Kako začeti blog v 15 minutah (ali manj)?

01.06.2020
Članki in več ... 'Kako začeti blog v 15 minutah (ali manj)?
0 6 мин.

začetek bloga z wordpressom v 15 minutah


Torej želite začeti svoj blog, pa ne veste, kako? V tej vadnici vam bom po korakih pokazal, kako narediti svoj spletni dnevnik in za to ne boste potrebovali več kot 15 minut..

Ne potrebujete nobenih predhodnih izkušenj z izdelavo spletnega mesta ali bloga, temveč samo računalnik, povezan z internetom. To je vse! To vadnico bom poskušal ohraniti čim bolj preprosto in uporabljati manj geeky izraze, tako da lahko vsi razumejo, o čem govorim.

V nadaljevanju vam bom postopek prikazal v 3 preprostih korakih. Na splošno so to koraki, ki jih boste morali upoštevati, da začnete z blogom WordPress.

 • Kupite domeno in račun za gostovanje
 • Namestite in nastavite WordPress
 • Naložite vsebino in objavite svojo prvo objavo

Izgleda enostavno, kajne? Zdaj pa začnimo.

Kupite načrt domene in spletnega gostovanja

Verjetno ste mislili, da lahko svoj blog začnete brezplačno. To je mogoče storiti, vendar ne priporočam uporabe brezplačnih strežnikov za izdelavo spletnega mesta. Te storitve so nezanesljive, kadar koli lahko brez kakršnega koli obvestila izbrišejo vaš blog in vse vaše trdo delo in čas ne bo več. Verjetno ne želite, da se to zgodi. Pa si poglejmo, kako lahko začnete blog poceni.

Za začetek bo skupni načrt gostovanja ravno dober za vaše potrebe po bloganju. V ta namen priporočam BlueHost, dobro znano spletno gostovanje, ki ponuja široko paleto gostovalnih načrtov za različne potrebe.

V tej vadnici vam bom prikazal postopek izdelave svojega bloga z BlueHostom. Osebno vodim dva bloga z BlueHostom od leta 2011 in z njimi doslej nisem imel težav.

Za začetek kliknite tukaj, da se prijavite pri BlueHost in pridobite 35% popusta od svoje običajne cene. Poleg popusta, ki je na voljo na naši spletni strani, boste dobili tudi brezplačno ime domene.

začnite z bluehostom

Kliknite gumb »začnite zdaj« in nadaljujte do koraka, kjer izberete načrt. Če želite gostiti samo eno spletno mesto, se lahko odločite za cenejši začetni načrt, vendar priporočam nakup načrta “plus”, kar je boljša možnost, ker lahko gostite toliko spletnih mest, ki jih želite.

izberite načrt Bluehost plus

Na naslednji strani boste morali izbrati ime domene. Če je ime domene, ki ga želite kupiti, že zasedeno, samo poiščite novo ime ali poskusite z drugo razširitvijo domene. Ko najdete kul domeno, kliknite zraven in jo brezplačno registrirajte.

bluehost brezplačno izberite ime domene

Preusmerjeni boste na varno stran, kamor boste morali vstaviti svoje osebne podatke in podatke za obračun. Vnesite e-poštni naslov, do katerega imate dostop, ker vam bo BlueHost na to e-pošto poslal podatke o računu gostovanja.

podatki o računu bluehost

Preglejte podatke o paketu in izberite načrt računa, ki vam ustreza. Običajno, če se prijavite za daljše obdobje, boste dobili boljšo ceno. Upoštevajte to. Prekličite izbiro vseh dodatnih storitev, vsaj za zdaj. Vendar lahko ohranite izbrano zaščito zasebnosti domene in skrijete svoje osebne podatke o domeni whois. Toplo priporočam, da imate zaščiteno domeno.

informacije o paketu bluehost

Svoj račun za gostovanje lahko plačate s kreditno kartico ali s PayPalom. Izberite možnost plačila, ki vam je najbolj všeč.

kreditna kartica bluehost ali paypal

Ko preberete in se strinjate s pogoji BlueHosta, kliknite gumb za pošiljanje in počakajte na potrditveno e-poštno sporočilo.

Namestite in nastavite WordPress na svoje spletno mesto

Po uspešnem nakupu boste prejeli potrditveno e-poštno sporočilo. Prispeti naj bi v samo nekaj minutah. To e-poštno sporočilo bo vsebovalo vse podrobnosti (uporabniško ime, geslo itd.), Ki so potrebne za prijavo na nadzorno ploščo gostovanja. Sledite korakom, opisanim v e-pošti in se prijavite na svoj račun gostovanja.

Ko ste prijavljeni, poiščite ikono WordPress in jo kliknite. Tako boste prišli do MojoMarketplacea, ki je orodje za samodejno namestitev skriptov tako kot WordPress.

kako namestiti wordpress bluehost

S klikom na gumb »Namesti« potrdite, da želite namestiti WordPress.zaženite namestitev wordpressa

Na naslednji strani izberite domeno, v katero želite namestiti WordPress. V vašem primeru je bila domena, ki ste jo nedavno registrirali. To je izbrano samodejno. Pustite polje “imenik” prazno in za nadaljevanje kliknite “Preveri domeno”.

WordPress izberite domenski blog

In končno nastavite podatke za prijavo v svoj spletni dnevnik. Kliknite zavihek Napredne možnosti, nastavite ime svojega spletnega mesta (to lahko spremenite tudi pozneje), izberite uporabniško ime in geslo. Izberite uporabnika, ki ni skrbnik, in zaščitite svoj blog pred hekerji. Kliknite gumb »Namesti zdaj« in počakajte trenutek.

samodejno namestite wordpress

Med nameščanjem programa WordPress boste na vrhu strani videli vrstico napredka. Ko končate, kliknite gumb »poverilnice«, ki vas bo preusmeril na stran, kjer boste našli podatke za prijavo v svoj spletni dnevnik.

Naložite in objavite svojo vsebino

Na tej stopnji ste verjetno okoli 9. minute, če ste domeno hitro našli in če niste predolgo čakali na potrditveno e-poštno sporočilo. Zdaj se prijavite v svoj blog tako, da sledite URL-ju, ki je naveden na zgoraj navedeni strani (yourwebsitename.com/wp-admin). Vstavite uporabnikovo uporabniško ime in geslo ter odprite vmesnik.

S klikom na meni »Objave« na levi strani zaslona boste lahko dodali svojo prvo objavo. Za ustvarjanje objave kliknite gumb »Dodaj novo«.

Wordpress začeti bloganje

Vmesnik urejevalnika članka je zelo preprost. Videti je spodnja slika. V objavo boste morali dodati naslov, dodati nekaj besedila, po želji naložiti sliko in pritisniti gumb »Objavi«, da bo javno objavljen na vašem spletnem mestu.

WordPress objavi prvo objavo predstavljene slike

To je vse! Svojo prvo objavo na spletnem dnevniku ste objavili pri WordPressu v manj kot 15 minutah. Ali ni to neverjetno?

Verjetno boste želeli konfigurirati svoj blog in morda spremeniti zasnovo svojega spletnega mesta. Predlagam, da preberete moj podroben vodič o tem, kako narediti spletno mesto WordPress. V tem priročniku je opisan postopek namestitve teme in vtičnikov ter nastavitev strukture URL-ja in drugi triki. V mojem drugem priročniku: kaj storiti po namestitvi WordPress-a, boste našli še več informacij o pravilni namestitvi in ​​optimizaciji spletnega dnevnika.

Izzivam te!

Zdaj bi morali reči: “sprejet izziv!” in začnite s postopkom izdelave svojega osebnega, hobi ali profesionalnega bloga. Sporočite mi, če lahko objavite svojo prvo objavo v 15 minutah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector