Kako začeti spletno mesto z recepti z WordPressom?

kako sestaviti spletno stran receptov z wordpressom


Za izdelavo dobrega in izjemnega spletnega mesta z recepti z WordPressom potrebujete veliko dela in ustvarjalnosti. Tudi v tem primeru morate imeti dober okus. Ustvarjanje popolne nišne spletne strani, kot je spletna stran z recepti z WordPressom, zahteva znanje na različnih strokovnih področjih, kot so:

 • Nekaj ​​znanja o IT-ju
 • Novinarstvo, pisanje
 • Fotografija
 • Gastronomija

1. Potreba po minimalnem znanju informacijske tehnologije

Če želite ustvariti katero koli spletno mesto, potrebujete nekaj znanja o IT-ju. V tej vadnici vam bom pokazal, kako sestaviti spletno mesto receptov za WordPress brez ali minimalnega znanja o IT-ju.

Najprej morate najti zanesljivo podjetje za gostovanje in registrirati dobro ime domene. Za ta projekt bomo uporabili najbolj priljubljen sistem za upravljanje vsebin: WordPress. Namestitev in začetek je zelo enostaven. Če pa pri pripravi spletnega mesta niste primerni, lahko najamete spletnega razvijalca, ki bo to storil namesto vas.

Pridobivanje spletnega gostovanja in domenskega imena

Za začetek ne boste potrebovali dragega načrta gostovanja. Določite se lahko s spletnim gostiteljem, ki vam nudi 99,9% uptime, veliko hitrost spletnega mesta in podporo strankam. Domeno boste lahko registrirali tudi s spletnim gostiteljem. Nekateri ponudniki gostovanja ponujajo brezplačno domeno, če od njih kupite gostovanje. Nekaj ​​kreativnosti je potrebno pri izbiri imena domene. Izberete lahko domeno ključnih besed, lahko pa greste tudi z lastno blagovno znamko. Če vam je ime Danny, bi lahko šli z Dannyjevo kuhinjo. Torej boste registrirali domeno dannys-kitchen.com.

Tu so 3 zanesljivi in ​​poceni ponudniki gostovanja, ki vam bodo ponudili brezplačno domeno:

Podjetje
Promotivna cena

1najboljše gostovanje več domen1,99 USD / mesečno
2najboljše gostovanje za več domen3,95 USD / mesec
3najboljše poceni gostovanje za več spletnih mest3,49 USD / mesečno

Namestitev in nastavitev WordPress-a

Ko izberete pravilno gostovanje in ime domene, morate namestiti WordPress. Zgoraj navedeni spletni gostitelji ponujajo orodje za namestitev z enim klikom WordPress, kar pomeni, da vam ni treba ročno nalagati datotek in ustvarjati baze podatkov na vaš strežnik. Vsak korak je avtomatiziran, za svoje spletno mesto navedete le podatke za prijavo in e-poštni naslov in sistem bo nameščal WordPress za vas.

Preberite tudi: naš podroben vodič o tem, kako nastaviti WordPress in objaviti svoj prvi članek.

Ko je WordPress nameščen na vaše spletno mesto, boste morali izvesti nekatere prilagoditve. V zgornjem članku najdete več informacij o vsaki prilagoditvi. V bistvu boste morali odpreti nadzorno ploščo spletnega mesta WordPress in konfigurirati strukturo URL-jev, namestiti nekaj vtičnikov, spremeniti temo, konfigurirati nastavitve razprav in branja itd..

Namestitev teme in potrebnih vtičnikov

Za popolno prilagoditev spletnega mesta z recepti potrebujete lepo temo in nekaj uporabnih vtičnikov.

Če si želite ogledati nekatere gurmanske teme, obiščite uradno spletno mesto WordPress na naslovu https://wordpress.org/themes/search/food/ kjer boste našli temo Recepti za hrano ki ga priporočam. Ta tema ima ustrezno zasnovo za gurmansko spletno stran in tudi uporabne funkcije: ozadje po meri, glava po meri, meni po meri, slog urejevalnika, predstavljene slike, postavitev tekočine, predloga celotne širine, leva stranska vrstica, en stolpec, formati objav, odzivna postavitev, desno stranska vrstica, lepljiva objava, možnosti teme, prevod pripravljen, dva stolpca.

Nekaj ​​vtičnikov, potrebnih za povečanje učinkovitosti in števila uporabnikov in s tem njihovega veselja za vstop na spletno mesto, so: Akismet – za blokiranje neželene pošte, Vse v enem paketu Seo – za SEO, Google Xml Sitemaps – za Google, Jetpack WordPress.com – za statistiko, podobne izdelke in drugo, Drsnik zadnjih objav – za diaprojekcijo s slikami iz zadnjih objav, Kontaktni obrazec 7 + Flamingo – za kontaktni obrazec in kontaktni imenik ter Daj gumbe v skupno rabo z AddToAny za gumbe socialnih medijev.

Če imate večji proračun za gradnjo spletnega mesta, priporočam uporabo vrhunske WordPress teme. Tako ste lahko prepričani, da boste dobili pravilno kodirano in kakovostno temo, ki vključuje veliko funkcij. Z uporabo komercialne teme vam ne bo treba uporabljati velikega števila vtičnikov tretjih oseb, saj so vse funkcije, ki so potrebne za spletno mesto z recepti, že del teme. Tukaj so tri teme in recepti za WordPress, ki so mi všeč in priporočam:

tema kuharja recepta wordpress tema

Predstavitev / prenos

tema socialni kuhar recept hrana wordpress tema

Predstavitev / prenos

kuhanje tiskanje hrane recept WordPress tema

Predstavitev / prenos

Kako vzdrževati svojo spletno stran?

Zadnji korak v tej kategoriji je vzdrževanje spletnega mesta z recepti. Občasno morate posodabljati nove funkcije, pa tudi nove izdaje vtičnikov, tem in WordPressa, ki jih že imate. Vtičnik Wp Updates Notifier vas preko e-pošte obvešča o novih različicah tem, vtičnikov in jedra WordPressa. Vzdrževanje lahko izvaja kdor koli, če pa potrebujete podrobne prilagoditve, lahko najamete spletnega programerja.

2. Novinarsko znanje in pisanje

• vsebine novinarstva in pisanje receptovZa pisanje vsebin potrebujete veliko domišljije, spretnosti in nekaj novinarskega znanja. Sčasoma boste izboljšali svoje pisanje, tako da boste ustvarili vse več vsebine.

Ko pišete članek, uporabite preproste besede in poskusite članek narediti čim bolj izvirnega. Poskusite uporabiti tudi ključne besede, ki določajo vaše spletno mesto in vaš članek. Če pišete o hrani z nekaterimi sestavinami, potem pogosteje pišete o teh sestavinah, če jih uporabljate v različnih okoliščinah. Dobra ideja je, da sestavine napišete skupaj z določenimi količinami in nato napišete recepte, kjer pojasnite, kako je hrana pripravljena.

Treba je biti sam in biti kreativen. Poskusi razmišljati izven škatle. Na primer, uporabite več vrst člankov: vodniki, pregledi hrane, ki ste jo jedli v različnih restavracijah, diete, kako, nasveti in triki in seveda recepti. Ideja je biti čim bolj kreativen, da lahko pišete več in potem boste imeli veliko več obiskovalcev.

Ne pozabite pisati pravilno, biti prijazni in spoštljivi. Lahko se pošalite in uporabite različne izraze in figure govora. Urejevalnik WordPress-a ima lektoriranje in ga lahko uporabite tako, da se natančno popravite kot v Wordu.

3. Fotografsko znanje

Beseda fotografija ima v izvoru dve besedi iz grščine. Prva: „φῶς (phōs)“, ki prevaja „svetloba“ in „γραφις (graphis)“, ki se prevede v glagol „pisati“. Torej bi bil celoten prevod lahko “pisanje v luči”.

Z WordPressom lahko namestite različne vtičnike za foto učinke, kot so Odziven Lightbox Lite. Prav tako lahko z galerijskimi možnostmi postavite več fotografij na diapozitiv ali v skupine. V vsako objavo lahko postavite fotografijo kot predstavljeno sliko.

• digitalni fotoaparat za fotografiranje hrane in receptov

Ne potrebujete dragega fotoaparata, vendar boste potrebovali dober vir svetlobe, da boste lahko ujeli odlične slike. Za spreminjanje velikosti in prilagoditve slik boste potrebovali tudi programsko opremo za urejanje fotografij. Slike, posnete s svojim profesionalnim ali polprofesionalnim fotoaparatom, imajo lahko med 2 MB-15 MB. Ne želite naložiti slik te velikosti na svoje spletno mesto. Ne samo zato, ker se bodo te slike naložile za vedno, temveč boste porabili tudi veliko pasovne širine in virov strežnika. Tudi svoje bralce boste razjezili, tako da bodo počakali, da se fotografije naložijo.

Fotografija je kot tisoč besed, še posebej, če kuhate izjemno okusno hrano, ki je tudi videti neverjetno in potem lahko vidite dvig pare.

4. Gastronomsko znanje

Gastronomija je preučevanje razmerja med kulturo in hrano. Pogosto se moti, če pomislimo, da se izraz gastronomija nanaša izključno na kuhanje.

Beseda “gastronomija” izvira iz grških besed “γαστήρ (gastér)”, kar pomeni “želodec” in “νόμος (nómos)” – “znanje”.

Če ne pišete recenzij o tem, katero hrano kuhate, tega koraka res ne potrebujete. Poleg tega morate vedeti, kdaj dati sol, koliko sestavin uporabiti in tako naprej. Če poznate gastronomijo, lahko napišete podroben članek in fotografirate vse, kar počnete v svoji kuhinji, na svoj in izviren način. Ne pozabite, da ljudje navadno svojo hrano naredijo na vaš način, zato bodite pozorni, ko kuhate.

Nalaganje mojega Učitelja o gradnji spletnih mest s recepti za WordPress

Če vas kreativnost resnično zadene, potem jo pravilno uporabite. Tako lahko kuhanje kombinirate s petjem ali z drugimi hobiji. Lepa ideja je imeti videoposnetek ob vsakem pisnem članku skupaj s fotografijami hrane, o kateri ste pisali.

Na koncu lahko rečem le Bon Appetite!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map