Kako prepoznati dobrega ponudnika spletnega gostovanja?

prepoznati dobrega ponudnika spletnega gostovanja


Danes bomo našli značilnosti dobrega ponudnika spletnega gostovanja. Skozi vse storitve spletnega gostovanja, ki so trenutno na voljo vsem, je dolgotrajen postopek. Zlahka se zmedete z vsemi različnimi spremenljivkami in oglasi in vam ne olajšajo izbire. Za večino ljudi oglasi in ponudbe, ki jih vidijo, izgledajo, da so skoraj enake za vsakega ponudnika gostovanja.

Seveda je zunanjost videti zelo podobna. Vsak ponudnik ponuja zanesljivost, hitrost, veliko časa delovanja in izjemno, celo nagrajeno storitev za stranke. To je nekaj glavnih stvari, ki so dobra storitev gostovanja. Toda ko pogledate pod pokrov, spoznate, da so stvari zelo drugačne od tistega, kar ste videli na površini.

Gostovalne storitve ponujajo različna podjetja, ki jih vodijo različni ljudje z različnimi politikami. Imajo različne strežnike, drugačno opremo in svoj lasten način obravnave svojih strank.

Seveda si želite, da bi bili vaš denar, pozornost in vaše spletno mesto v najbolj sposobnih in skrbnih parih rok, zato smo ta članek napisali. Da bi lažje razumeli vozle in udarce gostovalnih storitev na osnovni ravni. To vam bo pomagalo pri izobraževanju in razumni odločitvi, ko boste iskali perspektivne storitve gostovanja.

Če torej želite določiti ponudnika gostovanja, ki bo najboljši za vas in vaše spletno mesto, se držite mene in povedala vam bom, kako to storiti!

Prepoznavanje vaših potreb po spletnem gostovanju

Ne boste kupili hlač, razen če vam ustrezajo, kajne? To je isto ukvarjanje s spletnim gostovanjem in skoraj vse, kar kupite. Preden kliknete gumb za nakup, je ključno, da razumete svoje potrebe po gostovanju. Tu je nekaj glavnih vprašanj, ki si jih morate zastaviti.

Kakšno vrsto spletnega mesta gradite?

Kakšen namen bo izpolnilo vaše spletno mesto? Bo preprosto spletno mesto portfelja, da pokažete svoje sposobnosti in dosežke? Ali boste izdelali spletno mesto za e-trgovino, kjer lahko predstavite svoje izdelke in jih prodajate? Ali pa bo to spletno mesto ali forum skupnosti?

Glede na to, kako zapleten je namen vaše spletne strani, lahko veste, kako velike so vaše potrebe po gostovanju. Če samo gradite portfelsko spletno mesto, boste dobro sodelovali z nekaj najpreprostejših paketov gostovanja. Če gradite veliko spletno mesto za e-trgovino, boste potrebovali boljše, saj bo sčasoma več prometa in več zahtev strežnikov.

V bistvu stvari se pravzaprav spušča do tega, koliko prometa bo prejelo vaše spletno mesto. Več prometa bo dobil, večjo pasovno širino in strežniške vire bo potreboval za svoje delovanje.

Upoštevajte, da je hitrost ključnega pomena v današnjem spletnem okolju. Spletno mesto boste opravili katero koli nalogo veliko bolje, če deluje na visoki hitrosti in bo počasi odpeljalo več kot 30% uporabnikov. Zato vedno poiščite najhitrejšo storitev gostovanja.

Ali ima vaše spletno mesto pretirane zahteve?

Če želite ustvariti svojo lastno spletno aplikacijo ali iščete spletno storitev za milijone ljudi, boste verjetno morali imeti namenski strežnik ali VPS. Če uporabljate namenski strežnik, vam ni treba deliti prostora z drugimi spletnimi mesti in imeti celoten strežnik zase. Čeprav to stane več, upravljanje strežniških virov zahteva tehnično znanje. Če pa želite sestaviti nekaj bolj zapletenega, predvidevam, da ga imate.

Če pa ste popoln novinec in želite samo izdelati spletno mesto, bo dovolj preprost načrt gostovanja v skupni rabi.

Če želite v prihodnosti razširiti spletno mesto, vsekakor izberite ponudnika gostovanja, ki ponuja razširljive storitve.

Dvakrat preverite ponudbe »Neomejeno«

Številne storitve gostovanja pravijo, da za denar, ki ga boste plačali, dobite neomejen prostor za shranjevanje in pasovno širino. Dejansko dobite neomejen prostor za shranjevanje, vendar bo ponudnik omejil količino virov, ki jih lahko uporabite. Lahko celo zaustavijo vaše spletno mesto, če porabi preveč. Zato se prepričajte, da preverite pogoje storitve, preden sklenete tako »super« posel.

Ali potrebujete orodja za gradnjo spletnih strani?

Za ustvarjanje spletnega mesta vam ni treba biti spletni razvijalec. Na voljo je veliko orodij za vlečenje in spuščanje, s katerimi lahko spletno mesto sestavite iz nič, dokaj enostavno, brez tehničnega znanja.

Prav tako ima večina ponudnikov gostovanja najbolj priljubljene sisteme za upravljanje vsebine, ki jih lahko uporabite z enim klikom.

Koliko prometa iščete?

Kot sem že omenil, je poznavanje približno prometa, ki ga bo imelo vaše spletno mesto ali koliko želite, ena najpomembnejših spremenljivk.

Seveda ne morete vedeti preveč o tem, koliko prometa boste že prej dobili, je le igra ugibanja. Vendar samo zato, da se prepričate, izberite storitev gostovanja, ki jo je enostavno spremeniti, in tudi preverite, koliko dodatnih stroškov bi morali plačati, če stopite čez omejitve pasovne širine..

Razumevanje vrst strežnikov

Najcenejša vrsta gostovanja je deljeno gostovanje, kjer delite prostor z več sto ali tisoč drugimi spletnimi mesti. Iz očitnih razlogov je to tudi najpogosteje uporabljena vrsta gostiteljskega načrta. Učinkuje dobro, je stabilen in zanesljiv skozi vse leto, ne jemlje preveč denarja iz rok. Toda deljeno gostovanje omejuje vaš dostop do virov strežnika. Med drugim omejuje število spletnih mest in baz podatkov.

Za tiste, ki želijo imeti več moči in so pripravljeni plačati še malo dodatnega, obstaja možnost VPS (Virtual Private Server). Na enem računalniku deluje več virtualnih strežnikov. Navidezni strežnik lahko uporabljate, kot da gre za dejansko namenski strežnik. Tako boste imeli več strežniških virov in veliko več storitev, ki jih lahko uporabite. Te so odlične za zahtevnejše aplikacije in spletna mesta. Toda strežnik boste morali tudi sami upravljati ali imeti strokovnjaka, ki ga bo upravljal namesto vas.

Dejanski namenski strežniki so eden najdražjih načrtov, vendar nudijo največ konjske moči, saj zakupite celoten strežnik zase. Za uporabo te storitve potrebujete nabor veščin upravljanja sistema.

Cloud strežniki in gostovanje v oblaku je ena najnovejših vrst gostovanja. Podatki so shranjeni v ogromnih javnih oblakih, zaradi česar so hitrejši in varnejši. Količina strežniških virov, uporabljenih za enega uporabnika, je različna. Lahko jih enostavno spreminjamo, zato je zelo prilagodljiv.

Odličen je tudi za ravnanje z velikimi, nepričakovanimi obremenitvami prometa, ne da bi vam bilo treba storiti ničesar, da povečate svojo storitev. Stvari gredo res gladko in prilagodljivo, če izberete gostovanje v oblaku.

Pogled v lastnosti spletnega gostitelja

Zdaj so tu pomembne stvari. Če pogledate naslednje vidike ponudnika gostovanja in njegovih storitev, se zlahka odločite, ali se splača kupiti ali ne. Brez dodatnega oboževanja, oglejmo jih!

Ugled podjetja za spletno gostovanje

Ena prvih stvari, ki jo pogledamo pri pregledu ponudnika gostovanja, je, kakšen ugled so si zbrali v preteklih letih, če so ga zbrali. Tako kot v vsakem drugem podjetju so pretekle izkušnje, ki so jih imeli ljudje z njimi, običajno dober način, da ugotovijo, ali so zaupanja vredni ali ne.

Številna dobra podjetja za spletno gostovanje poslujejo že približno 20 let. Nekatera podjetja delajo le nekaj let, kar pa ne pomeni nujno, da so v nobenem pogledu nezanesljivi. Toda dolgoletni pregledi strank so dokaj trdni za podjetje.

Torej je najboljši način za to, da pogledamo, koliko let je podjetje dejavno, preberete ocene strank in uporabnike, ki so poslali komentarje. S temi lahko dobite trdno predstavo o tem, kaj je perspektivno podjetje pustilo po njegovih stopinjah.

Stroški načrtov gostovanja & Storitve

Cena gostovanja storitev se razlikuje za vsako podjetje. Navadno načrt gostovanja v skupni rabi stane približno 2 do 3 USD. Nekateri gredo do 4 USD ali 1 $. Vedno je vredno vzeti kalkulator v roko in iti skozi številke, da veste, koliko boste plačevali v obdobju enega leta.

Upoštevajte, da cena, ki jo vidite na oglasih, velja le, če s podjetjem podpišete dvoletno pogodbo. V nasprotnem primeru se lahko cena dvigne z 2 na 4 do 6 do 6 dolarjev. Mnogo podjetij uporablja te trike s cenami, tudi tisti, ki zagotavljajo dobro storitev. To je marketinška taktika, ki se je morate zavedati.

Tudi stroški obnove so nekaj, kar morate dobro pogledati. Ko pridete do konca obdobja, za katerega ste se prijavili, bo treba plačati stroške obnove, zato morate to upoštevati v svoji ceni. Treba je navesti pristojbino za podaljšanje, saj bi vas lahko privabili, da bi plačali obilico gotovine, preden bi o tem obvestili.

S pozitivne strani lahko popuste preprosto dobite, če se prijavite prek drugih spletnih mest, ki jih ponujajo. Tako bi lahko zlahka odsekali dolar ali dva od mesečnih stroškov gostovanja.

Zdaj, ali je cena dobra ali ne, je odvisno od storitve, ki jo ponuja perspektivno podjetje. Če iščete skupni načrt gostovanja, ki stane 4 USD, vendar ne ponuja preveč, ne boste sklenili preveč posla. Če pa se od gostiteljske storitve odpravite za 2 do 3 USD, ki ponuja brezplačno registracijo domene, skupaj z neomejenim diskovnim prostorom in pasovno širino, lahko sklenete precej dobro ponudbo.

Če želite, da se stvari počutijo varnejše, skoraj vsakič imate 30-dnevno garancijsko obdobje za vračilo denarja. Nekateri ponudniki gostovanja so dovolj samozavestni, da ponujajo 40-70-dnevni garancijski rok za vračilo denarja.

Ne glede na storitev, na katero storitev naletite, preverite, ali je cena primerna za storitev, ki jo prejemate. Dober načrt gostovanja je mogoče najti pod 5 USD na mesec, zato ne bi smeli imeti težav.

Uspešnost dobrega spletnega gostovanja

Seveda, dobite nekaj spletnega prostora za shranjevanje svojega spletnega mesta, vendar to ni vse, kar je potrebno za njegovo nemoteno delovanje. Vaše spletno mesto mora biti hitro in zanesljivo skozi celo leto.

Potek: A čas delovanja strežnika pomeni čas, ki je na spletu skozi vse leto. Izmeri se v odstotkih in čim bližje je čas upodajanja strežnika do 100%, bolj zanesljiv je.

Da bodo stvari bolj konkretne, zagotovo ne bi smeli izbrati gostovanja, ki ima čas upodabljanja pod 95%. Dejansko bi morali iti za tiste, ki imajo 98-odstotno ali 99,99-odstotno podaljšanje. Redkokdaj najdemo načrt gostovanja s 100-odstotno nastavitvijo časa, a večina dobrih ponudnikov gostovanja se mu resnično približa, zato morate z njimi poslovati.

Hitrost: The hitrost strežnika je ključnega pomena, saj se bo odločilo, kako hitro se bo vaše spletno mesto naložilo. Hitrost nalaganja spletnega mesta se meri v milisekundah. Če želite zagotoviti, da ima vaše spletno mesto hitrost v skladu z današnjimi spletnimi standardi, strežnik, na katerega ga shranite, mora imeti hitrost nalaganja približno 500 ms. Obstajajo dobri gostovalni načrti, ki so še hitrejši, saj ponujajo hitrost nalaganja 200 ms, medtem ko nekateri delujejo na 600-800 ms. Vaše spletno mesto bo dobro delovalo z obema, vendar ne bi smeli presegati hitrosti nalaganja 800 ms.

Teh meritev ne ponuja vsak pregled, zato si oglejte tiste, ki to počnejo. V svojih pregledih vedno navajamo povprečno hitrost nalaganja načrta gostovanja, zato jih lahko preverite.

Prav tako lahko namestite del programske opreme, da to storite sami, vendar je veliko lažje pogledati rezultate pregledovalca in jih primerjati.

Pomoč strankam: Prostor za strežnik je enostavno kupiti, upravljanje pa je lahko zelo težko. Morda boste naleteli na težave in veliko stvari, ki jih preprosto ne morete zaviti. V teh primerih je dobro imeti strokovno pomoč. Tu se začne uporabljati podpora strankam.

Dobra podpora strankam je eden najpomembnejših vidikov dobre storitve spletnega gostovanja. Na drugem koncu okna za klepet in telefonsko linijo boste želeli imeti nekaj koristnih ljudi, ki hitro odgovarjajo na vaša vprašanja.

Običajno vam bo dober agent za podporo strankam odgovoril v 20-30 minutah, ko ste jih napisali v klepetu ali potem, ko ste jih poklicali. Morajo biti v pomoč in se takoj, ko določite, v čem je težava, sprejeti nalogo. Želeli boste poslovati z ljudmi, ki jim lahko zaupate in ki imajo hrbet brez dodatnih stroškov.

Ne boste pa vedeli, kako dobra je podpora strankam podjetja, dokler je ne preizkusite sami ali opravite nekaj raziskav. Ljudje radi govorijo o svojih izkušnjah in veliko govorijo o tem, kaj so doživeli s konkretnim ponudnikom gostovanja.

Če je skupina za podporo strankam slaba, je veliko ljudi že objavilo svoje pritožbe na forumih, družbenih medijih in na drugih spletnih mestih, zato je zelo enostavno preučiti. Predlagam, da si ogledate veliko teh in vidite, kakšne povratne informacije je dala že njihova aktivna uporabniška baza.

Prav tako je najbolje imeti podporo 24/7/365, ki jo lahko dobite tudi v prazničnih dneh. Če ste že plačali za načrt gostovanja in ste še vedno v preizkusnem obdobju, je pravi čas, da z nekaj klici preizkusite skupino za podporo strankam..

Brezplačne stvari, ki jih ponuja ponudnik gostovanja

Nekateri ponudniki gostovanja očarajo svoje stranke z nekaj dobrimi ponudbami. Nekateri od njih ponujajo brezplačno selitev na spletna mesta, ki pri drugih ponudnikih stane več kot 100 USD. Če imate že obstoječe spletno mesto, ki ga želite premakniti, bi bilo to resnično priročno.

Dajejo brezplačno registracijo domen, brezplačna orodja in ustvarjalce spletnih strani skupaj z drugimi stvarmi, ki bi jih predolgo naštevali. Skratka, dobite si nekaj dobrih bonitet, če boste pametno izbrali ponudnika gostovanja. Osebno se mi zdi najbolj uporabno brezplačno ime domene in različna brezplačna orodja. K sreči to ponuja večina ponudnikov gostovanja.

Zaključek

Zgoraj opredeljene stvari so najpomembnejši vidiki pri izbiri ponudnika gostovanja. Seveda bo vedno nekaj dodatkov, a to so bistvene stvari, zaradi katerih je dober ponudnik gostovanja.

Zdaj pa naprej! Čas je, da svoje novo najdeno znanje dobro izkoristite in tam najdete najboljši paket gostovanja! Tu so naša glavna priporočila za dobro spletno gostovanje:

Podjetje
Promotivna cena

1poceni dobro spletno gostovanje1,99 USD / mesečno
2vsestransko dobro spletno gostovanje3,95 USD / mesec
3profesionalno dobro spletno gostovanje3,95 USD / mesec

Upam, da ste uživali v branju tega članka in da boste prebrali naše ocene o nekaterih najpogosteje uporabljanih načrtih gostovanja!

Predstavljena slika Oblikoval Freepik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map