Kako svoj spletni portal Joomla prenesti na novega spletnega gostitelja?

01.06.2020
Članki in več ... 'Kako svoj spletni portal Joomla prenesti na novega spletnega gostitelja?
0 7 мин.

kako prenesti spletno mesto joomla na novega ponudnika spletnega gostovanja


Lahko bi bilo veliko razlogov, zakaj želite najti nov dom za svojo spletno stran joomla. Menjava ponudnika spletnega gostovanja ni zelo težka naloga; vendar bi vas lahko bolelo, če tega še nikoli niste storili. V tem članku vam bom prikazal najboljši in najhitrejši način prenesite svoje spletno mesto Joomla na novega ponudnika spletnega gostovanja.

Najprej se pozanimajte, kateri so razlogi, zakaj ljudje zamenjajo gostiteljska podjetja. Joomla je odličen CMS in zelo prilagodljiv. Obenem je veliko sredstev in ne deluje dobro na vsakem spletnem strežniku. Če spletni strežnik ni optimiziran za Joomla, lahko pričakujete pasti delovanja, ko se bo vaše spletno mesto razvijalo. Z uporabo težke predloge in preveč razširitev na vašem sistemu Joomla lahko upočasni vaše spletno mesto. V večini primerov lastniki spletnih strani Joomla prestopijo na novega gostitelja, saj niso zadovoljni z uspešnostjo in upajo, da bo drugo podjetje, ki ponuja Joomla gostovanje, rešilo to težavo.

Drug razlog, zakaj se bodo ljudje odločili za zamenjavo gostovanja, je pomanjkanje možnosti nadgradnje. Ker razvojna ekipa jedra Joomla nenehno deluje na sistemu, izboljšujejo programsko opremo z uporabo najnovejših tehnologij, ki zahtevajo višjo različico PHP in MySQL. Gostujoče družbe ne posodabljajo samodejno različic PHP-ja in če želite nadgraditi svoje spletno mesto Joomla na najnovejšo različico, s trenutno nastavitvijo strežnika ne bo delovalo. Od ponudnika gostovanja lahko zaprosite, da posodobi njihov strežnik, vendar bo v večini primerov to zavrnjeno, saj drugi uporabniki, ki imajo isti strežnik z vami, ne uporabljajo Joomla.

V nadaljevanju vam bom pokazal, kako to storiti prenesite svoje spletno mesto Joomla na nov strežnik in se izogibajte izpadom.

1. Izberite načrt za gostovanje, optimiziran za Joomla

Prva stvar, ki jo morate storiti, če želite zapustiti svojega trenutnega ponudnika gostovanja, je najti novega. To bi lahko bilo težko, saj obstaja veliko podjetij, ki ponujajo podobne storitve in podpirajo tudi Joomlo. Kot že veste od trenutnega gostitelja, ni dovolj, da imate podporo za Joomla. Če iščete zanesljivega gostitelja Joomle, pojdite s podjetjem, ki ponuja optimizirane strežnike za Joomla CMS. Spletni strežnik, ki je narejen posebej za spletna mesta Joomla, se glede konfiguracije nekoliko razlikuje od drugih strežnikov za splošno rabo. InMotion hosting je eden najboljših ponudnikov gostovanja, ki ponuja Joomla optimizirane načrte po zelo ugodni ceni.

InMotion Joomla gostovanje

že od 4,19 $ / mesec vključuje 2 joomla spletna mesta, neomejeno GB prostora in pasovno širino, suPHP, mod_security Apache modul, spletne vadnice za Joomla 2.5 in 3.0+ in še veliko več

Več podrobnosti… “

2. Varnostno kopirajte svoje spletno mesto Joomla

Predvidevam, da vaš trenutni gostitelj uporablja cPanel, če pa ne, je postopek zelo podoben tudi pri drugih nadzornih ploščah gostovanja. Če želite varnostno kopirati spletno mesto in ga shraniti v računalnik, se boste morali prijaviti na nadzorno ploščo. Poiščite ikono Upravitelja datotek in odprite mapo, v kateri se nahajajo datoteke vašega spletnega mesta.

ikona upravitelja datotek cpanel

Datoteke stisnite v datoteko .zip in jo po zaključku shranite v računalnik.

cpanel upravitelj datotek stisne datoteke joomla

Zdaj na nadzorni plošči pojdite na ikono phpMyAdmin in poiščite bazo podatkov, ki jo uporablja vaše spletno mesto. Če niste prepričani v bazo podatkov, lahko to enostavno ugotovite iz datoteke config.php na spletnem mestu, samo poiščite to vrstico: public $ db = ‘yourdatabse’; Izberite bazo podatkov, izvozite vse tabele in jih shranite v računalnik, raje v isto mapo, kjer je shranjeno vaše spletno mesto, samo za lažje upravljanje.

phpmyadmin tabela izvoznih zbirk podatkov joomla

3. Prenesite datoteke in bazo podatkov

Ko je vaše spletno mesto varnostno kopirano, lahko začnete delati na novem gostitelju. Verjetno ste ustvarili nov račun za gostovanje z uporabo vaše trenutne domene; v tem primeru boste morali datoteke naložiti v korensko mapo ali svoj račun. Če ste med registracijo uporabili drugo domeno ali registrirali novo, boste morali dodati domeno, ki se uporablja za vaše spletno mesto Joomla. Z dodajanjem imena domene v nov račun gostovanja ustvarite mapo (public_html / yourdomain.com) in to bo mapa, kamor boste morali naložiti tudi datoteke. Prosim, še ne menjajte imenskih strežnikov vaše domene.

cpanel addon imena domen

Zdaj, če ste ugotovili, katera je prava mapa za nalaganje, s pomočjo odjemalca FTP ali orodja File Manager iz cPanela naložite datoteko .zip, ki vsebuje datoteke spletnega mesta. Ko je prenos končan, izvlecite datoteke iz arhiva z upraviteljem datotek in se prepričajte, da so te izvlečene v glavno mapo. Če so datoteke izvlečene v podmapo (publiy_html / tvojeite.com / backupfiles /), vse datoteke premaknite v glavno mapo: public_html / tvojeite.com.

nadgraditi joomla spletno stran na nov strežnik

Če končate z datotekami, se vrnite na glavno stran nadzorne plošče in s čarovnikom MySQL Database Wizard ustvarite novo bazo podatkov. Ko ustvarite bazo podatkov in uporabnika, ustvarite močno geslo in to shranite v besedilni dokument, ki ga boste potrebovali pozneje. Pri dodajanju uporabnika MySQL v bazo je pomembno omogočiti možnost Vse privilegije.

čarovnik baze podatkov mysql joomla

Torej imate svojo bazo podatkov in uporabnika pripravljene za uporabo. Zdaj pojdite na ikono phpMyAdmin, izberite nedavno ustvarjeno bazo podatkov in uvozite .sql datoteko, ki ste jo prej shranili v računalnik. Uvoz baze podatkov lahko traja nekaj sekund, odvisno od velikosti datoteke.

phpmyadmin uvoz baze podatkov Joomla

Zadnji pomislek je povezati datoteke z bazo podatkov. Zdaj pojdite na ureditev config.php datoteke in spremenite bazo podatkov, uporabnika in geslo.

spremenite konfiguracijsko datoteko joomla

Zdaj, če ste naredili vse pravilno, bi morali na demo URL-ju videti klon svojega spletnega mesta, ki ga je ponudnik gostovanja zagotovil ob prijavi. Če ste se odločili, da dobite račun pri InMotion, mora biti URL računa podoben temu: http://server123.inmotionhosting.com/~youraccountname/

4. Spremenite imeniške strežnike vaše domene

Zdaj je čas, da spremenite imeniške strežnike vašega imena domene. Če je vaša domena registrirana pri tretjem podjetju, kot sta Name.com ali NameCheap, in ne pri vašem trenutnem ponudniku gostovanja, se samo prijavite v svoj račun in posodobite imeniške strežnike. Če potrebujete več informacij o spreminjanju imenskih strežnikov za domeno, si oglejte povezani članek v tem odstavku.

Če je vaša domena registrirana pri gostiteljskem podjetju, iz katerega se želite odseliti, predlagam, da svojo domeno prenesete na neodvisnega registrarja. Ne hranite svoje domene in gostovanja v istem podjetju. Prenos domene lahko traja nekaj dni, zato upoštevajte tudi ta vidik.

Posodobitev podatkov o strežnikih z imeni bi morala biti takojšnja, vendar lahko spremembe v vašem ponudniku internetnih storitev trajajo do 24 ur. Zato bodite potrpežljivi.

5. Preizkusite svoje spletno mesto Joomla

Predvidevam, da ste klon svojega spletnega mesta že preizkusili s pomočjo demo URL-ja, ki ga je predložil vaš novi gostitelj. Po posodobitvi imenskih strežnikov je vaša domena povezana z novim računom gostovanja. Zaradi drugačne konfiguracije strežnika se redko zgodi, da lahko vaše spletno mesto Joomla po prenosu na novega gostitelja povzroči nekaj napak.

Če želite biti prepričani, da vaše spletno mesto še vedno deluje brezhibno, naključno dostopate do različnih strani in uporabljate različne funkcije vašega spletnega mesta. Če imate forum ali imate blogovski odsek, lahko ustvarite novo objavo, v kateri omenite, da ste se preselili na novega gostitelja, in poprosite skupnost, da sporoči vse težave, ki jih najdejo.

Opombe in predlogi

Upam, da vam je pomagala ta vadnica premaknite svoje spletno mesto joomla na nov strežnik brez izpadov. Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s prenosom spletnega mesta Joomla, lahko pustite komentar spodaj ali če se odločite za prehod na gostovanje InMotion, vam bo med tem postopkom pomagala njihova skupina za podporo. Če vas zanima, kako zavarovati svoje spletno mesto joomla, toplo priporočam, da preberete našo drugo vadnico.

Najboljši Joomla gostovanje pri InMotionu

InMotion Hosting ponuja spletno gostovanje že od leta 2001 in zdaj ponujajo Joomla optimizirane spletne strežnike z veliko odličnimi funkcijami, ki se začnejo že od 4,19 USD / mesec

Pridobite popust! »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector