Magento vs WordPress vs Drupal za gradnjo spletnih strani e-trgovine

01.06.2020
Članki in več ... 'Magento vs WordPress vs Drupal za gradnjo spletnih strani e-trgovine
0 23 мин.

magento wordpress woocommerce drupal e-trgovina


Želite s pomočjo prave tehnologije zgraditi spletno mesto za e-trgovino hitro in čim bolj učinkovito? No, prišli ste ravno na pravo mesto. Ker bomo tukaj pregledali 3 sisteme za upravljanje vsebine, ki se najpogosteje uporabljajo za izdelavo spletnih mest za e-trgovino.

Rad bi rekel, da je izdelava spletnega mesta za e-trgovino s pravim CMS-om kos pogače, vendar v resnici ni. Ne glede na to, katero platformo boste izbrali, se boste morali nekaj naučiti. Razen če imate zasebni CMS, vendar smo objavili tisto, kar je v drugem članku.

Danes bomo govorili o treh odprtokodnih sistemih za upravljanje vsebine, ki so odlični za gradnjo in upravljanje spletne trgovine ali spletnega mesta e-trgovine. Vsak od njih ima svoj nabor edinstvenih atributov, ki jih ločujejo od ostalih in jim omogočajo priljubljeno izbiro.

Preberite: Koliko stane spletna trgovina?

Torej, brez dodatnega pohoda, si poglejmo, kaj bi vsak od teh sistemov za upravljanje vsebine lahko ponudil za vaše prihodnje spletno mesto e-trgovine!

Magento

Magento je trenutno najbolj priljubljena platforma za e-trgovino na svetu. Ob približno 300.000 trgovcev, ki ga uporabljajo, bi se mnogi lahko trdili, da je super trgovina, v kateri je trgovina. Na trgu je od leta 2007 in je na dobri poti do uspeha, veliki igralci, kot je eBay, so ga kupili.

Razlog za njegovo ogromno priljubljenost je v tem, da je odličen za srednje velika ali celo najbolj množična podjetja.

Magento je samoplačniška platforma, ki je popolnoma prilagodljiva in jo lahko uporabljajo ljudje z nič programirskimi izkušnjami ali z veliko izkušnjami s programiranjem. Če pa skočite vanjo z ničelno izkušnjo, boste imeli dolgo krivino učenja. Če o programiranju ne veste veliko in se sploh ne želite naučiti veliko, preskočite z uporabo Magento.

Magento ima tri različice, pregledali bomo najbolj razširjeno različico, izdajo Community (Magento: CE). Obstajata tudi Enterprise Edition in Enterprise Cloud Edition, vendar to za zdaj ne bomo zapustili. Kaj torej Magento ponuja svojim uporabnikom?

Je Magento enostaven za uporabo?

Magento najbolje uporabljajo programerji, saj sistem ni enostaven za uporabo. Že prvi korak uporabe programa Magento (namestitev sistema) zahteva povezavo FTP. Za razvijalce to ne bi smelo biti težava, zagotovo pa ne, kako delujejo prijazni sistemi za upravljanje vsebine.

Toda za razvijalce lahko Magento pride zelo priročno in jim olajša delo. Vmesnik je razumen in celoten sistem je zelo varen.

Če ste lastnik podjetja, ki nima veliko znanja o programiranju in še vedno najdete trden razlog za uporabo Magento za svoje podjetje, lahko. Razvijalca lahko najamete, da dela za vas in vam pomaga pri upravljanju vaše spletne trgovine.

Ko se nekaj stvari odpravite, postane vsakdanje skrbniške naloge dokaj enostavno. Najtežji del uporabe Magento je del za prilagajanje. Ustvarjanje zasnove in funkcij spletnih mest zahteva veliko dela in veliko znanja razvijalca. Tudi prenos in nastavitev programa Magento presega zmožnosti povprečnega uporabnika.

Značilnosti Magento

Tu Magento resnično sije, saj ima najobsežnejši seznam funkcij, ki jih je kdaj koli videla katera koli platforma e-trgovine. To je razlog, da ga velika podjetja uporabljajo za vodenje svojih trgovin. Ponuja vsa potrebna orodja za upravljanje izdelkov in denarja v številnih valutah. Vsebuje tudi vse, kar potrebujete za trženje in optimizacijo iskalnikov.

Na voljo imate tudi veliko dodatnih funkcij, kot so kode kuponov, upravljanje glasila, popusti, skupine strank, upravljanje strank in tako naprej. Če pa potrebujete katero koli drugo funkcijo, boste zlahka našli razširitev, ki jo ponuja.

Magento ima naslednje lastnosti:

 • Izdelajte spletno mesto iz nič – Magento izdaja skupnosti je brezplačna in deluje zelo dobro za majhno ali srednje veliko podjetje, ki je na poti k temu, da postane veliko.
 • SEO orodja – Vse v Magentu uporablja prijazne URL-je. Prav tako dobro obdeluje metainformacije, metapodatke in vsebinske strani. Vključen je tudi Google Zemljevid strani. Na splošno ima Magento dobre rezultate SEO.
 • Google Analytics – Z lahkoto lahko sledite vedenje uporabnikov in Magento redno pripravlja poročila za vas. Prav tako lahko dobite informacije za davek, prodajo in še veliko več. Z integracijo Google Analytics v sistem je zbiranje podatkov postalo veliko lažje.
 • Prijaznost do mobilnih naprav – Odzivni spletni dizajni so nujno potrebni v današnjem internetnem okolju. Skoraj polovica spletnega prometa je z mobilnih naprav, zato je naravno, da je vaša spletna trgovina zanje optimizirana. Do skrbniške plošče lahko dostopate tudi z mobilnega telefona in urejate naročila in prodajo, ne glede na to, kje ste.
 • Uprava – Magento vam omogoča upravljanje več spletnih mest z ene skrbniške plošče, upravljanje dovoljenj za različne uporabnike in olajša uvoz in izvoz velikih količin podatkov s CVS datotekami.
 • Marketing – Magento ponuja številne uporabne marketinške funkcije, kot so uporaba kod kuponov, obstojna nakupovalna košarica ali pošiljanje seznamov želja uporabnikov po e-pošti. Na svojem spletnem mestu lahko prikažete tudi sorodne izdelke ter sestavljate in navzkrižno prodajate. Stranke lahko razvrstite v skupine, kar omogoča enostavnejše upravljanje in možnost boljše ponudbe izdelkov.
 • Obdelava plačil – Kupcem se ni treba registrirati, da kupujejo v vaši trgovini, lahko pa namesto tega uporabljajo gostujočo blagajno. Izdelke lahko pošljete tudi na več naslovov in v več smereh. Poročila o predvidenih stroških pošiljanja in davka si lahko ogledate tudi v nakupovalni košarici, tako da nihče ne bo presenetil presenečenja, ko bo izdelek prodan.
 • Upravljanje izdelkov – Magento ima vsa potrebna orodja za vodenje tudi največjih spletnih trgovin. Izdelkom lahko zagotovite neomejeno število atributov, ki pomagajo uporabnikom, da jih najdejo. Uporabite lahko napredna pravila cen in popuste, če izdelke naročite v velikem obsegu ali če zanje velja kateri koli popust. Stranke so lahko razvrščene in filtrirane, tako da jim boste pomagali najti točno tisto, kar potrebujejo. Dodajte gumb »Skupna raba na Facebooku«, da lahko uporabniki delijo, kar imajo radi, in naj se vaša trgovina širi.
 • Upravljanje zalog – Obstaja veliko funkcij, ki vam pomagajo spremljati pošiljke novih izdelkov in vseh izdelkov, ki jih kupujete in prodajate.

Spletni dizajn in predloge za Magento

Tako kot pri katerem koli drugem CMS-ju lahko tudi kasneje naložite prednastavljene predloge spletnega mesta in jih prilagodite. To je zahteven in zamuden postopek, vendar zagotovo lahko sestavite spletno mesto, ki ste ga načrtovali. Nekatere predloge so popolnoma brezplačne, druge pa so plačane. Odvisno od vašega okusa in denarnice, koliko ste pripravljeni vložiti v videz svojega spletnega mesta. Eno najboljših mest za iskanje teh tem je ThemeForest.

Magento je najnovejša različica, Magento 2.0 še nima preveč tematik, vendar je prejšnjih različic, kot je 1.9, veliko. Lahko prenesete nekaj super, popolnoma odzivnih tem, ki so resnično profesionalnega videza in so vredne celo največjih spletnih trgovin.

Magento razširitve

Vsakdo v skupnosti Magento lahko razvije lastno razširitev za Magento. Ustvarijo lahko nove aplikacije in razširitve za platformo, ki jih lahko prodajo ali zagotovijo brezplačno.

Prenesete lahko samodejne kalkulatorje davka, iskalno vrstico ali različna tržna orodja, ki povečajo vašo splošno učinkovitost.

Magento Varnost

Magento ponuja nekatere drage, a učinkovite storitve, ko gre za določitev varnosti vašega spletnega mesta. Odpravili bodo skoraj vsako težavo za vas, vendar pričakujte, da boste za storitev plačali nekaj tisoč dolarjev. Ne sramevajo se zahtevati denarja za kakršno koli podporo, ki jo nudijo, saj boste sami zaslužili denar iz sistema, ki so ga zgradili.

Če se za pomoč obrnete na Magentovo podporno ekipo, lahko pričakujete nič drugega kot dobro storitev.

Cena uporabe Magento

Izdaja skupnosti, ki jo tukaj pregledujemo, je popolnoma brezplačna, čeprav druge različice niso. Od vas zahtevajo, da se prijavite z vsemi svojimi kontaktnimi podatki in pošljete podjetju zahtevek, skupaj s svojim e-poštnim sporočilom.

Če to upoštevate in znesek denarja, ki bi ga porabili za najem razvijalcev za pomoč (če nimate potrebnega tehničnega znanja), je Magento res lahko ena najcenejših odprtokodnih platform e-trgovine..

Razsodba

Magento je močan sistem z neskončno količino prilagodljivosti. Je kot nalašč za podjetja poljubne velikosti in ga je mogoče enostavno spremeniti od majhnega spleta do velikega podjetja. Namestilo ga je 4 milijone uporabnikov in z razlogom vodi trgovino ogromnih podjetij. Vendar to zagotovo ni za vse. Oseba, ki ne pozna tehničnih tehnologij, se bo verjetno izgubila med namestitvijo, kaj šele prilagodila spletno mesto in dodala različne funkcije. Če želite zgraditi uspešno trgovino Magento, boste potrebovali tudi zanesljivo gostovanje. Pregledali smo najboljše 3 ponudnike spletnih ponudnikov Magento, ki jih morate upoštevati pri svojem spletnem mestu.

Če želite uporabljati Magento z dovolj znanja o programiranju, lahko storite veliko brezplačno, a ko se obrnete na razvijalce in druge zunanje vire, bodo stvari verjetno cenejše kot pri drugih platformah e-trgovine..

Lahko se odjavite in začnete uporabljati Magento tukaj!

WordPress

WordPress je trenutno najbolj priljubljen sistem za upravljanje vsebin na internetu. Preneseno in nameščeno je bilo približno 60 milijonov krat in z njim je izdelano vsako četrto spletno mesto. Uporabljajo ga znana spletna mesta in blagovne znamke, kot so Wall Street Journal, Forbes, TED, eBay, PlayStation, General Motors, New York Times in tako naprej.

WordPress ima izjemen uspeh, vendar so ga v celoti zgradili prostovoljci in je zaradi svoje odprtokodne narave popolnoma brezplačen za uporabo. Nenehno se vzdržuje s svežimi posodobitvami, funkcionalnostmi in temami, ki se jim redno dodajajo. WordPress je eden najbolj uporabniku prijaznih sistemov za upravljanje vsebine tam po vsem svetu, ki uporabnikom ponuja veliko funkcionalnosti in stabilnosti..

Prav tako je hiter in ga je mogoče brez težav namestiti na strežnike katerega koli ponudnika ponudnika gostovanja, zaradi česar je neverjetno prilagodljiv.

WordPress je sam po sebi močan sistem za upravljanje vsebin, toda kdor želi svoje spletno mesto WordPress spremeniti v popolno spletno mesto za e-trgovino, za to uporablja vtičnik. Obstaja veliko dobrih vtičnikov za e-trgovino, ki jih lahko uporabimo za izdelavo spletne trgovine, vendar se bomo osredotočili na vtičnik z imenom WooCommerce.

WooCommerce je brezplačen odprtokodni vtičnik za nakupovalne kartice za WordPress. Preneseno je bilo več kot 28 milijonov krat, v njem pa deluje skoraj dva milijona aktivnih trgovin. Približno 40% vseh spletnih mest e-trgovine na spletu deluje z njim, kar ga uvršča med najuspešnejše platforme e-trgovine..

Čeprav številke govorijo same zase, si oglejmo, kako nam WordPress z WooCommerce pomaga izdelati spletno mesto za e-trgovino.

Je WordPress enostaven za uporabo?

WordPress je eden najbolj uporabnikom prijaznih sistemov za upravljanje vsebine in WooCommerce se z njim brez težav povezuje. Skoraj vsakdo, ki nima tehničnih izkušenj, lahko postavi svojo spletno trgovino. Seveda, ko se odmaknete od osnovnih funkcij in želite dodati nekaj bolj prilagojenega, boste potrebovali vsaj določeno stopnjo kodiranja. Lahko pa tudi brez njega.

Ko je WooCommerce nameščen, boste imeli na voljo dostojen nabor funkcij e-trgovine za gradnjo spletne trgovine. Vgrajen je kalkulator za stroške pošiljanja in ocene, valute, različne cene za ladijske cone in tako naprej.

Čeprav je dokaj preprosto, boste morali ogledati nekaj videoposnetkov z vadnic, da si omislite vsebino in z njo sestavite primerno spletno mesto. Vendar je to najlažje uporabiti med tremi omenjenimi sistemi za upravljanje vsebin.

Pomembno je omeniti tudi, da WooCommerce in uporaba WordPressa kot platforme za e-trgovino ne pride brez poštenega nabora. Ni popoln, vendar se lahko izkaže za dobro za vse vrste spletnih podjetij. Odvisno je samo od tega, kaj gradite.

Funkcije programa WordPress

WooCommerce in WordPress imata na voljo kar nekaj priročnih funkcij, vendar boste za dokončanje kroga vseeno morali namestiti številne razširitve. Pomembno je tudi povedati, da čeprav sta WordPress in WooCommerce brezplačna za uporabo, boste morda porabili veliko denarja za teme, druge vtičnike ali morda najeli razvijalca za pomoč. Prilagoditev zasnove in funkcionalnosti spletnega mesta se lahko izkaže kot zahtevna naloga.

 • SEO prijaznost – WordPress ima vgrajene najboljše SEO prakse, zato je upravljanje SEO in uvrstitev višje v iskalnike nekoliko lažja naloga. Dober SEO je dolgotrajen proces, vendar vam WordPress pomaga pri velikem delu pri spletnem SEO.
 • Mnenja izdelkov – Svoje spletno mesto lahko naredite bolj zanesljivo, tako da uporabnikom omogočite, da sami napišejo svoje mnenje o izdelkih, ki jih prodajate.
 • Popolnoma odziven / mobilni prijazen dizajn – Skoraj polovico celotnega prometa na internetu prihaja iz mobilnih naprav, zato ni čudno, da je biti dobra trgovina, ki deluje enako dobro in deluje enako funkcionalno na mobilnih napravah. Tako lahko vaše stranke streljajo na letenje in naročajo od koder koli. Tudi sami lahko upravljate naročila od koder koli.
 • Postopek brezšivnega nakupa – Nihče ne mara zapletati stvari pri nakupu izdelka, zato ima WooCommerce en sam postopek odjave na strani. Lahko se odjavijo kot gosti ali ustvarijo svoj račun.
 • Nemoteno nakupovanje – Strani ni treba ponovno nalagati, če uporabnik klikne doda v košarico. WooCommerce omogoča nakupovanje preprost in preprost postopek za vsakogar.
 • Kuponi in popusti – Vedno lahko nastavite popuste, ki veljajo za določeno časovno obdobje.
 • Orodja Analytics – WooCommerce ima nabor analitičnih orodij za spremljanje dobička in sledenje naročil.
 • Podpora za Geo-Location – Vaše spletno mesto je mogoče nastaviti tako, da bo vsem slednjim zagotovil oceno davka in stroškov dostave tako, da je spremljal njihovo lokacijo.
 • Brezšivno upravljanje izdelkov – Z vgrajenim sistemom za upravljanje zalog WooCommerce vam pomaga spremljati vsa naročila in izdelke, ki jih imate na zalogi, ali vam omogoča, da z zalog odstranjujete izdelke na zalogi.
 • Obdelava plačil – Na voljo imate pet plačilnih prehodov, ki so: PayPal, Gotovina ob dostavi, Ček za plačilo, Direktni bančni nakazilo ali Poenostavite poslovanje. Lahko pa dodate tudi druge, kot so Amazon Payments, Stripe in tako naprej.
 • Podpira digitalno in fizično blago skupaj z zunanjimi in pridruženimi izdelki – V trgovino lahko dodate skoraj vse vrste izdelkov.

Podpora za WordPress

Imate veliko predanih uporabnikov, ki vam bodo pomagali rešiti kakršno koli težavo. Do njih lahko pridete preko foruma ali sledite spletnim dnevnikom razvijalcev, ki ponujajo obsežne vodnike. Obstaja veliko Video Vadnice, ki vam pomagajo, in veliko dokumentacije o vsakem vozlu in sunku sistema. Ne glede na informacije, ki jih potrebujete za učenje in reševanje težav, imate na dosegu roke. Toda za nakup informacijske baze boste morali kupiti enega od izdelkov WooCommerce.

Slabosti programa WordPress

Glavna težava pri uporabi WordPressa za spletno mesto za e-trgovino je, da je večina vtičnikov razvitih za spletne trgovine začetnega nivoja in jih je težko prilagoditi velikim podjetjem. Številni vtičniki za e-trgovino WordPress nimajo dokumentacije in slabe podpore strankam, ki vas ne bi pripeljala daleč. Večji kot bo vaš sistem, več napak bo imel, če niste previdni, kar je vprašanje, o katerem bi morala biti napisana knjiga.

Zaenkrat je tukaj nekaj osnovnih vprašanj uporabe WordPressa za izdelavo spletnega mesta za e-trgovino.

 • Omejitve teme – WooCommerce teoretično deluje s katero koli temo, vendar še vedno najbolje deluje s temami WooCommerce, kar pomeni, da imate manj možnosti pri izbiri tem za svoje spletno mesto.
 • Omejena podpora – WooCommerce nima veliko strokovne podpore in tudi če vam uspe priti v skupino za podporo, boste morali čakati kar nekaj časa, da se odzovejo.
 • Operacija lahko postane Buggy – WordPress lahko občasno postane res hrošč. To vedo vsi, in več vtičnikov, ki jih namestite (kar boste morali storiti), večja je možnost, da boste naleteli na nekaj napak. Seveda se je vseh teh hroščev mogoče lotiti, le nekaj pozornosti je treba storiti, kar pa ni nobena vznemirljiva naloga za nobenega od nas.
 • Je treba posodobiti ves čas – Da, WordPress in večina njegovih vtičnikov in tem nenehno se posodablja, zaradi česar je celoten sistem veliko bolj zaupljiv in stabilen. Ne pozabite pa, da morate namestiti vsako od teh posodobitev in to storiti pogosto, kar lahko sčasoma nekoliko povleče in povzroči tudi napake.

Razsodba

WordPress in WooCommerce sta zelo prijazna do uporabnikov in si prizadevata, da bi bila izdelava spletne trgovine čim lažja za vse. Čeprav ni popoln sistem, vseeno opravi delo in ga z malo prilagoditve in prilagajanja lahko spremenimo v eno čudovito spletno mesto za e-trgovino. Ne pozabite, da spletna trgovina zahteva veliko več strežniških virov kot običajna spletna stran. Če boste za ustvarjanje spletne trgovine uporabljali WooCommerce, priporočamo uporabo samo najboljših ponudnikov gostovanja WooCoommerce.

Pomembno pa je omeniti, da WordPress ni odličen za upravljanje velikih spletnih trgovin na ravni podjetij. To je mogoče, vendar drugi sistemi lahko veliko bolje obdelajo ogromno podatkov.

Ta CMS je kot nalašč za nekoga, ki si želi spletno trgovino zgraditi sam, s čim manj pomoči in čim manj sredstvi. Na koncu boste morali porabiti nekaj denarja za vaš sistem, vendar bo to precej manj, kot bi bilo z Magento, če to storite pravilno.

Če za to opravilo uporabite pravi niz vtičnikov, lahko s to uporabniško prijazno platformo storite karkoli!

Lahko jih prenesete in uporabite WordPress in WooCommerce tukaj!

Drupal

Drupal je močan odprtokodni sistem za upravljanje vsebine, ki je bil optimiziran kot socialni medij, zato je odličen za spletna mesta e-trgovine in kakršno koli spletno mesto skupnosti. To je tudi okvir za razvoj aplikacij, ki poenostavlja delo razvijalcev z lahko vzdržno kodo in skupnim uporabniškim vmesnikom.

Drupal je zaradi svoje prilagodljivosti odlična platforma od najmanjših do celo največjih spletnih podjetij.

Drupal je preprost, a izpopolnjen sistem za upravljanje vsebine, ki ga je mogoče uporabiti na več platformah, kot so Linux, Windows in Mac OS X. Zahvaljujoč svoji odprtosti lahko spremenite kodo in dodate dodatne funkcije po želji . Njegov scenarij bi lahko raje poimenovali platformo programerja kot skript CMS, zato lahko razvijalci kar najbolje izkoristijo Drupal. Gre za aplikacijo na ravni podjetja, ki ni nič manj profesionalna. Prav tako je brezplačna za uporabo, zato jo lahko vsakdo od koder koli prenese in začne graditi svojo spletno stran.

Tudi neizkušeni uporabniki lahko ustvarijo svoje spletno mesto samo z ogledom nekaj vaj in razumevanjem osnovnih pojmov. Toda prilagajanje dizajna in funkcionalnosti spletnega mesta zahteva obsežnejše znanje. Kljub temu, da se boste na Drupalu obešali, je enostaven za uporabo in različnih funkcij in funkcij, ki jih lahko uporabimo, je veliko. Lahko si olajšate svoje delo neskončno. Drupalova preprostost in robustne funkcije močno zmanjšajo čas, ki ga mora porabiti za učenje in usposabljanje. Tudi bogastvo dokumentacije in ogromna skupnost pomagata pri učenju.

Namestitev Drupala je resnično preprost postopek, vsakdo lahko to stori, ki je seznanjen z namestitvijo preprostih programov ali spletnih aplikacij. Lahko prenesete veliko modulov (približno 15.000), da razširite Drupalovo funkcijo ali ustvarite svojega, če imate izkušnje s PHP in razumete Drupal-ov okvir.

Skratka, Drupal je kot nalašč za popoln nadzor nad poslovno logiko in postavitvijo vašega spletnega mesta. Ena stvar je zagotovo, ta programska oprema bo ustrezala vašim poslovnim potrebam.

Ko ste se odločili za izdelavo spletnega mesta za e-trgovino, je modul, ki ga morate namestiti, Drupal eCommerce. Ta modul ponuja vse potrebne funkcije za ustvarjanje in upravljanje spletne trgovine ali katere koli spletne strani za e-trgovino. Zdaj pa si oglejmo, katere dobrote lahko ta platforma ponudi nekomu, ki si želi razviti spletno mesto za e-trgovino in kako Drupal izstopa med drugimi.

Je Drupal enostaven za uporabo?

Čeprav je Drupal bolj usmerjen v razvojnike, je tudi zelo uporabniku prijazen. Tudi neizkušeni uporabniki lahko z njim ravnajo in gradijo svoje spletno mesto takoj po brezhibnem postopku namestitve. Teme in module, ki jih potrebujete, lahko prenesete na poti.

Upravljanje spletnega mesta za e-trgovino z Drupal

Nekatere platforme za e-trgovino so boljše pri upravljanju spletne trgovine kot Drupal. Uvoz in izvoz izdelkov se je izkazal za težjega, kot je na primer Magento. Toda to težavo je mogoče enostavno rešiti, ko namestite prave module. Edina težava je, da jih boste morali namestiti veliko, preden boste dobili celoten obseg funkcij, ki jih potrebujete za nemoteno upravljanje spletnega mesta.

Drupalska skupnost nenehno podpira njihovo programsko opremo in jo vedno razširja z razširitvami, potrebnimi za reševanje določenih težav.

Drupal Design & Teme

Drupal je pri oblikovanju zelo prilagodljiv. Skript vključuje tudi različne elemente oblikovanja in orodja za urejanje.

Prenesete lahko veliko tem in svojemu spletnemu mestu dodate profesionalni videz, ki ga potrebuje, in samo opraskate površino njegovega potenciala. Teme lahko preprosto preklapljate naprej in nazaj in jih prilagajate po svojem okusu, z nekaj CSS znanja. Ko pridete do konca prilagajanja, postane zelo enostavno.

Če želite na poti, med prazničnimi sezonami ali iz drugih razlogov preklapljati med različnimi temami, boste to enostavno naredili. Na izbiro je veliko brezplačnih in plačljivih tem.

Značilnosti Drupala

Drupal je bogat s koristnimi funkcijami za e-trgovino. Prva najzmogljivejša funkcija Drupala je, da zmanjša število težko kodiranih funkcij, ki jih potrebujete pri izdelavi spletnega mesta. Zlahka boste ustvarili spletno mesto, ki bo ustrezalo vašim poslovnim zahtevam. Jedrni sistem lahko upravlja z vašimi izdelki, ustvarja obrazce za nakup, nakupovalni voziček in tako naprej. Vaša spletna trgovina lahko deluje z več jeziki in več valutami. Toda Drupal in njegov modul za e-trgovino ima tudi številne druge neverjetno uporabne funkcije.

 • Neverjetno učinkovito upravljanje vsebin – To je eden osnovnih pojmov v Drupalski terminologiji. Vrste vsebin omogočajo upravljanje videoposnetkov, uporabnikov, besedila, statistike, zvoka, člankov, slik in dobesedno vsega, kar bi želeli objaviti na svojem spletnem mestu. Drupalina struktura naloge upravljanja in upravljanja je neskončno enostavna. Vso vsebino lahko kategorizirate tudi po poteh, naslovih URL in jih uporabite ali jih prikažete na poljuben način.
 • Širok razpon razpoložljivih modulov – Drupal ima na tisoče modulov, ki so na voljo, vsak s svojo edinstveno funkcijo. Veliko jih je odprtokodnih in jih je mogoče prilagoditi, da vam ustrezajo. Lahko pa razvijete tudi svoj modul, če imate potrebno znanje PHP.
 • Drupal Commerce – Drupal Commerce ima številne prednosti, ko gre za SEO vašega spletnega mesta. Ustvarjanje vsebine in urejanje več uporabnikov omogoča brezhiben postopek. Dobro razporejen tok kakovostne vsebine vodi do dobrega SEO, kar je dobro za poslovanje. Z lahkoto lahko oblikujete bloge, forume, dodajate komentarje in izdelujete SEO prijazne URL-je ipd. Notranja povezava se poenostavi prek sistema za upravljanje vsebin in omogoča tudi izvajanje besedilnih povezav.
 • Orodja za trženje – Tu Drupal Commerce resnično sije, saj so njegovi ustvarjalci razumeli pomen spletnega marketinga, medtem ko so vodili spletno podjetje. Drupal je sam po sebi odlična platforma za spletno trženje in Drupal Commerce to zelo izboljšuje. Dve stvari res dobro, Optimizacija iskalnikov in optimizacija hitrosti pretvorbe. Drupal je SEO vrhunski, kar vam lahko pomaga pri visoki uvrstitvi pri iskalnikih. Prav tako lahko nenehno spremljate svojo analitiko ali analitiko, ki jo predložijo drugi uporabniki Drupal Commerce. Vsi podatki, zbrani iz beleženja in statističnih podatkov, omogočajo lastniku podjetja veliko boljše napovedi in odločitve. Z razpoložljivimi orodji za analitiko si lahko nenehno ogledate, koliko obiskovalcev vaše spletno mesto trenutno sprejema. Drupal poleg tega lažje objavlja vsebino tako, kot želite, kar tudi pomaga pri vaših SEO naporih. Prav tako podpira RSS vire in zbiralnike virov, ki močno spodbudijo vaše trženje vsebin.
 • Ogromna skupnost in velika podpora – Drupal ima skupnost 630.000 uporabnikov, ki izkoristijo vse prednosti tega močnega CMS-ja. Drupal ima domačo stran, ki je napolnjena z dokumentacijo in ima forum za razprave, na katerem ljudje poskušajo najti rešitve za svoje ali težave drugih. Obstaja veliko informacij, ki vam bodo pomagale pri učenju, in kakršno koli težavo, na katero ste morda naleteli, je verjetno naletel in rešil nekdo drug. Zaradi velike baze razvijalcev se Drupal nenehno razvija, nove različice in posodobitve pa se sproščajo nenehno. Drupal Commerce ima svojo posebno ekipo za podporo, do katere se lahko obrnete, ko potrebujete kakršno koli pomoč. Na voljo so 24/7 in bodo sodelovale pri reševanju vseh poslovnih ali poslovnih težav, na katere naletite.

Slabosti Drupala

 • Prilagoditev – Namestitev Drupala in oblikovanje spletnega mesta je nekaj, kar lahko stori celo nekdo, ki ne pozna tehničnih tehnologij, vendar je spreminjanje povsem drugačna zgodba. Prilagajanje dizajna in funkcij v Drupalu zahteva obsežno znanje s področja CSS in PHP.
 • Potrebuje nekatere, da se navadijo – Drupalov okvir zahteva nekaj učenja in lahko traja nekaj časa. Če ste navajeni na različne sisteme, boste imeli strmo krivuljo učenja.
 • Visoka povpraševanja po virih – Drupal ponuja ogromno funkcij in možnosti, vendar to vpliva na strežnik, v katerem je shranjen. Ker je tako težak, ni tako učinkovit kot drugi sistemi, kot je WordPress, vendar lahko težavo odpravite z nekaj moduli. Ti moduli izklopijo neuporabljene funkcije v Drupalu in zmanjšajo obremenitev strežnika, na katerem se izvaja.

Razsodba

Drupal je lahko resnično močno orodje za gradnjo spletnih strani e-trgovine, če ga pravilno uporabljate. Ima strmo krivuljo učenja in veliko pomaga, da imate nekaj ozadja spletnega razvijalca, če želite kar najbolje izkoristiti to. Ne pravim, da morate imeti znanje o spletnem razvoju, vendar boste sčasoma naleteli na težave, ki jih z osnovnim znanjem ne morete rešiti sami. Toda vsak, ki je pripravljen preplezati to strmo krivuljo učenja in je pripravljen vlagati, se bo spoprijel z uporabo Drupala.

Drupal je odličen za upravljanje najmanjših ali celo največjih spletnih trgovin na ravni podjetja, zahvaljujoč svojim robustnim lastnostim in možnosti gradnje celotne poslovne logike. Prav tako boste imeli lažje upravljanje in spremljanje velikih količin podatkov, kot bi jih imeli pri številnih drugih sistemih za upravljanje vsebine. Ne pozabite, da tudi spletno mesto Druapl zahteva dobro spletno gostovanje. Če iščete zanesljive gostiteljske strežnike za svojo trgovino, zgrajeno v Drupalu, si oglejte naše najboljše priporočene ponudnike gostovanja Drupal.

Če torej želite izdelati spletno mesto za e-trgovino, ki bo dokončalo delo, lahko to zagotovo storite tudi z Drupalom, ko ga obiščete ali imate ustreznega razvijalca, ki vam bo pomagal!

Lahko si ogledate in prenesete sistem za upravljanje vsebin Drupal tukaj.

Zaključek

Tam ga imate! Bitka najboljših odprtokodnih platform e-trgovine, ki so na voljo na internetu! Vsi trije trdno stojijo za seboj, vsaka ponuja veliko funkcij za delovanje spletnega mesta za e-trgovino. Na vprašanje, ki je boljše od drugega, nanj ne moremo odgovoriti popolnoma zanesljivo, saj je odvisno od velikosti vašega podjetja, znanja o spletnem razvoju in vrste podjetja, ki ga boste začeli graditi.

Glede na prednosti in slabosti vsakega CMS-a je odvisno od vas, ali se odločite, katera bo ustrezala vašemu podjetju in načrtovala najboljši proračun!
Predstavljena slika Oblikoval Freepik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector