Naj razmislim o gostovanju v oblaku za svoje spletno mesto – ali je varen?

je gostovanje v oblaku varno za gostovanje spletnih strani?


Povpraševanje po spletnem gostovanju narašča vedno več in podjetja za gostovanje ponujajo različne pakete z različnimi funkcijami in možnostmi, vendar v pregledu lahko vidite, da so ponujeni viri preveč motni ali preveč bogati. V tem trenutku je težko pridobiti popoln paket gostovanja, prilagojen vašim potrebam. Podjetja in stranke menijo, da je to velika pomanjkljivost, ki prinaša finančni primanjkljaj.

Kaj je gostovanje v oblaku?

kaj je gostovanje v oblakuCloud Hosting je odlična rešitev za stranke, ki želijo natančno število virov, kot so prostor, promet, pasovna širina, procesor, RAM za optimizacijo enega ali več spletnih mest, pa tudi za podjetja, ki želijo spletno gostovanje, ki želijo uporabiti svoje lastne tehnologije in strežnike največ izvedba.

Trenutno pojem računalništva v oblaku zajema vse, kar je povezano z zagotavljanjem storitev spletnega gostitelja. Te storitve spadajo v tri kategorije: infrastrukturne storitve (IaaS), platforme (PaaS) in programska oprema (SaaS).

Če gledamo v oblaku gostovanje manj tehničnega, saj ima nebo več oblakov, je torej v podatkovnem centru več strežnikov. Vsak oblak (v našem primeru strežnik) ima svoje značilnosti, načelo, po katerem se več strežnikov ponaša kot eno, pa se imenuje Cloud Hosting. Zaradi programske opreme v oblaku in več deset strežnikov, ki so na voljo, lahko vsak podatkovni center optimizira svojo računalniško moč, lahko pa tudi svoj dohodek in stranke lahko dobijo vire, ki si jih resnično želijo.

Izraz »cloud« je bil uporabljen za gostovanje v oblaku, ker ima simbol obliko oblaka, ki se pogosto uporablja za prikaz diagramov tokov in drugih statističnih podatkov na internetu.

“Oblaki” so lahko javni ali zasebni. Storitve javnih oblakov se lahko prodajo vsem v internetu, na primer EBay, Amazon, Facebook, Steam in tako naprej.

Namesto tega so zasebne storitve podatkovni centri ali omrežja, ki jih uporablja le majhno število odjemalcev, kot so osebne osebe enega podjetja.

Storitve v oblaku, ki zagotavljajo infrastrukturo (IaaS), so enake storitvam, ki omogočajo nakup dostopa do strežnikov ali prostora za shranjevanje podatkov. Imajo tudi ime komunalnih storitev in se obnašajo kot druge komunalne storitve, kot sta elektrika ali plin. IaaS večino časa omogoča virtualizacijo, kar pomeni, da imajo uporabniki možnost ustvariti svoj virtualni računalnik, kjer lahko izberejo operacijske sisteme in programsko opremo, ki jo želijo.

Storitve v oblaku imajo tri glavne značilnosti, zaradi katerih se razlikujejo od običajnega spletnega gostovanja: prodajajo jih samo na zahtevo strank, so prilagodljive (uporabnik jih lahko uporablja kadarkoli na ravni virov, ki jo potrebuje) in storitev v celoti upravlja ponudnik.

Prednosti uporabe oblačnega gostovanja

Glavna prednost storitve gostovanja v oblaku je, da lahko uporabniki plačajo fiksno ceno za omejene vire ali prilagojeno ceno, prilagojeno zahtevam svojega spletnega mesta. Čas, ko vsi plačujejo enake cene za spletno gostovanje, je konec; zdaj se lahko vsakdo odloči plačati toliko, kolikor porabi z uporabo gostovanja v oblaku. To se dogaja, ker lahko vsakdo zlahka vloži zahtevo s tem, kar želi, prav tako pa lahko v nekaj kratkih urah brez kakršnih koli glavobolov spremeni naročilo, kot želi, kar pomeni fleksibilnost na ravni virov.

Z gostovanjem v oblaku lahko dosežete boljši uptime! Če na običajnih strežnikih vse storitve (apache, mysql, imap) delujejo na istem stroju, Cloud Hosting te storitve dodeli ločeno na vsakem strežniku, odvisno od potreb strank. V tem primeru se hitrost storitev poveča. Na primer, če je v Cloudu priključenih 50 strežnikov, bodo ti programirani za zagon določenih storitev. 2-3 strežniki bodo izvajali e-poštno storitev, 30 strežnikov bo izvajalo storitev apache, tako da bo imel na koncu vsak strežnik natančno opredeljene naloge in v primeru notranjih težav se ne bodo ustavili, pri čemer bodo storitve ostale aktivne. Pri gostovanju v oblaku je povezljivost dobro izvedena.

Druga prednost je, da je računanje moči rezervirano in zagotovljeno. Večina podjetij za spletno gostovanje ponuja posebne pakete, narejene za gostovanje v oblaku, cene pa se začnejo od 3 $ mesečno, če plačate vnaprej na leto. Primer dobrega paketa za gostovanje v oblaku je naslednji: 5 GB SSD, 3 GB RAM-a, namenski IP, CloudLinux, CageFS, Cpanel, Softaculous, PHP Selector, RV Site Builder Pro, SEO Attracta Tools, CloudFlare CDN, Railgun, Antivirus, Antispam, Varnostno kopiranje, APC, Memcache, neomejen promet, ena gostovana domena, neomejena baza podatkov, neomejen e-poštni naslov .

varnost gostovanja v oblakuNajpomembnejše prednosti so varnost in večja varnost. Dobro spletno gostovanje vam ponuja eXploit skener, ModSecurity, požarni zid za spletne aplikacije, antivirus, antispam, varnostno kopijo, ConfigServer Security & Firewall, CloudLinux, CageFs Hacker Protection za paket Cloud Hosting. Tu se lahko spomnim varnostnega nadzora v oblaku. To so naslednji odvračilni nadzori, ki so namenjeni zmanjšanju napadov na oblačni sistem, preventivni nadzori, ki krepijo sistem pred incidenti, na splošno z zmanjšanjem ali celo odpravljanje ranljivosti, detektivske kontrole, ki naj bi odkrile in ustrezno odreagirale na vse incidente, ki se zgodijo in korektivne kontrole, ki zmanjšajo posledice incidenta, tako da omejijo škodo. Poleg tega obstajajo različni varnostni ukrepi za gostovanje v oblaku, kot je upravljanje identitete, ki nadzorujejo dostop do informacij in računalniških virov; fizična varnost, ki ščiti strojno opremo IT, kot so usmerjevalniki, strežniki in kabli pred nepooblaščenim dostopom, tatvinnimi požari, poplavami, motnjami; varnost osebja, ki zagotavlja dejavnosti, povezane z zaposlitvijo in po zaposlitvi, kot so varnostni pregled potencialnih kadrov, varnostna ozaveščenost in programi usposabljanja; razpoložljivost, ki ponuja dostop do oblaka vsakič, varnost aplikacij, ki zagotavlja, da so aplikacije, ki so na voljo kot storitev prek oblaka (SaaS), varne in zasebnost, ki zagotavlja, da so vsi kritični podatki (socialna številka, osebna izkaznica, številke kreditnih kartic) zakriti ali šifrirano za nepooblaščene uporabnike.

Torej je gostovanje v oblaku varno?

In da odgovorim na vprašanje: Ali je gostovanje v oblaku varno, je odgovor pritrdilen. Ogledate si lahko zgornje sezname različnih varnostnih kontrol v oblaku in varnostnih ukrepov, da bodo vaši podatki varni in zasebni.

Na koncu vas spomnim na BlueHost, ki je pred kratkim predstavil nekaj poceni paketov gostovanja v oblaku in približno CloudFlare ki zagotavlja omrežje za dostavo vsebine (CDN) in storitve strežnikov razdeljenih domenskih imen z uporabo oblakov, da še bolj pospešijo vaše spletno mesto.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map