Različni načini, kako pospešiti svoj WordPress blog

01.06.2020
Članki in več ... 'Različni načini, kako pospešiti svoj WordPress blog
0 6 мин.

kako pospešiti svoj WordPress blog


Hitrost je eden najpomembnejših vidikov spletnega mesta, naj bo to osebno ali spletno mesto podjetja. Ko obiskovalec (potencialne stranke) brskajo po vaši spletni strani, jim želite zagotoviti najboljšo izkušnjo, zato je hitrost ključna. Uporabniki spletnih strani so nestrpni, informacije o dostopu želijo hitro, brez čakalnega časa. Če se spletnemu mestu naloži več kot 3 sekunde, bo obiskovalec odšel brez spremembe ogleda vaše vsebine.

Hitrost je pomembna tudi za motorje, kot so Google, Yahoo, Bing in drugi. Iskalni roboti bodo dostopali do vašega spletnega mesta in ga indeksirali ter z različnimi računalniškimi metodami izračunali dostopnost in hitrost strani. Hitrost vašega spletnega mesta lahko pomembno vpliva na uvrstitev.

Ob tem pa si poglejmo, kako lahko pospešite svoj WordPress blog z nekaj preprostimi koraki.

Izberite zanesljivega gostitelja WordPress

Osnova vsakega spletnega mesta je spletno gostovanje. Na spletu lahko imate najboljše spletno mesto in najkoristnejšo vsebino, če bo vaš ponudnik gostovanja tudi vaše spletno mesto sesal. Glede na vrsto vaše spletne strani in vaš proračun morate poiskati primerno in dobro spletno gostovanje, ki ponuja odlične funkcije, kakovostno podporo in veliko hitrost. Za gostovanje spletnega mesta WordPress priporočam uporabo gostovanja BlueHost ali InMotion. Izogibajte se za vsako ceno z uporabo brezplačnega spletnega gostovanja, ker bodo te storitve škodile vašemu spletnemu mestu le tako, da bodo na vašo spletno stran postavile neželene povezave in prisilne oglase in so izjemno nezanesljive.

Idealno bi bilo kupiti namenski strežnik, saj lahko s tem zagotovite najboljše zmogljivosti, vendar je najem te vrste gostiteljskega načrta zelo drag. Majhen blog WordPress bo nemoteno deloval v skupnem načrtu gostovanja, medtem ko bo spletno mesto, ki prejme dobro količino prometa, treba umestiti v VPS.

Uporaba omrežja za pošiljanje vsebin (CDN)

Uporaba omrežja za pošiljanje vsebine (CDN) vam pomaga, da shranite vsebino svojih spletnih mest v oblaku in obdržite spletno mesto v primeru, da vaše gostovanje ne uspe. priporočam CloudFlare ki ga je mogoče enostavno namestiti s cPanela in je brezplačen.

V povprečju spletno mesto v oblaku CloudFlare naloži dvakrat hitreje, uporablja 60% manj pasovne širine, ima 65% manj zahtev in je bolj varno.

Uporabite uradno spletno stran WordPress.org

uradna spletna stran wordpress

Medtem ko veliko oblikovalcev tem WordPress ponuja pakete s hitrim zagonom skupaj s svojimi naložljivimi temami, toplo priporočam prenos datotek z uradnega spletnega mesta WordPress.org . Tu boste našli najnovejšo, stabilno in varno različico programske opreme in vam ni treba spopadati s poškodovanimi ali okuženimi datotekami iz drugih virov. Posodobite svoj WordPress blog, takoj ko bo na voljo nova različica.

Če nimate tehničnega znanja za ročno namestitev WordPress-a, lahko uporabite orodja za namestitev z enim klikom, kot so  Fantastico ali Softaculous. Te najdete v svojem Cpanel.Z nekaj osnovnimi informacijami, kot so uporabniško ime, geslo in e-poštni naslov, lahko začnete z blogom v nekaj minutah. Ta orodja uporabljajo najnovejšo različico WordPress-a in jo nalagajo z uradnega spletnega mesta.

Izberite lahkotno temo WordPress

Tema lahko močno vpliva na hitrost nalaganja. Več datotek, ki jih tema uporablja, počasneje se bo naložilo vaše spletno mesto. Najboljšo uspešnost zagotavljajo minimalne teme, vendar jih večina ljudi ne mara. Najboljše teme boste našli na uradni spletni strani: https://wordpress.org/themes/, kjer lahko iščete po različnih barvah, dizajnih in funkcijah, vse preverja osebje WordPressa.

minima wordpress tematska zasnova

Drug dobro vzdrževan vir je Theme Forest, kjer najdete vrhunske teme z visoko kakovostno zasnovo, dobro napisano kodo in podporo. Izberite temo z dobro kritiko in se pogosto posodablja.

Omejite število nameščenih vtičnikov

Tako število vtičnikov kot njihova zapletenost lahko vplivata na hitrost vašega spletnega dnevnika WordPress. Namestite samo vtičnike, ki jih resnično potrebujete. Po potrebi preizkusite več vtičnikov in z njimi zaženite hitrostni test GT metrika ali drugo spletno orodje, ki lahko zagotavlja natančen rezultat preskusa glede hitrosti vašega spletnega mesta.

Prepričajte se tudi, da naložite in namestite vtičnike z varnih in zaupanja vrednih spletnih mest, kot je https://wordpress.org/plugins/ ali Tematski gozd.

Obstaja nekaj vtičnikov, ki vam lahko z optimizacijo slik nekoliko pomagajo (WP-SmushIt) bodisi s shranjevanjem vsebine s predpomnilnikom (W3 Skupaj predpomnilnik).

Optimizirajte vsebino spletnega mesta

Vsebina lahko vpliva tudi na hitrost vašega spletnega dnevnika. Na svoj blog lahko naložite samo slike, optimizirane za spletno stran. S programsko opremo za urejanje slik, kot je Photoshop, lahko spremenite velikost slik in jih shranite za spletno uporabo. Glede na vsebino, ki jo imate na svojem spletnem mestu, je priporočljivo, da na isti strani ne uporabljate preveč slik. Če vsebine ne morete razdeliti na več delov, uporabite vtičnik, kot je Lena obremenitev ki bo sliko naložila šele, ko jo uporabnik dejansko gleda. S tem si lahko prihranite veliko pasovne širine, poleg tega pa vam bo pomagal boljši čas nalaganja. Če je mogoče, za gostovanje vsebine uporabite zunanje vire, kot je Youtube.

Ker je domača stran običajno najbolj obremenjena stran na vašem spletnem mestu, se prepričajte, da je dobro optimizirana. Če prikažete nekaj zadnjih objav z odlomkom vsake, lahko na koncu sličica pomaga tudi pri izboljšanju hitrosti.

Če morate gostiti slike z visoko ločljivostjo, ustvarite sličice in jih povežite s fotografijami, ki jih želite prikazati. Slike se bodo naložile le, ko uporabnik klikne sličico, na ta način bo vaše spletno mesto to vsebino prikazalo samo na zahtevo.

Predpomni svoje spletno mesto in zmanjša velikost datoteke

Z uporabo predpomnilnega vtičnika, kot je W3 Skupaj predpomnilnik lahko pomaga tudi pri hitrejšem nalaganju vašega spletnega mesta in izboljšanju njegovega delovanja. Vtičnik bo optimiziral datoteke CSS in JS in bo pomnožil strani vašega spletnega dnevnika, s čimer bo prihranil pasovno širino in zagotovil boljšo uporabniško izkušnjo.

Blokirajte neželene uporabnike in bote

Obstaja veliko neuporabnih botov, ki bodo dostopali do vašega spletnega mesta in ga preiskali. Obstajajo lahko tudi hekerji, ki bodo poskušali vdreti v vaš sistem tako, da nenehno dostopajo do vašega spletnega mesta in poskušajo najti šibko mesto. To lahko vpliva tudi na čas nalaganja vašega spletnega dnevnika. Z vstavljanjem nekaj vrstic v datoteko .htaccess lahko tem botom in obsegom IP naslovov prepovete dostop do vašega spletnega mesta. Na svojem spletnem mestu želite dovoliti samo resnične obiskovalce in prepovedati čim več lažnih klikov. Tole Vadnica vam bo pomagala pravilno nastaviti datoteko .htaccess.

Zavijanje!

Verjetno obstajajo drugi triki, ki jih lahko uporabite za izboljšanje hitrosti in uspešnosti spletnega dnevnika. Če mislite, da sem nekaj zamudil, mi sporočite v komentarjih.

Če ste uživali v tem članku in želite izvedeti več o WordPressu, priporočam, da preberete drugo vadnico: Kaj je treba storiti po namestitvi WordPress-a.

BlueHost – najboljši gostitelj WordPress-a

priporoča tudi WordPress.org

Nauči se več “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector