Kako namestiti potrdilo SSL na spletno mesto WordPress?

01.06.2020
Članki in več ... 'Kako namestiti potrdilo SSL na spletno mesto WordPress?
0 6 мин.

kako namestiti ssl potrdilo wordpress spletno mesto


Varnost spletnega mesta je glede na nove Googlove in druge dejavnike razvrščanja iskalnih spletnih mest postajala vedno bolj prednostni signal za razvrstitev. To pomeni, da če vaše spletno mesto ne začne s predpono »HTTPS:«, ga iskalniki ocenijo manj ugodno kot spletna mesta, ki vsebujejo šifriranje varnega sloja vtičnice (SSL).

Cilj namestitve SSL certifikata je zaščititi integriteto in zasebnost prenosa podatkov z vzpostavitvijo šifrirane povezave med spletnim strežnikom in brskalnikom, s čimer se prepreči morebitno prestrezanje s strani kriminalnih elementov. Poleg zagotavljanja integritete in zasebnosti podatkov s šifriranjem HTTPS zagotavlja tudi preverjanje pristnosti spletnega mesta, to pomeni, da obiskovalcu sporoča, da je spletno mesto, ki ga obiskujejo, resnično spletno mesto, ki so ga nameravali obiskati.

Če imate v lasti spletno mesto WordPress z elementom e-trgovine ali WordPress spletno mesto, ki hrani zaupne podatke, občutljive osebne podatke ali vsebuje nalaganje ali prenos podatkov, bo vedenje, kako na vaše spletno mesto WordPress namestiti SSL potrdilo, vse spremenilo v krepitvi varnosti in celo utrjevanje uvrstitev v iskalnikih.

Na spletno mesto WordPress namestite potrdilo SSL

Medtem ko je za nekatere vrste spletnih mest certifikat SSL lahko neobvezen dodatek (npr. Osebni spletni dnevniki), v drugih primerih (npr. Spletna mesta za e-trgovino, bančna spletna mesta, spletni plačilni procesorji itd.) Pa certifikat SSL zahteva industrijo.

Preden se podrobneje seznanimo s tem, kako dodati SSL potrdilo na svoje WordPress spletno mesto, najprej razmislimo o letnih stroških SSL potrdila.

Nakup SSL potrdila

Kot na vse, bodo tudi na stroške SSL certifikata vplivali nekateri dejavniki, kot je ponudnik gostovanja, ki ga ponuja, število mest, ki jih je treba zavarovati, in vrsta spletnih mest, ki jih je treba zavarovati (osebno spletno mesto ali spletno mesto za e-trgovino) ). Na primer, osnovni SSL za posamezno domeno stane 36,75 USD na leto pri SSL.com, medtem ko se stroški za pakete SSL z več domena gibljejo od 140 do 140 USD / leto.

Nekateri ponudniki gostovanja lahko ponudijo brezplačne SSL certifikate z nekaterimi načrti gostovanja (npr. InMotion Hosting ponuja brezplačen SSL certifikat s svojimi poslovnimi načrti gostovanja), zato preden pohitite s nakupom SSL certifikata za vaše WordPress spletno mesto, boste morda želeli preveriti, če vaš gostitelj vas že ni nastavil z enim.

Če vaš spletni strežnik SSL potrdila ne ponuja brezplačno ali potrebujete drugačno vrsto potrdila SSL od tistega, ki ga ponuja vaš gostitelj (na primer, gostitelj morda ponuja brezplačno potrjeno SSL domeno, vendar boste morda potrebovali razširjeno potrjevanje SSL), ga lahko kupite pri zunanjem ponudniku in ga uvozite.

Za namestitev SSL certifikata lahko zaprosite od svojega spletnega gostitelja, saj bo veliko gostiteljev namesto vas na strežnik namestilo potrdilo SSL. Lahko pa s pomočjo vtičnika WordPress pomagate pri namestitvi SSL potrdila.

Dodajanje SSL potrdila

Če imate paket gostovanja z več domenami, morate izbrati domeno, ki bo prejela SSL certifikat. Eden najlažjih načinov za pridobitev SSL certifikata, nameščenega na vašem mestu WordPress, je uporaba vtičnikov.

Obstajajo različni vtičniki SSL, ki bodo za vas spremenili potrebne spremembe brez kakršnega koli vnosa. Preprosto kupite SSL in aktivirajte vtičnik.

Tu je nekaj WordPress SSL vtičnikov, ki lahko močno poenostavijo namestitev SSL potrdila:

WP Force SSL

Če se med namestitvijo SSL potrdila na svoje spletno mesto WordPress ne želite dotakniti nobene kode, bo WP Force SSL pomagal preusmeriti promet HTTP na HTTPS. Tako bo ves promet vaše spletne strani samodejno preusmerjen prek varnih HTTPS.

Res preprost SSL

Ko je vtičnik Really Simple SSL nameščen in aktiviran, bo samodejno zaznal vaš SSL na vašem spletnem mestu in samodejno opravil potrebne spremembe v datoteki .htaccess ter vašo spletno stran konfiguriral za izvajanje preko HTTPS.

CTW SSL za Cloudflare

Ta vtičnik je zasnovan tako, da bo CloudFlare prilagodljiv SSL pripravljen za uporabo s svojim spletnim mestom WordPress in se izognil preusmeritvenim zankam. Ko je nameščen in aktiviran, bo CTW SSL samodejno opravil potrebne spremembe.

Spreminjanje nastavitev WordPress-a

Po nakupu SSL certifikata in namestitvi ter aktiviranju vtičnika SSL po vaši izbiri je čas, da pripravite novo mesto WordPress za SSL. To storite tako, da odprete Nastavitve -> Splošno -> WordPress in naslovi URL naslovov spletnega mesta in posodobite svoje URL-je, da se prepriča, da prikazuje predpono »HTTPS«.

Če dodate SSL na obstoječe spletno mesto, lahko ročno spremenite datoteko .htaccess tako, da WordPress SSL preusmerite s HTTP na HTTPS. Če želite to narediti, lahko v datoteko .htaccess dodate naslednje vrstice:

Vnovično zapisovanje jezika vklopljeno
RewriteCond% {SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^ (. *) $ Https://www.yoursite.com/$1 [R, L]

Dodajanje SSL certifikata na vaše spletno mesto WordPress je koristna naložba, ki bo okrepila varnost in verodostojnost vašega spletnega mesta tako v očeh vaših strank kot tudi v spletnih iskalnikih.

Če imate težave z namestitvijo SSL potrdila na svoje spletno mesto WordPress, lahko zaprosite za pomoč pri ponudniku gostovanja. Večina gostiteljev bo redno nudila pomoč pri namestitvi SSL ali pomoč pri uvozu SSL certifikatov drugih proizvajalcev kot del svojih dejavnosti za storitve strankam.

Zaključek

Ker so varnostne posledice HTTP precejšnje, kar omogoča, da prisluškovalci in ugrabitelji ogrozijo varnost prenosa podatkov, zamenjava vašega spletnega mesta WordPress na HTTPS ne pomeni le bistvenega izboljšanja varnosti, ampak lahko pomeni tudi povečanje uvrstitve na SEO..

SSL certifikat zagotavlja varen protokol za izmenjavo informacij po internetu, in čeprav ga morda še ne želite namestiti za svoje spletno mesto WordPress, Googlova direktiva HTTPS povsod deluje tako, da je HTTPS pomemben za katero koli spletno mesto, ne samo za banke in spletne trgovine.

Namestitev SSL certifikata na vaše spletno mesto je mogoče storiti v samo nekaj korakih, kar lahko veliko stori pri krepitvi varnosti vašega spletnega mesta in obiskovalcev, kar vam pomaga vzpostaviti verodostojno spletno prisotnost in preprečiti, da bi jih iskalniki kaznovali.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector