Kako uporabljati WinSCP in Notepad ++ za urejanje spletnih mest

ustvarite spletna mesta za urejanje z beležnico wincp plus plus


Obstaja veliko načinov za gradnjo in prilagajanje spletnega mesta. Če šele začnete s programiranjem, vam bo ta vadnica pomagala pri prvem spletnem mestu. V tem članku vam bom predstavil, kako skupaj uporabljati WinSCP in Notepad ++ za ustvarjanje in nalaganje svojega spletnega mesta.

Kaj je WinSCP?

WinSCP je brezplačen, odprtokodni odjemalnik FTP (protokol za prenos datotek) za več različic sistema Microsoft Windows: XP, Visa, 7, 8, 8.1 in 10, ki se uporabljajo za upravljanje datotek s spletnega gostitelja za ustvarjanje spletnih mest. Programsko opremo je ustvaril Martin Prikryl leta 2000, zadnje stabilne različice so bile izdane 4. novembra 2015 in so bile 5.7.6, medtem ko so bile zadnje beta različice: 5.8.1 beta je izšel 20. januarja 2016 in je zapisano v C ++ in ima le 5,5 MB.

WinSCP je na voljo v 38 jezikih in uporablja osnovne funkcije, kot so upravitelj datotek, sinhronizacija datotek, pa tudi napredne funkcije, kot so združljivost s SSH (Secure Shell) in SFTP.

WinSCP lahko prenesete s spletnega mesta razvijalca: https://winscp.net/sl/download.php kjer lahko vidite tudi dodatne informacije, kot so funkcije, kot so oddaljeni urejevalnik, prenosna različica, funkcije povlečenja in spuščanja, skriptne datoteke datotek, ukazna vrstica, urejevalnik besedil, podpora PuTTY, več uporabniških vmesnikov, podobnih Windows Explorerju ali Norton Commanderju, shranjevanje seje informacije in možnost nalaganja in hrambe datotek.

Kaj je Beležnica++?

Notepad ++ je napredni urejevalnik besedil, vendar tudi urejevalnik izvorne kode, ki se uporablja za ustvarjanje ali urejanje več vrst datotek, kot so amx ali amxx za vtičnike strežnika za igre, HTML, CSS, JS in PHP za datoteke spletnih strani, C, Java, C ++ za programiranje in tako naprej, ki ga je ustvaril Don Ho, zadnja stabilna različica je 6.9 od 22. februarja 2016 in jo lahko prenesete z https://notepad-plus-plus.org/download/v6.9.html

Notepad ++ je napisan v jeziku C ++, ima 6,6 MB in je na voljo v več kot 50 jezikih, pri čemer je na stotine vtičnikov brezplačno in podpira urejanje zavihkov skupaj s funkcijo povleci in spusti, več odložišč, samodejno shrani, napredno poišči in zamenjaj, ki se uporablja z običajnimi izrazi , izbira kvadrata, kodiranje besedila, deljeni zaslon, preverjanje črkovanja, primerjava podatkov, povečevanje, sinteza govora, brskalnik FTP, označevanje sintakse, makro in še veliko več.

Notepad ++ podpira številne programske jezike, kot so: Ada, Assembly, ASP, Autoit, Batch, C ++, C, C #, Cmake, COBOL, Caml, CoffeeScript, CSS, Diff, D, Flash ActionScript, Fortran, Gui4CLI, HML, Haskell , INNO, Javascript, JSP, Java, KiXtart, Lua, LISP, Matlab, MS-DOS, datoteka INI, Makefile, Običajna besedilna datoteka, NSIS, Objective-C, Perl, PHP, Pascal, PostScript, Lastnosti, Python, PowerShell, Resource file, R, Ruby, Shema, SQL, Shell, Smalltalk, TeX, TCL, VHDL, Visual Basic, Verilog, XML in YAML.

Eden najboljših del uporabe Notepad ++, poleg velikega števila funkcionalnosti, je večjezikovna in programska jezika podpirata veliko število vtičnikov, trenutno je več kot 140 združljivih, ki se uporabljajo bodisi za preverjanje veljavnosti W3C za HTML in CSS, samodejno razvrščanje besedila. varčevanje, samodejno dokončanje, več ogledov, zaznamek, samodejno popravljanje in tako naprej.

Kako uporabljati WinSCP in Notepad++?

Ko ste jih prenesli in namestili s spletnega mesta njihovega razvijalca, morate zagnati WinSCP z bližnjice na namizju in podatke o povezavi s FTP povezavo svojega spletnega mesta shraniti s spletnega gostitelja, kjer ste kupili paket gostovanja ali ustvarili račun za gostovanje.

Ko boste imeli potrebne podatke, jih lahko uporabite za prijavo v FTP svojega spletnega mesta in pritisnete levo na gumb Novo spletno mesto, nato pa se v desni prikaže protokol datoteke, ki je ponavadi FTP, ime gostitelja, številka vrat, uporabniško ime, geslo, možnost shranjevanja ali nastavitve privzetih nastavitev in napredne možnosti glede globalnih nastavitev ali beleženja.

Vpišete svoje poverilnice in pritisnete gumb za prijavo, da začnete povezavo FTP, kjer lahko vidite vse datoteke na vašem spletnem mestu, pa tudi poštne datoteke v poštni mapi, dnevnike v dnevniških datotekah. Z uporabo FTP odjemalca imate dostop do oddaljenega računalnika z imenom strežnika, kjer so shranjene datoteke vašega spletnega mesta, e-pošte in dnevniki in kjer jih lahko urejate s popolnim nadzorom.

Če želite ustvariti spletno mesto, običajno potrebujete zbirke podatkov MySQL, ustvarjene prek cPanel / phpMyAdmin, nato pa uporabite poverilnice za to bazo podatkov, da jih vnesete v datoteko na FTP. Na strežnik morate naložiti datoteke svojega spletnega mesta public_html mapo, sicer spletno mesto ne bo na voljo, prav tako pa potrebujete datoteko index.html ali datoteko index.php.

S pomočjo FTP lahko naložite kateri koli sistem za upravljanje vsebine, kot je WordPress, kjer obstaja wp-config-sample.PHP, kjer vnesete zahtevane podatke v zvezi z bazo, ki sem jo že prej omenil, in v tem primeru za WordPress morate datoteko preimenovati v wp-config .php, ko ste ga kopirali v isto mapo.

WinSCP ima veliko koristnih funkcij in veliko ikon in menijev, tako da lahko osvežite, sinhronizirate, si ogledate svoje dokumente ali tiste s FTP-ja ter najdete datoteke in še veliko več.

Če želite urediti datoteko, lahko uporabite priloženi urejevalnik besedil ali pa nastavite Notepad ++ kot privzeti urejevalnik, tako da odprete nastavitve, na zavihku Urejevalniki pa dodate Notepad ++ in ga premaknete v primarnem urejevalniku besedila in vira.

Tukaj na strani Preferences imate tudi več možnosti glede okolja: vmesnik, okno, poveljnik, raziskovalec, jeziki; plošče: daljinski, lokalni; prenos: povleci in spusti, ozadje, vzdržljivost, omrežje, varnost, beleženje; integracija: aplikacije; ukaze, shranjevanje in posodobitve.

Če želite urediti datoteko, z desno miškino tipko kliknite želeno datoteko in izberite urejanje ali pa pritisnite dvojni levi klik in datoteka se bo odprla v Notepadu ++ in vam omogočila, da jo spremenite po želji.

V programu Notepad ++ lahko odprete novo datoteko, jo shranite ali podvojite ali pa uporabite celo napredne funkcije, kot so makro, varnost in možnosti povečave itd. Videli boste komentarje CSS in HTML v zeleni barvi, medtem ko so oznake PHP rdeče, definirano je modro, spremenljivke pa sive, medtem ko so poizvedbe baze podatkov svetlo modre. Tudi v drugih programskih jezikih se barve spreminjajo, vendar so intuitivne in lahko poveš, kaj vsaka barva predstavlja.

S pomočjo tega urejevalnika izvorne kode si lahko celo ogledate število vrstic in uporabite iskalnik datotek in funkcijo zamenjave za iskanje in odpravljanje morebitnih napak.

S pomočjo dodatnih vtičnikov, kot so oznaka HTML, ImgTag, Location Navigate, MIME Tools, Converter, NppExport, NppFTP, lahko celo izboljšate pisanje svoje izvorne kode in uporabite Plugin Manager, lahko celo namestite druge uporabne vtičnike, kot so ActiveX Plugin, AndroidLogger, Skripti za avtomatizacijo, samodejno shranjevanje in še veliko več.

Povzemite!

Na koncu je kombinacija med WinSCP in Notepad ++ popolna, zlasti za tiste, ki imajo vsaj malo znanja o programskih jezikih, ki se uporabljajo za izdelavo spletnih strani, kot so: PHP, HTML, CSS in Javascript, pa tudi za tista, ki nimajo tovrstno znanje, vendar želijo preizkusiti in eksperimentirati ali celo delati z nalaganjem ali prenosom datotek z zasebnega strežnika, kjer hranijo osebne podatke.

Za objavo spletnega mesta boste potrebovali dobro spletno gostovanje. Toplo priporočam, da preizkusite eHost, ki ponuja brezplačno ime domene in vam omogoča, da svoje spletno mesto naložite prek FTP. Če želite izvedeti več o drugih ponudnikih gostovanja, priporočam, da si ogledate naše ocene gostovanja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map