Kako zgraditi profesionalno odzivno spletno mesto?

01.06.2020
Članki in več ... 'Kako zgraditi profesionalno odzivno spletno mesto?
0 10 мин.

gradite-profesionalno-odzivno spletno mesto


Spletno mesto je le preprosta domena, sestavljena iz spletnih strani, vendar je ključnega pomena, da se vsako podjetje ustanovi. Spletna prisotnost odpira nove priložnosti in prednosti, ki sicer ne bi bile na voljo. Spletno mesto bi lahko igralo ključno vlogo pri vaših marketinških strategijah in lahko vašemu podjetju zagotovilo veliko več vleke in izpostavljenosti.

Do spletnega mesta ali računa družbenih medijev lahko vsak dan dostopa vsakdo (24/7/365). Ljudem ni treba hoditi v trgovino ali celo telefonirati, tako da spletno mesto zagotavlja, da bodo lahko prišli do najustreznejše poti do vas.

Spletna prisotnost omogoča tudi vašo verodostojnost z informacijami, ki jih posredujete. Potencialne stranke bodo imele veliko lažji čas, ko vam bodo zaupale. Prav tako vodi vašo prodajo, ker lahko svoje izdelke in storitve prodajate tudi na spletu. Včasih je lepši videz bolj verodostojen se vam zdi uporabnikom.

Spletno oblikovanje se je z leti močno spremenilo, ko so mobilne naprave prišle na trg. V resnici približno 40% spletne dejavnosti poganjajo mobilne naprave. Zato je pomembno, da je vaše spletno mesto optimizirano za njih, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo svojim uporabnikom.

Spletna mesta, ki so optimizirana tako za osebne računalnike kot za mobilne naprave, imenujemo odzivna spletna mesta. Lahko spremenijo svojo postavitev in preuredijo vse elemente spletnega mesta, če se spremeni velikost zaslona ali velikost okna v računalniku. Zahvaljujoč odzivnim spletnim oblikovanjem imate lahko eno samo spletno mesto, ki je videti neverjetno, ne glede na to, kakšne naprave ljudje uporabljajo za dostop do njega.

Danes vam bomo povedali, kakšne so ocene odzivnosti spletnega oblikovanja. Zakaj je pomembno, da je vaše spletno mesto odzivno in katere tehnologije lahko uporabite za njegovo izdelavo.

Kaj so odzivne spletne strani in zakaj je treba imeti eno pomembno?

Odziven spletni dizajn omogoča spletnemu mestu namizja, da se odzove na uporabnikovo vedenje glede naprave in spletnega brskalnika, ki ga uporabljajo za ogled vašega spletnega mesta. To je praksa, ki izvaja fleksibilne postavitve, mreže in slike ter varčno uporabo CSS.

Z uporabo odzivnega spletnega oblikovanja nismo prisiljeni ustvariti novega spletnega mesta za vsako skupino uporabnikov. Izvaja tekoče postavitve, skripte in medijske poizvedbe, ki z lahkoto spreminjajo videz in postavitev spletnega mesta.

Ko imate vzpostavljeno popolnoma odzivno spletno mesto, si ga lahko uporabniki ogledajo v svojem osebnem računalniku, prenosniku, iPadu in tabličnem računalniku ter v široki paleti drugih naprav, kot so telefoni. V bistvu bo odzivno spletno mesto samodejno odgovorilo na uporabnikove tehnološke želje. Spletno mesto, kot je to, se samodejno preklopi na ustrezno ločljivost, velikost pisave in prilagodi scenarijevim zmožnostim naprave. Torej ne glede na to, s kakšne naprave si to spletno mesto ogledamo, bo videti neverjetno ali vsaj tako, kot si ustvarjalec želi.

Ključni koncept je, da se vse prilagodi posebnim potrebam.

Nastavljiva ločljivost zaslona je eden ključnih vidikov te tehnologije, saj zagotavlja, da se spletno mesto spreminja glede na napravo, na kateri je gledano. To je še posebej pomembno, saj nova naprava z novo velikostjo zaslona izide skoraj vsak dan. Te napredne naprave in pametni telefoni imajo celo možnost krajinskega pogleda, kar bi zahtevalo povsem drugačno postavitev strani. V teh situacijah moramo imeti svoje zasnove čim bolj prilagodljive, vendar bi to pomenilo, da moramo optimizirati na stotine različnih velikosti zaslona. To je preveč, vendar moramo ustrezno rešiti situacijo.

Rešitev omogoča, da je vsak delček spletne strani prilagodljiv. Vsako sliko, besedilo, gumb in vsak element spletnega mesta je mogoče samodejno prilagoditi. To omogoča, da se naprave takoj spremenijo iz pokončnega pogleda v pokrajino in spletno mesto bo še vedno videti tako, kot je moralo.

Kako sestaviti odzivno spletno mesto

Odzivno spletno oblikovanje je zaradi vedno večjega števila pametnih telefonov postala nujna potreba za večino spletnih strani. Skozi leta je večina tehnologij spletnega razvoja uvedla odziven spletni dizajn in zdaj imamo nekaj zelo sofisticiranih možnosti za ustvarjanje takega spletnega mesta zase.

Prilagodljivo spletno mesto lahko sami kodiramo s HTML in CSS ali pa ga ustvarimo s platformo CMS ali aplikacijo za ustvarjanje spletnih mest. Ne glede na vašo stopnjo usposobljenosti; imate način ustvarjanja profesionalnega videza in odzivanja spletnega mesta.

Uporaba HTML in CSS za ustvarjanje odzivnega spletnega mesta

To je zelo osnovna razlaga, kako odziven spletni dizajn deluje z uporabo HTML in CSS kode. CSS3 ponuja uporabo medijskih poizvedb, kar je tudi neposreden način za ustvarjanje odzivnih spletnih modelov, vendar ne sodi v področje uporabe tega članka. Tu boste videli samo osnovni koncept uporabe HTML in CSS za ustvarjanje odzivnega spletnega mesta.

Recimo, da bo imela klasično postavitev spletnega mesta z glavo, telesom, stransko vrstico in nogo. Te razdelke bomo ustvarili z divji deli in jim dali tako ime. Dodajte slike in nekaj besedila na svoje spletno mesto. Te lahko sklicujete v datotekah CSS. Vaše spletno mesto mora ustvariti različne datoteke CSS, ki so optimizirane za različne velikosti zaslona. Torej je uporaba datotek, kot so desktop.css, tablet.css, mobile.css, ali ustvarjanje datotek glede na velikost zaslona je eden od načinov za to.

Morali boste uporabiti vrstico kode, če želite zaznati, kakšna naprava trenutno obiskuje vašo spletno stran in vedeti velikost zaslona.

Nastavite širino, višino, robove itd. V datotekah CSS glede na velikost zaslona, ​​s katerim delate. Te atribute lahko nastavite tudi za slike in najbolje deluje, če določite njihovo širino in višino v odstotkih.

Ko veste, kako velika slika naj bo slika ali element, lahko izračunate, koliko odstotkov morate pripisati njegovi širini ali višini. Če je na primer velikost vaše strani 840px in želite, da je vaša izbrana slika 250px, nato pa 250 razdelite na 840 in rezultat pomnožite s 100. Dobili boste 29,76, kar pomeni, da boste morali uporabiti 29,76% na vašo sliko.

Dejanski rezultat je 29.76190476190476, vrednost sem zaokrožila zaradi berljivosti, vendar tega ne smete storiti, ko kodirate svoje spletno mesto. Računalniki prikazujejo stvari tako natančno, kot jim sporočate.

Uporabite lahko tudi odziven mrežni pogled, ki ga je enostavno razumeti in upravljati. Glej vadnico w3schools ponuja razumevanje, kako deluje.

Uporaba CMS za izdelavo odzivnega spletnega mesta

CMS (platforma za upravljanje vsebine) vam omogoča posodobitev in upravljanje vsebine spletnega mesta. Ne glede na to, kakšno spletno mesto imate, uporabljate CMS, da posodobite njegovo vsebino. Potekal bo na zaledju spletnega mesta in lahko upravljate z vsebino in vizualno postavitvijo spletnega mesta.

Večina platform CMS (vsaj najbolj priljubljene) uporabnikom ponuja možnost ustvarjanja edinstvenih in profesionalnih spletnih mest z različnimi temami in vtičniki. Če jih pogledamo z vidika oblikovanja, ponujajo velike možnosti za odziven spletni dizajn. Večina tem, ki jih uporabljajo, je popolnoma odzivna takoj.

Spodaj bomo predstavili tri najboljše platforme CMS, ki jih lahko uporabimo za ustvarjanje odzivnih spletnih mest:

WordPress

wordpressWordPress se je začel kot preprosta platforma za bloganje, vendar je bil razširjen, kar omogoča svojim uporabnikom, da ustvarijo skoraj vsako spletno stran, ki so si jo zamislili. Ima približno 20% spletnih strani na internetu in ima na tisoče popolnoma odzivnih tem. Ne glede na vrsto spletnega mesta, ki bi si jo zamislili, boste našli temo ali predlogo profesionalnega videza, s pomočjo katere boste zaživeli..

Joomla

joomlaJoomla je bila narejena za uporabnike, ki imajo nekaj izkušenj s spletnimi razvijalci. To je odprtokodni CMS, ki najbolje deluje na spletnih mestih za e-trgovino. Ima veliko odzivnih tem in predlog, ki jih lahko prenesete in integrirate. Z njim je zelo enostavno ustvariti edinstveno in profesionalno odzivno spletno mesto.

Durpal

drupalDurpal je sistem za upravljanje vsebine, ki najbolje deluje pod roko razvijalca. Je zelo prilagodljiv in ga lahko uporabljate za upravljanje na tisoče strani. Velika podjetja ga uporabljajo za njegovo zanesljivost in varnost. Tudi Bela hiša ima spletno stran, ki jo je ustvaril Durpal.

Izbirate lahko med več kot 25.000 dodatki in številnimi temami, da svoje spletno mesto nastavite tako, kot želite. Durpal je zelo prilagodljiv in lahko ustvari preprost blog ali interaktivna spletna mesta za podjetja.

Uporaba gradnikov spletnih strani za gradnjo odzivnih spletnih mest

Pri ustvarjanju spletnih strani se je zgodil velik premik, zahvaljujoč številnim orodjem za novo spletno oblikovanje, ki se pojavljajo. Zahvaljujoč tem orodjem za oblikovanje spletnim oblikovalcem ni več treba vedeti kodiranja, da bi ustvarili čudovita spletna mesta. Vsako spletno mesto je ustvarjeno po najnovejših standardih in je združljivo z več platformami.

Sodobni ustvarjalci spletnih mest omogočajo oblikovalcem, da z uporabo funkcij povleci in spusti ustvarijo čiste kode, skladne z W3C. Z lahkoto boste ustvarili odzivno spletno mesto za katero koli velikost zaslona in platformo. Pokazal vam bom tri najbolj funkcionalna in napredna orodja za spletno oblikovanje, ki jih lahko uporabite za ustvarjanje zapletenih in čudovito odzivnih spletnih dizajnov.

Wix

Wix.com je vodilna platforma za gradnjo spletnih mest v oblaku, ki vsem olajša ustvarjanje osupljivih, profesionalnih in uporabnih spletnih mest. Uporabniki lahko izbirajo med velikim naborom predlog in jih prilagodijo svojim potrebam.

Wix je ena izmed najbolj priljubljenih in uveljavljenih platform za gradnjo spletnih strani, saj ima preko 90 milijonov uporabnikov po vsem svetu.

Wix je prijazen začetnikom, ki netehničnim uporabnikom omogoča ustvarjanje lastnih spletnih mest, brez potrebe po učenju programskega jezika ali spletnega oblikovanja. Vsak ustvarjalec spletnega mesta s povleci in spusti lahko ustvari različne vrste spletnih strani: preprosto poslovno spletno mesto, blog, spletno trgovino, portfelj fotografij, spletni življenjepis, dogodek ali drugo.

Weebly

Weebly je preprost za uporabo gradnik spletnih mest, ki ga povlečete in spustite, ki se nenehno izboljšuje in podpira urejanje CSS / HTML. Idealen je za posameznike in mala podjetja, da oblikujejo svoje spletno mesto, ne da bi morali uporabiti kodo ali imeti veščine spletnega oblikovanja. V naslednjem delu tega pregleda Weebly vam bom pokazal prednosti in slabosti uporabe tega ustvarjalca spletnih strani. Dal vam bo nekaj nasvetov, kako hitro zagnati spletno mesto in kateri načrt izbrati.

DudaMobile

DudaMobile.com je vodilni graditelj samostojnih spletnih mest, ki se osredotoča na pomoč posameznikom in strokovnjakom pri oblikovanju spletnih strani, ki so odzivna na spletu in spletnih mest, ki so samo za mobilne naprave. To orodje za izdelavo spletnih strani vam omogoča tudi ustvarjanje ultra personaliziranega spletnega mesta, ki se spreminja na podlagi sprožilcev, kot so čas dneva, vrsta naprave in lokacija.

Zaključek

Veliko razmišljanja in dela je bilo vloženega v izdelavo odzivnega spletnega oblikovanja in doseglo je točko, ko ga skoraj vsaka nova spletna stran do neke mere integrira. Ker je v uporabi vse več mobilnih naprav, je ključna sestavina vsakega spletnega oblikovanja.

Tudi tisti uporabniki, ki nimajo znanja o kodiranju, ga lahko uporabljajo, zahvaljujoč CMS platformam in različnim orodjem za spletno oblikovanje.

Upam, da vam je ta članek pomagal ovijati glavo glede odzivnega spletnega oblikovanja in kako ga lahko uporabljate!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector