Kakšna je prihodnost industrije spletnega gostovanja?

01.06.2020
Članki in več ... 'Kakšna je prihodnost industrije spletnega gostovanja?
0 6 мин.

prihodnja industrija spletnega gostovanja


Spletno gostovanje je od skromnih začetkov preraslo v zrel trg IT. Načrti za spletno gostovanje so raznoliki, vire in funkcije so postale bolj obilne, medtem ko so cene upadale na nenehne nižje in pojavljale so se vedno bolj specializirane storitve gostovanja (npr. Gostovanje WordPress, upravljano gostovanje itd.). Spletno gostovanje ostaja danes konkurenčno podjetje in obvezna storitev za vsakogar, ki zažene blog, spletno mesto ali spletno trgovino. Toda kako stvari iščejo prihodnost spletnega gostovanja? Se bo njegova širitev nadaljevala? Ali bodo nove tehnologije prinesle boljše in še cenovno ugodnejše rešitve gostovanja, s čimer bo spletno gostovanje takšno, kot ga poznamo danes, zastarelo?

Brez dvoma bo potreba po storitvah spletnega gostovanja in gostovanja aplikacij še naprej naraščala, ko pa se bodo pojavili novi segmenti strank, se bodo storitve še naprej specializirale za reševanje teh potreb..

Spletno gostovanje kot ga poznamo danes

Tradicionalno seznanjanje skupnih in namenskih gostovalnih rešitev so razširili na upravljanje z gostovanjem, optimizirano gostovanje v WordPressu, VPS gostovanje in zdaj tudi gostovanje v oblaku. Medtem ko so cene za skupno gostovanje tako nizke, kot so bile kdajkoli prej (morda označujejo počasno zmanjšanje tovrstnega gostovanja v korist novih tehnologij), je namensko gostovanje še vedno na visokem nivoju cenovne lestvice. Kako pa trendi iščejo namensko in upravljano gostovanje in ali bodo nove tehnologije prinesle konec tradicionalnim gostinskim infrastrukturnim izdelkom?

Prihodnje napovedi – The Numbers

A raziskave podjetje 451 Research, podjetje za raziskave in svetovanje na področju informacijskih tehnologij, je ugotovilo, da bo dinamika rasti različnih spletnih gostovalnih storitev pokazala drugačen vzorec, fokus pa se bo preusmeril iz tradicionalne infrastrukture gostovanja na bolj specializirana infrastrukturna okolja, kot je IaaS (Infrastructure as a Service) ) in SaaS (programska oprema kot storitev). Glede na študijo je za storitve gostovanja pričakovati 15,5-odstotno letno povečanje prihodkov, gonilnike prihodkov pa bo upravljalo gostovanje, ki naj bi naraščalo približno 18,7% na leto, sledi deljeno gostovanje z 10,4% na leto in namensko gostovanje s 5,7-odstotno rastjo na leto. Kar zadeva tržni delež, bo gostovanje spletnih in aplikacij zabeležilo upad, medtem ko se bo upravljanje gostovanja povečalo na presenetljivih 71,5%. Raziskava nadalje ocenjuje, da se bodo trgi Severne Amerike in EMEA, ki so tudi največji trgi za gostovanje, še naprej povečevali, njihov delež na trgu gostovanja pa se bo zmanjšal, trgi APAC in Latinske Amerike pa bodo rasli z znatno višjimi stopnjami (12% in 14% sestavljena letna stopnja rasti v Severni Ameriki in EMEA, v nasprotju z 29% in 30% sestavljenimi letnimi stopnjami rasti v APAC in Latinski Ameriki do leta 2019).

Torej, kaj vse to pomeni za gostiteljsko industrijo? Upočasnjena splošna rast tradicionalnih virov gostovanja spletnih in aplikacij pomeni, da se bodo delovne obremenitve gibale v smeri storitev IaaS in SaaS, ki bodo postale vse bolj specializirane, infrastrukturne storitve pa bodo kot modularna komponenta vključevale upravljane storitve. Ta premik in segmentacija kupcev je priložnost za obstoječe ponudnike, da rešijo te nastajajoče zahteve in pokažejo potencialnim strankam, kako lahko storitve v oblaku koristne za njihova podjetja.

Upravljane storitve, zasnovane zlasti za nekatere aplikacije in platforme, aplikacije drugih proizvajalcev in javno infrastrukturo v oblaku, bodo nove gonilne sile gostiteljskega trga.

Vzpon oblaka

Tradicionalni virtualizirani, namenski ali deljeni infrastrukturni izdelki že začenjajo biti zasenčeni z računalništvom v oblaku, področjem, katerega širok spekter storitev ustreza potrebam po razširljivosti in prilagodljivosti razvijalcev, uporabnikov malih podjetij in velikih podjetij.

Največje koristi, ki jih uporabniki lahko črpajo iz računalništva v oblaku, se osredotočajo na idejo, da je hiter in na zahtevo dostop do večine nastavljivih računalniških virov (storitve, aplikacije, shramba, omrežja, strežniki itd.), Za katere je značilno hitro zagotavljanje, minimalna interakcija ponudnika storitev in minimalni napori upravljanja. Druga značilnost storitev v oblaku, ne glede na to, ali jih razumemo kot SaaS, IaaS ali PaaS (Platforma kot storitev), je njihova elastičnost in sposobnost odzivanja na spreminjajoče se zahteve. Nadaljnja posebnost je predvsem plačilna narava, ki uporabnikom omogoča nakup storitev na podlagi porabe.

Tri tako imenovane komponente računalništva v oblaku – SaaS (aplikacije, dobavljene preko spleta in zasnovane za končne uporabnike), PaaS (konglomerat orodij in storitev, zasnovan za hitro in učinkovito kodiranje in uvajanje aplikacij) ter IaaS (programska oprema in strojna oprema, ki je obremenjena z napajanjem vseh drugih storitev, omrežij, operacijskih sistemov, pomnilnika, strežnikov), čeprav jih gledamo kot ločene kategorije, se črte med njimi vse bolj zabrišejo in bodo v naslednjih letih postale takšne..

V tem kontekstu se bo gostovanje v oblaku še naprej širilo, saj bodo uporabniki želeli odpraviti omejitve, ki jih nalagajo tradicionalni gostiteljski izdelki, in sprejeti prilagodljivost, moč in zanesljivost, ki jih ponuja prepleteno strežniško omrežje, ki tvori okolje gostovanja v oblaku. Majhna podjetja bodo lahko izkoristila tudi okolje za gostovanje v oblaku in vse vidike storitev v oblaku, saj bodo stroški postali cenovno dostopnejši, podjetja pa bodo lahko racionalizirala in dokončala majhne in srednjeročne projekte brez odvečnih naložb. Čas, znanje in denarne omejitve zaradi storitev računalništva v oblaku ne bodo več odločilni dejavnik, saj bodo pripravljene komponente storitev v oblaku pomagale premagati te ovire.

Oblak, ki je razumljen kot seštevek njegovih komponent SaaS, IaaS in PaaS, je odprl pot za inovacije in tehnološke velikane, kot so Amazon, Microsoft in Google, prek njihovih storitev v oblaku – Spletne storitve Amazon, Microsoft Azure in Google Cloud Platform – že utirajo pot novemu premiku, ki ga bodo storitve v oblaku in računalništvo v oblaku prinesle na področju gostovanja spletnih in aplikacij.

Zaključek

Ko se potrošniki bolj zavedajo prednosti uporabe storitev gostovanja v oblaku in računalništva v oblaku za svoja podjetja, se bodo spremenili način poslovanja prek spleta in način delovanja strank. Delovne obremenitve, ki so obstajale v namenskih okoljih in VPS-u, se bodo premaknile v širši obseg infrastrukture in vrst aplikacij, ki jih danes vključujejo rešitve tipa IaaS. Podjetja, ki želijo še naprej uspevati v tem novem svetu spletnega gostovanja in gostovanja aplikacij, morajo biti spretna na nogah, razumevanje in prepoznavanje tehnoloških trendov in trendov odzivanja potrošnikov pa bo ključnega pomena pri tem procesu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector