Kako ustvariti svoj spletni dnevnik in postati profesionalni bloger?

kako sestaviti profesionalni blog


Pred desetimi leti ste le redko slišali za nekoga, ki je vodil in vzdrževal blog. Večinoma so se ljudje ukvarjali zgolj s hobijem in niso razmišljali o monetizaciji ali optimizaciji konverzij ali strategijah, ki lahko pritegnejo več bralcev. Danes je bloganje postalo poklic, kjer ljudje ustvarjajo vsebine na svojem blogu, ne samo da bi delili svoje mnenje, ampak tudi zaslužili od bloganja. V prejšnjem članku smo vam pokazali, zakaj podjetje potrebuje blog in kako bralce spremeniti v kupce; danes ti bom pokazal kako ustvariti svoj blog, karkoli že počnete zaradi dobička ali samo za zabavo.

Ustvariti profesionalni blog je preprostejši, kot si mislite; tu je nekaj korakov, ki jih morate upoštevati, preden začnete spletno potovanje.

Izbira teme

Izbira niše za vaš blog je lahko najtežji del. Tema vašega spletnega dnevnika je lahko karkoli si lahko omislite. Ni nujno, da je edinstven, ni vam treba ponovno izumiti kolesa, samo izberite nišo, o kateri lahko pišete, in strast ste. Če sledite strogi dieti o tem, kako shujšati, ali ste na svetovni turneji in želite sestaviti dokumentacijo o krajih, kjer ste bili, ali samo želite deliti svojo dnevno rutino o starševstvu, lahko začnete blog . Navdih lahko dobite tudi od svojih najljubših blogerjev; Prepričan sem, da berete in spremljate kakšno priljubljeno spletno mesto, da se sploh ne zavedate, da so to pravzaprav blogi.

Ni treba, da imate super pisanje, saj se bo to izboljšalo nadure, vendar boste morali vložiti nekaj truda in strasti v ustvarjanje dobre in informativne vsebine, če želite, da jo ljudje dejansko preberejo.

Izbira platforme za bloganje

Izbrali ste dobro tematsko idejo, zdaj morate izbrati programsko opremo, ki vam bo omogočila enostavno ustvarjanje in objavo vsebine. Izbirate lahko med številnimi platformami, večina ljudi je na voljo z brezplačno programsko opremo, kot so WordPress, Tumblr, Blogger in druge. Tam blogerske platforme ponujajo tudi brezplačno gostovanje, tako da ko ustvarite in aktivirate svoj račun, ste pripravljeni na začetek in začeti bloganje. Ti spletni dnevniki pa so objavljeni na poddomenah, na primer yourblogname.wordpress.org, kar je morda dobro za začetek, če pa nameravate postati profesionalni bloger, boste morali kupiti ime domene in okoli nje zgraditi blagovno znamko..

začnite blogati s wordpressom

Najbolj priljubljena platforma za bloganje je WordPress; to programsko opremo je mogoče namestiti v skoraj kateri koli račun za spletno gostovanje in jo je mogoče enostavno posodabljati in vzdrževati; administratorska plošča je tudi zelo enostavna in enostavna za uporabo, za začetek niso potrebne nobene tehnične spretnosti ali predhodne izkušnje. Pomembno je, da platformo izberete skrbno, saj boste z njo morali delati, dokler boste želeli svoj blog ohranjati pri življenju; prehod s platforme na drugo je lahko težaven, zato ustrezno izberite programsko opremo.

Izberite ime in spletnega gostitelja za svoj blog

Ime domene, kot je yourownblog.com, je bolj profesionalno in lažje blagovno znamko kot poddomena na brezplačni gostovalni platformi. Če nameravate postati profesionalni bloger in ste zanj že izbrali dobro ime, boste potrebovali tudi profesionalno spletno gostovanje. Brezplačne spletne dnevniške platforme so morda zanesljive in lahko obetajo začetek, vendar nimate nadzora nad računom spletnega gostovanja. Funkcije spletnega dnevnika ni mogoče razširiti, lahko ga iz kakršnega koli razloga enostavno prepovete, svoj blog pa lahko izgubite, ne da bi o tem kaj naredili; navsezadnje uporabljate brezplačno storitev, nad čim se pritožite?

Če imate plačan račun za spletno gostovanje in ime domene, boste imeli popoln nadzor nad svojo spletno stranjo. Lahko namestite nove vtičnike, prilagodite blog po želji in ga naredite edinstven in izstopajoč.

Če imate težave izbira dobrega imena za vaš blog, tukaj je naš vodič o tem, kako izbrati popolno ime domene, načrt spletnega gostovanja pa lahko izberete tudi med našimi najbolj ocenjenimi gostitelji.

Ustvarjanje, objavljanje in deljenje vsebin

Nastavljeni ste z vsemi čudaškimi stvarmi, račun za gostovanje deluje brezhibno, blog je na spletu; zbirate informacije, pišete zapiske in ustvarjate osupljive članke. Verjetno ste že objavili dvajset člankov in pričakujete, da bodo obiskovalci v vašem komentarju komunicirali v obliki komentarjev. Morda bo trajalo nekaj časa, da bo vaše spletno mesto začelo prejemati promet iz iskalnikov s čisto vsebino, zato boste morali, če želite pospešiti pretok prometa, navezati prijatelje na spletu.

ustvarite objavo in skupno rabo vsebine

Začnite iskati bloge, podobne vaši temi, in komentirajte njihove objave, pri čemer omenite svoje spletno mesto. Ne oglašujte se in ne prosite ljudi, da obiščejo vaš blog, samo predvajajte s prijaznim in informativnim sporočilom in videli boste, kako se čarovništvo dogaja.

Ne pozabite na socialne medije. Sproščanje prijateljev o tvitu in skupni rabi objav na spletnem dnevniku je lahko dober začetek. Pridružitev različnih forumov in spletnih skupin, kjer boste omenili svoje spletno mesto, je lahko tudi dober način za zbiranje sledilcev. Dolgoročno želite zgraditi močno omrežje družabnih medijev okoli svojega bloga, tako da lahko takoj objavite vsako novo objavo svoji publiki in pridobite takojšen promet.

Zavijanje!

Spominjam se, kako sem bil navdušen, ko sem prvič začel blogati. Od tega datuma je bila zame dolga pot in sem se v tem obdobju veliko naučila, vendar je bilo zelo zabavno. Če ste tudi vi odsotni in želite začeti svoj spletni dnevnik, s profesionalnim pridihom, predlagam, da poiščete blog z wordpressom skupaj z dobrim ponudnikom gostovanja. Bodite vztrajni, bodite strastni in ne obupajte, tako boste uspeli; in nenazadnje se zabavajte!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map