Kontrolni seznam pred nakupom izteklih domenskih imen

01.06.2020
Članki in več ... 'Kontrolni seznam pred nakupom izteklih domenskih imen
0 6 мин.

pred nakupom pretečenih imen domen


Obstaja veliko razlogov, zakaj se ljudje odločijo za nakup rabljene ali pretečene domene. Mogoče bi bilo, da bi želela domeno, ki jo je prej imel nekdo drug. Vendar se ljudje večinoma odločijo za nakup domene s potekom veljavnosti, ker želijo izkoristiti dejstvo, da gre za starejšo domeno, ki ima lahko tudi nekatere prednosti SEO.

Z nakupom domene s potekom veljavnosti mislimo na nakup nedavno pretečene domene in ne tiste, ki je imela 1-2 prejšnjih lastnikov v zadnjih 5 do 10 letih. Pogosto se ljudje sploh ne zavedajo, da je domeno, ki jo je kupil, imel prejšnji lastnik.

Ko nakupujete domeno s potekom veljavnosti, je smiselno izbrati najboljšo v niši, v kateri se bo zagnalo novo spletno mesto. Prednosti za SEO bodo majhne, ​​če bo kdo želel ustanoviti novo spletno mesto o kuhanju in kupil domeno, ki je bila uporabljena za blog o avtomobilih.

Nekatere stvari je mogoče storiti za zagotovitev, da bo kmalu domena koristila novemu spletnemu mestu in ne bo povzročila povratnih reakcij. Sestavili smo seznam stvari, na katere morate biti pozorni, preden se odločite za nakup pretečene domene.

Obstaja nekaj pregledov, ki jih lahko opravite, preden jih kupite, po možnosti izkoreninjenje najbolj strupenih, in še nekaj drugih pregledov, ki jih lahko storite po tem, ko ste domeno dejansko kupili, ker lahko nato lastništvo dokažete na primer veliko storitev, kot so Google Webmaster Tools.

Kontrolni seznam pred nakupom iztekle domenskega imena

Preprosto iskanje v Googlu lahko razkrije nekaj informacij o prejšnji zgodovini domene, obstajajo pa tudi druga orodja za raziskovanje prejšnje življenjske dobe domene. Tu so glavne stvari, ki jih morate preveriti:

1. Preverite trenutne Google kazni

Pred nakupom domene lahko preprosto iščete po Googlu (“spletna stran: domena.com”). Če se nič ne prikaže, je to lahko znak, da Google spletno mesto kaznuje, kar je lahko samodejno ali ročno. Kakor koli, to ni dober znak. Seveda obstaja možnost, da se je prejšnji lastnik odločil, da se na primer v Googlovem iskalnem indeksu ne bo pojavil prek robots.txt, toda tudi v tem primeru bi morali videti nekaj zadetkov, ki omenjajo to dejstvo.

2. Preverite različne SEO metrike

preverite meritve seo domene

Obstaja veliko orodij, ki bodo prinesla rezultate glede na ime domene, en primer pa bi bila domena ali SEO MOZ Page Authority. Google je ukinil Page Rank, vendar obstajajo tudi druge meritve, na katere se lahko zanesete. Iščite skrajnosti – če so DA ali PA določenega mesta nenavadno visoki ali nizki in ni jasne razlage, zakaj, pazite in se morda kopajte nekoliko globlje.

3. Preverite vrsto vsebine, ki je gostovala v domeni

Lahko poiščete z Googlom (»site: domain.com«) in če lahko, preverite, ali je v indeksu še vedno kakšen predpomnjeni rezultat iskanja. Tudi če predpomnjena vsebina zaradi manjkajočega CSS-ja ne izgleda pravilno, vam lahko besedila samo z besedilom predstavi, kakšno spletno mesto je gostilo ime domene.

Uporabite lahko tudi WayBack stroj Če si pogledate starejše različice spletnega mesta, je verjetno, da boste lahko videli nekaj posnetkov.

wayback stroj arhiv org

4. Raziščite profil povratne povezave domene

Preverite vrsto povratnih povezav, ki jih ima domena. Če opazite veliko nekvalitetnih vrst povratnih povezav ali celo neželene vsebine, kot so ponarejeni profili družabnih medijev, forumski profili ali podpis na forumu z le nekaj resničnimi uredniškimi povezavami, je čas, da ocenite, ali je vredno truda in tveganja nakup te domene. V nekaterih primerih je to morda zato, ker je to popolno ime za vašo blagovno znamko, če pa samo ime ni tako pomembno, je morda bolje pogledati naslednjo domeno.

Mogoče je, da so te povezave prekinjene v GWT, vendar ne morete vedeti zagotovo, če ne kupite domene.

Dodatni pregledi po nakupu domenskega imena

Po nakupu domene je nekaj dodatnih pregledov, ki jih lahko opravite, preden gostite dejansko spletno mesto na njej:

1. Poiščite dohodni promet

Dohodni promet lahko raziščete tako, da nastavite majhno stran HTML s samo kodo za analitiko Google in morda kmalu sporočilo ali pa si ogledate dnevnike spletnega strežnika. Preverite napotnice, če vidite, da promet prihaja z naključnih spletnih mest, ki se zdi zakonita, vendar na njih ne najdete povezave do vaše domene, je lahko to znak, da je prejšnji lastnik sodeloval v nekem senčnem poslu, kot je ugrabitev drugih spletnih mest in preusmerjanje prometa na svojo spletno stran.

2. Googlova orodja za spletne skrbnike

Ko ste kupili ime domene, se lahko prijavite z Googlovimi orodji za spletne skrbnike, ker lahko zdaj dokažete lastništvo spletnega mesta. Počakajte nekaj dni ali tedna, da vidite, če se v orodjih za spletne skrbnike kaj prikaže, kot so sporočila o ročni kazni ali v bistvu katera koli druga težava. Ni zagotovila, da je domena čista, tudi če po enem tednu ali tako ne vidite nobenega sporočila od Googla, če pa prejemate sporočila, veste, da je morda bolje, da svojega novega spletnega mesta ne gostite pod to domeno.

3. Preverite, ali obstaja elektronska pošta

Nastavite nov e-poštni naslov na ime domene in pošljite nekaj e-poštnih sporočil sebi, morda tudi svojim prijateljem s povezavo do spletnega mesta. Preverite, ali e-poštna sporočila prispejo v mapo »Prejeto« ali v mapo »Neželena pošta«. To je preprosto preverjanje, ki ga lahko storite, in če e-poštna sporočila pristanejo v mapi Spam, si lahko ogledate, zakaj je tako.

Obstajajo tudi orodja, s katerimi lahko prepoznate imena domen, ki se uporabljajo v nezaželenih akcijah:

Ta orodja vam lahko pomagajo preveriti stanje na črnem seznamu domene in lahko pomagajo z nasveti, kako jih lahko odstranite / počistite iz določenih črnih seznamov..

Zaključek

V tem članku se morda zdi, da je nakup imena domene zelo tvegano podjetje. To je zato, ker se osredotoča predvsem na težave in najslabše možne scenarije, ki se lahko pojavijo pri nakupu rabljenih / pretečenih domen, in je usmerjena k tistim, ki želijo temeljito raziskovati zgodovino pretečene domene. V večini primerov pa situacija ni tako slaba in obstajajo številne zgodbe o uspehu, ko gre za ljudi, ki kupujejo izjemno dragocena imena domen, ki so jih imeli prejšnji lastnik.

Poiščite dragocene domene, ki so potekle na GoDaddy

V razdelku Dražbe domen pri GoDaddy lahko izbirate med tisoč iztekajočimi se domenami v različnih nišah.

Išči »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector