Sitejet vs WordPress – Kaj je najboljše za izdelavo vaše spletne strani?

01.06.2020
Članki in več ... 'Sitejet vs WordPress – Kaj je najboljše za izdelavo vaše spletne strani?
0 8 мин.

wordpress vs vs sitejet


Če iščete način za oblikovanje svojega novega spletnega mesta, lahko obiščete veliko možnosti. Na primer, lahko ga kodirate sami (ali najamete nekoga) z uporabo HTML in CSS ali pa ga ustvarite s platformo za izdelavo spletnih strani, kot sta Wix ali Sitejet; druga možnost bi bila, da si sami ustvarite spletno mesto in uporabite WordPress ploščad za gradnjo.

Kot verjetno že veste, si bomo v tem članku ogledali dve zgoraj navedeni metodi: orodje za gradnjo spletnih mest Sitejet in sistem za upravljanje vsebine WordPress (CMS). To so enostavno 2 najbolj priljubljenih metod, ki jih uporabljajo sodobne spletne strani.

Danes več kot 25% vseh spletnih strani na spletu poganja WordPress. In pomislite, da danes obstaja dobesedno na milijone spletnih strani. Bistvo je, da je WordPress široko uporabljana platforma vseh vrst ljudi za vse vrste spletnih mest.

Kaj pa Sitejet? To je storitev, katere cilj je prevzeti WordPress kot eno najbolj priljubljenih orodij za upravljanje spletnih mest, kar jih je bilo kdaj ustvarjenih. To ni majhen cilj, ki ga je treba doseči. Vendar storitev hitro postaja vse bolj priljubljena zaradi svoje preprostosti in modernih funkcij. Torej, vreden tekmec.

O čem bomo govorili v primeru obeh platform? Prva stvar, ki jo bomo zajeli, je funkcionalnost. Po tem si bomo ogledali tudi prijaznost do uporabnika in kot zadnji vidik bomo omenili tudi ceno. Skočimo noter!

Začel bom z WordPressom:

WordPress – funkcionalnost

Ko govorimo o funkcionalnosti, moramo omeniti, kaj so stvari, ki jih lahko dosežete s pomočjo platforme. V primeru WordPressa lahko povzamemo le eno besedo: vse. WordPress se mi ne zdi preveč dober. Resnično lahko naredite skoraj vse, kar je povezano s katero koli spletno stranjo.

Veliko tega je posledica množice tem, ki so na voljo za uporabo v razdelku predloge WordPress. Izbirate lahko med tisočimi brezplačnimi in vrhunskimi temami po svojih željah.

Najboljša stvar pri skoraj vseh je dejstvo, da so odzivni. Torej se vam ni treba truditi, da bo vaše spletno mesto videti dobro v vseh napravah. To je standard, ki je priložen uporabi WordPress-a.

Ko namestite novo temo, je postopek neopazno hiter in preprost. Vse, kar morate storiti, je, da kliknete razdelek teme, izberete pravega za vaše potrebe in kliknite namestitev. Če želite, si lahko celo ogledate, kako bo izgledalo vaše spletno mesto, tako da ne izgubljate časa za prilagajanje predloge, ki na koncu ne bi delovala..

Druga pomembna lastnost, ki je priložena uporabi WordPressa, je ogromna količina vgrajenih vtičnikov. V bistvu gre za majhne programe, ustvarjene za skrb za določene naloge, ki jih spletna stran morda potrebuje.

Na primer, vtičniki so izdelani za ravnanje z e-pošto, prodajo (spletna mesta za e-trgovino), obrazci za prijavo, SEO, pisanje, obdelava videov in slik ter številni drugi.

Pri vtičnikih morate biti pozorni na eno stvar: namestiti morate samo tiste, ki so potrebni za pravilno delovanje vašega spletnega mesta. Če jih namestite preveč, bi lahko vaše spletno mesto znatno upočasnili. Torej, to upoštevajte pri gradnji spletnega mesta z WordPressom.

Sitejet – funkcionalnost

sitejet-značilnosti

Funkcije Sitejet & Funkcionalnost

Zdaj pa poglejmo še malo o Sitejetu glede funkcionalnosti. Za začetek bi morali poudariti, da je Sitejet WYSIWYG CMS. Kaj to pomeni?

Kratica pomeni ” To, kar vidiš, je tisto, kar dobiš ”. Ideja je precej samoumevna: celoten postopek gradnje spletnega mesta se odvija v živo. Vsako spremembo ali spremembo je mogoče videti neposredno v brskalniku. Zaradi tega lahko celoten postopek poteka hitreje in učinkoviteje.

Tako kot WordPress tudi Sitejet ponuja številne prednastavljene predloge, ki jih je enostavno namestiti in spremeniti po volji. Dobra novica je, da so vsi odzivni. Pravzaprav je ta funkcija v teh dneh vse bolj standard. Pa vendar, to je dobrodošel dodatek k paketu.

Sitejet vam omogoča tudi popolno prilagoditev izvorne kode za spletno stran, ki je pri roki. Natančneje, lahko spremenite ali dodate nove HTML, CSS in JavaScript kodo na svoje spletno mesto. To omogoča veliko boljšo personalizacijo, saj lahko ustvarite elemente, specifične samo za vaše spletno mesto v uporabi.

V Sitejet je vgrajena zelo zanimiva in sodobna funkcija: imenuje se prepoznavanje korporativne identitete. Kaj je to natančneje? Če že imate podjetje, lahko njegov logotip naložite v svoj račun Sitejet. Ko to storite, se lahko odločite za samodejno prilagoditev zasnove spletnega mesta po logotipu, ki ste ga predhodno naložili.

Preprosto povedano, vsa vaša korporativna identiteta (ki vključuje vaše spletno mesto) bo prilagojena vašemu glavnemu logotipu. Kako super je to? V vsakem trenutku boste ustanovili svojo blagovno znamko!

WordPress – prijaznost do uporabnika

Zdaj je čas za pogovor o drugem vidiku obeh platform: prijaznosti do uporabnika. Ali z drugimi besedami: kako enostavno je platformo uporabljati.

To je pravzaprav zelo pomemben vidik. Konec koncev uporaba graditelja spletnih strani pomeni, da vam ne bi smelo imeti preveč tehničnega znanja. To je eden glavnih razlogov za to, da so ustvarjalci spletnih mest sploh nastali; zato bi tudi nestrokovnjaki lahko oblikovali in razvili svoje spletno mesto brez potrebe po kodiranju.

Torej, kaj lahko rečemo o WordPressu? Ko se obesite, je vaše spletno mesto v formi precej enostavno in preprosto. Seveda je treba vzeti nekaj časa, da se pozanimate o vseh vstopnicah in izhodih, vendar je to popolnoma vredno vašega časa.

WordPress je zapletena platforma, ki podpira vse vrste spletnih strani, ne le blogov. Toda kljub temu se vse relativno hitro lahko naučite o njegovem delovanju.

Rečem razmeroma hitro, saj lahko imamo na voljo toliko funkcij in možnosti, da se kar nekaj časa navadi. Na primer, tukaj je nekaj funkcij, ki so na voljo samo v glavni menijski vrstici (na levi strani): glavna nadzorna plošča, objave, strani, mediji (slike, videoposnetki, zvok), komentarji, videz, vtičniki, orodja in nastavitve. Seveda imajo vse te možnosti tudi druge lastnosti.

Sitejet – prijaznost do uporabnika

Ko govorimo o enostavnosti uporabe, je Sitejet vrhunska platforma na seznamu. Zgoraj sem omenil, da je WordPress dokaj enostaven za učenje in obvladovanje, vendar je Sitejet še lažji. Vse funkcije in gradbena orodja so bila ustvarjena s preprostostjo v mislih.

Na primer, urejevalnik se uporablja kot orodje za povleci in spusti za izdelavo vašega spletnega mesta. Izbirate lahko med desetimi vnaprej ustvarjenimi elementi, ki so pripravljeni za uporabo. Seveda jih lahko dodatno prilagodite, če to želite.

Če pa je predloga iz njihove trgovine to, kar želite, postane vaše delo še lažje. Izberite samo tisto, ki vam ustreza, in jo aktivirajte na svojem spletnem mestu. Vsaka tema je odprta za spremembe. Torej, če je nekaj treba dodatno personalizirati, je to enostavno tudi s funkcijo povleci in spusti, od prej.

Vse v urejevalniku je jasno označeno in njegov namen je poudarjen, tako da boste svojo pot okoli platforme poznali brez večjih težav.

Zdaj je čas za pogovor o cenah za obe platformi za izdelavo spletnih mest:

WordPress – Cene

Ta platforma je popolnoma brezplačna za uporabo. Prav ste prebrali. Če prenesete WordPress z WordPress.org, ga lahko uporabljate povsem brezplačno. Navsezadnje je odprtokodno orodje, kar pomeni, da ga lahko prosto uporabljate in spreminjate, kolikor želite.

Edina storitev, ki jo morate plačati, je spletno gostovanje, ki ga mora imeti vsako spletno mesto, da bi lahko bili na spletu na spletu. Toplo priporočam HostGator za gradnjo in gostovanje spletnih mest WordPress.

Sitejet – Cene

sitejet-cene

Cene na spletnem mestu

Medtem ko večina graditeljev spletnih strani ponuja brezplačen načrt, Sitejet nima na voljo nobenega brezplačnega načrta. Najboljši in najbolj razumen za nekoga brez podjetja je prvi načrt, ki se imenuje Professional.

Ta stane 7 USD / mesec ali 5 USD / mesec, če plačate 1 leto vnaprej. Vsaka funkcija, ki jo ponuja Sitejet, je vključena v ta paket + brezplačno gostovanje za 1 spletno mesto.

Če želite brezplačno uporabljati platformo za projekt izgradnje spletnega mesta, potem je WordPress tisti za vas. A čeprav je tako, morate še vedno plačevati za spletno gostovanje, ki za nova spletna mesta (s skupnim gostovanjem) stane med 3 do 10 dolarjev na mesec. Kot že omenjeno, za spletna mesta WordPress priporočam HostGator, ki se začne pri 2,75 USD / mesec.

Torej, kar zadeva ceno, bi na koncu porabili skoraj enak znesek za obe orodji. Razlika je le v tem, da ta denar plačujete različnim podjetjem.

Zaključek

Skupno sta WordPress in Sitejet vrhunska ustvarjalca spletnih mest. Izbira enega nad drugim je res odvisna od vaših osebnih potreb in všečkov.

Z WordPressom imate zapleten CMS, ki ga lahko uporabljate za upravljanje spletnega mesta, ko je Sitejet bolj vgrajen gradnik spletnega mesta s povleci in spusti, ki ima neverjetne vgrajene funkcije, vendar ste v primerjavi z WordPressom omejeni.

Če jih boste pametno uporabljali, bi lahko katero koli od obeh strani vaše spletno mesto postalo lastna blagovna znamka. Vaša izbira je res odvisna od vaših potreb. Priporočam WordPress za spletna mesta spletnega dnevnika in Sitejet za spletna mesta majhnih podjetij. Če spletno mesto upravljate na WordPressu, boste morali nenehno spremljati posodobitve in varnost. S Sitejetom vam ni treba skrbeti za vse te stvari.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector