Shopify vs WooCommerce – Kaj bi morali uporabiti za svojo spletno trgovino?

shopify-vs-woocommerce


“Želim si postaviti svojo spletno trgovino. Toda kako naj to storim? Ali obstajajo orodja za to? ” Mogoče vam je to nekaj padlo na pamet, ko ste ta članek našli v spletu. Odkar ste prišli sem, sem prepričan, da vas zanima kako ustvariti spletni trg.

Mnogi ljudje mislijo, da je spletna trgovina odličen način za zaslužek. Nekateri sanjajo o ustvarjanju naslednjega Amazona. Če želite doseči kar koli od tega, potrebujete najboljše orodje na trgu, ki vam pomaga.

Tukaj prihaja ta članek. Ogledali si bomo dve največji in najbolj zaupanja vredni platformi, ki jih ljudje uporabljajo za razvoj spletne trgovine: Shopify in WooCommerce.

Pri ustvarjanju in vzdrževanju trgovine bomo videli, kakšne so prednosti in slabosti vsakega. Teme, o katerih bomo podrobneje govorili, so: cene, oblikovanje, prijaznost do uporabnika in lastnosti.

Ko pridete do konca te objave, bi se morali odločiti, ali je Shopify ali WooCommerce za vas. Vedeti morate, da sta obe platformi preizkušene metode, ki bi jih lahko uporabili pri vašem projektu.

Najprej si oglejmo nekaj dejstev o Shopify in WooCommerce:

Shopify

Število aktivnih uporabnikov Shopify se po vsem svetu poveča na več kot milijon. To je ogromno; samo pomislite na milijon ljudi, ki vse prodajo na spletu. Pooblasti več kot 600.000 podjetij po vsem svetu.

Toda znesek denarja, ki ga zaslužijo, je še večji: 76 milijonov dolarjev prodanih na Shopifyju. In te številke so še vedno v porastu vsak dan.

No, kaj praviš? Ali je Shopify lahko odlično orodje pri upravljanju spletnega trga? Seveda lahko. Več kot milijon ljudi ji zaupa, da skrbijo za svoje spletno poslovanje.

Poglejmo pa, kako se WooCommerce postavlja proti Shopifyju.

WooCommerce

Na spletu je na stotine tisoč spletnih trgovin. In WooCommerce jih pooblasti več kot 28%. Samo to daje WooCommerceu veliko oceno zaupanja, če ga primerjamo z drugimi platformami, tudi s Shopifyjem.

Danes na WordPress obstaja več kot 29 milijonov prenosov tega vtičnika. Pooblasti več kot 3 milijone aktivnih spletnih trgovin po vsem svetu.

Glede na te ogromne številke lahko varno rečemo, da je WooCommerce eno najbolj zaupanja vrednih in preverjenih orodij pri razvoju spletnega trga.

Zdaj, ko smo dobili statistiko na poti, pojdimo noter in poglejmo, kaj naredi dve platformi tako učinkovite.

Najprej bom govoril o cenah obeh. To bi lahko bil pomemben dejavnik pri odločanju, v kaj se vključiti.

Cene WooCommerce

WooCommerce je v bistvu WordPress vtičnik v svojem jedru. Številni vtičniki so uporabni, če jih plačate, vendar pri WooCommerce to ni tako.

Če želite namestiti WooCommerce na svoje spletno mesto, vam ni treba plačati niti denarja. To je popolnoma brezplačno.

To je super vedeti za tiste, ki imajo majhen proračun. Toda ne bodite preveč navdušeni.

“Ampak zakaj ne bi? To je super! “In ja, super je. Vendar morate nekaj plačati, če se odločite za uporabo storitve WooCommerce.

Na primer, če uporabljate WooCommerce, ste skrbnik trgovine. To pomeni, da morate plačati za ime domene in gostovanje. Najbolje bi bilo iskati ponudnika gostovanja, ki je namenil WordPress gostovanje.

Takšna storitev gostovanja bo zagotovila boljše delovanje trgovine, saj je WooCommerce vtičnik WordPress.

Obstajajo tudi drugi mogoče stroški, ki jih je treba upoštevati. Na primer, številne razširitve (videli bomo, katere bodo kasneje) WooCommerce uporablja, niso brezplačne. Za njihovo uporabo lahko plačujete mesečno ali letno pristojbino.

Poleg teh zneskov, ki jih lahko porabite, je WooCommerce brezplačna za uporabo.

Toda pojdimo naprej, da vidimo, koliko stane uporaba Shopifyja.

Pozorno določite cene

Shopify ni drugače kot vtičnik WordPress, ampak popoln proizvajalec in vodja spletne trgovine. Lahko bi rekli, da gre za celotno storitev, ki vam ponuja sredstva za razvoj in vzdrževanje spletne trgovine.

Upoštevajoč to, ne bi smeli presenetiti, da Shopify ni brezplačen. Če želite uporabljati to storitev, jo morate plačati. Koliko pa morate točno plačati? Pa poglejmo!

Shopify ponuja 3 načrte, ki so na voljo z različnimi cenami in funkcijami. Zdaj bomo primerjali vsakega od njih:

 • Osnovni Shopify: To je njihov začetni načrt. Stane 29 dolarjev na mesec. V tem načrtu je vključenih kar nekaj funkcij. To je nekaj takšnih: dobite neomejeno število izdelkov in shranjevanje datotek, kar je potrebno v primeru rastoče trgovine.

Za denar, ki ga plačate, prejmete 24-urno podporo. To je koristno, če šele začnete s svojo trgovino.

Vsebujejo tudi brezplačno potrdilo SSL, tako da vam ni treba skrbeti za varnost svojih plačil.

Poleg drugih funkcij je vključen tudi blog. To je super, ker vam bo blog s trgovino omogočil hitrejšo rast in lažje iskanje v Googlu. Vendar morate ustvariti nekaj odličnih vsebin, da se to zgodi. Kakor koli, lepo je, da so vključili to možnost.

 • Shopify: Ker je to njihov srednji načrt, dobite nekaj dodatkov v primerjavi z osnovnim.

Za uporabo tega načrta stane 79 dolarjev na mesec. A ponuja kaj vrednega te cene? Da, res je. Tu je nekaj perkov:

Darilne kartice so odlične možnosti, ki so na voljo s tem načrtom. Vsak dober spletni trg jih uporablja, zato če želite učinkovitejšo tržno kampanjo, jih preizkusite.

Ta načrt vsebuje tudi strokovna poročila, ki jih lahko vsakič preverite. Če uporabljate ta poročila, lahko trgovino upravljate učinkoviteje. Poročila vam bodo podrobno prikazala statistiko vašega spletnega mesta, tako da lahko načrtujete vnaprej, da ohranite boljšo produktivnost.

S tem načrtom prejmete tudi podporo za strojne periferne naprave, kot so bralniki črtne kode, maloprodajne kamere, predalniki za denar, sprejemni tiskalniki in tiskalniki nalepk. Uporaba programov POS tretjih oseb je dovoljena tudi pri načrtu Shopify.

 • Napredno Shopify: Premijski načrt stane precej več kot srednji načrt: s to možnostjo plačate 299 dolarjev na mesec. Ampak ali je vredno cene?

Vključujejo možnost 15 računov osebja, kar je veliko v primerjavi z osnovnim (samo z 2) in celo srednjim (s 5) načrtom.

Če prodajate nekaj, kar je treba odposlati (ne digitalnih izdelkov), se vam bo zdelo koristno, da pri naprednem načrtu pride do popusta do 74% za dobave. Zagotavljajo, da prejmete konkurenčne cene od kurirjev, kot so USPS, UPS, DHL in še več.

Še en plus je napredni ustvarjalec poročil. To je orodje za prilagajanje poročil iz možnosti profesionalnih poročil (ki ste jih vključili v načrt Shopify). Različne dele poročil lahko filtrirate, dodate in izbrišete, da jih prilagodite vašim potrebam.

Pristojbine za uporabo drugih ponudnikov plačil poleg Shopify Payments so precej nižje kot na drugih stopnjah. Za osnovni načrt imate 2%, za srednji načrt 1%, tukaj pa v premijskem načrtu plačate le 0,5%.

To se morda zdi nekaj nepomembnega, vendar razmislite o tem na takšen način: če opravite 10 prodaj na dan na nekaj, kar stane, recimo 100 dolarjev, plačilo pa ste izvedli prek PayPala, to pomeni, da plačate skupaj 5 dolarjev. Toda z osnovnim načrtom bi plačali 20 dolarjev.

Toda to je možnost, ki je res odvisna od velikosti vaše trgovine in strank, ki jih prejmete vsak dan. Če imate manjšo trgovino, bi lahko naredili prav, če bi uporabili samo srednji ali celo osnovni načrt.

Če se odločite plačati stroške za celo leto vnaprej, vam bo Shopify odobril 10% popust. 2 leti imate 20% popust.

Kaj lahko rečemo o drugih stroških, ki bi lahko nastali, če izberete Shopify? Za ponudnika gostovanja vam ni treba posebej plačevati (npr. Uporabljati WooCommerce), ker ste ga vključili v katerega koli od treh načrtov. Poleg mesečnih pristojbin ni drugih stroškov, s katerimi lahko svojo trgovino ohranjate skupaj s Shopifyjem.

Zdaj ko vemo, kakšne so cene za vsako platformo, se lahko pogovorimo o zasnovi teh orodij. Obstajajo tudi razlike in podobnosti.

WooCommerce Design

WooCommerce je vtičnik z odprto kodo, ki so ga ustvarili razvijalci za WooThemes. Ker je odprtokoden, vam lahko zagotovi najbolj podrobno prilagodljivost.

Če iščete orodje za ustvarjanje popolnoma prilagojene trgovine, potem je WooCommerce tisti za vas. Izvirno kodo lahko celo spremenite tako, da jo prilagodite vašim željam. Shopify tega ne bo dovolil.

Kaj pa teme, ki so na voljo? Tudi WooCommerce ne razočara. Iskanje teme v trgovini ni enostavno, ko vidite veliko možnosti.

Če ga želite poiskati, pojdite na Themeforest.com. Ta spletna stran vam omogoča brskanje po več sto temah WooCommerce. Vsak od teh bi lahko bil odličen za namestitev v vašo trgovino.

Če pa ne najdete prave teme za vas, lahko obiščete drugo mesto: lastno tematsko trgovino WooCommerce z imenom Storefront. V marsičem je podoben Themeforest.

Toda Storefront je narejen tako, da je popolnoma usklajen z WordPressom. Z več kot 2,5 milijona prenosov je ena najbolj razširjenih tematskih trgovin na spletu. Kakšne so prednosti uporabe Storefronta?

 • Razvit je od začetka do konca, izboljšuje uspešnost vašega spletnega mesta in SEO. To je zelo pomembno, saj potrebujete učinkovito SEO, da lahko stranke enostavno najdejo vas. Tu so ogrožene vaše finance.
 • Druga velika značilnost Storefronta je dejstvo, da je v celoti odziven vtičnik. Ne glede na to, kako ga uporabljate: v telefonu, tabličnem računalniku ali namizju se bo prilagodil trenutnim razmeram. Z zaslonom boste lažje komunicirali in s tem dosegli večjo učinkovitost.
 • Ena lepa možnost je, da lahko vidite spremembe dizajna v realnem času. To bi lahko skrajšalo čas, porabljen za razvoj trgovine.

WooCommerce ima veliko prednost v primerjavi s Shopify na področju oblikovanja. Shopify ima na voljo nekaj odličnih in lepih tem (te bomo preverili nekoliko kasneje). Vendar jih ne morete zares prilagoditi toliko kot tema WooCommerce.

Z WooCommerce, tudi če vam ni všeč tema, lahko najamete razvijalca, da jo malo prilagodi. Ali celo ustvarite popolnoma osebno temo samo za svojo trgovino.

Toda pojdimo naprej in poglejmo, kaj Shopify prinese k mizi.

Shopify Design

Tako kot WooCommerce tudi Shopify prihaja z odličnimi temami. Njihova storitev vam omogoča izbiro med 54 temami, pripravljenimi za uporabo na vašem spletnem mestu. 10 od 54 je brezplačno za uporabo.

V primerjavi z WooCommerce pa nimate tako velike svobode pri oblikovanju popolnoma prilagojene trgovine. To je zato, ker mnogi drugi uporabljajo Shopify in svojo temo lahko najdete v uporabi v drugi trgovini. Kot sem že povedal, vam Shopify omogoča dostop do 54 tem, od katerih je 44 plačljivih modelov. Toda vseh 54 tem ima na voljo več kot en slog.

Kaj to pomeni? No, premisli. Večina tem Shopify ima na voljo vsaj 2 sloga. Obstajajo drugi s 3 ali celo 4 slogi. Če pomnožite 53 s 3, lahko izberete 159 tem. In kot smo videli, je veliko s 4 slogi, ne samo s 3.

Tako lahko precej zožite svoj slog in tako dobite precej personalizirano trgovino.

Na žalost večine tem, ki jih ponuja Shopify, ni mogoče namestiti. Večina jih je med 140 in 180 dolarskimi cenovnimi točkami.

Če šele začnete s trgovino, je morda najbolje, da izberete brezplačno temo. Ko se bo vaša trgovina dobro uveljavila, lahko poiščete vrhunsko temo in še bolj povečate svoj dizajn. Tako ne boste metali denarja skozi okno. Ne morete vedeti, da se bo vse odvijalo, kot ste načrtovali.

Tematska trgovina Shopify je zelo dobro ustvarjena, da obiskovalcu olajša izbiro najboljšega dizajna po svojih željah. Kako to storijo? To dosežejo s pomočjo uporabnega filtra, ki vam pomaga.

Na vrhu strani si lahko ogledate trendne teme v tednih. To je super, če med drugim potrebujete nekaj zelo priljubljenega.

Če pa se nekoliko spustite, lahko vidite teme, razvrščene v kategorije. Če želite nekaj za določeno panogo, lahko iščete s tem filtrom. Če pa iščete temo, ki je preprosta in ima veliko mest za slike, lahko pogledate neposredno v to kategorijo.

Če ste razvijalec ali spletni oblikovalec, se lahko prijavite celo za ustvarjanje teme Shopify, ki jo lahko dodate v svojo trgovino. Imajo nekaj strogih zahtev, toda če jih izpolniš, imaš lahko v trgovini svojo temo.

Zdaj, ko smo videli zasnovo za WooCommerce in Shopify, nadaljujmo in govorimo o prijaznosti do uporabnika ali uporabniški izkušnji za vsakega.

Uporabniški vmesnik WooCommerce

Če govorimo o uporabniškem vmesniku za WooCommerce (in Shopify), moramo videti, kaj omogoča enostavno (ali težko) premikanje po platformi. Ta del je še posebej pomemben. Zakaj?

Pomembno je, ker boste, če ustvarite spletno trgovino, verjetno zagotovo vi tisti, ki z njo upravljate. Torej, bolje je imeti vmesnik, ki ga je enostavno naučiti. Tako se lahko bolj osredotočite na poslovno plat stvari, ne na vodenje trgovine.

Kako se WooCommerce postavlja na tem področju? Glede na to, da lahko vtičnik in open-source uporabljate tudi brezplačno, ga ni najlažje naučiti. Če hitro iščete v Googlu, boste videli, da večina ljudi misli, da je precej težko poznati pot, če niste navajeni na tehnologijo.

To ni samo v primeru WooCommerce. Številni drugi vtičniki WordPress so enaki. In WooCommerce ni izjema.

Ko bo vaša trgovina zagnana, boste morali upravljati celoten postopek upravljanja. Vse pade v vaše roke. Kodiranja vam ni treba vedeti, vendar se lahko naučite veliko, če se odločite za WooCommerce.

Kako se Shopify primerja? Pa poglejmo!

Shopify uporabniški vmesnik

V tej kategoriji je velika razlika med tema dvema kandidatoma. Kakšne so razlike? No, mislim, da ste že ugotovili enega od njih. Da, uporabniški vmesnik za Shopify je lažji za uporabo.

Kot sem že omenil, je Shopify plačljiva platforma, storitev, ki jo lahko uporabljate. Zaradi tega tukaj ni potreben velik del tehnološkega žargona. Ko izberete enega od njihovih načrtov, izberete tudi, da bodo poskrbeli za stvari, ki prestrašijo številne lastnike trgovin.

Sprva morate biti tisti, ki postavlja trgovino. Najprej morate izbrati načrt, vendar ne skrbite za to takoj. Zakaj? Dobite 14-dnevno brezplačno preskusno različico in preverite, ali ta storitev deluje za vas.

Ko končate z ustvarjanjem in preverjanjem svojega novega računa, boste preusmerjeni v “bakoffice” spletnega mesta. Tu začnete ustvarjati vse, kar želite prikazati v trgovini.

Če želite ustvariti spletno trgovino, samo kliknite gumb “Dodaj spletno trgovino”. To pomeni, da morate najprej izbrati temo za trgovino. Ko ga imate, ga lahko prilagodite svojim potrebam ali ga preprosto pustite takšnega, kot je; odvisno od tega, kaj želite. Prilagajanje ni obvezno; to lahko storite pozneje.

V možnosti »Nastavitve« lahko konfigurirate številne prilagoditve za trgovino. Na primer, lahko določite, kako se bodo izvajala plačila in kaj bo stranka zahtevala ob nakupu. Nastavite lahko tudi način izvedbe pošiljanja.

Če izberete zavihek »Spletna trgovina«, boste preusmerjeni na drugo stran, kjer lahko prilagodite in prilagodite, kako bo izgledala in kako bo vaša trgovina.

Videli boste, da se ena od možnosti imenuje “Objave v dnevniku”. Omenili smo že, da je to odlična lastnost. Če ustvarite nekaj odličnih vsebin, ki jih imajo ljudje radi, je večja verjetnost, da boste obdržali svoje stranke. Zakaj je to res?

Ljudje pogosto iščejo izdelke ali storitve na spletu, ki bi lahko rešili eno od njihovih težav. Če torej napišete članek o izdelku, ki ste ga navedli v svoji trgovini, bi lahko nekdo lažje našel vašo trgovino, ker ima o njej napisano vsebino.

Mogoče bodo prišli samo prebrati enega od vaših novih člankov, a dokler ostanejo na spletnem mestu, bodo morda kaj kupili. Kakorkoli že, občasno osvežen blog vas bo pripeljal do več obiskovalcev in morda tudi do več strank.

Druga možnost poleg gumba »Objave na spletnem dnevniku« je razdelek »Izdelki«. Očitno je, za kaj gre: dodajanje novih izdelkov v trgovino. Konec koncev je to glavni del lastništva spletnega trga. Brez izdelkov ne morete imeti spletne trgovine.

Na tem zavihku je mogoče narediti nekaj drugega, razen dodajanja novih izdelkov in voditi popis. To je zelo pomembno. Pomagal vam bo enostavno preveriti, kako uspešni so vaši izdelki med strankami.

Če imate načrt, ki omogoča to funkcijo, lahko uporabite razdelek »Darilne kartice«.

Za zaključek tega dela: če se odločite za ustvarjanje spletnega trga s Shopifyjem, se boste na vmesnik navadili veliko hitreje in preprosteje, kot če bi izbrali WooCommerce. Če pa si prizadevate za dobro prilagojeno trgovino, je WooCommerce tisti za vas. Na voljo je s katero koli funkcijo, ki si jo lahko omislite, kar vam pomaga bolj profesionalno ustvariti svojo osebno znamko.

Zdaj pa nadaljujmo in se pogovorimo o funkcijah, ki vam jih ponujata WooCommerce in Shopify.

Značilnosti WooCommerce

Velik plus, ki ga ima WooCommerce na tem področju, je velika raznolikost razširitev. Razširitev je v bistvu program, ki ga lahko namestite v WooCommerce, da rešite morebitno težavo. Veliko so podobni vtičnikom za WordPress. Samo v tem primeru so “vtičniki” za WooCommerce.

Kaj vam lahko pomagajo te razširitve? Pomagajo si pri vsem, kar bi spletna trgovina morda morala storiti. Obstaja več kot 400 razširitev, ki jih lahko uporabljate z WooCommerce. Obstajajo razširitve za obdelavo plačil, na katerih so navedeni izdelki, pregledi in komentarji izdelkov, obdelava plačil (prehodi za plačila), odprema, trženje in za druge naloge.

Nekatere razširitve so brezplačne za uporabo, nekatere pa se plačujejo z mesečno ali letno naročnino. Spodaj si lahko ogledate nekatere najbolj priljubljene razširitve za spletno trgovino:

 • PayPal – za obdelavo plačil. Na izbiro je veliko drugih plačilnih procesorjev (Stripe, Square, Amazon Pay itd.)
 • Razširitev MailChimp – za trženje po e-pošti. Povezava vašo trgovino WooCommerce z vašim računom MailChimp.
 • WooCommerce Shipping – za skrb za dostavo
 • WooCommerce Računi – za ustvarjanje in pritrditev računov na obdelana naročila
 • Naročnine na WooCommerce – obiskovalcem boste omogočili naročanje na vaše storitve ali izdelke

V WooCommerce so vključene številne druge funkcije. Tu je seznam samo nekaterih od njih: upravljanje zalog, predloge za e-pošto, vračilo z enim klikom, računi strank, orodja za SEO, kuponi, personalizacija trgovine za vašo lokacijo (valuta / jezik / enote), filtriranje izdelkov, neomejene galerije za vaše izdelke , integriran sistem za bloganje in številne druge.

Zdaj nadaljujemo in poglejmo, katere lastnosti ima Shopify.

Shopify Features

Ko smo se pogovarjali o cenah za Shopify, smo našteli nekatere funkcije, ki prihajajo s to platformo. Zdaj si bomo podrobneje ogledali, zakaj so te funkcije pomembne za trgovino.

Shopify vključuje pregledno nadzorno ploščo, kjer lahko vidite, kako deluje vaša trgovina. Tu je prikazano veliko statističnih podatkov, ki vam omogočajo, da načrtujete vnaprej in boste boljši pri svojem poslu. Na primer, lahko vidite prodajo za različna obdobja.

Prav tako si lahko ogledate po regijah, od kod prihajajo vaše stranke. To je super, ker bodo informacije, ki jih pridobite tukaj, bolj natančne pri svojih ponudbah na spletnem mestu. Stranke bodo z vašo trgovino bolj zadovoljne.

V primeru WooCommerce podpora ni najboljša. Če imate kakšno težavo s trgovino, morate najti način, kako jo rešiti. Če ne morete, boste morda morali najeti razvijalca, da to stori namesto vas.

Toda pri Shopifyju je to povsem drugače. Podpora strankam je odlična. Lahko jim pošljete e-pošto, jih pokličete ali celo poklepetate z njimi v realnem času. Če obstaja težava glede vašega trga, bo podporna skupina storila vse, kar je v njeni moči, da jo reši.

V tem primeru lahko svoje vire in ideje usmerite v vodenje podjetja in ne vzdržujete funkcionalnosti trgovine.

Omenil sem že, da je SSL certifikat vključen v katerega koli od treh načrtov, ki jih ponujajo. Z WooCommerce bi morali to kupiti sami ali poiskati ponudnika gostovanja, ki ga ponuja v svojih načrtih. Izbira Shopify je boljša, če to upoštevate.

Zaključek

Ali je Shopify boljši od WooCommerce? Ali pa je obratno? Upoštevajoč vse, kar je bilo že omenjeno o obeh platformah, lahko varno rečemo: VELJA.

Na kaj bi lahko vprašali? Pa vaše osebne potrebe.

Po eni strani je lahko WooCommerce najboljša stvar za vas. Če iščete orodje, ki vam daje svobodo pri oblikovanju trgovine, je WooCommerce najboljši. Videli smo, da ima večja knjižnica tem. Tudi če ne najdete tistega, ki bi deloval za vas, lahko oblikujete temo samo za svojo trgovino. Če ne veste, kako to storiti, najemite razvijalca.

WooCommerce bi lahko bil tudi za vas, če želite v trgovino vnesti ogromno funkcij in možnosti. Podaljški so odlična rešitev za dosego tega.

Po drugi strani je Shopify najboljši kandidat, če niste takšna tehnološka oseba. Kot smo že govorili, Shopify ne potrebuje ogromne količine znanja. Lahko se naučite upravljati prodajalno “čez noč”. Ker je bila WooCommerce v glavnem ustvarjena za razvijalce, ni tako enostavno upravljati.

Shopify vključuje tudi nekaj odličnih varnostnih funkcij (SSL in druge). Če ne želite vsake toliko reševati težav z vzdrževanjem, izberite Shopify.

Pri odločanju o zmagovalcu tukaj cena ni toliko težava. Če boste šli v WooCommerce, boste morali porabiti nekaj denarja za gostovanje trgovine v spletu. Torej, zagotovo vas bo nekaj stalo.

Če izberete Shopify, boste zagotovo morali plačati mesečno pristojbino za uporabo storitve. Kakor koli že, stroški za ustvarjanje in upravljanje trgovine bodo stroški.

Če želite izbrati odlično orodje za svoj naslednji Amazon, morate natančno pretehtati prednosti in slabosti. Poglejte, kakšne so vaše osebne prioritete.

Ko natančno veste, kako želite uspeti, in kakšni so vaši cilji v trgovini, lahko varno izberete zmagovalca za svoje podjetje.

Upamo, da boste po branju tega članka imeli boljšo predstavo o tem, kaj lahko ti dve platformi naredita za vas.

Toda izberite pametno, tako da bo rezultat takšen, kot ste načrtovali za vse življenje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map