Kako ugotoviti, ali spletno mesto deluje na WordPressu?

najdi spletno mesto, ki teče v besedilu


WordPress je eden najbolj uporabljanih sistemov za upravljanje vsebine v internetu. Več kot 30% vseh spletnih strani poganja to; to pomeni, da je več kot 60 milijonov ljudi v tem času izbralo to programsko opremo.

Morda boste ugotovili, ali spletno mesto deluje ali WordPress in imate lahko več razlogov za to. Če veste, da je eden izmed vaših konkurentov izbral ta CMS, potem ste lahko prepričani, da bo za podoben posel tudi WordPress dober. Če pa najdete tehnično rešitev na neznanem spletnem mestu, je veliko lažje kopirati, ko veste, da ima WordPress.

Toda kako lahko ugotovite, ali na WordPressu deluje spletno mesto? V tem dokumentu bomo zajeli nekaj zelo preprostih in naprednejših orodij, zato le preberite!

Metoda 1 sekunde

Najlažji način, da ugotovite, ali spletno mesto poganja WP, se pomaknete navzdol in preverite območje noge. V mnogih primerih boste tam videli “Ponosno poganja WordPress” ali oznako “Powered by WordPress”, kar pomeni WordPress spletno mesto.

spletna stran, ki jo poganja WordPress

To zahteva le sekundo, zato je vredno začeti z njo. Če oznake tam ne vidite, preidite na naslednji korak.

Preizkušanje znanih datotek

Vsa WordPress spletna mesta so izdelana z uporabo istih datotek, večina jih je skritih pred vami in do njih ne morete priti zaradi meritev varnosti strežnika. Toda privzeta stran za prijavo v WordPress je resnična datoteka, wp-login.php in se uporablja za prijavo uporabnikom.

Najlažji način za dostop do strani za prijavo je, da odprete spletni brskalnik in vnesete ime datoteke po naslovu spletnega mesta. Na primer: SampleSite.url / wp-login.php ali samo SampleSite.url / wp-admin. Obe pomenita enako in če povezave delujejo, potem ste uspešno našli WordPress spletno mesto.

Ta trik je znan tudi na internetu, zato lastniki neželene pošte nenehno uporabljajo enak način, da vdrejo na spletna mesta WordPress. Da bi se jim izognili, lahko lastniki spletnih strani stran za prijavo premaknejo na skrivno mesto, zato zgoraj omenjeni trik ne bo deloval.

Tako lahko poskusite še dve strani v naslovni vrstici brskalnika, to sta licence.txt in readme.html. Ko namestite nov primerek WP, so te datoteke nameščene tudi v korenski mapi, tako da jih lahko dosežete. Poskusite znova SampleSite.url / License.txt ali SampleSite.url / readme.html in si oglejte, kaj se zgodi. Prva datoteka prikazuje licenco programske opreme, druga pa stran »Kaj je novega«. Če najdete katerega koli od njih, potem gre za spletno mesto WP.

Ogled izvorne kode strani

wordpress-site-source-code

Vedno lahko preverite HTML kodo spletnega mesta, ki je ni mogoče nikoli skriti; v nekaterih primerih pa se dešifrira. Toda 99,99% lastnikov spletnih mest ne uporablja kodiranja, zato morate samo klikniti spletno mesto in izbrati Prikaži vir ali Ogled strani.

Odprlo se bo na novem zavihku in tam boste videli številne oznake HTML, povezave in druge elemente spletnega mesta. Privzeti meta element, ki ga uporablja WP, izgleda tako:

Številka različice se lahko razlikuje, zato priporočamo, da kopirate samo prvi del kode, kot je ta:

in ga poiščite v kodi HTML. Če ga najdete, je to spet stran WP.

Pogosto lastniki spletnih mest pro odstranijo to vrstico kode, potem morate opazovati kodo in poiskati znake, povezane z WordPressom. Nekaj ​​primerov:

Ta del kode kaže, da je nameščen vtičnik Yoast SEO, zato smo našli WordPress:

Tu je še en kos, tokrat slika. To jasno kaže, da spletno mesto uporablja WordPress in tudi večjezični vtičnik CMS SitePress:

Vzorce bi lahko nadaljevali do neskončnosti, vendar zdaj veste, da iskanje znaka WP ni tako težko.

Uporaba dodatkov za brskalnike

Brskalniki so odlično orodje za prikaz spletnih strani, vendar vedo veliko več! Dobesedno ni omejitve za uporabo brskalnika za kakršno koli posebno nalogo; samo dodatek k temu potrebujete.

Obstaja veliko dodatkov, s pomočjo katerih lahko ugotovite, ali spletno mesto deluje na WordPressu. BuiltWith Technology Profiler je odlično orodje za Chrome za pridobivanje informacij o obiskanem spletnem mestu. Samo ga dodajte in odprite katero koli spletno mesto, da najdete znake WordPressa. Na voljo je tukaj.

Takšni dodatki imajo pogosto tudi napredna sredstva, na primer iskanje iskanih elementov JavaScript, prikazovanje podrobnosti strežnika in odkrivanje najpogostejših vrst CMS je mogoče storiti z njimi.

Wappalyzer je še eno koristno orodje za Chrome, če pa uporabljaš Mozilla Firefox potem lahko poskusite tudi z dodatkom BuiltWith.

Spletne strani inšpektorjev

Seveda obstajajo spletna mesta, ki ponujajo enako rešitev za vas; najverjetneje 2 najboljša sta isitwp in BuiltWith.

V isitwp morate vnesti URL spletnega mesta in pritisniti gumb Analyse Website. Po nekaj sekundah boste videli, ali spletno mesto uporablja WP in še marsikaj drugega. Lahko dobite informacije o WHOIS ponudniku zapisov in shranjevanja spletnega mesta, aktivni temi in najpomembnejših temah WordPressa. Če je katera od njih na voljo na trgu, vam bo na voljo povezava za prenos.

Spletno mesto BuiltWith uporablja tudi iskalno vrstico, kjer morate vnesti URL spletnega mesta, ime tehnologije ali ključno besedo in nato pritisniti gumb Iskanje. Po nekaj sekundah boste dobili tudi podrobnosti, toda v tem primeru boste imeli podrobnejši pregled izbranega spletnega mesta. To je še posebej koristno, če ste ponudnik ali iščete odlične nasvete svojega konkurenta.

BuiltWith prikazuje različne razdelke, vključno z analitiko in sledenjem, gradniki, jezikom, okvirom, omrežjem za pošiljanje vsebine, mobilnimi, avdio / video mediji, sistemi za upravljanje vsebine, JavaScript knjižnicami in funkcijami, ponudniki gostovanja po e-pošti in SSL. Hitro lahko dobite popoln pregled nad celotno infrastrukturo, spletom in drugimi rešitvami spletnega mesta, kar je res neverjetna stvar.

Kako skriti, da se vaše spletno mesto izvaja na WordPressu

Če ste lastnik spletnega mesta in želite skriti dejstvo, da vaše spletno mesto deluje na WordPressu, lahko opravite različne meritve. Številne od njih lahko opravimo ročno, vendar ne prepričamo, da so vredni truda, saj kot smo opisali zgoraj, obstaja veliko načinov, kako najti spletno mesto CMS.

skrivaj-my-wp-security-vtičnik

Najlažje je za to nalogo uporabiti poseben vtičnik; Hide My WP je na voljo na Envato Marketu.

Gre za najboljši prodajni vtičnik na trgu, ki je doslej imel že več kot 25.000 prodaj s 4,51 zvezdicami, ki temeljijo na več kot 1600 ocenah. Ker je bil ustvarjen leta 2013, je vtičnik dobil veliko posodobitev in je popolnoma združljiv z najnovejšimi različicami WordPress, BuddyPress in WooCommerce.

Zakaj vam priporočamo ta vtičnik:

 • stane samo 29 dolarjev, zato je ceneje kot nekaj ur vašega dela
 • podaljšana podpora je mogoče kupiti za eno leto, za samo 9 dolarjev
 • se nenehno posodablja in je najboljši prodajni artikel elitnega avtorja trga Envato
 • ima super podrobno dokumentacijo in video vaje

Skrij My WP je več kot orodje za skrivanje jedra WP za svojim spletnim mestom; je tudi močna varnostna rešitev. Po namestitvi boste zaščiteni pred napadi in napadi, vključno z injekcijami SQL in brutalno silo, plus dobili boste dnevnik z uporabniškim imenom uporabnika, IP naslovom, datumom in drugimi podrobnostmi.

Skriva vaše predloge WordPress in ime vtičnikov, vpis v WP, skrije ali preimenuje vmesnik wp-admin in spremeni znane trajne povezave avtorjev, virov in drugih. Skrij My WP lahko odstrani ali nadomesti tudi vse nize iz izvorne kode vašega spletnega mesta, tako da nihče ne bo našel znakov, povezanih z WordPressom, na kodi vašega spletnega mesta.

Tu je nekaj vzorcev, kjer lahko vidite, kako ugoden je ta vtičnik:

Skrivanje wp-login.php:

 • izvirni URL: tvojeite.com/wp-login.php
 • spremenjen URL: tvojeite.com/wp-login.php?hide_my_wp=101010,

Spreminjanje nadomestnega URL-ja za WordPress:

 • izvirni URL: tvojeite.com/wp-admin
 • spremenjen URL: tvojeite.com/special-admin

Spreminjanje imenika tem:

 • izvirni URL: yoursite.com/wp-content/themes/twentyeightteen/style.css
 • spremenjen URL: tvojeite.com/skin/mycss.css

V tem primeru ni bilo spremenjeno samo ime teme in imena sloga, ampak je Hide My WP odstranil informacije o temi iz datoteke CS, zamenjal izvirne razrede WordPress-a in minimiziral kodo. Vse spremembe so bile izvedene za streho, zato se nobene od teh nalog ne bi lotili.

Spreminjanje imenika vtičnikov in prepoved dostopa do datotek nepooblaščenim uporabnikom:

 • izvirni URL: tvojeite.com/wp-content/plugins/seo-plugin/main.css
 • spremenjen URL: yoursite.com/wp-content/8328fd7231/main.css

Spreminjanje URL-ja privzetih map in datotek WordPress v nove:

 • izvirni URL imenika za prenos: tvojeite.com/wp-content/uploads/
 • spremenjen URL v imeniku za prenos: tvojeite.com/myuploads/
 • izvirni URL AJAX: tvojeite.com/ajax.php
 • spremenjen URL AJAX: tvojeite.com/myajax.php

Spreminjanje ali onemogočanje virov:

 • izvirni URL vira: tvojeite.com/feed
 • spremenjen URL vira: yoursite.com/feedsforpartners/main.xml

Skrivanje in onemogočanje zgoraj omenjenih datotek in arhivov WordPress:

 • html URL: tvojeite.com/readme.html – ni mogoče najti (skrito)
 • txt URL: tvojeite.com/license.txt – ni mogoče najti (skrito)
 • URL mesečnih arhivov: tvojeite.com/2018/10 – ni mogoče najti (skrito)
 • letni arhivi URL: tvojeite.com/2018 – ni mogoče najti (skrito)

Kot lahko vidite, dobesedno ni omejitve, kaj lahko nastavite kot alternativni URL. Samo uporabite svoje domišljije, saj vam novih URL-jev ne bo treba opominjati, Skrij mojo WP jih shrani in jih samodejno uporabi pri prikazu vašega spletnega mesta.

Kot smo že omenili, je v tem vtičniku dodatna storitev. CSS in kode lahko s tem orodjem poenostavite, zato bodo te datoteke manjše, vaše spletno mesto pa se bo prikazalo hitreje. Privzetega pošiljatelja e-pošte lahko spremenite tudi s Skrij moj WP.

Celoten seznam funkcij vtičnikov je mogoče prebrati na tržnem profilu in če upoštevamo dejstvo, da se Hide My WP nenehno posodablja v vsakih 3-6 mesecih, bodo zagotovo nove funkcije. Preverite profil vtičnika tukaj.

Zaključek

Na voljo imate različna orodja za raziskovanje, ali spletno mesto poganja WordPress ali ne. Če imate raje priročne metode, je vredno uporabiti pokrite spletne strani. Če si želite ogledati kodo in uživate v kakšnem terenskem delu, uporabite metode pregledovanja kode ali ročne metode raziskovanja povezav. Kakorkoli že, za vas ni več skrivnosti, ko gre za iskanje strani WordPress!

Če želite svoje spletno mesto zgraditi na WordPressu in iščete zanesljivega ponudnika gostovanja, predlagam, da si ogledate naš članek, kjer pregledamo najboljše WordPress gostovalne družbe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map