Kako ustvariti vključevanje vsebine spletnega dnevnika?

ustvarite privlačno vsebino spletnega dnevnika


Če imate spletno mesto podjetja, kjer delite, kdo ste in kaj počnete, skupaj s svojimi kontaktnimi informacijami in morda celo nekaj delovnimi vzorci in slikami, te dni tega ne razrešuje na internetu. Za uspešno in močno spletno prisotnost morate imeti živahno spletno stran in blog podjetja, ki redno ustvarja vsebino..

Nič bolj žalostnega ni od bloga podjetja, kamor povabite svoje obiskovalce, da z njimi delijo svoje misli, samo da bi videli, da se v zadnjih nekaj mesecih ni posodabljal. To povzroča nezadovoljstvo in to ni dobro za vaše podjetje. Obiskovalcem morate sporočiti, da vaše podjetje sestavlja živahna skupina ljudi, ki so pripravljeni pomagati in z njimi deliti informacije. Zaupanje je najpomembnejši dejavnik vsakega poslovnega dogovora in vzpostavitev le-tega s svojimi potencialnimi strankami je ključnega pomena za uspeh vašega podjetja.

Zato ste že ugotovili, da morate bolje vključiti obiskovalce svojega spletnega dnevnika in jim dati nekaj koristnega, preden se lotite poslovanja. Ne samo to, ampak posodobitev spletnega dnevnika je ključnega pomena tudi za SEO vašega spletnega mesta. Zato morate zagnati enakomeren tok kakovostne vsebine, da dosežete najvišjo možno uvrstitev.

Da bi lažje postavili blog vašega podjetja v veliko boljši položaj, da bi pridobili več obiskovalcev in čim bolj angažirali te obiskovalce, smo pripravili naslednji seznam nasvetov, ki jih uporabljamo tudi v svoji vsebini!

Torej, poglejmo, kako lahko ustvarite najboljšo vsebino!

Ustvari vsebino s točno določenim ciljem

Ne bi smeli ves dan, da napišete dober del vsebine, toda ko več pozornosti namenite, bo seveda boljše. Toda ustvarjanje dobre in koristne vsebine ne bi smel biti vaš edini cilj. Imate podjetje, ki ga želite voditi, zato pripravite vsebino, ki vam bo pomagala pri doseganju poslovnih ciljev.

Kaj želite doseči s svojim blogom? Dobite več potencialnih strank? Graditi zaupanje s svojimi strankami? Ali pa samo ustvarite pozitivno podobo svojega podjetja? Vsebino napišite tako, da vam pomaga pri doseganju tega cilja ali katerega koli drugega cilja, ki ste si ga zastavili.

Vaš blog je eden glavnih načinov, kako lahko komunicirate s svojim občinstvom in svojimi potencialnimi strankami in poslovnimi partnerji, zato ga uporabite v največji možni meri.!

Bodite vir, ki ga bralci dejansko potrebujejo

Blog vašega podjetja ni samo mesto, kjer se pogovarjate o dogajanju v pisarni in kaj je naslednji korak za vaše podjetje. Sploh ne gre za vaše podjetje, ampak za kupce in bralce. To je mesto, kamor boste delili svoje mnenje in ljudem nudili koristne informacije, ki jim pomagajo rešiti svoje težave.

Bolj ko je vaša vsebina usmerjena v reševanje določenih težav, ki jih imajo vaši uporabniki, bolj bo pritegnila bralce in vam pomagala, da jih boste vodili do prodajnega lijaka in na koncu prodali.

Poznajte natančne ključne besede, ki vodijo do vprašanj, ki jih postavljajo obiskovalci, in okoli sebe sestavite svojo vsebino.

Naj bralci odidejo na vaš blog, ker jim dajete odgovore. Upoštevajte, da je glavna funkcija iskalnika uporabnikom zagotoviti odgovore na njihova vprašanja.

Uporabite najboljše SEO prakse na strani

Če delate s sistemom za upravljanje vsebine, je večina tega že nastavljena. Če pa imate vi ali vaše podjetje spletno mesto, ki je bilo razvito iz nič, potem je to drugačna zgodba. Kakor koli že, dobro je poznati in izvajati najboljše prakse SEO, tako da bodo iskalci lažje našli nekaj koristne vsebine. Te taktike vas ne bodo pripeljale naravnost na vrh razvrstitvene strani iskalnikov, zagotovo pa pomagajo pri iskanju iskalnikov.

Uporabite naslednje:

 • SEO prijazni URL-ji
 • Vključite ključne besede v prve tri besede naslova.
 • Vključite ključne besede v prvih 100 besed.
 • Vtipkajte svoje ključne besede v ime uporabljene slikovne datoteke in to je alt opis.
 • Napišite dolge, dobro napisane vsebine (približno 2000 besed), ker je Googlu in tudi uporabnikom bolj všeč.

Cilj za izvirnost

Pisanje dobre vsebine je eden glavnih načinov, kako vas opazijo na internetu. Vsi smo slišali besedno zvezo „Vsebina je King“Z razlogom. Iskalniki so orodja za odkrivanje vsebine in dajejo prednost spletnim mestom, ki imajo naložene ustrezne vsebine pred spletnimi mesti, ki imajo malo ali nič vsebine za prikaz. Torej je nalaganje vsebine na vašem spletnem dnevniku pomemben dejavnik razvrstitve, vendar ne pozabite izkoriščati, saj boste na koncu kaznovani.

Z izkoriščanjem mislim na navado nekaterih webmasterjev, ki želijo samo nekaj spraviti ven. Uporabljajo taktiko, kot je prelistavanje člankov (preklapljanje besedila članka s sinonimi in podobno), kopiranje vsebine, prenašanje objav drugih ljudi ali plačilo denarja za suženjsko delo in za njihovo spletno mesto je napisana vsebina nizke kakovosti. Pozabite na pametno idejo, ki bi vam pomagala pri množični izdelavi nizkokakovostne vsebine polnila, saj je nesmiselna in škodljiva. Prav tako ne boste dobili veliko objav gostov, če spregovorite o preveč uporabljenih temah in kopirate preveč idej drugih ljudi.

Torej po izvirnosti mislim na izvirne koncepte in ideje. Pišite o vsem koristnem in edinstvenem, kar imate v mislih. Če nimate kaj koristnega povedati svojim bralcem, tega ni vredno povedati.

Napišite dobre zgodbe

Ljudje že od nekdaj uporabljajo svoje zgodbe jezik se je rodil. Zgodbe so eden glavnih načinov, kako dosežemo točko in so tudi ena izmed stvari, zaradi katerih je naš um najbolj zaseden.

Dobra zgodba naredi karkoli bolj zabavnega, kar bo bralca zapletlo. Povedite ga ali jo vodite po zajčji luknji in uporabite svojo zgodbo, da se prepričate. Če to storite pravilno, se vaši bralci ne bodo le veliko bolj angažirali, temveč se bodo tudi veliko naučili.

Uporabite močne naslove

Naslov je prva stvar, ki jo ljudje preberejo, in prva stvar, ki jo uporabijo pri presoji, ali je vredno ogledati vašo vsebino ali ne. Naslov je prav tako pomemben kot sama vsebina. Nekaj ​​najpomembnejših stavkov, ki jih napišete svoji publiki in morate ustvariti na način, ki jim neposredno govori. Morali boste sprožiti zanimanje za nekaj, kar je provokativno in veliko pove v enem stavku.

Sporočilo, ki ga mora sporočiti naslov, je „Kako se bo ta objava izkazala za vas koristno“. Dober primer dovolj provokativnega naslova je: „10 psiholoških trikov, zaradi katerih vam bo kdo zaupal“. Kratek je, pove veliko o vsebini in vzbudi zanimanje bralca, seveda, če ga prikažete pravemu občinstvu.

Ko imate dober naslov, je pomembno tudi, da v prvih 100 besedah ​​svoje objave napišete močan uvodni odstavek.

Ko se je bralec prebil skozi naslov, začne brati vsebino in se v prvih stavkih odloči, ali je določen del vsebine vreden branja ali ne. Torej imate omejen okvir, v katerega morate nabrati veliko informacij, da prepričate bralca, da se bo tisto, kar bodo brali, izkazalo za koristno za njih.

Uporabite vizualno komunikacijo

uporabite vizualno komunikacijo

Slika pove tisoč besed. Ljudje so bitja, ki jih vodijo vizualni viri in z uporabo prepričljivih vizualij na vašem spletnem mestu podvoji možnosti za njen uspeh. Le peščica uživa v branju velikih koščkov besedil, da pridejo do bistva teme. Zato je za ohranitev pozornosti naših obiskovalcev in lažje razumevanje določenih konceptov zelo pomembno uporabiti veliko slik, vdelati videoposnetke in infografike.

Ustrezne slike je razmeroma enostavno najti in narediti. Če vdelate videoposnetke, lahko sami naredite svoje poceni, brez produkcijskega proračuna. Vendar tudi ni treba, da je to vaš video. Dokler bo to lepo narejeno in ustrezalo vaši temi, bo objava vašega spletnega dnevnika postala veliko bolj privlačna. Že jasno je, da videoposnetki privabijo približno 3-krat več obiskovalcev in povezav kot navaden pisni prispevek.

Če v svoji vsebini uporabljate ustrezne vizualne slike in videoposnetke, boste od njih dobili šokantno boljše rezultate.

Vključite se v Skupnost in se odzivajte na komentarje

Skoraj kdor koli lahko deli mnenje ali napiše blog objavo, zakaj potem ne bi vprašali svojih bralcev, da to storijo? Morda imajo veliko dobrih idej in stvari, ki jih želijo deliti. Če nekateri pišejo objavo za vas, bo to koristno tudi za blog in vaše druge bralce.

Toda tudi če želite ves čas ustvarjati svojo vsebino in želite svoj blog graditi na področju reševanja težav in pomoči ljudem, je očitno, da bodo imeli več vprašanj za vas. Napisali jih bodo v komentarjih ali prek vaših kontaktnih podatkov stopili do vaših.

Vodenje uspešnega bloga ali katerega koli uspešnega trženjskega prizadevanja temelji na dvosmernem pogovoru. Zato je pomembno, da v komentarjih obiščete svoje obiskovalce in druge spodbudite, da se pridružijo razpravi. Če najdete vprašanja, ki so vam jih pogosto zastavili, je pravi čas, da napišete objavo o njih.

Govorite neposredno svoji publiki na prijazen način

Najboljši način, da si ljudje želijo prebrati, kar imate povedati, je, če govorite naravnost z njimi, kot da so vaši prijatelji. To bo vaše pisanje naredilo bolj naravno in vam pomagalo razrezati, ko se vam zdi, da je težko svoje ideje postaviti na papir. Ljudje bodo tudi prisluhnili, saj večina od nas rada sliši, kaj mora prijatelj povedati.

Pridite naravnost do točke

Nič ni bolj frustrirajoče, ko iščete odgovore in oseba, ki jo sprašujete, še vedno bije okoli grma. Izbrišite vso vsebino polnila in se osredotočite na zagotavljanje dragocenih informacij na naravnost naprej.

Pripravil bo veliko krajši post, vendar bo ustvaril veliko boljšo kompozicijo. Veliko težje je napisati to pot in tudi več raziskav, vendar bo vaša vsebina v zameno napolnila vrednost. Ni mi treba razlagati, zakaj bo bolj pisna in bogatejša vsebina na vaše spletno mesto privabila več bralcev.

Daljše objave ne bodo nujno učinkovitejše, zato pozabite na količino in namesto tega podvojite kakovost!

Dajte dvakrat toliko, kot dobite

Če vedno poskušate prodati svoje izdelke, bodo ljudje precej hitro izgubili zanimanje za vaš blog. Nič ni bolj nadležno od stalnih pojavnih oken, ki od vas zahtevajo, da si ogledate izdelek, ga kupite ali prenesete. Ljudje so bolni in utrujeni od prodaje in hočejo več človeške interakcije. Plačali bodo za nekaj, kar jim je koristno, vendar bodo hitro izgubili zanimanje, če ga potisnete pod njihov nos.

Namesto tega si prizadevajte, da bi jim pomagali in premišljeno vodite pogovor. Poglejte, da jim daste čim več in šele nato jih kaj prosite. Z vsako vsebino, ki jo objavite, si prizadevajte za miselno vodstvo in se spremenite v influencerja.

Pomagajte bralcem takoj ukrepati

Če veste, kakšna vprašanja ima običajno vaše občinstvo in kaj želijo sami uresničiti čim hitreje in najlažje, potem jim morate pomagati. Lahko napišete vodnike, vaje in veliko poučnega gradiva, po katerem lahko delujejo vaši bralci.

Če to storite dobro, boste bralcu takoj dali občutek, kako lahko uporabijo informacije in si prizadevajo za uresničitev svojih ciljev, ko bodo prebrali.

Bodite dosledni pri svojem delu

Če vodite dober blog podjetja, ne gre za to, da napišete nekaj prispevkov, da bi tam imeli nekaj. Da, blog ne bo prazen in morda bo eno objavo na teden še boljše. Vendar ne pozabite, da pogosteje kot objavljate vsebino, več uporabnikov boste pritegnili in več potencialnih strank, ki jih boste imeli za svoje podjetje.

Uporabite več kanalov, da pritegnete svojo občinstvo

Pisanje objav na vaš blog ni edini način za trženje vsebine. Pravzaprav je prvi korak. Najbolj uspešni spletni dnevniki uporabljajo različno občinstvo pridobitveni kanali, ker vedo, da bo le nekaj ljudi redno obiskovalo njihov blog.

Dva glavna kanala, ki jih večina podjetij uporablja, sta trženje po e-pošti in socialni mediji. Veliko večja je verjetnost, da naročniki po e-pošti redno obiskujejo vaš blog in delijo svoje objave z drugimi.

Če uporabnike prepustite pozivu k dejanju ali pojavnemu oknu, ki jim pomaga, da se naročijo na vaše novice, bodo to verjetno storili, če se vam bo zdela vsebina dragocena.

Dodajte interaktivno vsebino

Ko spoznate osnovne interese bralcev, besedilo, videoposnetki in slike niso edine vrste vsebine, ki jih lahko uporabljate. Ustvarite lahko različne vrste interaktivne vsebine, kot so kvizi, igre, ankete in vse drugo, zaradi česar uporabnik ukrepa na vašem spletnem mestu. Bolj zabavno vsebinsko izkušnjo lahko ustvarite, bolje bo vključila vaše bralce.

Imejte različne avtorje

Lahko pišete druge blogerje, da pišejo gostujoče bloge, ali pa imate več avtorjev iz vašega podjetja.

Če piše samo ena oseba za blog, lahko postane hitro in dolgočasno precej hitro, če ne spremeni svojih stilov. Da bi vaš glas nekoliko preusmeril in se prepričal, ali ima vaš blog svež slog, naj za vaš blog pišejo različni avtorji.

Zaključek

Tam ga imate! Najboljši načini, kako svojo vsebino narediti bolj privlačno za občinstvo in dati svojemu blogu tisto vetrino spremembo, ki jo tako bogato zasluži. Povečajte svojo priljubljenost podjetju s pomočjo dragocenih informacij in svojega osebnega sloga pisanja.

Privzetost uporabnikov ni lahka pot, toda če veste, za koga ustvarjate vsebino, jo lahko hodite po naravni črti.

Upam, da ste uživali v branju teh nasvetov in da se kmalu spet vidimo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map