Kako začeti podjetje za spletno gostovanje – Vodnik za začetnike

začetek-spletno gostovanje-poslovanje


Vse več podjetij ustvarja svoje spletne strani iz dneva v dan in vsako od njih potrebuje zanesljivega ponudnika spletnega gostovanja. V podjetju za spletno gostovanje obstajajo velika imena in nekatera od njih imajo na voljo več deset tisoč strežnikov. Z naraščajočim povpraševanjem po spletnih straneh zaslužijo veliko denarja in z njimi kot konkurenčnim podjetjem je zelo težko konkurirati.

Vendar imamo za vas nekaj odličnih novic. Če želite zaslužiti s prodajo storitev spletnega gostovanja, lahko to storite tako, da izberete eno največjih podjetij in se jim pridružite. Imenuje se gostovanje preprodajalcev, za začetek pa je potrebnih le malo ali nič naložb. Tovrstno poslovanje je zelo priporočljivo za ekipe za oblikovanje in razvoj, ki želijo prodati spletno gostovanje kot bonus paket svojim strankam.

Gostovanje preprodajalcev omogoča doseganje novih strank iz drugih držav in zagotavljanje lastnih načrtov za spletno gostovanje pod blagovno znamko. Poleg izdelave spletnih mest za vaše stranke lahko takoj ponudite načrt spletnega gostovanja in ga posredujete na spletu, tako da jim tudi zaradi tega dela ni treba skrbeti. Danes večina spletnih ponudnikov gostovanja omogoča, da uporabite svojo blagovno znamko, kar je veliko, če želite vzpostaviti zaupanje.

Bistveni nasveti za preprodajalce spletnih gostovanj

Gostovanje prodajalcev zveni dobro in morda se zdi, da je to preprost način za zaslužek. Resnica je, da na stotine ljudi to preizkusi in spodleti mesečno, le nekaj jih uspe ustvariti prihodke. Če želite postati uspešni, potrebujete dober marketinški načrt, storitve spletnega gostovanja, ki izstopajo iz množice, in seveda dobro podjetje za spletno gostovanje, s katerim lahko sodelujete.

Pokazali vam bomo, kako preživeti kot preprodajalec in sčasoma ustvariti želeni prihodek. Tu je 8 nasvetov za prodajalce, ki vam bodo pomagali pri vodenju vašega spletnega gostovanja do uspeha:

1. Tri stopnje gostovanja prodajalcev

Načrti gostovanja prodajalcev se razlikujejo glede na to, koliko izkušenj imate s spletnim gostovanjem. Če imate več izkušenj s trženjem, se boste osredotočili na prodajo načrtov za spletno gostovanje. Po drugi strani pa se lahko izkušnje s strežniškim upravljanjem potopite v tehnične lastnosti in nastavite vse iz nič. Na splošno lahko izbirate med tremi različnimi načrti gostovanja preprodajalcev:

 • Če imate odlične ideje o tem, kako učinkovito promovirati svojo blagovno znamko in učinkovito prodajati storitve spletnega gostovanja, medtem ko nimate malo izkušenj s samim spletnim gostovanjem, se lahko odločite za navaden načrt gostovanja preprodajalcev. Običajno je to brezplačno ali stane le nekaj dolarjev, kar je super, če ga želite preizkusiti, ne da bi vanj vlagali.
 • Za tiste, ki imate malo izkušenj s spletnim gostovanjem, vendar še vedno premalo za upravljanje strežnikov, je na voljo veliko možnosti s cPanel. To je najbolj priljubljena nadzorna plošča za spletno gostovanje, ki jo ponuja večina podjetij. Lahko ga uporabite kot orodje za podporo strankam in prilagajanje načrtov, ki jih ponujate.
  Načrt preprodajalca, ki vključuje cPanel, v povprečju stane 10-15 dolarjev na mesec.
 • Uporabniki, ki so bolj izkušeni pri upravljanju strežnikov, običajno najamejo namenski strežnik ali strežnik VPS in nato postavijo svoje načrte tako, da vire ustrezno razdelijo. Te možnosti običajno stanejo več kot 30 dolarjev, imajo pa tudi večji potencial, da vam povrnejo naložbo.

Kar zadeva storitve spletnega gostovanja, potrebuje vsaka stranka hitra in zanesljiva podpora strankam. To ni nujno vaše delo prodajalca, ampak je odvisno le od ponudnika spletnega gostovanja, ki ga izberete. Obstaja veliko podjetij, ki skrbijo za podporo strankam, medtem ko se lahko osredotočite na tržni del.

2. Pripravite se na prvo prodajo

Večina preprodajalcev spletnih gostovanj na začetku ne prinese nobenega prihodka. Tam je veliko konkurentov in ljudje se morajo pred nakupom seznaniti z vašo blagovno znamko. Priporočamo, da se pripravite prvih nekaj mesecev, če v tem času ne opravite nobene prodaje.

Ker ne morete večno ostati brez podjetja, morate ugotoviti, kako dolgo se vam splača nadaljevati. To je odvisno predvsem od vašega proračuna in načrta gostovanja prodajalca, na katerega ste naročeni. Če izberete cPanel, VPS ali namenski strežnik, boste morali plačevati mesečno ceno, ki bo postala breme, če ne boste pritegnili nobene stranke.

Vendar izbira načrta gostovanja brezplačnega prodajalca zagotavlja, da ni finančnega pritiska. Nekoliko se razlikuje od partnerskega programa, kjer tudi nimate nobenih finančnih obveznosti.

3. Analizirajte trg

Obstaja veliko pregledov in objav na spletnem dnevniku, ki vam lahko dajo pregled nad trgom spletnega gostovanja, toda ti zlahka zgrešijo poanto. Vsekakor se splača vložiti nekaj več truda vanj in se poglobiti v podrobnosti za bolj dragocene informacije.

Povratne informacije lahko na primer vedno poiščete v obliki komentarjev, mnenj strank in forumov za razprave, kjer se pri ponudniku spletnega gostovanja ljudje pogovarjajo o specifikacijah in funkcijah, ki jih imajo najraje. V industriji spletnega gostovanja je ogromno imen in vse jih najdete s preprostim iskanjem po Googlu. Nato si oglejte prvo stran in si oglejte, katere funkcije in storitve ponujajo.

Veliko idej lahko dobite tako, da odprete njihovo spletno mesto in pregledate njihove načrte in cene, filtrirate samo zelo zahtevane ponudbe.

4. Ponudite privlačne načrte za spletno gostovanje

Analiza trga vam lahko da nekaj idej, kako narediti svoje storitve bolj dragocene in privlačne. Če dodate nekaj edinstvenega, bo deloval kot magnet, ki bo pritegnil več kupcev. Večina podjetij za spletno gostovanje preprosto ponuja nižje cene kot njihova konkurenca, vendar jih ne morete toliko znižati, če želite, da se vaša naložba vrne.

Kar lahko vaše spletno gostovanje resnično izstopa, je izboljšati storitev za stranke, kolikor lahko. Če lahko kadar koli hitro odgovorite, odpravite široko paleto vprašanj in zagotovite informacije o svojih storitvah, bodo stranke prišle in bivale dlje časa. Po drugi strani pa je tudi promocija neomejenih funkcij vaših načrtov za spletno gostovanje odlična ideja.

Kot smo že omenili, je spletno gostovanje digitalna storitev, ki jo je mogoče povezati s spletnim oblikovanjem in razvojem. Če bodo kupci lahko kupili dobro zasnovano spletno mesto in takoj dobili tudi privlačen načrt spletnega gostovanja s paketom, bo večina njih več kot z veseljem sprejela ponudbo..

5. Izberite zanesljivo blagovno znamko in logotip

Če se pridružite podjetju za spletno gostovanje, pomeni tudi, da potrebujete privlačno ime blagovne znamke. Kot anonimni uporabnik tega preprosto ni mogoče storiti učinkovito, ker morajo ljudje imeti nekakšno povezavo z vašim podjetjem, sicer ne bodo zaupali vašim storitvam. Poleg tega je ključnega pomena vzpostavitev spletnega mesta, če želite vzpostaviti trdno prisotnost v spletu in promovirati svoje podjetje, zahteva pa tudi blagovno znamko.

Blagovna znamka je ena prvih stvari, ki si jo bodo stranke zapomnile. Poleg tega potrebujete logotip, ki predstavlja vašo blagovno znamko in naredi prvi vtis o profesionalnem in zaupanja vrednem poslu. Logotip in ime domene vašega spletnega mesta morata vsebovati ime vaše blagovne znamke.

Pozdravljamo obiskovalce vaše spletne strani s privlačnim sloganom, ki odraža kakovost storitev, ki jih zagotavljate, danes priljubljena marketinška tehnika z zelo pozitivnimi rezultati.

Hitra in zanesljiva storitev za stranke

Če ljudje niso zadovoljni s storitvijo spletnega gostovanja, lahko kadar koli preidejo na drugo. Na voljo je veliko ponudnikov, ki novim uporabnikom pomagajo pri uvozu podatkov s svojega spletnega mesta, tako da lahko nadaljujejo tam, kjer so končali. Ker lahko uporabniki tako hitro preklopijo, jim morate zagotoviti kakovostno podporo strankam, da bodo zadovoljni z vašim načrtom gostovanja in jim omogočili, da ostanejo.

Stranke imajo vprašanja in ves čas naletijo na težave, zato je nujno, da čim prej stopijo v stik z njimi. Prodajalci, ki uporabljajo cPanel, se pri tehnični podpori lahko zanesejo na ponudnika. Vendar to morda ne bo dovolj. Vsake toliko časa se prepričajte, ali so zadovoljni s storitvijo za stranke.

Dober način za povečanje zaupanja pri vaših strankah je, da svojim odgovorom dodate osebno noto. Sporočilo ni treba biti tako formalno, ker se lahko zdi, da gre za avtomatsko sporočilo. Ljudje to cenijo več, če res posvetite čas branju njihovih sporočil in odgovarjanju na njih, morda mu dodate celo šaljivo vibriranje.

Nastavite svoj poslovni blog

Spletno spletno gostovanje je podobno kot katera koli druga spletna trgovina ali spletno mesto podjetja, ki ga ne morete zares napolniti s toliko vsebine. Vsebuje lahko samo privlačne stavke in bistvene informacije o vaših izdelkih ali storitvah. Ljudje želijo hitro razumeti, kaj lahko ponuja vaše podjetje, in se ne želijo motiti.

Če želite na spletno mesto dodati nekaj kakovostne vsebine, začnite svoj spletni dnevnik. Objavljanje člankov z osredotočenimi ključnimi besedami in povratnimi povezavami je lahko odlična strategija SEO, saj lahko na svojem spletnem mestu naberete veliko prometa. Ljudje bodo vaše podjetje lažje našli v spletnih iskalnikih in objavljanje koristnih člankov bo zagotovilo spodbudo tudi vaši avtoriteti.

Oglejte si bloge velikih ponudnikov spletnih gostovanj. Običajno objavljajo novice o svojem podjetju in tehnologiji ali koristne članke, povezane z gradnjo spletnih strani, spletnim trženjem ali podobnimi temami. To je tudi mesto, kjer lahko vaše stranke komentirajo in celo postavljajo vprašanja, na katera lahko odgovorijo z drugo objavo na blogu.

Oglasite svojo blagovno znamko in poiščite nove stranke

Če ste ustvarili privlačno ime za svojo znamko, je naslednji korak, da jo popularizirate in ustvarite trdno spletno prisotnost. Potrebujete marketinški načrt, da dosežete nove stranke in spletno mesto, ki predstavlja vaše podjetje. To je postopek po korakih, ki bi lahko trajal veliko časa. Vendar vedno obstaja lažji način.

Ena stvar, ki lahko vašo blagovno znamko takoj naredi bolj zanesljive in zanesljive, je izbira enega največjih imen v industriji spletnega gostovanja za vašega partnerja. Če ljudje obiščejo vašo spletno stran, jih bo večina prepoznala blagovno znamko vašega ponudnika, kar jih bo spodbudilo, da zaupajo tudi vašim storitvam.

Ti ponudniki imajo tudi lastne partnerske programe, tako da njihovega imena ne morete uporabljati samo kot preprodajalec, temveč tudi oglašujete njihove storitve, pri čemer pridobite pravičen delež prihodka, če se stranka pridruži enemu od njihovih načrtov. Ko začnete pritegniti nove stranke, bo ponudnik spletnega gostovanja morda razmislil o dodajanju vaše blagovne znamke na seznam partnerjev, kar je velik plus, če želite prehiteti svojo konkurenco.

Izbira ugledne blagovne znamke: InMotion gostovanje

inmotion-hosting-reseller-načrti

Veliko ljudi pozna ali InMotion Hosting ali Web Hosting Hub, ki je njihova hčerinska družba. To je ogromno blagovnih znamk, ki so do zdaj postregle s preko 300.000 strankami z izjemno pozitivnimi odzivi.

V InMotion Hostingu deluje več kot 200 zaposlenih, ki skrbijo za podatkovne centre in vzdržujejo kakovostno podporo strankam. Leta 2001 so podjetje ustanovili dva poslovneža, ki sta želela preseči pričakovanja svojih strank. Zdaj se je razvil v eno največjih imen v panogi.

Če se v InMotion Hosting pridružite načrtu preprodajalcev, boste dobili dostop do brezplačne programske opreme, ki vam bo olajšala poslovanje. Njihova orodja WHMCS vam omogočajo, da svoje gostovalne pakete preprosto sestavite skupaj s cenami, funkcijami in specifikacijami po meri. Poleg tega lahko preprosto spremljate vse, kar je povezano s plačili in računi strank.

Z gostovanjem InMotion lahko celo povečate svojo uglednost belih oznak, saj v vaš načrt prodajalca vključujejo licenco eNom. To pomeni, da lahko začnete prodajati imena domen, medtem ko uveljavljate svojo blagovno znamko kot glavnega ponudnika domenskih imen.

Načrti za prodajalce InMotion & Cene

Najprej vsi njihovi prodajni načrti vključujejo brezplačne funkcije, kot so cPanel, namenski IP, SSL, eNom, programska oprema za obračunavanje WHMCS in še več. InMotion Hosting zagotavlja tudi brezplačne pogone SSD z 20-kratno hitrostjo prednosti pred tradicionalnimi trdimi diski.

Dodatna orodja za prodajalce vključujejo brezplačen namestitveni program Softaculous, samodejne varnostne kopije za brezskrbno gostovanje in dostop do vaših e-poštnih sporočil iz vseh naprav. Softaculous omogoča samodejno namestitev več kot 400 aplikacij. Če z gostovanjem InMotion gostovanja niste zadovoljni, lahko svoj denar vedno vrnete v 90 dneh.

inmotion-reseller-shared

Na voljo so 3 skupni načrti za preprodajalce, ki za ceno zagotavljajo namenski IP in neomejen cPanel. Prvi načrt R-1000S stane 22,39 dolarja na mesec z 80 GB pomnilnika in 800 GB pasovne širine, kar je optimalno za začetnike. Če boste dosegali najboljšo vrednost, raje izberite R-2000S načrt, ki stane 31,99 USD na mesec in zagotavlja 120 GB prostora na disku s pasovno širino 1.200 GB.

inmotion-reseller-vps

Vendar pa je za tiste, ki želijo svoje podjetje dvigniti na višjo raven, ključni načrt gostovanja VPS prodajalcev. Z načrtom VPS se lahko zanesete na posnetke stanja v živo, ki vam omogočajo, da se vrnete na katero koli prejšnjo različico na strežniku, če gre kaj narobe. Dobite tudi Root-Level Access, ki zagotavlja brezhibno upravljanje datotek in aplikacij neposredno na strežniku.

Trije načrti VPS vključujejo RESELLER VPS-1000 za 41,64 USD na mesec, RESELLER VPS-2000 za 62,84 USD in RESELLER VPS-3000 za 89,94 USD mesečno. Prvi dobi 4 GB RAM-a, 75 GB SSD, 4TB pasovno širino in 3 IP naslove. Tretji načrt obsega lestvice do 8 GB RAM-a, 260 GB prostora na disku, pasovne širine 6TB in 5 naslovov IP.

V zaključku

To je bil naš vodnik za začetnike o tem, kako se pridružiti načrtu gostovanja preprodajalca in glavnih stvareh, ki vas lahko pripeljejo do uspeha. Kot preprodajalec boste morali vložiti veliko časa in truda, da bo vaše podjetje delovalo. Z nekaj motivacije, spretnosti in odličnim marketinškim načrtom bo vaše podjetje zagotovo začelo cveteti in postalo bo eden vaših glavnih virov prihodka.

To je vrsta podjetja, kjer imate neomejene možnosti, da zagotovite nekaj, česar si nobena druga družba ni mislila. Poiščite platforme in forume družbenih medijev, na katerih lastniki spletnih strani govorijo o stvareh, ki jih resnično potrebujejo pri ponudniku spletnega gostovanja, in poskusite zapolniti to tržno vrzel. Gostovanje preprodajalcev je vaša priložnost, da ustvarite edinstveno spletno gostovanje blagovne znamke z malo ali nič naložbami.

Začnite zaslužiti s preprodajo neverjetne storitve gostovanja InMotion!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map