Naredite spletna mesta proti profesionalno razvitim spletnim mestom – katere izbrati za vaše podjetje?

01.06.2020
Članki in več ... 'Naredite spletna mesta proti profesionalno razvitim spletnim mestom – katere izbrati za vaše podjetje?
0 10 мин.

diy spletne strani vs profesionalna spletna mesta


Če ste kdaj razmišljali, da bi imeli spletno mesto, še posebej, če ste poslovnež in želite, da spletno mesto predstavlja vaše podjetje, potem boste zagotovo naleteli na to dilemo: Ali bi morali spletno stran izdelati sami ali morate najeti profesionalnega razvijalca?

To je velika odločitev in jo je treba jemati resno. Na eni strani boste morali vložiti veliko denarja in časa, če greste s strokovnjaki namesto z brezplačnimi gradniki spletnih mest, kot sta Wix ali WordPress. Na drugi strani se lahko resnično lotite ustvarjanja svojega spletnega mesta? Lahko opravite kakovostno delo? To je težka dilema, ki pa jo boste morali slej ko prej rešiti.

Kakšne so vaše možnosti?

Prve stvari, o katerih morate razmišljati, ko pride do te dileme, so vaše možnosti. V bistvu imate štiri možnosti.

 • Povleci in spusti gradbenike – Prva možnost za izdelavo spletnih mest, kot sta Wix ali Weebly, je prva možnost. Te možnosti povleci in spusti so najboljša izbira za ljudi, ki nimajo nobenega tehnološkega znanja ali izkušenj. Lahko vam pomagajo pri ustvarjanju spletnega mesta od zgoraj navzgor, vendar pri oblikovanju ne boste imeli toliko svobode, kot bi to lahko storili z drugimi možnostmi.
 • Predloge – Vaša druga možnost je, da uporabite močan sistem za upravljanje vsebin, kot je WordPress. Tu lahko izberete predloge ali teme, na katerih lahko delate, lahko pa tudi vse ustvarite sami. Če pa želite to narediti, morate imeti nekaj osnovnega znanja programiranja in kodiranja, tako da ta možnost ni primerna za popolne amaterje. Kljub temu, da je brezplačen, boste morda morali porabiti nekaj denarja, če želite pridobiti funkcije, ki so vam všeč iz premium vtičnikov, in pristojbine za spletnega gostitelja, kar je potrebno.
 • Samostojni oblikovalci – Če sodelujete s samostojnim oblikovalcem ali spletnim razvijalcem, pomeni, da ste se odločili za najem strokovnjaka. Freelanceri so cenejši od podjetij, vendar so tudi bolj tvegana možnost. Morda boste imeli slabo oblikovano spletno mesto ali pa zaradi drugih razlogov ne boste zadovoljni z delom, zato prihranjeni denar ne bo vreden. Če pa poznate zanesljivega samostojnega sodelavca, se vam ta možnost lahko izplača in morda boste takrat želeli izkoristiti svoje možnosti.
 • Profesionalna podjetja za oblikovanje spletnih strani – Ta možnost vam ponuja največ možnosti in ustvarjalne svobode in ne potrebujete nobenega tehničnega znanja v vašem imenu, vendar je na tem seznamu najdražja možnost. Najem podjetja za oblikovanje spletnih strani za izdelavo vašega spletnega mesta lahko stane od nekaj tisoč do več kot 100 000 dolarjev, zato morate dobro premisliti, preden se odločite za to.

Kakšno vrsto spletnega mesta potrebujete?

kakšno spletno mesto potrebujeteZdaj, ko veste, katere možnosti imate, morate skrbno premisliti, kaj potrebujete. Velikost dela, potreben čas in potrebne spretnosti; vse to je odvisno od vrste spletnega mesta, ki ga želite izdelati. Preden izberete možnost, ki vam najbolj ustreza, se morate odločiti, kakšno spletno mesto želite ustvariti.

Ker je na voljo veliko različnih spletnih mest, bomo v tem članku vse te vrste spletnih strani razvrstili v dve kategoriji – preprosto in zapleteno.

Preproste spletne strani

Če imate podjetje, ki ne zahteva ravnanja s finančnimi transakcijami ali dodajanjem številnih vtičnikov in pripomočkov ali drugih posebnosti, je morda najboljša izbira spletna stran s preprostim spletnim mestom; v tem primeru ga boste verjetno lahko ustvarili na svojem lastno. Spletna stran z brošurami je ena najpreprostejših vrst spletnih strani in služi predvsem za prikaz, kaj počnete, kaj se ukvarja z vašim podjetjem in ponuja kontaktne podatke in druga osnovna dejstva. To spletno mesto vam bo omogočilo prisotnost v internetu in ne bo zahtevalo veliko vsebine. Nekatere besedilo in slike bodo naredile trik, morda občasno video. To je najboljši način za predstavitev podjetja, izdelkov, cen in osnovnih kontaktnih podatkov.

Kompleksne spletne strani

Če želite ustvariti spletno mesto, ki bo lahko urejalo finančne transakcije, potem morate ustvariti spletno mesto za e-trgovino. To je zapleteno spletno mesto in zahteva znanje o kodiranju. Prav tako boste morali imeti možnost dodajanja in odstranjevanja izdelkov ali storitev, zato boste morali na svojem spletnem mestu vključiti posebne funkcije. Kljub temu lahko celo tovrstno spletno mesto v nekaterih primerih uporablja CMS ali graditelj spletnega mesta.

Drug primer zapletenih spletnih strani so spletne aplikacije. So interaktivni in vključujejo veliko dodatnih funkcij. Če razmišljate o ustvarjanju spletnega mesta s spletno aplikacijo, morate resno razmisliti o zaposlitvi profesionalnega oblikovalca spletnega mesta ali razvijalca. To bi vas lahko stalo najmanj 10.000 dolarjev, če pa želite zagotoviti, da bo vaša spletna aplikacija delovala brez kolcanja, morate metko ugristi tukaj.

Upoštevajte proračun

gradnja spletnega mesta za dodelitev proračunaIzdelava finančnega načrta za spletno mesto vam bo pomagala ugotoviti, koliko ste pripravljeni porabiti za svojo spletno stran. Upoštevati morate proračun, ko razmišljate o “Naredi sam” v primerjavi s profesionalno razvitimi spletnimi mesti.

Za preprosta spletna mesta, kot je prej omenjeno spletno mesto z brošurami, se lahko cena za eno leto giblje od 50 do 5000 dolarjev, odvisno od tega, ali ste spletno mesto ustvarili sami ali ste najeli strokovnjaka. Večina profesionalnih razvijalcev vam bo zaračunala približno 5000 dolarjev za izdelavo spletnega mesta, ki bo imelo dober videz in oblikovanje ter se odzivalo na mobilnih napravah.

Za bolj zapletena spletna mesta, kot je spletno mesto za e-trgovino, boste morali plačati nekoliko več. Če ga želite ustvariti sami, boste morali dobiti paket za izdelavo spletnega mesta, ki vključuje funkcije e-trgovine, ki običajno potegnejo iz vašega žepa približno 300 dolarjev na leto. Minimalni znesek, ki ga boste morali plačati za spletno mesto za e-trgovino, ki ga je razvil strokovnjak, je 7.500 dolarjev, vendar je to le cena za zelo osnovno spletno mesto. Če želite dodati dodatne, bolj zapletene funkcije, na primer upravljanje izdelkov v realnem času ali kategorije izdelkov, pričakujte, da se bodo stroški znatno zvišali.

Kako spretni ste?

Odgovor na to vprašanje bo imel najpomembnejši vpliv na vašo odločitev v dilemi DIY spletnih strani glede na profesionalno razvita spletna mesta. Mislim, če ste programer, potem sploh nimate dileme. Toda za preostali svet moramo natančno razmisliti, katera možnost lahko najbolj ustreza naši ravni znanja in spretnosti v svetu tehnologij.

Torej, če želite spletno mesto ustvariti sami, se morate odločiti, s katero možnostjo se ukvarjate. Kot smo že omenili, so graditelji spletnih strani, zlasti gradniki spletnih mest z vlečenjem in spuščanjem, najbolj preprosta in najlažja možnost. Za pripravo spletnega mesta s temi orodji vam praktično ni treba vedeti ničesar o kodiranju ali programiranju. Vendar pa seveda obstajajo določene pomanjkljivosti. So najbolj omejena možnost in ne boste mogli imeti toliko ustvarjalne svobode kot z drugimi možnostmi.

Po drugi strani pa, če imate nekaj znanja o kodiranju, vendar premalo za izdelavo spletnega mesta iz nič, boste morda želeli iti z WordPressom. V tem primeru morate imeti osnovno znanje o HTML-ju in spletnem gostovanju, vendar tega še vedno ni težko urediti. Po drugi strani je ta, da je bolj prilagodljiv in ga lahko uporabite za večjo prilagoditev spletnega mesta. Prav tako lahko uporabite široko skupnost WordPress za kakršne koli informacije, da vam pomagajo pri kakršnih koli težavah in poiščete najboljše predloge, teme, vtičnike in pripomočke za svoje spletno mesto.

Zdaj, ko smo zajeli nekaj dejavnikov, ki jih morate upoštevati pri odločanju, ali želite sami ustvariti spletno mesto ali najeti profesionalnega spletnega razvijalca, si podrobneje oglejmo vse prednosti in slabosti obeh možnosti.

Prednosti in slabosti spletnih strani naredi sam

diy builder spletne strani prednosti slabosti

Prednosti

Največja in najbolj očitna prednost DIY spletnih strani je cena. Mislim, če bi imeli dovolj denarja ali če so spletni razvijalci delali brezplačno, zakaj bi kdo sploh razmišljal o ustvarjanju spletnega mesta, če sami niso programer. Obstaja veliko orodij, imenovanih graditelji spletnih mest, ki omogočajo uporabo metode povleci in spusti za izdelavo spletnega mesta, ne da bi bilo treba vanj vložiti denar. Zagotavljajo vam temo in veliko je lepih, funkcionalnih in zanimivih tem, ki jih lahko uporabite.

Druga prednost, ki jo prinašajo spletna mesta z lastnimi storitvami, je fleksibilnost. Čeprav je vaša prilagodljivost omejena s temo, ki jo izberete pri uporabi spletnega mesta, če imate dovolj znanja za izdelavo spletnega mesta z WordPressom, so vaše možnosti praktično neomejene.

Učenje novih stvari je še ena korist, ki jo prinaša ustvarjanje spletnega mesta. Če ste na primer imeli osnovno znanje HTML-ja, preden ste začeli graditi spletno mesto z WordPressom, boste to znanje zagotovo razširili in postali bolj spretni.

Slabosti

Glavna pomanjkljivost spletnih mest, ki jih naredite sami, izvira iz dejstva, da so zelo zamudni, še posebej, če se morate ob tej priložnosti naučiti stvari, kot so kodiranje, spletno gostovanje, storitve z imeni domen itd. Iz tega izvira še ena napaka in to je dejstvo, da morate imeti nekaj tehničnega znanja, če želite ustvariti spletno mesto, ki bo videti točno tako, kot ste si zamislili.

Tudi če se odločite, da boste sami izdelali spletno mesto z ustvarjalcem spletnih strani, pri pomanjkanju prilagodljivosti pride še en problem – neprofesionalni videz vaše spletne strani. To morda ne bo vedno, toda v mnogih situacijah bo spletno mesto, ki ga je ustvaril popoln amater, videti amatersko.

Nekateri brezplačni ustvarjalci spletnih strani in platforme tudi zelo težko prenesejo vašo vsebino drugemu ponudniku, če se odločite za zamenjavo pozneje.

Prednosti in slabosti strokovno razvitih spletnih strani

profesionalni razvoj spletnih strani prednosti slabosti

Prednosti

Ko se boste odločili, da boste za izdelavo spletnega mesta uporabili profesionalnega spletnega razvijalca, se boste skupaj s strokovnjakom učili in pridobili dragoceno znanje in izkušnje za svoja prihodnja prizadevanja. Sodelovali boste s strokovnjaki, ki vam bodo lahko svetovali o številnih stvareh, na primer o povečanju prometa ali menjalnih razmer, kar je neprecenljiva pomoč, če še nikoli niste upravljali spletnega mesta.

Prav tako boste prejeli stalno podporo in pomoč, ko jo boste najbolj potrebovali. Na primer, lahko pokličete osebo, ki pokliče, če se na spletnem mestu kaj zlomi, medtem ko se lahko osredotočite na pomembnejše stvari vašega podjetja. Vaš razvijalec vam lahko pomaga izbrati spletnega gostitelja in registrirati tudi ime vaše domene.

Slabosti

No, omenili smo ga že tolikokrat, ampak tu gre spet – strošek. Morali boste vložiti precejšnjo količino sredstev, če želite profesionalni razvijalci, ki bo upravljal gradnjo vaše spletne strani. Cena bo odvisna od zahtevnosti, velikosti in prilagajanja spletnega mesta in te stvari bodo vplivale tudi na čas, potreben za dokončanje projekta.

Druga pomanjkljivost je lahko dejstvo, da lahko razvijalec določene funkcije zaklene, ko izdelajo vaše spletno mesto. Na primer, navigacija ali spremembe sloga so lahko zaklenjene in vam niso na voljo za dostop. Seveda bodo besedilo, slike in druge osnovne elemente vedno urejali sami, vendar če želite imeti popoln nadzor nad svojim spletnim mestom, se morate o tem pogovoriti s svojim razvijalcem, preden začnete projekt.

Zaključek

Upamo, da je naš članek za vas ponudil dovolj vpogleda in informacij, da boste lahko nadaljevali in se sami odločili najbolje. Ali boste šli na spletno stran “Naredi sam” ali najeli profesionalnega spletnega razvijalca, je povsem odvisno od vas in morate skrbno pretehtati svoje možnosti. Kot smo že povedali, morate upoštevati svoj proračun, spretnost in oblikovanje spletnega mesta, vrsto spletnega mesta, ki jo potrebujete, in vse druge pomembne stvari in vam lahko pomagajo, da se pravilno odločite za vas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector