Kako začeti blog uspešnega pregleda knjige?

01.06.2020
Članki in več ... 'Kako začeti blog uspešnega pregleda knjige?
0 14 мин.

blog-knjiga-pregled-blog


Ali bolj uživate v zavijanju z dobro knjigo, kot da bi šli na zabavo v soboto zvečer? Vam je všeč ideja, kako se preživljati od branja knjig in pisanja o svojih izkušnjah? No, vodenje bloga o knjigi ali spletnega mesta za pregledovanje knjige je morda samo vaša stvar.

Izberete lahko, da vodite spletno mesto za preglede knjig kot svoje delo s polnim delovnim časom ali pa za doseganje različnih drugih rezultatov. Svoje knjigo lahko promovirate, če ga imate, in povečate svoje občinstvo. Okrog svojega najljubšega hobija lahko zgradite skupnost in promovirate svojega najljubšega avtorja.

Toda tudi če želite samo pregledati knjige in deliti svoje mnenje z ljudmi, lahko to kar najbolje izkoristite s pomočjo affiliate marketinga. Promocija knjig, ki ste jih uživali v branju, je popoln način, kako zaslužiti denar od tistega, kar imate radi. Če to zveni kot nekaj, kar želite storiti, je tu vodnik, ki vam bo pomagal, da se to zgodi. Delili bomo tudi nekaj stvari, o katerih bi morali vedeti, preden začnete.

1. korak: ustvarite načrt

„Če ne načrtujete, načrtujete neuspeh“

Ena ključnih stvari, ki uspešne bloge ločijo od neuspešnih, je njihov načrt. Številni začetniki blogerji sploh ne razmišljajo, da bi ustvarili načrt, ker jih izčrpajo tehnični vidiki ustvarjanja spletnega dnevnika. Vendar pozabljajo na cilj svojega bloga in kako naj bi tekel.

čitalnica

Preden začnete graditi svoj blog, morate najprej ugotoviti naslednje stvari:

 • Žanr knjig, na katere se boste osredotočili.
 • Vaša ciljna publika (na katero demografijo se boste osredotočili). Kdo uživa v branju istovrstnih knjig?
 • Ali so vam všeč kakšna spletna mesta za pregled knjig? Če ne, hitro poiščite in si oglejte, kako uspešni.
 • Kako so uspešna spletna mesta za pregled knjige in kako redno objavljajo recenzije.
 • Kako pogosto nameravate objavljati sveže vsebine in koliko knjig lahko preberete?
 • Kako boste zaslužili svojo spletno stran in z njo zaslužili denar?

Več časa, ko porabite za odgovor na ta vprašanja in ustvarjanje načrta za svoj blog, več se bo pojavilo drugih vprašanj. Nevarno je skočiti v oblikovanje bloga brez potrebnega načrtovanja in določitve vseh najpomembnejših vidikov.

2. korak: Izberite ime domene

Potrebovali boste ime, ki natančno opisuje, kaj počnete in kaj lahko pričakujejo vaši bralci na vašem spletnem dnevniku. Če pišete o določenem žanru ali gibanju, je to najboljši način, da to predstavite prek imena domene / blagovne znamke.

Ko imate briljantno idejo, naredite nekaj raziskav in si omislite nekaj dobrih imen. Ime, ki ste ga pravkar predstavili, je morda že prevzeto, vendar ne obupajte. Pojdite na GoDaddy ali NameCheap in poiščite obstoječa imena domen in poglejte, kaj je na voljo. Domeno lahko kupite tudi prek ponudnika gostovanja. Običajno ga dobite brezplačno, če kupite načrt gostovanja (preberite korak 3, če želite izvedeti več o tem).

Ko gre za razširitve imena domene, lahko uporabite eno od treh najboljših razširitev: .com, net. in .org. Če menite, da bi edinstvene razširitve domen, kot sta .reviews ali .club, dobro sodelovale z vašo domeno, bi vam lahko pomagale pri oblikovanju veliko bolj prepričljivega imena. Osebno priporočam, da se prijavite za razširitve domen najvišje ravni (com, net, org), vendar je to samo moje mnenje.

3. korak: Pridobite dober načrt spletnega gostovanja

bluehost-knjiga-recenzija-blog

BlueHost je ena izmed vaših najboljših stav, ko želite začeti z blogom. Ponuja načrte gostovanja za 3,95 dolarja, kar bo zmanjšalo vaše vnaprejšnje naložbe. BlueHost ponuja brezplačno ime domene z vsakim novim načrtom gostovanja. Če še nimate domene, jo boste morda želeli brezplačno registrirati pri BlueHost-u.

Njihove storitve so optimizirane tudi za WordPress, platformo, ki bi jo morali uporabiti za gradnjo svojega bloga. BlueHost je eno najbolj priporočenih spletnih strani na uradni WordPress.org. BlueHost je močna rešitev za gostovanje, ko uporabljate WordPress. Zelo priporočam BlueHost, saj so zanesljivi, imajo neverjetno podporo strankam in veliko uptime. Prosimo, preberite naš poglobljen pregled na BlueHost, če želite izvedeti več o tej družbi.

4. korak: Namestite WordPress

WordPress je najboljša platforma za gradnjo blogov. Vsak uporabnik, ki ne pozna tehnologij, preprosto zažene svoje spletno mesto, saj je zelo uporabniku prijazen. Ko se registrirate in registrirate na BlueHost, morate le najti WordPress na nadzorni plošči in ga namestiti. Naredili boste le nekaj klikov in vnesli nekatere ustrezne podatke. Namestitev bo trajala približno deset minut (morda manj) in pozdravila vas bo osnovna tema spletnega mesta WordPress. Od tam lahko začnete graditi svoj blog in ga pretvoriti v tisto, kar ste si zamislili.

Če boste morda potrebovali pomoč pri namestitvi WordPress-a na svoj račun BlueHost, lahko vedno poiščete pomoč v neverjetni podpori BlueHost-a ali pa sledite navodilom po korakih, kako začeti blog v manj kot 15 minutah.

5. korak: Namestite potrebne vtičnike

WordPress ima zelo priročen sistem razširitev, ki uporabnikom omogoča neverjetno enostavno dodajanje novih funkcij. Čeprav je platforma zmogljiva, je na voljo več kot 42.000 razširitev. Ne glede na funkcijo, ki jo potrebujete, jo lahko dodate z nekaj preprostimi kliki prek nadzorne plošče ali z obiskom CodeCanyon. Za poenostavitev stvari je tu nekaj najpomembnejših vtičnikov, ki bi jih moral imeti vsak blog.

Yoast SEO – Optimizacija iskalnikov je sestavni del uspešnosti vašega spletnega dnevnika. Morali boste optimizirati vsak delček vsebine, ki ga objavite v spletu. Yoast SEO omogoča neverjetno enostavno skeniranje vsebine in vam pomaga upravljati pomembne stvari, kot so naslov SEO, ključna beseda za fokus, meta opis in še veliko več.

Preveril bo celo berljivost vašega besedila s programom Flesch Readability Checker in mu dodal oceno. Poleg tega bo prebral vsebino in poiskal morebitne težave z optimizacijo, ki bi jih morali odpraviti, kar vam omogoča, da na svojem blogu objavite popolnoma optimizirane objave. Zaradi tega je Yoast SEO eden najboljših SEO vtičnikov tam. Poleg tega je uporaba brezplačna celo z možnostjo nadgradnje na premijske funkcije.

Jetpack – Jetpack bo vaš spletni dnevnik napolnil z dodajanjem vseh potrebnih funkcij, ki jih jedro WordPressa ne zmore. Ima ogromno funkcij, kot so preverjanje črkovanja, obrazci za stike, pripomočki in še veliko več. Ta vtičnik je zapakiran; brez dvoma o tem in bo odlično služil večini vaših potreb. Poleg tega je brezplačna tudi uporaba, česa ne bi imeli radi?

Google Analytics za WordPress – Za analizo občinstva in prometa na vašem spletnem mestu boste morali porabiti veliko časa. To je ena od vaših najpomembnejših nalog kot spletni skrbnik. Google Analytics je namenjen analizi, od kod prihaja večina vaše publike, in ugotavljanju njihove demografije. Vendar pa je lahko nenehno preklapljanje zavihkov ali prijava v račun Google Analytics precej moteče. To je lažje storiti z namestitvijo vtičnika Google Analytics.

Akismet – Kakršen koli spletni blog boste vodili, bo na njem vedno prišlo do neželenih komentarjev. Če bi izbrisali vse te komentarje, bi lahko trajale ure vašega dneva in nihče se noče strinjati s tem. Zato bo Akismet večino vaših neželenih komentarjev samodejno odpravil s filtriranjem.

BackWPup – Ko enkrat začnete z denarjem zaslužiti na svojem blogu, bo izguba česar koli na njem veliko bolj nevarna. Če ne želite tvegati, uporabite BackWPup za načrtovanje varnostnih kopij za celotno spletno mesto. Vse lahko shranite redno, tako da niste ranljivi za kramp.

Relevanssi – WordPress je dober, vendar ni popoln. Manjka celo osnovna funkcija, kot je iskanje, brez katere vaše spletno mesto za pregled knjig ne bi bilo tako uporabno. Relevanssi vam lahko pri tem pomaga in bralcem zagotovi ustrezne rezultate iskanja.

6. korak: Namestite svojo temo

Ko bo vaše WordPress spletno mesto pripravljeno in deluje z vsemi svojimi vtičniki, je čas, da ustvarite spletno mesto, ki ga bodo vaši bralci želeli videti. Upoštevajte, da bodo vaši novi obiskovalci potrebovali le nekaj sekund, da se odločijo, ali je vaš blog vreden branja ali ne, in prva stvar, ki jo vidijo, je oblikovanje vašega spletnega mesta. Pokazati mora vaš edinstven značaj in nekoliko opisati, za kaj gre vaš blog. Ugotovite, kakšne občutke in ideje želite prenesti in zgraditi.

Lažje reči kot narediti, kajne? No, ne ravno, saj ima WordPress veliko tem profesionalnega izgleda, ki jih je neverjetno enostavno namestiti in prilagoditi. Postopek dobre zasnove je bil s temo Divi precej preprostejši. Ta tema je opremljena z vizualnim ustvarjalcem strani s povleci in spusti, s pomočjo katerega lahko poljubno prilagodite svoj knjižni blog. Ima noro obsežen vmesnik, ki vam omogoča, da sestavite posamezne elemente svojega spletnega mesta, ne da bi se dotaknili niti vrstice kode. Najenostavnejši način sem ugotovil, da uporabniki, ki ne vedo tehnic, lahko izdelajo in prilagodijo svoje spletno mesto tako, da izgledajo točno tako, kot si želijo.

Tu je kratek video o temi Divi:

Če imate proračun, lahko namestite in uporabite brezplačno temo WordPress, ki je na voljo v WordPress.org repozitorij. Obstaja veliko neverjetnih brezplačnih tem, ki jih lahko uporabite za svoj knjižni blog, vendar ponujajo manj funkcij in možnosti prilagajanja kot premium tema.

Korak # 7: Unovčite svoje spletno mesto

Zaslužiti denar s svojim blogom ni sekundarna naloga. Pravzaprav bi morali ugotoviti, kako želite to storiti, preden začnete graditi. Ob monetizaciji lahko uporabite številne možnosti, tukaj jih je 5.

zaslužite-blog-blog

Oglaševanje

Eden najstarejših načinov zaslužka z blogom je prek tradicionalnih oglasnih pasic. Z dosledno količino prometa lahko z njo zaslužite spodobno količino denarja. Na voljo imate dve glavni možnosti, ko gre za plačilo za oglaševalske izdelke, storitve in blagovne znamke.

 • Oglasna omrežja – Obstaja veliko oglaševalskih omrežij, kot je Google AdSense, na katere se lahko registrirate in se njihovi oglasi prikazujejo na vašem spletnem mestu. Zanje boste prejeli denar za vsak klik in prikazali bodo vse vrste oglasov, ki so najbolj primerne za vaše občinstvo. Če greste po tej poti, nimate prevelikega nadzora nad prikazom oglasov na vašem spletnem mestu in tudi Oglaševalska mreža se bo odrezala.
 • Neposredna prodaja oglasov – Večja publika vašega spletnega dnevnika je bolj dragocena in več denarja lahko zaslužite z njim. Če ste za svoj oglas pripravljeni najeti prostor na svojem blogu za pregledovanje knjig, lahko to storite tudi po svojih pogojih. Za določene cene lahko najamete prostor za določena podjetja in dobite, da obdržite ves denar. To je vsekakor pošten način igranja igre.

Affiliate Marketing

S partnerskim trženjem lahko promovirate izdelek ali storitev drugega podjetja in prejmete provizijo, ko ga nekdo kupi. Ta metoda zaslužka je eden najdonosnejših načinov zaslužka na spletu. Številni večji prodajalci knjig, kot so Amazon, IndieBound in Knjižni oddelek, imajo partnerske programe. Lahko se registrirate, izberete knjige po lastni izbiri, jih pregledate in začnete promovirati njihove partnerske povezave znotraj besedila.

Poleg tega lahko promovirate tudi tečaje, če najdete ustrezne. Mogoče bi jih lahko prodali v pisni obliki

Prodaja lastnih izdelkov

Lahko začnete tudi svoj izdelek ali storitev, kar je najbolj donosen način za zaslužek s svojim knjižnim blogom. Če ste dovolj spretni, lahko ustvarite svoje e-knjige ali trgovske izdelke, kot so majice, skodelice za kavo ali kateri koli od tisoč izdelkov, ki jih lahko prodate. Samo vedeti morate, kaj bi vaše občinstvo najraje uživalo in katere od teh stvari lahko zagotovite. Mogoče boste želeli začeti storitev, kot je TLC Book Tours, ki jo je začel blogerski par.

Sponzorirane objave

Ko bo vaš blog v vaši niši imel nekaj avtoritete, bo to, kar pravite, imelo veliko večjo vrednost, boste postali vpliv. Številna podjetja nenehno iščejo vplivneže, ki bi jih lahko promovirali prek objav. Ta podjetja so pripravljena plačati dober denar za sponzorirane objave. V posebnem primeru knjižnega bloga lahko sklenete sponzorirane posle z založniškimi podjetji.

Mogoče manj znan avtor izda novo knjigo in potrebuje malo promocije; vam bo z veseljem plačal čas, ki je potreben za pregled knjige. Ko boste to postavili kot avtoriteto, boste imeli veliko priložnosti za pisanje sponzoriranih objav.

Samostojno pisanje

Ker boste svoj blog v celoti opirali na pisanje, boste verjetno dobro pisali tudi sami. Ko boste pridobili nekaj avtoritete, vam bo nudila popolno priložnost za promocijo vaših pisnih storitev. Vaš blog bo kot nalašč za prikazovanje duhovitosti in pisalnih sposobnosti. Z njim lahko podjetja enostavno kontaktirate in jim ponudite pisne storitve ali pa jim omogočite, da se obrnejo na vas. Kakor koli že, za pisanje boste lahko vprašali zajetne cene.

8. korak: Privabljanje prometa na vaš blog

Graditi dobro zasnovan blog in ga napolniti s kakovostnimi ocenami je le prvi korak. Za trženje vsake svoje objave boste morali porabiti enako časa, če ne več. Glede na vaš proračun je na voljo več možnosti, vendar boste zagotovo morali izbrati nekaj, če želite, da je vaše spletno mesto za pregled knjig uspešno. To so:

 • SEO – Dejstvo, da boste morali vedno delati na svojem SEO, je dano dejstvo. Imate vsa orodja, informacije in vire, da se to uresniči, vendar boste morali kot bloger vložiti veliko dela. Optimizacija spletnih iskalnikov ponuja brezplačen organski promet na vašem spletnem mestu, če to storite dobro. Kljub temu, da je to dolgoročna rešitev za pridobivanje konstantne količine prometa, boste očitno občutili nekaj nihanja. Poleg tega to ni edini dober način za pridobivanje prometa za vaše spletno mesto.
 • Trženje socialnih medijev – Prav tako boste morali vložiti čas in energijo za prikazovanje svojih objav na spletnih straneh družbenih medijev, kot so Facebook, Twitter in Pinterest. To so odlični viri za ekološki promet in jih lahko uporabite tudi za promocijo svojih objav, če imate tudi marketinški proračun, kar me pripelje do moje druge točke.
 • PPC in plačane promocije – Eden od najhitrejših načinov, kako doseči veliko prometa na svojem spletnem mestu, je s plačanimi oglasi. Najdete lahko veliko oglaševalskih omrežij, specifičnih za niše, ki bodo usmerile določeno količino kakovostnega in visoko pretvorbe prometa na vaš blog. Vendar morate biti previdni pri uporabi PPC, ker ima krivuljo učenja. Potrebne so nekatere izkušnje, da jo kar najbolje izkoristite, lahko pa je zelo dragocen vir prometa za vaš blog. Na primer, Facebook-ovi plačani oglasi so zelo ciljno usmerjeni in omogočajo, da dosežete določene demografske kategorije, ki jih želite doseči. Čeprav je PPC najhitrejši način prinašanja prometa, to morda ni najboljša izbira, saj zahteva ogromen proračun in ga morda ni vredno uporabljati.

Zaključek

Tam ga imate, čarobni recept za zagon lastnega spletnega mesta za pregledovanje knjig. To je odlična možnost za vse, ki radi berete in pišete in bi radi ta hobi spremenili v dobičkonosno delo. Zaslužite si lahko celo s solidnim življenjem, zato če to želite početi, vam toplo priporočam, da takoj opravite še nekaj raziskav ali začnete s svojim blogom. Življenje nikogar ne čaka, zato se raje zaposlite!

Če ste pripravljeni, kliknite tukaj in danes nastavite svoj blog!

Če imate vprašanja ali predloge, uporabite spodnji razdelek za komentarje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector