadzorovana dihotomija velja tudi za namenske strežnike, pri čemer so upravljani namenski strežniki dražji od njihovega nenadzorovanega kolega.

Gostovanje v oblaku

Gostovanje v oblaku je nova vrsta gostovanja, ki ni omejena na vire enega samega strežnika, temveč izkorišča moč celotnega omrežja strežnikov za razširljivo in fleksibilno gostovalno okolje, ki je sposobno slediti svojemu spreminjajočemu se gostovanju potrebe. Glavne prednosti gostovanja v oblaku so odpuščanje, uravnoteženi strežniki, varnost in razširljivi viri.

V industriji gostovanja je očiten premik k storitvam gostovanja v oblaku, zlasti na področju razvoja aplikacij, kjer ponudniki gostovanja v oblaku, kot so Microsoft Azure, AWS in Google Cloud Platform, postavljajo ton inovativnim gostiteljskim rešitvam z ogromnimi računalniškimi močmi.

Gostovanje v oblaku je še posebej primerno za podjetja, ki želijo sestaviti zapletene aplikacije na ravni podjetja ali potrebujejo plačljivo storitev gostovanja, ki je prilagodljiva na zahtevo. Storitve gostovanja v oblaku zagotavljajo gostovalsko infrastrukturo, ki temelji na uspešnosti, kar zmanjšuje odvečne izdatke in odpravlja nekatere omejitve tradicionalnih paradigem gostovanja.

Specializirano gostovanje

WordPress gostovanje in gostovanje WooCommerce sta dva primera načrtov gostovanja, ki sta optimizirana za posebnosti določenih platform.

Upravljano gostovanje WordPress je še posebej priljubljeno med lastniki spletnih strani, ki uporabljajo WordPress kot izbrani CMS za svoja spletna mesta ali bloge. WordPress-ovi optimizirani načrti gostovanja so zlati standard za vse, ki iščejo varno in učinkovito WordPress gostovanje..

WooCommerce optimizirani načrti gostovanja ponujajo funkcije, ki jih potrebuje posebnost spletnih mest e-trgovine (SSL potrdila, namenski IP naslov, skladnost s PCI, požarni zidovi spletnih aplikacij, samodejne posodobitve itd.).

Zaključek

Vašo odločitev, da se odločite za enega od zgornjih načrtov gostovanja, bo oblikovalo veliko dejavnikov, vključno s profilom vašega spletnega mesta (npr. Spletnim mestom / spletnim mestom / spletnim mestom za e-trgovino), viri, ki jih mora vaše spletno mesto izvajati brez težav, in drugimi specifičnimi lastnostmi (npr. cPanel, varnostne kopije, integracija omrežja za dostavo vsebine, korenski dostop itd.), ki ga potrebuje vaše spletno mesto. Ne glede na to, s katerim gostiteljskim podjetjem se boste odločili, poskrbite, da bo nudilo potrebno podporo za dopolnitev virov vašega načrta ali olajšalo nadgradnjo, če bo to potrebno v prihodnosti..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector