Resnica o neomejenem spletnem gostovanju – kako to v resnici deluje?

o neomejenem spletnem gostovanju


Pred nekaj leti so bili načrti spletnega gostovanja omejeni. Uporabniki so natančno vedeli, koliko prostora na disku dobijo, koliko pasovne širine, RAM-a, CPU-ja in drugih merljivih vidikov načrta spletnega gostovanja. Danes veliko spletnih ponudnikov gostovanja ponuja tako imenovane neomejene programe za skupno gostovanje. Tisti, ki dobro poznajo spletno gostovanje, se ob misli na idejo o neomejenih načrtih zelo dobro zavedajo, kaj neomejeno resnično pomeni v kontekstu spletnega gostovanja. Neznavalci pa lahko verjamemo, da neomejeno gostovanje pomeni prav to: gostovanje, ki ponuja neomejene vire. Žal ima izraz neomejeno povsem drugačen pomen v industriji spletnega gostovanja.

Gostovalna podjetja ponujajo neomejene načrte le s svojimi načrti za skupno gostovanje, ki bi morali takoj dvigniti rdeče zastave, saj deljeno gostovanje pomeni, da se strežniški viri delijo med več uporabnikov istega fizičnega strežnika – strežnika, ki ne bi mogel imeti neskončnih virov. Ne boste našli nobenega neomejenega VPS-a ali namenskega gostovanja kjer koli v industriji spletnega gostovanja, čeprav se tako VPS kot namenski strežniki glede na vire, ki jih ponujajo, štejejo za boljše od načrtov gostovanja v skupni rabi. Torej, če neomejeno gostovanje ne pomeni neomejenih virov, kaj to v resnici pomeni?

Resnica za neomejeno spletno gostovanje – ne preskočite drobnega tiska!

Hudič je v podrobnostih, pravi, in res, branje drobnega tiska pogojev storitve gostiteljske družbe osvetli to vprašanje.

Neomejeno gostovanje je fraza, ki so jo skovali spletna podjetja za gostovanje, za katero se zdi, da ima v tej panogi drugačen pomen kot v drugih panogah. Beseda neomejeno je napačno ime, natančnejši izraz, ki bi lahko opisal vrsto načrtov, oglaševanih kot neomejen, je neomejen, nekateri ponudniki gostovanja, kot je BlueHost, pa dejansko uporabljajo ta izraz namesto neomejeno za opis svojih načrtov gostovanja v skupni rabi. Pravzaprav BlueHost v svojih pogojih storitve navaja, da za te neomejene načrte nimajo opredeljenih omejitev in da se vam ne zaračunava glede na količino pasovne širine ali prostora na disku, ki jo uporabljate, in dodatno določa, da “… seveda ti viri ni neskončno ”.

Načrti skupnega gostovanja so po svoji naravi zasnovani tako, da zadovoljijo potrebe majhnih do srednje velikih statičnih in nizko prometnih spletnih mest in blogov, torej mora vaše spletno mesto spadati v obseg običajne uporabe, kot ga določa podjetje, ki gosti. Zato dejavnosti, ki so bolj intenzivne vire, kot so shranjevanje večpredstavnostnih datotek ali deljenje datotek, v teh načrtih niso podprte. Če se ukvarjate s takšnimi dejavnostmi ali dejavnostmi, ki kršijo politiko poštene uporabe gostiteljske družbe, lahko vaš račun začasno ustavimo in / ali ukinemo.

Neomejeno gostovanje je tudi koristna marketinška strategija za gostovanje podjetij, ki se ukvarjajo s preprodajo gostiteljev, kar je na kratko, da povečamo donosnost naložb s prodajo virov, ki so posledica razkoraka med povprečno porabo virov in največjim razpoložljivimi viri. . To lahko zlahka dosežete s ponudniki gostovanja tako, da načrte gostovanja zakrijete v nejasnosti “neomejenih”, hkrati pa tudi, kako lahko gostiteljska podjetja ohranjajo cene nizke za potrošnike.

Kaj pomeni neomejeno shranjevanje in pasovna širina?

Če viri niso neomejeni, kako veste, koliko zaslužite v smislu shranjevanja in pasovne širine? Na žalost ne veste, dokler ne dosežete zgornje meje, kar vaše podjetje za gostovanje šteje za običajno uporabo, in celo to se lahko spreminja iz meseca v mesec. Gostujoča podjetja nenehno spremljajo porabo prostora za shranjevanje in širino pasovne širine svojih kupcev in uporabljajo rezultate svojih analiz, da določijo, kaj spada v običajni obseg.

Shranjevanje in pasovna širina sta dva ključna elementa, ki jih gostiteljska podjetja oglašujejo kot neomejena, vendar na te načrte postavljajo veliko omejitev, ki segajo od omejitev vrste datotek in velikosti CPU-ja, RAM-a, inode, Omejitve baz podatkov in povezav MySQL itd. Vas v bistvu določajo za nadgradnjo na načrte višjih ravni, če ne spadate v omejitve naravne ali običajne uporabe.

Če vaše spletno mesto prejema veliko prometa, strežnik prevzame procesorsko moč za obdelavo vseh teh zahtev. Če gostiteljsko podjetje omeji porabo CPE-ja za vsak račun, se bo vaše spletno mesto upočasnilo in ustvarilo napake. Enako je z uporabo pomnilnika, še enega vidika načrta gostovanja, za katerega ne veste, kje je omejeno. Strežnik ima določen pomnilnik RAM in ko več sto spletnih strani na istem strežniku vodi več procesov, boste morali naleteti na težave z RAM-om, vaše obiskovalce pa bodo srečala sporočila o napakah ali dolgočasno počasno spletno mesto. Enako moteča omejitev, ki jo lahko naloži ponudnik gostovanja, so povezave z bazo podatkov in če obstaja več zahtev za povezavo z bazo podatkov, kot jih lahko upravlja strežnik baz podatkov, se lahko pojavijo napake »Ne morem se povezati s strežnikom MySQL«.

Neomejeni načrti ponavadi vključujejo tudi neomejene e-poštne račune, kar pomeni, da lahko ustvarite toliko e-poštnih naslovov, kolikor želite, vendar so tudi ti na koncu povezani s pomnilniškim prostorom vašega gostiteljskega računa.

Neomejeni skupni načrti – če se jim morate izogibati?

Ali vse to pomeni, da se morate izogibati neomejenim gostiteljskim načrtom, kot je kuga? Ne, izogibati se jim ni treba, samo razumeti morate, kaj resnično pomenijo – neomejen ima v spletnem gostovanju drugačen pomen kot tisto, kar bi vas lahko pripeljalo do razmišljanja. Obstaja ogromno proračunskih in zanesljivih gostovalnih podjetij, ki imajo veliko neomejenih načrtov gostovanja v skupni rabi (npr. InMotion Hosting, katerih neomejeni načrti so nekateri najbolj zapleteni in vključujejo obilne načrte v skupni rabi), ki bodo ustrezali potrebam vašega majhnega osebnega bloga ali poslovno spletno mesto, ki ne pritegne veliko prometa. Nekatera podjetja, kot sta BlueHost in HostGator, svojih načrtov ne navajajo neomejeno in raje uporabljajo izraz brez merjenja, da bi opisali ekvivalent neomejenega gostovanja, ki ga ponašajo druga podjetja. Drugi ponudniki gostovanja, kot je Small Orange, imajo le omejene načrte z jasno opredeljenimi dodelitvami pomnilnika in pasovne širine.

Če vnaprej veste, da se bo vaše spletno mesto hitro razvijalo in boste prejeli veliko dohodnega prometa, morate analizirati, ali bi neomejen skupni načrt, ne glede na ceno poceni, izpolnil vaše zahteve ali se odločite za VPS namesto tega gostovanje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map