Kako narediti svojo spletno stran SEO-prijazno?

naredite spletno stran seo prijazno


Samo dobro spletno mesto ni dovolj, da bi pritegnili veliko prometa. Če bo vaše spletno mesto prikazano na rezultatih iskalnikov, boste morali spoštovati pravila SEO. Če vaše spletno mesto ustreza njihovim standardom, bo na iskalnem seznamu postavljeno višje. Takšne stvari, kot so ključne besede, oznake in tudi oblikovanje spletnega mesta, lahko zelo vplivajo na uvrstitev spletnega mesta na SEO.

V tem članku vam bomo pokazali nekaj trikov, s pomočjo katerih boste dosegli več prometa na svojem spletnem mestu. Saj ne, da te točke niso razvrščene po pomembnosti, saj so vse bolj ali manj enako pomembne.

Uporabite ključno besedo in uporabo SEO za slike

Ključne besede so vir vaše spletne strani SEO. Na vaš način boste iskalniku pomagali ugotoviti, kaj so ključne informacije na vašem spletnem mestu. V prvem stavku spletne strani je treba omeniti eno od vaših ključnih besed, da bo iskalnik lažje določil, o čem bo stran.

Ključne besede je treba veliko uporabljati na vašem spletnem mestu. Od oznak h1, naslovi atributi, navigacija, slike, meta opis, tudi v imenih map. Vse te informacije bi morale biti pomembne za celotno spletno mesto. Vendar ne napolnite preveč ključnih besed, saj bi to lahko imelo nasproten učinek.

Običajno je optimizirano samo besedilo na spletnem mestu, vendar je pomembna tudi optimizacija slike (četudi se ne izvaja tako pogosto). Slike na vašem spletnem mestu ne smejo biti prevelike in zunaj vrstice strani. Velikost naj bi bila od 30 do 100 kb in z ločljivostjo 72 dpi. Če greste veliko večji od tega, se bo spletna stran nalagala počasi, kar bo znižalo vašo SEO lestvico.

Tudi alt besedilo na slikah mora ustrezati sliki in ne sme biti predolgo. Kot smo že zapisali, je zelo pomembno tudi pozicioniranje slike, pa tudi povezava slike s preostalim delom mesta.

Dostopno oblikovanje

Vaše spletno mesto mora biti dostopno in s tem mislimo, da si ga lahko ogledate v vseh brskalnikih in napravah. Moral bi imeti posebne oznake, s katerimi bi lahko deloval na novejših in starejših različicah brskalnikov, saj ljudje uporabljajo tiste priljubljene (Mozzila Firefox, Google Chrome ali Opera) in celo tiste, ki niso tako pogoste, vendar se še vedno uporabljajo (Internet Explorer).

Hitrost spletnega mesta je prav tako vključena v to točko, saj bo počasnejše spletno mesto imelo nižjo uvrstitev v iskalnikih in nanj bo močno vplivalo. Če je težko obiskati vaše spletno mesto, bo to negativno vplivalo na promet in splošno uvrstitev. Temu lahko dodamo še slike, ki smo jih omenili.

Struktura vaših spletnih strani je pomembna, saj je dobro strukturirano spletno mesto veliko lažje. Zato se morate izogibati temu, da za vsako ceno ne boste imeli osirotelih strani (če stran ni pravilno pritrjena na strukturo spletnega mesta).

Vaše spletno mesto bi moralo biti tudi odzivno, da bi z iskalnikom dosegli višjo oceno. Če naredite dobro, z odzivnimi postavitvami za mobilne naprave vam ne bo treba podvajati strani in imate težave z nizko oceno iskalnika.

Uporabnikom prijazni URL-ji

Vaši URL-ji ne morejo biti naključni in kaotični, saj obiskovalcu ali iskalniku ne bo pomagalo vedeti, o kateri strani gre. Če se na primer vaš URL konča na vašemiteite.com/id=243?64943, bo iskalnik zmeden in vaše spletno mesto se bo uvrstilo nižje, kot bi moralo.

Za namen trenutne spletne strani mora biti jasno ime, na primer .com / films / action. Tako bo iskalnik izvedljiv način za kategorizacijo vaše spletne strani in lažje iskanje (kar je vsekakor smisel SEO). Tudi preveč divja z več kategorijami lahko negativno vpliva na oceno strani, zato se izogibajte, da bi bili preveč zapleteni.

V naslovu uporabite eno ali dve ključni besedi, da bo stran prijazna iskalnikom. Če imate dve imeni za mapo v imenu poti, je vedno bolje uporabiti vezaje (-), kot podčrtaj (_), saj so za to vrsto poimenovanja poti standardne.

Tudi vse stare in slabe URL-je bi bilo treba preusmeriti 301, da ne bi ustvarili zmede in ustvarili teh nadležnih 404 napak. Obdržali bodo tudi vrednosti, ki so jih zaslužili, preden so padli.

Integracija socialnih medijev

Ker so družbeni mediji danes povsod in so izjemno priljubljeni pri skoraj vseh demografskih vrstah, je zaradi boljših rezultatov pomembno, da se s temi spletnimi mesti vključijo. Zaradi tega bodo vaše spletno mesto veliko boljše, saj družbeni mediji visoko uvrščajo iskalnike.

To ne bo le pomagalo pri visoki uvrstitvi z iskalnikom, ampak vam bo zagotovilo tudi večji promet na spletni strani. Pomaga tudi pri izkušnjah s spletnim mestom, saj če obiskovalci še naprej sodelujejo, bodo iskalniki povečali vaš promet z izboljšanjem uvrstitve v rezultatih iskanja.

 Omejite uporabo JavaScript

Ker nekatera spletna mesta uporabljajo skoraj celotno kodo za JavaScript, bo delo pri iskalnikih precej težje, saj bo imela težave pri branju vaše spletne strani. Čeprav je JavaScript lahko vizualno prepričljiv za obiskovalca spletnega mesta, to ne bo pomagalo iskalnikom določiti naravo vaše spletne strani. Ker to upočasni, iskalniki ne uvrščajo spletnih mest, kot so ta visoka.

Poleg tega JavaScript ni dobro integriran na vseh mobilnih napravah, zato lahko izgubite velik del možnih obiskovalcev, če spletno mesto omejite na zapleteno in težko bralno nered. Pomagajte iskalniku tako, da omejite uporabo JavaScript na nekatere običajne meje.

Ne preveč Flash elementov

Elementi Flash so lahko zabavna in koristna stvar na vaši spletni strani, vendar bodite previdni, saj lahko pretirana uporaba odvrne obiskovalce in tudi zniža uvrstitev na vašem spletnem mestu. Iskalniki ponavadi ignorirajo bliskavico ali pa jo zmerjajo, če je v velikih količinah. Če želite, da je vaša stran prijazna do SEO, poskusite uporabljati Flash elemente v redkih primerih, ko lahko resnično dodajo nekaj velikega na vašo spletno stran.

Uporaba HTML5 in pravilnega CSS-ja

HTML5 je najnovejša različica jezika in je uporabnikom prijazna do iskalnikov. Ponuja številne opisne oznake, s pomočjo katerih bo SEO veliko pomagal pri ugotavljanju, o čem gre na strani. Tudi njegove elemente je iskalnik enostavno prebrati, zato bo šel veliko hitreje kot običajno. Če uporabljate staro kodo HTML, bi bilo prav, da jo posodobite in si olajšate življenje.

Če ste razvijalka za staro šolo, bodite pozorni, da okviri HTML niso pot in bodo negativno vplivali na oceno spletnega mesta. Enako velja s tabelami, ki so na ta način zdaj zastarele, saj se CSS zdaj lahko uporablja za ustvarjanje postavitev v tabeli.

Neveljavna koda CSS ne spremeni nujno vaše ocene, vendar je lahko škodljiva, če spletna stran obide obiskovalca. Tako ne bo neposredno vplivalo na vašo oceno, ampak bo znižalo promet, kar lahko zniža vaš uvrstitev.

Tudi na opombi kode: Odlična stvar bi bila ustvariti XML Zemljevid spletnega mesta ki bo motorjem v veliko pomoč pri razumevanju strukture spletnega mesta. Z njim lahko določite, katere strani vašega spletnega mesta so pomembne in katere ne.

Edinstvene naslovne oznake in meta opisi

Vsaka stran na vašem spletnem mestu mora imeti svojo edinstveno naslovno oznako. Pomagal bo razlikovati vsako stran in bo predstavljal vsako stran. Poskusite, da bo krajši s približno 30 do 50 znakov.

Meta opis je podoben naslovu in bi ga morali za najboljši učinek napisati z lastnimi besedami. To besedilo bo prikazano v majhnem predogledu na Googlovi strani za iskanje. Ne sme biti predolgo, največ 160 znakov je več kot dovolj, da dobite sporočilo o spletnem mestu.

Uporaba šifriranja HTTPS

Nedolgo nazaj je bilo šifriranje HTTPS uporabljeno samo za spletne trgovine in spletna mesta, kjer ste morali zaščititi občutljive podatke (npr. Številke kreditnih kartic). Trenutno pa, ko grožnje na spletu naraščajo, je tudi potreba po zaščiti osebnih podatkov. Zato Google sili, da bi bilo treba HTTPS uporabljati povsod kot dodatno plast obrambe. Prav tako ne bi smeli zmanjšati hitrosti spletnega mesta in kar najbolje izkoristiti. Skoraj vsa večja spletna mesta so ta korak že izvedla, saj so informacije iz dneva v dan vse bolj dragocene.

Tudi podobno kot pri tej morate obnoviti varnostna potrdila, tako da obiskovalci vašega spletnega mesta ne prikazujejo opozoril.

Izjava DOCTYPE

To se lahko zdi kot majhna stvar, na katero bi bilo treba opozoriti, če pa je storjena narobe, lahko vaš rang nekoliko zniža. Doctype je uporaben, saj pomaga brskalniku pri prevajanju spletnih strani na vašem spletnem mestu. Če ni deklaracije, mora brskalnik ugibati in to traja nekaj časa, včasih pa lahko zamudi ali narobe. To je majhen delček kode, ki prihrani veliko časa in težav.

Nič bolj prijazno tiskanju

To je ena od starošolskih stvari, ki niso več potrebne. Na svojem spletnem mestu ne potrebujete gumba za tiskalnike, ki je prijazen tiskalniku, saj je to zdaj v CSS-ju kot čistejša in hitrejša rešitev te težave. Tako lahko kateri koli tak gumb med iskanjem motorja povzroči rdeče zastave.

Pravilno povezovanje strani

Ker se povezave na spletnih mestih uporabljajo na skoraj vsaki strani, morate povezave narediti jasno vidne. Poleg rednega podčrtavanja se morajo povezave razlikovati tudi na drug način, saj prekrivanje, da ugotovimo, ali besedilo ni povezano, ni učinkovito.

Te povezave morajo biti vedno absolutne, četudi je z njimi lažje manipulirati. Toda relativne povezave je mogoče razlagati napačno ali celo strgati. Absolutne povezave so večje, še posebej pri navigaciji po spletnem mestu.

Zavedati se morate, da ena sama stran ne bi smela imeti več kot 100 povezav na njej. Nadzirajte uporabo povezav in jih ustvarite samo, kadar je to potrebno.

Označite strani, ki jih ne bi smeli preverjati

Z ustvarjanjem robots.txt lahko nadzorujete, do katerih delov vaše strani roboti iskalnikov ne smejo dostopati.

To je koristno, če imate lastno spletno trgovino in ne želite, da bi Google roboti dodali izdelke v košarico, ker so sledili povezavi. Te strani večinoma ne bodo prikazane v rezultatih iskanja, razen če so nekje signali, ki povedo o vrednosti strani.

Povečajte hitrost nalaganja strani

Čisto logična stvar je izboljšati hitrost nalaganja svojih strani. Poskusite skrajšati in delati kodo, da bo lahko praktična za uporabo. Kakor koli že, cilj katerega koli razvijalca je že, da pospeši njegovo spletno mesto, toda z doseganjem tega boste z iskalniki dobili tudi precej višje uvrstitve. Torej gre za dva za eno vrsto posla.

Osredotočenost na strukturo

Struktura vašega spletnega mesta mora biti jasna in razumljiva, saj bo olajšala delo iskalnikov, ki se plazijo po vaših straneh. Poskusite implementirati strukturirane podatke okoli ključnih elementov. To bo vplivalo tudi na to, kako je vaše spletno mesto videti, ko je prikazano na strani z rezultati iskanja in katere informacije so na voljo.

Berečenje besedila

Morda se sliši trivialno, vendar morajo biti besedila na vaši strani berljiva. Nekaj ​​stvari, na katere je treba biti pozoren, so: dolžina stavka, pogostost pasivnega glasu in število zlog na besede.

Vsebina, ki jo izstavljate, mora biti razumljiva, brez sintaktičnih ali slovničnih napak in s pravilno stavčno zgradbo. Ta pravila je treba upoštevati glede na ciljno demografsko kategorijo.

Povzetek

Kot ste morda že opazili, bo SEO prijazen do vas, saj se bo kakovost vaše spletne strani povečala. Dejavniki, kot sta oblikovanje in enostavnost dostopa, sta pomembna za iskalnik in le dobro opravljena spletna mesta bodo prinesla nagrade, ki jih lahko ponudi. Tako upamo, da je bil ta članek koristen in da je omogočil nekaj vpogleda v svet iskalnikov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map