Kako izbrati najboljše ime domene za svoj blog ali posel?

kako izbrati najboljše podjetje z imenom domene


Pogosto se sprašujemo, ali je izbira pravega imena domene res tako pomembna. Mogoče je ime tisto, kar si ustvariš. Po drugi strani je lahko tisto, kar ustvarite v svojem spletnem dnevniku ali poslu, odvisno od imena, za katero ste se odločili. Izbira imena domene je verjetno najpomembnejši korak pri vzpostavljanju vaše spletne identitete.

Ime vaše domene je prvi vtis za obiskovalca. Slabo ime obiskovalcev skoraj ne bo poslalo, če je vsebina privlačna, toda dober in močan lahko na obiskovalce ustvari vtis in poskrbi, da se počutijo povezane z vašim spletnikom ali spletnim mestom.

V tem članku vam predstavljamo osnove kako izbrati najboljše ime domene za vaš izdelek, blog ali posel. To je vodnik in opomnik v samo nekaj korakih.

Težko je določiti pravilen vrstni red teh korakov, saj obstaja veliko križišč, zato jih natančno preberite, da boste našli domensko ime, ki je kot nalašč za vas.

Preberite tudi: Kako upravljati z vašimi domenami?

Izberite kratko ime, enostavno ga vtipkajte in zapomnite si

Iščete kratko ime domene, ki ga je enostavno vnesti in si ga zapomniti. Statistični podatki kažejo, da so imena najvišjih domen približno 6 znakov.

Do leta 2017 bo večina domenskih imen, ki si jih lahko omislite z do 8 znaki, videti že zajetih. Mogoče si morate izmisliti nove besede ali preprosto iskati malo daljše ime. Kakor koli že, dobra ideja bo ime vašega domene držati pod 15 znaki.

Dolge in zapletene besede, tudi če vsebujejo ključne besede, si je težje zapomniti in je večja verjetnost, da so napačno napisane ali napačno napisane. To bo povzročilo izgubo prometa. Večina obiskovalcev se niti ne bi trudila, da bi si zapomnili vaše kompleksno ime domene in bodo preprosto poiskali sorodno temo, izdelek ali storitev. Seveda jih lahko rezultati iskanja pripeljejo do vaših tekmecev, odvisno od optimizacije iskalnikov.

Izogibajte se uporabi besed z več črkovanjem ali slengom, razen če je vaša ciljna publika seznanjena in ji enostavno ne ustreza.

Torej, ne pozabite: ime domene naj bo kratko in enostavno za vnašanje!

Izvedite raziskavo

V dobi blagovnih znamk je veliko besed zaščiteno ali zaščiteno z avtorskimi pravicami. Ime, ki ga izberete za svojo domeno, bi lahko bilo tudi, ne da bi za to vedeli. Če se izognete pravnim težavam, izgubi domene in celo finančnim honorarjem, ko imate ožji izbor idej za ime domene, opravite raziskavo in se prepričajte, da nobena od njih ni zaščitena z blagovno znamko ali zaščitena z avtorskimi pravicami.

Pridobite svoje prijatelje, ki so lahko tudi vaše občinstvo, vključeno v ustvarjalni proces. V eni točki boste morda želeli izvesti raziskavo.

 Ključne besede v domeni

Pri izbiri imena domene poskusite uporabiti ključne besede, ki jih je enostavno povezati z vašim podjetjem, izdelkom ali storitvijo. Ključne besede lahko pomagajo izboljšati vaš SEO, vendar bo zelo težko najti ime domene s ciljno usmerjenimi ključnimi besedami, ki še ni posneto.

Temna stran uporabe ključnih besed je tveganje izbire imena domene, ki je splošno in nima osebnosti. Če želite izstopati, potrebuje veliko ustvarjalnosti pri kombiniranju ključnih besed z drugimi besedami ali celo izmišljanju novih besed.

Edinstveno in tržno ime

Vaše ime domene si obiskovalci zapomnijo, delijo ali uporabijo, da vas najdejo. Tako je osnova vaše blagovne znamke ali storitve.

Če želite izstopati v oceanu domen, mora biti vaše ime edinstveno in tržno. Generičnih imen, zgrajenih okoli ključnih besed, je težko zapomniti, saj nimajo pravega pomena.

Mogoče bi bilo dobro raziskati druge subjekte v svoji niši glede izvirnosti in kreativnosti njihovih domenskih imen. Morda boste dobili veliko navdiha ali vsaj primere slabih imen domen.

Izogibajte se vezajem in številkam

Obstaja več razlogov, zakaj se morate izogibati vezajem in številkam v imenu svoje domene. Naj vas spomnimo, da mora biti vaše ime kratko, enostavno črkovati in izgovarjati. No, tako crtice kot številke stopijo na poti temu, saj so pogosto napačno razumljeni.

Uporaba vezaja, ker ste že zazeli ime, je verjetno najslabša stvar. Tekmovalce bo promovirala vsem ljudem, ki jim ne uspe ali pozabijo vtipkati vezaja. Bolje se vrnite na postopek možganske nevihte v iskanju novega imena domene, namesto da bi posegali po tej hitri, a škodljivi rešitvi.

Glede na številke se jim izogibajte, saj ljudje, ki slišijo vaš spletni naslov, ne bodo vedeli, ali uporabljate besedo (štiri) ali številko (4).

Vaše ime domene naj bo hitro in hitro, uporaba vezajev in številk pa bo ravno obratno.

Izogibajte se dvojnim črkam

Besede z podvojenimi črkami niso nič slabše od besed brez njih, samo, da imajo besede z podvojenimi črkami navadno napačno črkovane, kar vodi v izgubo prometa.

Razširitev domene

Verjemi ali ne, .com je še vedno najboljša končnica, ki jo lahko dobite.

Danes lahko izbirate med več desetimi razširitvami domen. Lahko so povezane z vrsto vaše entitete (org, net, edu) ali državo, v kateri imate sedež (uk, eu, jp).

Nove, bolj kreativne, splošne domene, kot so .land, .cool, .guru, .rocks in podobno, so lahko zelo mamljive, saj ponujajo priložnost za registracijo imen, ki so zelo relevantna in kratka.

Prav tako lahko izberete več domen ali domeno z več kot eno razširitvijo. Če se za to odločite, ne pozabite, da vam ni treba izdelati spletnega mesta za vsako od vaših domen. Vse, kar morate storiti, je, da vse dodatne domene preusmerite na svoje primarno spletno mesto.

Tu so najpogosteje razširitve domenskih imen:

 • .co: okrajšava za podjetje, trgovino in skupnost.
 • .org: nekomercialne organizacije in neprofitne organizacije.
 • .net: tehnična, spletna infrastrukturna mesta.
 • .info: informativne strani.
 • .biz: poslovna ali komercialna uporaba, kot so spletna mesta za e-trgovino.
 • .jaz: blogi, življenjepisi ali osebna spletna mesta.

Zanimivosti: razširitev .me je domena najvišje ravni internetne kode države (ccTLD) za Črno goro. Kljub temu je zaradi njegovega pomena in uporabe v angleškem jeziku seznam možnosti, ki se uporabljajo kot razširitev domenskega imena, praktično neomejen. Črna gora iz teh dveh pisem letno zasluži na milijone dolarjev. Samo v letu 2016 je bilo s to razširitvijo registriranih več kot milijon domenskih imen s celega sveta.

Bottom line: Pojdi .com, če je na voljo in če je vzeta, poskusite .mreža, ali .org. Če nobena od teh ni na voljo, raje izberite drugo ime, ne pa eno manj pogostih razširitev.

Ne glede na to, ali se za registracijo odločite za registracijo, je vredno upoštevati nakup registracije zasebne domene. To je koristno, če želite skriti svoje osebne podatke, kot so ime, e-poštni naslov, telefon in naslov. Če želite izvedeti več o zasebnem whoisu in registraciji zasebne domene, preberite naš vodič. Zasebnost domen ne pride brezplačno; odvisno od registrarja domene bo to stalo 3 do 10 USD na leto na domeno. Pri registratorjih domen, kot je NameCheap, lahko s kuponskimi kodami pridobite brezplačno zasebnost domene ali jo kupite po zelo nizki ceni (0,99 USD na leto).

Razmislite Dolgoročno

Vaš blog, izdelek ali podjetje je lahko v trenutku, ko začnete svojo spletno prisotnost, ozko opredeljen, vendar bi morali biti odprti in razmišljati dolgoročno.

Mogoče ste strasten ljubitelj glasbe, zato pišete glasbeni blog, ki pokriva ocene koncertov in albumov, intervjuje z glasbeniki in podobno vsebino. Z lahkoto izberete ime domene, ki je povezano z glasbo, in se z njim podate na pot; kaj pa, če v prihodnosti srečate sorodno dušo, ki je enako strastna do filmov ali umetnosti in kiparstva. Vključevanje teh novih tem v glasbeni blog bi bilo precej nenavadno.

Torej, ko izbirate ime domene, poskusite biti vizionar. Razmislite o velikem obsegu in poskusite izmisliti ime, ki je dobro za vaše trenutno območje zanimanja ali pokritost, kot bo, ko se boste sčasoma podaljšali.

Preverite generatorje domen, da dobite ideje

Če iščete po spletu, boste naleteli na številne generatorje imen. Generatorji domen so programi umetne inteligence, kar pomeni, da niso popolni. Lahko se zgodi, da imena svoje domene ne najdete z njimi, vendar vam lahko ustvarjalnost teče v glavi in ​​spodbudi proces možganskih neviht. Zamisli in predlogi, ki jih prejmete od generatorjev domen, lahko privedejo do jackpota. Pred časom smo zbrali seznam najboljših 10 orodij za predloge domen, ki bi vam lahko pomagala začeti.

Ne obotavljaj se

Ko ste izbrali ime domene, morate ukrepati hitro. Imena domen se hitro prodajajo in morda boste izgubili, če se boste obotavljali. Tudi če vaša vsebina ni pripravljena, čim prej registrirajte svoja najljubša imena (imena) domen, saj so precej poceni.

Dodatni nasveti

Če začenjate blog ali osebno spletno mesto, je morda najbolje uporabiti svoje ime. Podjetja z več blagovnimi znamkami se lahko odločijo za izdelavo določenih spletnih mest za vsako blagovno znamko ali skupino izdelkov, namesto da vse postavijo pod ime podjetja.

Po registraciji domene in nakupu dobre storitve gostovanja boste morali svojo domeno usmeriti v svoj račun gostovanja tako, da spremenite strežnik domenskih imen pri vašem registrarju. V enem izmed naših vodičev razlagamo, kaj je Name Server in kako deluje.

Zaključek

Izbira imena domene ni lahka naloga. Izkazati morate izvirnost, ustvarjalnost in vizijo. Oborožite se s potrpežljivostjo in temu procesu namenite nekaj časa.

Izvedite anketo med prijatelji in sodelavci in pustite, da ostane čez noč. Včasih se lahko ime, ki je videti in se zdi popolno na koncu dolgega in napornega procesa, naslednji dan izkaže za golo in dolgočasno..

Takoj, ko ste izbrali ime domene, preverili njegovo razpoložljivost in se prepričali, da ni zakonito zaščiten ali zaščiten z avtorskimi pravicami, pojdite na!

BREZPLAČNA registracija domenskega imena ->

BlueHost omogoča brezplačno registracijo domen pri vsakem nakupovalnem načrtu gostovanja. BlueHost je zanesljivo in ugledno spletno gostovanje, ki od leta 1996 ponuja storitve gostovanja in registracijo domen. Na BlueHost lahko kupite tudi zasebnost domene, da zaščitite svoje osebne podatke.

Pridobite brezplačno domeno! »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map