Kako in kje kupiti poceni domenska imena?

01.06.2020
Članki in več ... 'Kako in kje kupiti poceni domenska imena?
0 10 мин.

kupiti-poceni-imena domen


Pri zagonu spletnega mesta je naravno, da boste poskušali najti najboljše ponudbe gostovanja, oblikovanja in celo imen domen. Veliko število podjetij in posameznikov je preveč seznanjeno s proračunom, zlasti če začenjajo nov projekt..

Ker iskanje najboljših ponudb ni enostavno in rezanje vogalov lahko povzroči odziv, smo tu, da vas vodimo skozi postopek izbire zanesljivega registra registra domene in vam pomagamo določiti najboljše možnosti pri iskanju poceni domene.

Domene 101

Ime domene je beseda ali zaporedje znakov (črke, številke in simboli), ki jih vnesete v svoj brskalnik za dostop do spletnega mesta. Zaporedje znakov ustreza naslovu IP (naslov internetnega protokola) imena domene, ki ga brskalniki uporabljajo za komunikacijo s strežniki.

Do spletnega mesta lahko dostopate tako, da v spletni brskalnik vnesete njegov IP naslov, vendar je pomnjenje nizov števil veliko težje kot pomnjenje imen domen.

Ime domene je edinstveno tudi za spletno mesto, kar pomeni, da ne moreta biti dve spletni strani z istim domenskim imenom. Če želite, je ime domene edinstven identifikator spletnega mesta.

Vsako ime domene se konča s pripono, ki sledi takoj za končno piko na koncu imena domene, npr. “.Com”, “.org”, “.gov” itd. Imenujemo jih domene najvišje ravni, medtem ko so razširitve, ki so koda države (npr. .It za Italijo, .fr za Francijo), najvišja raven kode države. domene. Preberite naš celovit vodnik, če želite izvedeti, katero razširitev domene morate izbrati: com, net, org.

Internetna korporacija za dodeljena imena in številke (ICANN) je organizacija, ki usklajuje upravljanje teh edinstvenih identifikatorjev. ICANN razvija politike in vodi sistem akreditacije za registratorje domen.

Domena vs spletna stran vs gostovanje

gostovanje v primerjavi s spletnim mestom proti domeni

Nekateri uporabljajo izraze spletno mesto in ime domene zamenljivo, vendar kot smo že omenili, je ime domene naslov, na katerem se nahaja vaše spletno mesto, to je vsebina, do katere želite dostopati. Nasprotno je gostovanje storitev shranjevanja vsebine vašega spletnega mesta na spletni strežnik.

Nekateri spletni gostitelji združujejo registracijo domen s svojimi storitvami spletnega gostovanja in ponujajo brezplačno domeno v prvih 12 mesecih vaše pogodbe. Seveda se lahko odločite, da boste opustili to ponudbo in svojo domeno registrirali pri običajnem registratorju domen.

Kako poceni so poceni domene?

Skoraj vsak registrator domen bo svoje domene oglaševal kot poceni ali cenovno dostopne, a kako veste, ali dobite dobro ponudbo, če vsi obljubljajo, da ne bodo kopali preveč globoko v žepu?

Cena domenskega imena je sestavljena iz začetne cene registracije, ki se lahko v povprečju giblje od 1,99 do 12 USD za domene na spodnjem koncu spektra. Registracijska cena je ponavadi nižja od cene obnovitve vaše domene, ker registratorji domen pogosto izvajajo promocije in vam dajo kvote kuponov in česa ne, da se registrirajo pri njih.

Cena, po kateri registrirate svojo domeno, zajema vašo uporabo domene 1 leto, nato pa jo boste morali, če boste še vedno želeli obdržati domeno, podaljšati. Cena podaljšanja je običajno višja od začetne cene registracije in znaša od 10 do 20 USD.

Čeprav lahko domena na začetku stane 0,99 USD, lahko cena obnove znaša 15 dolarjev, zato morate vedno primerjati stopnjo obnavljanja, če primerjate cene med registratorji.

Toda samo določanje cen in oblikovanje cen ne bi smeli preveriti pri nakupu domenskega imena. Tudi drugi vidiki, kot so akreditacija, zanesljivost, podpora, zasebnost, so prav tako pomembni.

Kako izbrati Registrar domene?

Izbira registratorja domene ne bi smela biti odločitev, ki temelji samo na oblikovanju cen. Pri nakupu domen preverite:

Akreditiran od ICANN

Omenili smo že, da je ICANN organ, ki akreditira registratorje domen in se prepriča, da spoštujejo vsa tehnična, operativna in finančna merila, določena za podjetja registrarjev.

Zdaj lahko mnogi registratorji domen trdijo, da so akreditirani, vendar je edini način, da se prepričate, preučiti seznam akreditiranih registratorjev domen, ki jih ICANN vzdržuje na svojem spletnem mestu. Če je podjetje na seznamu, lahko to zahtevo odjavite.

Zanesljivo

Medtem ko registratorje domen zavezujejo pravice in odgovornosti, ki jih ICANN določa v sporazumih o akreditaciji sodnega tajnika, morate še vedno preveriti preteklost podjetja. Pri tem ugotovite, kako dolgo že poslujejo, ali obstajajo kakšne slabe ocene sedanjih ali nekdanjih strank.

Varuje zasebnost

Ko registrirate ime domene, je registrar domene odgovoren za pošiljanje vaših podatkov (ime, naslov, telefonska številka itd.) V bazo podatkov WHOIS, ki je javni imenik, ki vzdržuje podatke o registracijskem zavezancu vsake domene. Zaradi tega se lahko izpostavite neželeni pošti, neposrednim tržnikom in drugim izkoriščevalskim praksam.

Registrarji domen ponujajo storitve zasebnosti domene ponavadi prek tretjih podjetij, ki prikrijejo vašo identiteto v zbirki podatkov WhoIs tako, da namesto vaših podatkov predložijo lastne podatke, vendar je v očeh ICANN-a tisti, ki je v WhoI-ju naveden kot registracijski zavezalec domene. zakoniti lastnik te domene. Da bi se izognili pravnim sporom glede lastništva domenskega imena, se prepričajte, da ste izbrali podjetje z uglednimi izkušnjami.

Zaradi predpisov v različnih državah nekaterih domen najvišje ravni ni mogoče prikriti. Npr. .eu TLds ni mogoče zamaskirati v storitve WhoIs.

Ponuja podporo

Morda mislite, da podpora za registracijo domen ni toliko pomembna, vendar boste morda naleteli na scenarije, ko boste morda potrebovali pomoč strokovnjaka, na primer pri nastavitvi strežnikov imen ali pri prenosu domenskih imen. Preberite mnenja o ekipi za podporo registrarja domene in preverite, ali nudijo podporo 24/7 v e-pošti, klepetu ali telefonu.

Pomembno je, da se izognete registratorjem domen s senčno zgodovino, tudi če so njihove cene izjemno nizke. Izogibajte se podjetjem, ki niso znana po slabi podpori strankam, podjetjem s slabimi praksami varstva podatkov, podjetjem, ki vas preganjajo s skritimi pristojbinami itd..

Zdaj, ko ste seznanjeni z zahtevami dobrega registrarja domen, kaj pa zahteve za izbiro imena domene?

Kako izbrati ime domene?

Torej mislite, da ste ustvarili popolno ime domene za svoje spletno mesto, vendar ste prepričani, da je tako dobro, kot se vam zdi? Preden se odločite za ime domene, si zastavite nekaj vprašanj:

Ali je to spominsko?

Tudi če ne izberete privlačnega in duhovitega imena domene, poskrbite, da si bo domeno enostavno zapomniti. V ta namen se izogibajte vezjem, težko črkovalnim besedam ali domenam, ki vsebujejo številke. Čim krajša je domena in lažje je črkovati in izgovarjati, tem bolje.

Ali je relevantno?

Ime domene mora biti čim bolj prilagojeno vašemu podjetju. Če gre za ključne besede, ki vaše podjetje povezujejo z vašo blagovno znamko, bodite kreativni in ga vključite v svoje ime domene. Čim lažje ljudje povežejo vašo domeno z vašo blagovno znamko, tem bolje.

Ali je edinstven?

Preverite, ali je vaša domena na voljo, in se prepričajte, da se izognete kršitvi avtorskih pravic. Izogibajte se imen, ki ustvarjajo zmedo med blagovnimi znamkami ali ki uporabljajo priljubljeno blagovno znamko z drugačno razširitvijo. Vsi ti triki vas lahko privedejo do sojenja zaradi kršitve avtorskih pravic.

Improvizirajte!

Pri uporabi generatorja domen ni škoda, če imate kratke ideje za svoje spletno mesto. Te generatorje imen lahko nahranite z nekaj ključnimi besedami in počakate na izliv predlogov.

Pazite ugrabitve domen

Če imate registrirano več imen domen pri različnih ali celo istih registratorjih domen, je dobro, da vklopite samodejno obnavljanje vaših domen. Nekatera podjetja so ga privzeto vklopila. Tako ne tvegate izgube domenskega imena, ker ste ga pozabili obnoviti, lahko pa se tudi zaščitite pred pravili za ugrabitev domene.

Nekatera podjetja vas lahko poskušajo prevarati pri prenosu vaše domene na drugega neznanega za vas registrarja. Ta podjetja vam bodo ponavadi poslala e-pošto, prikrito kot obvestilo o obnovi ali računu, s klikom na povezave v tem e-poštnem sporočilu pa boste morda prenesli na drugega registrarja in plačali višje pristojbine za svojo domeno.

Če imate v računu omogočeno samodejno obnovo, boste lahko zlahka opazili ta lažni e-poštna sporočila in se izognili nepooblaščenim prenosom domen. Tudi če ne omogočite samodejnega podaljšanja, morate z e-poštnimi sporočili o obnovi ravnati sumljivo in se izogibajte klikom na povezave v teh e-poštnih sporočilih. Namesto tega se prijavite v svoj račun na spletnem mestu registrarja domene in preverite, ali je katera od vaših domen potrebna obnovitev.

Drug način, da se zaščitite pred nepooblaščenimi spremembami, je omogočiti zaklepanje domene za svojo domeno. Običajno lahko to funkcijo omogočite / onemogočite v svojem računu.

Kje kupiti poceni domene?

Zdaj, ko veste o zahtevah in pasti pri nakupu imen domen, vam še vedno ne bomo dovolili, da se družimo na suhem! Tu so naša glavna priporočila za registratorje domen, ki so hkrati cenovno dostopni in zanesljivi:

GoDaddy

godaddy-buy-poceni-imena domen

Ko gre za poceni domene, je GoDaddy vsekakor dobro mesto za začetek. GoDaddy je največji registrator domen na svetu z več aktualnimi promocijami. Prvo domeno .com lahko zgrabite za 0,99 USD.

GoDaddy je ICANN akreditiran registrator domen, ki ponuja 24/7 podporo, storitve prenosa domen, registracijo zasebnih domen, množično registracijo domen, certificirano domeno in številne druge storitve, vključno s cenovno dostopnim spletnim gostovanjem.

Čeprav so ameriško podjetje, imajo pisarne po Evropi, Aziji, Indiji in še več. Služijo več kot 17,5 milijona strank in imajo pod svojim upravljanjem 76+ domenskih imen.

Poleg registracije domen in storitev spletnega gostovanja, spletne storitve GoDaddy vključujejo tudi gostovanje po e-pošti, spletno trženje, spletno varnost in gradnjo spletnih strani.

Kot pri vsakem proračunskem gostitelju pričakujte nekaj prodaj pri nakupu, nekoliko daljše čakalne dobe za podporo strankam in nagnjenost k vklopu ponudnika.

HostGator

hostgator-kupi-poceni-imena domen

HostGator je še ena od uglednih storitev spletnega gostovanja, ki se je ukvarjala že dve desetletji. Poleg žepnih in uporabniško usmerjenih storitev spletnega gostovanja ponujajo tudi registracijo domen kot ločeno storitev.

Med storitvami, povezanimi z domeno, boste našli zaklepanje domen, da preprečite ugrabitev domen, privzeto omogočeno samodejno obnovo, zaščito zasebnosti domene, da ostane vaša identiteta zasebna v bazi podatkov WhoIs, in storitev prenosa domene. Če domeno prenesete v HostGator, bo podjetje samodejno dodalo eno leto časa, ki je preostalo pri vaši obstoječi registraciji.

Podpora strankam HostGator je na voljo 24/7 v klepetu v živo. Drugi podporni kanali vključujejo telefon, elektronsko pošto in sistem za izdajo vozovnic.

Podjetje se je uveljavilo kot proračunski gostitelj, ki skrbi predvsem za potrebe začetnikov. Njihovi gostovalni paketi zajemajo vse kategorije gostovanja, saj ponujajo več brezplačnih paketov z vsakim paketom.

NameCheap

namecheap-register-poceni-imena domen

NameCheap je še en priljubljen registrator domen, ki mu lahko zaupate. Njihove cene so nekatere najnižje v poslu. Tako kot HostGator in GoDaddy je tudi NameCheap tudi registrator domen, ki je akreditiran po ICANN.

V podjetju NameCheap lahko registrirate domeno, prenesete domeno, izkoristite PositiveSSL in zaščitite svojo domeno, uživate v zaščiti zasebnosti WhoIs Guard in 24/7 podporo strankam.

Dodo lahko registrirate več let, če želite izkoristiti popuste.

Poleg domen NameCheap ponuja tudi storitve gostovanja, pa tudi spletno trženje in spletne varnostne storitve.

Zaviti

Uravnoteženje kakovosti in cenovne dostopnosti ni vedno enostavno, še posebej v panogi, kjer vsi obljubljajo, da vam bodo ponudili najboljšo ponudbo za svoj dolar. Ponudbe, ki se na površini morda zdijo dobre, se lahko izkažejo za veliko bolj obdavčene kot vi, zato je pomembno vedeti, kako in od kod kupiti domene.

GoDaddy, HostGator in NameCheap so zanesljivi registriranci ICANN, ki jih priporočamo, če želite registrirati domeno s pogledom v prihodnost. Vsa podjetja, navedena v tem priročniku, ponujajo 24-urno podporo strankam in številne druge spletne storitve, vključno s spletnim gostovanjem in spletno varnostjo. Njihove osnovne storitve registracije domen dopolnjujejo dopolnilne storitve, ki olajšajo upravljanje in zaščito vaših domenskih imen.

Predstavljena slika: Oblikoval Freepik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector