Prednosti in slabosti načrtov skupnega gostovanja

01.06.2020
Članki in več ... 'Prednosti in slabosti načrtov skupnega gostovanja
0 11 мин.

deljenje-gostovanje-prednosti-slabosti


Če ste poslovnež in želite ustvariti spletno trgovino za svoj izdelek ali ste preprosto nadobudni pisatelj, ki želi ustanoviti blog ali spletno mesto, je ena najpomembnejših odločitev, ki jo boste morali sprejeti, izbira spletnega gostitelja. V tem članku bomo govorili o prednostih in slabostih načinov gostovanja v skupni rabi, vendar bomo zajeli tudi nekaj najboljših spletnih gostiteljev, ki jih najdete na trgu, in njihove funkcije.

Kaj je skupno gostovanje?

Če želite ustvariti, naložiti in obdržati svoje spletno mesto, boste morali najti spletnega gostitelja, ki bo zagotovil prostor za shranjevanje vseh datotek in dokumentov. Spletni gostitelji ponujajo veliko dodatnih storitev, o čemer pa bomo govorili v tem članku.

Kar zadeva možnosti spletnega gostovanja, obstajajo tri možnosti – deljeno gostovanje, VPS gostovanje in namensko gostovanje. Tistega, ki ga boste izbrali, je odvisno od vaših potreb, vrste in velikosti vašega spletnega mesta ter seveda vašega proračuna. V tem članku bomo obravnavali le skupne načrte gostovanja in njihove prednosti in slabosti.

Načrt skupnega gostovanja je storitev gostovanja, kjer se na enem strežniku shrani več spletnih mest. To pomeni, da delite vse, od pasovne širine, FTP in e-poštnih računov do baze podatkov in prostora, pa tudi računalniški procesor, pomnilnik in vzdrževanje strežniških pristojbin. Število spletnih mest, ki jih je mogoče shraniti v en strežnik, ni. Število se lahko giblje od deset do tisoč. Zahvaljujoč deljenju virov so skupni načrti gostovanja veliko cenejši kot VPS in namenski gostovalni načrti.

Prednosti načrtov skupnega gostovanja

Cena

Ena največjih prednosti načrtov za skupno gostovanje, najbolj očitna pa je seveda zelo nizki stroški. Običajno so na voljo po zelo ugodnih cenah, kar lahko koristi ljudem, ki imajo zelo majhen proračun.

Ker si strežniški prostor in številne druge funkcije delite z drugimi lastniki spletnih strani, lahko spletni gostitelj ponudi zelo cenejšo storitev. Dejansko lahko stroški na dan na nizkih strežnikih znašajo kar 0,08 USD zaradi izjemno konkurenčne narave trga spletnega gostovanja. Čeprav boste prostor delili z drugimi uporabniki, bo v večini primerov prostora, ki ga dobite, več kot dovolj, ker je toliko spletnih gostiteljev, da ti načrti skupnega gostovanja običajno nimajo preveč spletnih mest na njih, da bi se počutili kot manjka vam prostora.

Enostavnost

Načrti skupnega gostovanja črpajo osnovni koncept iz upravljanega gostovanja, kar pomeni, da gostitelj vzdržuje strežnike in sorodno strojno opremo v svojem lastnem podatkovnem centru. To pomeni, da se vam ne bo treba ukvarjati z zapleteno administracijo strežnikov, kar je idealna rešitev za tiste, ki nimajo dovolj tehnološkega znanja in izkušenj ali delovne sile za zagon strežnika, pa tudi za tiste, ki preprosto nimajo se želijo ukvarjati z vsemi temi vprašanji in se želijo osredotočiti na druge vidike svojega poslovanja.

Prilagoditev in udobje

Obstaja veliko celovitih orodij, kot so nadzorna plošča in programska oprema za izdelavo spletnih strani, ki uporabnikom omogočajo, da prilagodijo svojo skupno izkušnjo gostovanja in celoten tehnološki vidik enostavno razumejo tudi za začetnike.

Čeprav vi delite vire z drugimi uporabniki, še vedno obstaja spletni skrbnik, ki spletno mesto nadzoruje z orodji nadzorne plošče. To orodje je pravzaprav zelo enostavno za uporabo in zelo vsestransko, kar pomeni, da ga boste lahko do neke mere prilagodili. Orodje na nadzorni plošči uporabnikom omogoča upravljanje različnih funkcij, kot so nalaganje slik in drugih datotek, ter opazovanje statistike spletnih strani.

Ko združite te možnosti prilagajanja z izjemno dostopno ceno, dobite še eno ugodnost; udobje. Z načrti skupnega gostovanja je upravljanje spletnega mesta zelo enostavno, saj ga upravljajo izkušeni strokovnjaki in strokovnjaki, tako da boste lahko večino časa posvetili svojim bolj perečim poslovnim zadevam. Poleg tega imate lahko tudi več e-poštnih računov v svoji domeni in več kot eno bazo podatkov.

Slabosti načrtov skupnega gostovanja

Učinkovitost in zrušitve

Ena največjih pomanjkljivosti skupnih gostovalnih načrtov je učinkovitost. To izhaja iz omejene količine diskovnega prostora in pasovne širine, ki je na voljo z deljenjem strežnika z drugimi uporabniki. Čeprav to ne bo predstavljalo veliko težav, če vaše spletno mesto ni tako veliko, vendar je pomembna pasovna širina, če imate veliko spletno mesto z veliko podatkov.

To je pogosta težava, ki je podobna težavam z zmogljivostmi, ki nastanejo, ko drug član vašega načrta gostovanja v gostiteljskem prometu poveča promet, še posebej, če do tega pride nenadoma. To lahko privede do počasnejšega delovanja na lastnem spletnem mestu in počasnega nalaganja vaših strani lahko zelo draži za vaše goste in stranke.

Drugo pomembno vprašanje, ki je med največjimi prednostmi, so pogosti trki. To je razumljivo, zlasti kadar ima spletni strežnik na tisoče spletnih strani na enem strežniku. V teh situacijah bodo zrušitve pogosta stvar in lahko lastnikom spletnih strani, ki so del teh skupnih načrtov gostovanja, povzroči veliko izgubljenega časa.

Varnost

Varnost je zelo resno vprašanje, ko gre za skupne načrte gostovanja. V resnici največji varnostni problem verjetno prihaja iz spletnih gostiteljev, ki svojim strankam omogočajo preveč svobode in moči, ko gre za upravljanje njihove spletne strani in dostop do strežnika. Samo ena napaka je pogosto dovolj, da povzroči veliko težav strežniku. Zato taks ni tako redek in mnogi deljeni strežniki so pravzaprav zelo dovzetni za hekerske napade. Drugi razlog, zaradi katerega je odjemalec spletnega načrta gostovanja še posebej ranljiv za taksist, je v tem, da bo vsak napad na napad, ki je izveden na katerem koli spletnem mestu, ki je del načrta, vplival in vplival na vsa druga spletna mesta v tem načrtu skupnega gostovanja..

Najboljši ponudniki gostovanja v skupni rabi

Kot smo že omenili, je veliko spletnih gostiteljev in morda ne bi bilo enostavno najti pravega za vas v tej izbiri. Zaradi tega bomo govorili o nekaterih najboljših spletnih gostiteljih, ki omogočajo skupne gostovalne načrte.

BlueHost

Obiščite spletno mesto »

bluehostBlueHost ponuja skupne gostovalne načrte, vendar jih lahko uporabite tudi, če želite uporabljati VPS ali namenske strežnike. Je tudi eden najboljših spletnih gostiteljev, ki ponuja gostovanje WordPress-a po zmernih cenah. Kar zadeva skupno gostovanje, obstaja veliko različnih možnosti, vendar BlueHost ne ponuja mesečnih možnosti za skupno gostovanje. Namesto tega se boste morali prijaviti na letni načrt. Popust boste dobili tudi, če se prijavite na večletne načrte. Na primer, če se prijavite na triletni načrt, boste plačevali le 3,95 USD na mesec. To je pravzaprav ena največjih prednosti, saj ima BlueHost odlično ceno in lastnosti.

Paketi za skupno gostovanje

Z osnovnim načrtom gostovanja v skupni rabi, ki je za triletno pogodbo po ceni 3,95 USD na mesec, boste dobili brezplačno domensko ime, ki ga boste imeli v lasti za ves čas bivanja pri BlueHost. Prejeli boste tudi brezplačen prenos domenskega imena, 100 GB prostora za shranjevanje datotek in map vašega spletnega mesta, neomejen prenos podatkov mesečno in boste lahko gostili eno spletno mesto.

Paket Plus stane 5,95 USD na mesec za enoletno pogodbo; poleg neomejenega prostora za shranjevanje, nabiralnike in spletna mesta boste dobili tudi orodje za preprečevanje neželene pošte.

Premier načrt navadno stane 14,99 USD na mesec za enoletno pogodbo in vključuje namenski IP naslov, varnostno kopijo spletnega mesta, dva programa za preprečevanje neželene pošte in SSL potrdilo. Za omejen čas lahko ta paket prejmete za samo 5,95 USD na mesec s triletno obveznostjo. Kliknite tukaj za podrobnosti!

Lastnosti

 • Če uporabljate BlueHost, boste lahko uporabljali veliko gradbenih orodij in orodij, ki omogočajo filtriranje neželene pošte in upravljanje e-pošte. Obstajajo tudi orodja, ki vam omogočajo zbiranje statistik spletnih strani in upravljanje domen.
 • Z BlueHostom lahko ustvarite do 100 e-poštnih naslovov, tudi z osnovnim načrtom. Nadgrajeni načrti vam omogočajo ustvarjanje neomejenega števila e-poštnih sporočil. Prav tako ne boste imeli težav z nastavitvijo e-poštnega računa v BlueHostu.
 • Ko gre za varnostne funkcije, je BlueHost zelo lepo presenečenje. Obstajajo tri orodja za preprečevanje neželene pošte, vendar obstaja tudi varnostna povezava. Oblikovali boste lahko tudi filtre za e-poštne račune, datoteke in mape ter mape lahko zaščitili z geslom ali ustvarili črne sezname za različne naslove IP.

Več informacij o BlueHost najdete v našem podrobnem pregledu.

Gostovanje InMotion

Obiščite spletno mesto »

v gibanjuInMotion Hosting ponuja tudi široko paleto gostovalnih načrtov. Podjetje oglašuje svoje skupne načrte, kot poslovno gostovanje s podjetji. Trenutno ponujajo 50-odstotni popust na njihov načrt lansiranja, zaradi česar vaš mesečni znesek znaša le 3,99 dolarja na mesec, če plačujete vnaprej za dve leti. Ta majhen paket vključuje brezplačno ime domene in omogoča gostovanje 2 spletnih strani.

Lastnosti

Prednosti načrtov gostovanja InMotion podjetja za skupno gostovanje so številne, vendar bomo navedli nekaj, ki se držijo:

 • cPanel spletno gostovanje – Ta funkcija vam omogoča popoln nadzor nad svojim računom. To vam omogoča, da brez težav namestite skripte po meri, vključite nove domene in nove e-poštne naslove.
 • BoldGrid – to je neverjetna razširitev za WordPress, ki vam omogoča, da svoje spletno mesto oblikujete tako, kot želite, ne da bi se morali dotikati kode. To je kot nalašč za začetnike, vendar lahko izkušenejši uporabniki izkoristijo tudi tako zmogljivo orodje. Za dodatne funkcije si oglejte naš pregled BoldGrid.
 • Garancija za vračilo denarja – Dobili boste garancijo za vračilo denarja, ki traja 90 dni, kar pomeni, da lahko to spletno gostiteljico preizkusite v bistvu brez tveganja.
 • Brezplačni oglaševalski krediti – Vsak nov načrt gostovanja na eHostu dobi 100 USD oglaševalskih kreditov za Google in Yahoo ali Bing. Ta denar lahko uporabite za ustvarjanje več prometa na svojem spletnem mestu.
 • Odlična hitrost in zmogljivost
 • Zelo stabilen spletni strežnik, ki se redko zruši – tukaj preverite čas delovanja in preizkus delovanja.

iPage

Obiščite spletno mesto »

ipageNenazadnje je na našem seznamu najboljših spletnih gostiteljev iPage, storitev spletnega gostovanja, ki hitro postaja vse bolj priljubljena. Ima veliko potenciala in nekaj neverjetnih funkcij, ponuja pa številne načrte za spletno gostovanje, vključno s skupnim gostovanjem, VPS, namenskimi strežniki in programom gostovanja WordPress. Vendar iPage ne ponuja mesečnih načrtov gostovanja v skupni rabi, minimalni pogodbeni čas, ki ga lahko izberete, pa je eno leto. Na voljo so tudi pogodbe za dve in tri leta skupnega gostovanja. Cena enoletnega paketa je 11,95 USD na mesec, na žalost pa ni popustov, če se odločite za dolgoročnejšo opcijo.

Lastnosti

 • Izdelava spletnih mest s spuščanjem in vlečenjem – Na voljo je veliko drugih možnosti za izdelavo spletnega mesta z iPageom, vendar je ta možnost najvarnejša izbira za ljudi, ki nimajo veliko tehničnega znanja.
 • E-trgovina – iPage ponuja spletno trgovino kot vgrajeno funkcijo, zato če nameravate izdelati spletno mesto, na katerem boste prodali svoje izdelke, je iPage prava izbira za vas.
 • Varnostne funkcije – iPage za nadzor e-poštnih sporočil zagotavlja nadzor nad zlonamerno programsko opremo. Na voljo so tudi SSL certifikati, ki jih lahko letno kupite za 31,99 USD na leto.
 • Storitve za stranke – Ta spletni gostitelj ima na voljo eno najboljših storitev za stranke, z njimi pa lahko stopite v stik kadarkoli dneva ali noči, po telefonu ali klepetu.
 • Garancija za vračilo denarja – iPage ponuja 30-dnevno garancijo za vračilo denarja za svoj spletni paket gostovanja.

V našem poglobljenem pregledu iPage smo zajeli več funkcij in razpravljali o prednostih in slabostih tega podjetja.

Zaključek

Zdaj smo prišli do konca našega članka in upamo, da boste zdaj bolje razumeli, kako deluje spletno gostovanje in katere so največje prednosti in pomanjkljivosti skupnih gostovalnih načrtov. Upamo tudi, da vam bo naše pokrivanje nekaterih najboljših storitev spletnega gostovanja pomagalo, da boste lažje in hitreje sprejemali svojo odločitev, ne da bi morali analizirati preveč spletnih gostiteljev in njihove funkcije, še posebej, če upoštevate velikost spleta gostovanje trga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector