Kako najti spletno gostovanje za svoje osebno spletno mesto ali blog

01.06.2020
Članki in več ... 'Kako najti spletno gostovanje za svoje osebno spletno mesto ali blog
0 5 мин.

najboljše spletno gostovanje za osebna hobi spletna mesta ali blog


Spominjam se, da so bile storitve spletnega gostovanja v tistih časih zelo drage, samo velike korporacije in nekatera večja podjetja so lahko izdelala in vzdrževala spletno stran. Vsako spletno mesto je bilo izdelano ročno, od začetka, kar zahteva več sto ur kodiranja, testiranja in odpravljanja napak.

Na srečo se je v zadnjih desetih letih industrija gostovanja spremenila in se razvila na raven, kjer si lahko vsakdo privošči najem računa za gostovanje in izdelavo majhnega spletnega mesta za samo nekaj dolarjev na mesec. Nekatera podjetja so specializirana za eno vrsto načrta gostovanja, druga pa nudijo široko paleto storitev. Večina ponudnikov gostovanja ponuja vseobsegajoče načrte, ki vključujejo vse osnovne funkcije, potrebne za vzpostavitev preprostega spletnega mesta, brez potrebe po uporabi katerega koli programskega jezika.

Če ste posameznik, ki si želite kupiti račun za gostovanje za vaše spletno mesto hobijev ali osebni blog, vendar se ne ukvarjate s programiranjem ali učenjem kode za pisanje, morate nadaljevati z branjem, če želite izvedeti, kako izbrati dobro osebno spletno gostovanje. V nadaljevanju vam bom pokazal, kakšne so minimalne zahteve za osebno spletno mesto in kateri so najpomembnejši vidiki pri izbiri osebnega spletnega gostovanja.

Zahteve za izdelavo osebnega spletnega mesta

Najprej boste potrebovali ime domene, ki ga bodo prijatelji uporabljali za dostop do spletnega mesta. Ime domene mora biti preprosto in si ga je enostavno zapomniti, tukaj najdete popoln vodnik o tem, kako izbrati dobro ime domene. Na primer, google.com je ime domene, ki je zgrajeno iz treh delov: ime “google”, pika “.” in razširitev “com” imajo vse domene isto strukturo, vendar je vsaka domena edinstvena in jo je mogoče enkrat registrirati za določeno časovno obdobje. Če želite izvedeti več o domenah, si oglejte članek, ki sem ga že omenil.

Če ime domene še ni dovolj za nastavitev e-poštnega naslova, boste za to potrebovali račun za gostovanje, ki bo dejansko obdelal e-poštna sporočila, ki jih prejmete ali pošljete. Gostiteljski strežnik je tudi kraj, kjer boste hranili datoteke svojega spletnega mesta in če bodo drugi lahko do teh datotek dostopali kadar koli v prihodnosti.

Ko ste domeno registrirali, jo boste morali dodati v svoj račun gostovanja in narediti potrebne strežnike imen, da se domena sinhronizira z gostiteljem. To se morda sliši zapleteno, a v resnici je to zelo enostavno nastaviti, če pa želite preskočiti ta korak, lahko izberete načrt gostovanja, ki vam ponuja brezplačno domeno. Poleg prihranka nekaj denarja bo domena samodejno dodeljena vašemu računu za gostovanje in pripravljena za uporabo.

Naslednja spletna ponudnika gostovanja ponujajo odlične osebne gostovalne načrte po zelo ugodni ceni, vključno z brezplačnim domenskim imenom:

# 1 BlueHost

se začne od 3,95 dolarja na mesec, vključuje brezplačno ime domene in omogoča gostovanje več spletnih mest.

Poglej več… “

# 2 iPage

se začne pri 2,25 USD na mesec, vključuje brezplačno ime domene, omogoča več spletnih strani in gostovanje po e-pošti.

Poglej več… “

uporabite wordpress za osebno spletno mesto ali blog

Ko imate dostop do svojega računa za gostovanje, je čas, da nastavite svoj e-poštni naslov, na primer [email protected], in začnete graditi svoje spletno mesto. Imate veliko možnosti za ustvarjanje osebnega spletnega mesta; Predvidevam, da tega ne načrtujete iz nič, zato boste najverjetneje želeli orodje za izdelavo spletnega mesta. Lahko uporabite graditelja spletnega mesta ali WordPress. Če niste seznanjeni z WordPressom, predlagam, da si oglejte ta članek; skratka WordPress je izjemno priljubljena brezplačna programska oprema, ki je zgrajena s PHP in MySQL in jo uporabljajo milijoni spletnih strani po vsem svetu. WordPress je treba namestiti na vaš račun gostovanja, kar lahko predstavlja težave za novinec, vendar zgoraj navedeni ponudniki gostovanja ponujajo orodje za namestitev z enim klikom, kar bo postopek namestitve izjemno preprost:

 1. Kliknite namestite WordPress v svoj račun za spletno gostovanje
 2. Izberite ime domene, kamor želite namestiti
 3. Nastavite skrbniško ime in geslo (to bo kasneje uporabljeno za dostop do območja upravljanja vašega spletnega mesta)
 4. Končaj namestitev – počakajte, da se datoteke prenesejo in povežejo z bazo podatkov
 5. Vaše spletno mesto je pripravljeno za uporabo, začnite dodajati vsebino, nalagati slike.

Čeprav je glavna uporaba WordPressa objavljanje člankov, je sistem zelo prilagodljiv, na voljo pa je veliko razširitev, ki jih lahko namestite v sistem in tako razširite njegovo funkcionalnost; na primer lahko spremenite privzeti dizajn svojega spletnega mesta tako, da dodate novo temo, če želite prikazati galerijo ali ustvariti stran s stiki po meri ali želite sestaviti lepo videti portfelj ali galerijo slik, boste morali namestiti vtičnik. Kot rečeno, kodiranja ni potrebno, samo klik.

Povzetek o izdelavi vašega osebnega spletnega mesta

Če ste to dosegli doslej, lahko rečete, da imate spletno osebno hobi spletno mesto ali svoj osebni blog. Čestitamo! Od zdaj naprej se lahko osredotočite na dodajanje vsebine. Informativni in kakovostni članki vam lahko prinesejo veliko občinstva, zato lahko pozneje, ko imate dovolj prometa, svoje osebno ali hobi spletno mesto pretvorite v pasivno spletno mesto za zaslužek.

Ne glede na to, kako gradite osebni blog ali hobi spletno mesto, kamor želite pritegniti bralce z enakim zanimanjem kot vi, je najpomembneje imeti dober, a poceni osebni račun za gostovanje. Kot ste morda že ugotovili, obstaja veliko podjetij in izbira načrta gostovanja je težka, še posebej, če nimate izkušenj. Naši vodniki vam bodo pomagali izbrati domeno in izbrati načrt gostovanja, ki ga potrebujete, da začnete uporabljati svoje spletno mesto.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector