Poiščite spletno gostovanje in ustvarite spletno mesto profesionalnega fotografa

01.06.2020
Članki in več ... 'Poiščite spletno gostovanje in ustvarite spletno mesto profesionalnega fotografa
0 5 мин.

izdelati spletno mesto profesionalnih fotografov


V današnjih dneh ima sodobna internetna besedilna vsebina zelo pomembno vlogo, ki bralce pritegne na spletno stran. Videoposnetki so zelo pomembni tudi zato, ker lahko v primerjavi z navadnim besedilom prenese več informacij in temo hitreje sporoči. Slike so prav tako zelo pomemben element vsakega spletnega mesta, zato se jim ne moremo izogniti, da bi jih vgrajevali v vsebino.

Večina spletnih strani uporablja fotografije, druge pa najamejo fotografe za fotografiranje. Povpraševanje po profesionalnih slikah narašča, veliko pa je tudi profesionalnih fotografov z visoko kakovostno opremo, ki lahko ustvarijo profesionalne fotografije. Če ste tudi sami fotograf, verjetno že veste, kako težko je zgraditi dober ugled in pridobiti dolgoročno pogodbo. Mogoče ste že začeli graditi svoj portfelj z uporabo družabnih omrežij, kot so Flickr, Pinterest, Instagram Tumblr ali Facebook. Ta spletna stran ponuja dobro platformo za nalaganje, shranjevanje in skupno rabo svojega dela in pridobitev nekaterih delovnih mest. Vse to lahko deluje do določene točke, vendar če resnično želite izstopati iz množice, bi morali zgraditi lastno spletno mesto fotografa, ustvariti portfelj, ki bo predstavljal vas in vaše delo, hkrati pa imeti popoln nadzor nad svojimi fotografijami, za razliko od strani socialnih omrežij.

V nadaljevanju vas bom naučil, kako najti dobrega ponudnika gostovanja in kako zgraditi profesionalno spletno stran fotografa.

Izdelajte svoje spletno mesto za fotografije

vodnik za gradnjo fotografij spletnega mesta

Prvi korak je izbira platforme, ki vam bo omogočila enostavno upravljanje, nalaganje in posodabljanje vsebine na vašem spletnem mestu. To je lahko fotogalerija ali cms, ki omogoča izdelavo portfelja ali programsko opremo, izdelano po meri, ki je posebej razvita za vaše potrebe. Karkoli boste izbrali, se prepričajte, da razumete, kako deluje vaše spletno mesto, saj je cilj biti samozadostni in sami dodati novo vsebino. Če niste seznanjeni z gradnjo spletnih strani, poiščite spletnega oblikovalca / razvijalca, ki vam bo na začetku pomagal.

Če nimate proračuna za najem oblikovalca ali želite sami izdelati spletno mesto, razmislite o izbiri platforme, ki ima veliko podporo in aktivno skupnost, ki vam lahko pomaga na različnih javnih forumih. Na primer zelo dobra možnost za izdelavo vašega spletnega mesta za fotografije bi bila WordPress. To je zelo priljubljena odprtokodna programska oprema, ki je na voljo brezplačno in je bila ustvarjena večinoma za bloge, vendar ima razširitve in teme, ki bodo jedrni vmesnik za bloganje spremenili v profesionalno spletno mesto portfelja fotografov.

Kupite dober načrt gostovanja fotografa

najboljše spletno gostovanje fotografij

Ne morem dovolj poudariti, da je gostovanje eden ključnih dejavnikov uspešne spletne strani. Torej je izbira dobrega gostovanja za vašo spletno stran pomembna. Toda katere so funkcije, ki jih boste potrebovali pri ustvarjanju svojega portfelja fotografij? Očitno boste nalagali slike in verjetno veliko njih. Želite, da se vaše spletno mesto hitro naloži in hitro prikaže slike. Za začetek je dovolj, da dobite skupni načrt gostovanja. Če se odločite za izdelavo svojega portfelja z WordPressom, toplo priporočam uporabo BlueHost ali InMotion gostovanja. Ti dve podjetji ponujata veliko podporo za Wrodpress in njihovi skupni strežniki so dovolj hitri, da zagotavljajo dobro zmogljivost za vaše spletno mesto za fotografije.

Organizirajte svoj portfelj fotografij

spletno mesto profesionalnega fotografa

Če sodelujete na nekaj fotografskih seansah, lahko dobite na tisoče slik. Najverjetneje vseh teh slik ne boste želeli naložiti na vaše spletno mesto, ne samo zato, ker je preveč vsebine, ampak boste svoje potencialne stranke želeli pokazati svojim najboljšim posnetkom. Izberite najboljše 15–20 fotografij, jih predelajte s programsko opremo za urejanje fotografij, kot sta Photoshop ali Gimp, in jih označite. Naj bo dejavnik “manj je več” in ne preplavljajte obiskovalcev vaše spletne strani. Če obiskovalcev ne morete prepričati z 20 fotografijami, verjetno nekaj sto ne bi pomagalo pri zaposlitvi, zato na svoje spletno mesto nalagajte samo kakovostno gradivo.

Kot priporočilo ne nalagajte slik v neobdelani obliki, ne spreminjajte velikosti v spletu in zmanjšajte velikost datotek slik, temveč ohranite dobro kakovost, tako bodo vaše potencialne stranke lahko hitro krmarile po vaših fotografijah.

Če imate čas za bloganje, ne oklevajte, da na svojem spletnem mestu ustvarite odsek, v katerem delite svoje izkušnje, razmišljate in pišete o sebi. To bo ustvarilo komunikacijski most med vami in vašimi strankami, poleg tega pa bo pomagalo pridobiti več prometa v iskalnikih.

Pretvorite obiskovalce v kupce

Vaše spletno mesto je pravilno strukturirano in vaše slike so na mestu, očitno želite pridobiti nekaj novih strank. Verjetno ne želite prejemati e-pošte ali telefonskega klica od vseh svojih obiskovalcev, ampak samo od tistih, ki bodo verjetno podpisali pogodbo. Da ne boste zapravili svojega dragocenega časa, ko se ukvarjate s strankami, ki nimajo ustreznega proračuna ali jasnega razumevanja, kaj počnete, naj bo vaše spletno mesto učinkovito: pojasnite, katere storitve ponujate, kakšne so vaše pristojbine in kakšen je postopek vašega delati. S predstavitvijo vseh teh informacij na svojem spletnem mestu bo najverjetneje naslednji telefonski klic zaključil posel.

Zaključek in priporočilo

Izdelava fotografskega spletnega mesta ali portfelja ni težka; zagotovo zahteva nekaj časa in določeno raven tehničnega znanja, če se odločite, da ga boste zgradili sami. Uporaba WordPressa za vaše spletno mesto lahko znatno skrajša čas in stopnjo težavnosti razvoja. Poleg tega je WordPress izjemno prilagodljiv, saj vam omogoča, da namestite temo, jo prilagodite svojim potrebam in prilagodite svoje spletno mesto, ne da bi morali pisati eno vrstico kode. Na koncu dneva ste fotograf in ne razvijalec, WordPress pa je bil zgrajen za osebe, kot ste vi. Zdaj, ko ste našli dober in preprost način za izdelavo spletnega mesta, pojdite in se prijavite pri Bluehostu, kupite njihov načrt Starter, brezplačno registrirajte svoje ime domene in takoj začnite svoj portfelj fotografij WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector