Najboljših 5 odprtokodnih sistemov za upravljanje vsebine (CMS), ki jih morate upoštevati

najboljši sistem za upravljanje vsebin


Če je uvedba spletnega mesta, spletnega dnevnika ali spletnega podjetja med novoletnimi resolucijami za leto 2018, si vzemite čas za raziskovanje sistemov za upravljanje vsebine, ki bi jih lahko uporabili za izdelavo spletnega mesta. Minili so dnevi ročno kodiranih spletnih mest, saj so sistemi za upravljanje vsebine uspešno nadomestili način ustvarjanja ne tako zelo dolgo nazaj. Danes je vse, kar morate začeti s svojim spletnim podjetjem, gostiteljski načrt in CMS. Čeprav vaša vrsta gostovanja in vrsta CMS, ki ste jo izbrali, pomembno vplivata na uspeh vaših spletnih prizadevanj, se bomo v tem članku osredotočili na odprtokodne sisteme za upravljanje vsebine, ki jih je vredno razmisliti pri gradnji vašega Spletna stran.

Primerjajte Top 3 CMS: WodPress proti Joomla vs Drupal

Čeprav je WordPress najbolj prepoznaven sistem za upravljanje vsebin v panogi, obstajajo tudi drugi močni CMS-ji, ki bi vas utegnili zanimati, odvisno od narave vašega spletnega mesta ali bloga. Tukaj so top 5 odprtokodnih sistemov za upravljanje vsebine ki bi jih morali upoštevati v letu 2017:

# 1 WordPress

WordPress je enostavno najbolj priljubljena in najpogosteje uporabljena platforma za gradnjo širokega nabora spletnih strani in blogov. Prednosti WordPress-a so v hitri namestitvi, visoki prilagodljivosti in ogromni skupnosti za razvijalce in podporo, ki to podpira. Obsežna paleta brezplačnih in vrhunskih vtičnikov in tem ter enostavno urejanje datotek PHP in CSS uporabnikom olajša dodajanje funkcionalnosti in oblikovalskih elementov v svoj standardni blog, spletno stran podjetja ali spletno mesto za e-trgovino..

WordPress je tudi uporabniku prijazna, SEO prijazna in večpredstavnostna platforma, ki je bila zgrajena z mislijo na delovanje in varnost. Ker je WordPress tako priljubljen tako med strokovnimi uporabniki kot začetniki, je mogoče namestiti na kateri koli račun za gostovanje in večina ponudnikov gostovanja ponuja gostovanje, optimizirano za WordPress, s predhodno nameščenim ali namestljivim WordPressom z namestitvijo z enim klikom, samodejnimi posodobitvami, varnostnimi kopijami in WP -CLI integracija.

Karkoli morate doseči s svojim spletnim mestom, je WordPress večplastna platforma, ki vam bo omogočila izdelavo visoko poliranega spletnega mesta, prilagojenega iskalnikom, prilagojenega vašim natančnim potrebam.

Preberite: Kako narediti spletno mesto WordPress?

# 2 Drupal

Drupal je eden naprednejših sistemov za upravljanje vsebine, ki razvijalcem pomaga ustvariti zmogljiva spletna mesta s stotinami strani, ki lahko sprejmejo veliko število obiskovalcev. Drupal se večinoma uporablja za ustvarjanje kompleksnih in interaktivnih spletnih strani za podjetja, e-trgovino ali vlade, lahko pa se uporablja tudi za ustvarjanje blogov ali bolj preprostih spletnih mest. Zaradi svoje zapletenosti je Drupal videti kot CMS v podjetniškem razredu ali celo kot okvir za upravljanje vsebine, saj ne daje nobenih predpostavk o strukturiranju in upravljanju vsebine.

Z Drupalom je ustvarjanje spletnih strani, ki so prijazne za mobilne naprave, pripravljene za mobilne naprave in z bogatimi funkcijami, z lahkoto, zahvaljujoč svoji razširljivosti, moči in stabilnosti pa je upravljanje velikih količin vsebine in prometa mogoče brez težav..

Drupal ima aktivno skupnost uporabnikov in podpor, sama platforma pa je namenjena naprednejšim uporabnikom, ne pa novincem in neizkušenim razvijalcem. Drupal ponuja široko paleto dodatkov, zlasti za spletna mesta za podjetja in e-trgovino, kot so upravljanje zalog, nakupovalni vozički, klepet v živo, ustvarjanje poročil o zbirki podatkov, orodja za sledenje projektov itd..

# 3 Joomla

Joomla je še en odprtokodni CMS, ki pooblasti milijone spletnih strani od poslovnih spletnih strani do spletnih strani velikih organizacij in neprofitnih. Glede na zapletenost se nahaja nekje med WordPressom in Drupalom, saj je to izbirna platforma za e-trgovino majhnih do srednjih nivojev ali za poslovna spletna mesta, toda Joomla je zaradi svoje zelo prilagodljive narave mogoče uporabiti za izdelavo skoraj vseh spletnih strani.

Čeprav se po uporabnosti ni enakovredno WordPressu, Joomla še vedno velja za uporabniku prijazno platformo, ki olajša ustvarjanje in enostavno upravljanje spletnih strani z več sto strani vsebine. Številni viri, vaje in programska orodja omogočajo uporabnikom, da hitro napredujejo z Joomlami in hitro začnejo s svojimi spletnimi projekti.

Skrbniška stran Joomle omogoča uporabnikom izbiro med širokim izborom možnosti, kako upravljati vse vidike vsebine z upravljanjem menijev, upravljanjem medijev, upravljanjem uporabnikov, upravljanjem modulov in orodji za upravljanje razširitev.

Preberite: Kako narediti spletno stran z Joomlo?

# 4 ModX

Iskalnik je optimiziran, oblikovan za hitrost in odzivnost mobilnih naprav, ModX se trži kot najbolj prilagodljiv, razširljiv in najhitrejši odprtokodni sistem za upravljanje vsebine PHP. To je odličen SEO CMS, ki uporabnikom pomaga graditi spletna mesta, ki jih ljubijo iskalniki. ModX je bil zasnovan z namenom, da razvijalcem zagotovi svobodo oblikovanja, obenem pa ohrani zanesljivo varnost.

Od leta 2005, ko je bila prvič izdana, ModX pomaga uporabnikom, da sprostijo svojo ustvarjalno svobodo, tako da nikoli ne narekujejo, kako bi morali zgraditi svojo spletno stran. Vgrajena knjižnica paketov ponuja razvijalcem večino orodij, ki jih potrebujejo za izdelavo, zaradi česar je bolj okvir za upravljanje vsebine kot preprost zunanji paket CMS. ModX vam pušča popoln nadzor nad svojo vsebino, kar vam omogoča, da spremenite funkcionalnost jedra, ne da bi morali vdreti jedro kode.

Poleg uspešnosti spletnega mesta, hitrosti in neprimerljive razširljivosti, ModX varnost jemlje tudi zelo resno. xPDO služi kot osnova za xMod, s čimer je zagotovljeno, da so napadi vbrizgavanja SQL, s katerimi se borijo številne platforme, uspešno preprečeni.

# 5 Beton5

Beton5 prišel na sceno odprtokodnega upravljanja vsebine leta 2009 in že od nekdaj uspeva. Ta CMS je prevzel nalogo, da se postavi kot CMS, ki je enostaven za uporabo in varčuje s časom vsem, od manj izkušenih posameznih uporabnikov do oblikovalcev spletnih strani in razvijalcev..

Concrete5 je preprost za uporabo že od začetka – enostavno ga je namestiti, na tisoče dodatkov je na dosegu roke, dostop do velikega imenika tematik omogoča prilagoditev spletnega mesta s pomočjo gradnikov povleci in spusti, urejevalnike slogov in olajša ustvarjanje odziven mest, ki so videti dobro v kateri koli napravi. Concrete5 se osredotoča tudi na zagotavljanje marketinških orodij, orodij za nadzor dostopa, SEO in orodij za socialne medije za enostavno in celovito izkušnjo upravljanja vsebin.

Ta CMS bi moral biti brez dvoma vrhunski kandidat za vse, ki iščejo eleganten, enostaven za uporabo in prilagodljiv CMS, ki ga podpira ekipa za brez težav in želi pomagati skupnost uporabnikov.

Zaključek

Uporaba CMS za izdelavo spletnega mesta je veliko prednosti, vključno z doseganjem naprednih funkcij spletnega mesta v kratkem času, kar omogoča hiter čas razvoja in uvajanja. Odprtokodni CMS-ji, ki jih je treba upoštevati v letu 2017, predstavljeni v tem članku, so nekateri najbolj priljubljenih, enostaven za uporabo in polno predstavljen CMS, ki jih lahko brezplačno prenesete in uporabite za zagon katerega koli spletnega mesta s standardnega bloga na visoko prometni spletno mesto za e-trgovino.

Kako izbrati spletno gostovanje za vaše spletno mesto CMS?

Tukaj je nekaj vadnic, ki vam bodo pomagale izbrati najboljšega ponudnika gostovanja za vaš najljubši CMS:

 • Vodnik za gostovanje WordPress-a
 • Joomla vodnik za gostovanje
 • Drupal gostovanje Vodnik
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map