Prednosti VPS gostovanja – kdo naj uporablja virtualni zasebni strežnik

01.06.2020
Članki in več ... 'Prednosti VPS gostovanja – kdo naj uporablja virtualni zasebni strežnik
0 6 мин.

koristi virtualno zasebno gostovanje strežnikov


Navidezni zasebni strežnik (VPS) je odlična rešitev, ko je vaše podjetje tako veliko, da skupno gostovanje ni dovolj in potrebujete več strežniških virov. VPS je pravzaprav virtualni stroj, ki uporablja običajen strežnik ali strežnik v oblaku, z namenskimi strežniškimi viri in programsko opremo po meri.

Gostujoča podjetja ponujajo različne VPS pakete od 20 do 80 USD ali celo več, odvisno od želenega vira in potrebujete od 1 GB RAM Burst, 512 Mb zajamčenega RAM-a, 1 CPU Core 2,1 GHz, 25 GB HDD, 1 namenski IP, neomejen mesečni promet in brezplačno ploščo običajno Webuzo, ZPanelCp ali drugo do 8 GB RAM BURST, 4 GB RAM zajamčeno, 8 CPU jedro 2,1 GHZ, 150 GB HDD in 2 namenska IP-ja.

Gotovo bi morali uporabljati VPS gostovanje, če želite posebne e-poštne funkcije, kot so pisarna e-pošte ali množična e-pošta, namestitve po meri, nižje cene (v primerjavi s namenskimi), popoln nadzor in visoka varnost.

Morate poslati visoko število e-poštnih sporočil?

Če morate pošiljati posebna e-poštna sporočila, na primer pisarniške pisarne, kjer je na isti lokaciji nekaj zaposlenih, ki imajo e-poštna sporočila in jih uporabljajo, potem resnično potrebujete VPS za obhod povezav POP in IMAP, kjer so v skupnem gostovanju omejena na 30 na uro, druga rešitev za preseganje teh omejitev pa je več ponudnikov internetnih storitev, vendar je predrago.

Če potrebujete tudi množično pošiljanje e-poštnih sporočil, je VPS rešitev, da lahko pošljete novice ali poskusite preveriti več e-poštnih računov s prehodom omejitve 500 e-poštnih sporočil na uro. Če imate veliko bazo podatkov z e-poštnimi naslovi, lahko enostavno pošljete e-pošto z vašega virtualnega zasebnega strežnika.

Običajno obstajajo posebni virtualni strežniki, namenjeni samo za pošiljanje e-poštnih sporočil, gostiteljska podjetja zagotavljajo tem VPS 2 namenski IP naslov, orodje za upravljanje množičnega seznama e-poštnih sporočil, orodje za sledenje, programsko opremo za urejanje, 24/7 MMS monitorje strojne in programske opreme z različnimi stopnjami učinkovitosti, varnost, varnostno kopiranje, optimizacija programske opreme in posodobitve programske opreme.

Potrebujete namestitev in nastavitev po meri?

Z virtualnimi zasebnimi strežniki lahko celo namestite programsko opremo po meri, ki je ni mogoče namestiti na skupno gostovanje, kjer porabijo veliko virov ali potrebujejo različne pogoje. Ker imate VPS, lahko spreminjate strojno in programsko opremo gostovanja v primerjavi s skupno različico, tako da lahko namestite operacijske sisteme po meri, kot so distribucije Linuxa, skripte po meri, kot so Načrtovanje Facebook objav (PHPSFP), cPanel + WHM, različne igre in tako naprej.

Te namestitve po meri lahko uresničite sami ali s pomočjo podporne ekipe gostitelja, vendar so stroški zelo nizki in imate več nadzora nad svojimi napravami.

Ugodna cena (zaslužite več za manj)

Cene VPS so nižje od cen namenskega strežnika in celo skupnega gostovanja, kjer gostite več spletnih mest ali velikega, in morate nadgraditi skupno gostovanje, ki v tem primeru presega stroške VPS..

Z optimalno zmogljivostjo po dostopnih cenah lahko dobite SSD ali Cloud VPS, ki vključuje tudi Ceph, Stack, KVM, OVH API, poenostavljeno nadzorno ploščo in še veliko več.

Ker VPS ponavadi deluje v oblaku, ne potrebujete posebne ekipe za podporo samo za vas, vedno shranite svoje spletno mesto, programska oprema iz oblaka pa ne vpliva na strojno opremo, ki deluje skoraj neodvisno, zato ne izgubiti denar.

Običajno lahko v skupni rabi gostovanja kupite dodatne funkcije, kot so dodatna domena, več prostora, namenski IP in tako naprej, vendar so te že vključene v gostitelja VPS in so cenejše, če paket VPS kupite namesto ločenih nakupov funkcij na vaš skupni paket.

Popoln nadzor nad vašim virtualnim strežnikom

Imate več nadzora nad svojimi virtualnimi strežniki, ker ste lastnik in jih ne delite z drugimi ljudmi, da boste lahko imeli korenski dostop, prilagojene namestitve, spremembe strojne opreme in tako naprej.

Običajno vam gostiteljska podjetja zagotovijo nadzorno ploščo, kot so OVH, Bhost, Eezpal, Virtualizor, Web AppZ Live, Virtuozzo, kjer se prijavite z uporabniškim imenom in geslom, nato pa lahko preprosto spremenite možnosti, ne da bi potrebovali tehnično znanje in lahko združite vire skupaj po projektu, upravljanje pravic, prenos, prenos, deljenje nalog, prilagajanje orodij, statistika, zagon, zagon, ponovni zagon, namestitev, urejanje imena gostitelja, urejanje DNS, nastavitev API-ja in tako naprej.

Z VPS lahko namestite nadzorno ploščo, pa tudi nadzorno ploščo gostovanja, kot je cPanel ali Plesk, kjer lahko upravljate svoje stranke, ki od vas kupujejo skupno gostovanje. V tem primeru lahko upravljate vsebino njihovih spletnih strani, DNS, e-poštna sporočila na Linux-strežniku ali Windows-strežniku.

Lahko celo nadgradite, nadgradite in posodobite programsko opremo, lahko zaženete paketne datoteke, naredite varnostne kopije in konfiguracije požarnega zida po meri ali uporabniško particijo.

S pravilno nadzorno ploščo lahko upravljate vse svoje rešitve za virtualizacijo z ene same prilagodljive platforme s pomnilnikom in IOPS deduplikacijo, posodobitvami brez vnovičnega namena, shranjevanjem posameznih slikovnih datotek, predhodno nameščenimi predlogami aplikacij, predpomnjenjem SSD in še veliko več.

Visoka varnost in filtriranje prometa

V VPS naredite svojo varnost skupaj z že izvedenimi varnostnimi ukrepi vašega izbranega gostiteljskega podjetja, tako da boste samodejno imeli samodejno obnovitev, zaščito podatkov in tako naprej.

Za preprečevanje neželenega dostopa do strežnika lahko uporabite požarne zidove in črne sezname, kot so UFW, IPTables in NFTables, in promet lahko filtrirate, kot želite. Druge varnostne možnosti so dostop do gesla in uporabniškega imena, SSH, sistem za zaznavanje vdorov za zaznavanje nepooblaščenega dostopa, kot so Tripwire, Bro ali Psad; Samodejno varnostno kopiranje, SFTP, nastavitve dovoljenj in uporabniških vlog, anti-malware in anti-virus.

Poleg zlonamerne programske opreme in virusov morate občasno preveriti s pomočjo orodij nadzorne plošče po formmail-ju, korenskih kompletih in grobi sili. Prav tako bi morali skriti občutljive podatke, kot je številka različic Apache, izklopiti brskanje po imeniku, znižati vrednost Timeout, omejiti velike zahteve in onemogočiti nepotrebne module. Vse to vam bo pomagalo do večje varnosti na vašem VPS.

Kdo naj izbere načrt gostovanja VPS?

Srednje do večje podjetje, ki ima v lasti spletno trgovino, spletna oblikovalska in razvojna podjetja, forume, bloge z velikim prometom in spletna mesta, ne bo dolgo zdržalo na skupnem gostovanju, zato bodo prej ali slej potrebovali VPS iz zgoraj navedenih razlogov (boljši nadzor , večja varnost, večja prilagodljivost).

Za majhne bloge ali spletna mesta za predstavitve podjetij bo dovolj skupnega načrta, medtem ko bo za večja spletna mesta (z več tisoč dnevnimi obiskovalci) potreben namenski strežnik ali načrt gostovanja v oblaku.

Če iščete zanesljivega ponudnika virtualnih zasebnih strežnikov, si oglejte povezano stran v tem odstavku.

InMotionHosting Načrti VPS

Navidezni zasebni strežniki od 29,99 USD / mesec

Nauči se več “

Ikona https://www.iconfinder.com/iconsets/picol-vector

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector