Upravljavec vs Neupravljano gostovanje WordPressa – Kaj bi izbrali?

gostovanje z upravljanim vs vs neupravljano wordpress


WordPress je enostavno najboljši sistem za upravljanje vsebin za vsakogar z minimalnim ali naprednim tehničnim znanjem. Omogoča vam, da hitro in enostavno zaženete spletno mesto in ga zgradite tako, da postane izjemna spletna prisotnost, ki jo želite. Poleg tega je uporaba popolnoma brezplačna, kar ni majhen bonus, ko želite začeti podjetje.

WordPress vam omogoča, da ustvarite kakršno koli spletno mesto, ki ga potrebujete, od preprostih spletnih strani za portfelje, do blogov, spletnih mest v družabnih omrežjih, forumov, imenikov, spletnih mest za e-trgovino in še več. Karkoli si zamislite, lahko to storite s kančkom tehničnega znanja. Toda tudi če o spletnem oblikovanju ne veste veliko, lahko še vedno imate profesionalno spletno mesto.

Samo poiščite temo, ki bo pritegnila vaše oči in je primerna za vaše podjetje, namestite jo in po nekaj prilagajanju boste imeli svoje spletno mesto profesionalnega izgleda.

Seveda ni vsak vidik delovanja spletnega mesta brezplačen. Prvi strošek, s katerim se boste morali spoprijeti, je cena gostovanja.

Pri WordPressu imate dve glavni možnosti, ena uporablja Upravljani gostovanje, druga pa Upravljanje brez upravljanja. Obe imata pravičen nabor prednosti in slabosti. Katerega bi izbrali, popolnoma ustreza vašim potrebam, zato razčistite to vprašanje in dobili boste svoj odgovor!

Kaj je upravljano gostovanje?

Upravljano gostovanje je storitev gostovanja ali načrt, ki ga je mogoče razčleniti na številne komponente. Prvi je strežnik, ki ga seveda uporabljate za zagon spletnega mesta. Toda strežnik ima ponavadi nameščen operacijski sistem in različne vrste programske opreme, ki omogoča njegovo nemoteno delovanje.

To je osnova gostiteljske storitve gostovanja, vendar gostiteljske družbe ponujajo tudi dodatne storitve. Lahko imate uporabne funkcije, kot so samodejne varnostne kopije, spremljanje stanja, pregledovanje in odstranjevanje zlonamerne programske opreme, varnostni pregledi in še veliko več. To so dodatne storitve upravljanja, ki jih deloma izvajajo skrbniki strežnikov.

Torej, v glavnem upravljano gostovanje vsebuje dodatne storitve upravljanja, ki vam umaknejo težo. Nadzor, skeniranje zlonamerne programske opreme in vse ostalo bi morali narediti sami, če uporabljate neurejen načrt gostovanja.

Upravljano gostovanje ima veliko več koristi, vendar se to razlikuje od podjetja do podjetja. Zelo koristno je imeti upravljan načrt gostovanja, vendar stane tudi več kot običajne storitve.

Kaj je neupravljano gostovanje?

Neupravljano gostovanje je načrt gostovanja brez strehe, ki ne ponuja nobene dodatne programske opreme ali storitev. Strežnik boste dobili samo z nameščenim operacijskim sistemom, zato boste morali sami namestiti vse, kar potrebujete. Ne le WordPress in Drupal ter podobna programska oprema, temveč osnovna sistemska programska oprema, kot sta PHP in Apache.

Zaradi tega se imenuje neupravljano gostovanje, saj gostiteljsko podjetje ne ponuja nobenih storitev, na katere bi se lahko zanašali, ko gre za ravnanje z rutinskimi opravili na strežniku. Če želite nekaj narediti, boste morali to storiti sami, zato je tako poceni.

Nenadzorovano gostovanje je odlična možnost, če želite zagnati aplikacijo, ki zahteva določene nastavitve strežnika. Upravljanje gostovanja lahko vpliva na to, kar poskušate storiti, zato je najbolje, da imate popoln nadzor nad strežnikom.

Prav tako je odlična možnost za vse, ki se želijo naučiti upravljanja strežnikov, saj jim omogoča okolje, na katerem lahko eksperimentirajo. Poleg tega je veliko cenejši, zato boste z njim prihranili veliko denarja.

Če ste nekdo, ki ga vsaj zanima upravljanje strežnikov in varčevanje z gotovino kot nenadzorovano gostovanje, se bo izkazalo za dobro možnost.

Izbira pravega upravljanega WordPress gostovanja

Načrti za upravljanje gostovanja so na voljo v vseh oblikah in velikostih. Če niste strokovno podkovani človek in želite, da načrt gostovanja, ki vam je bolj primeren in vam pomaga pri preživljanju prostega časa, je upravljanje z gostovanjem zagotovo pot..

Tu smo orisali tri upravljane ponudnike gostovanja WordPress, za katere smo mislili, da so najboljši. Izberete lahko enega od njih, glede na vaš proračun in potrebe.

1. WP motor

gostovanje wpengina-wordpress-hosting

WP motor

WP Engine je priljubljena ponudba gostovanja VIP WordPress, ki zna olajšati življenje svojih strank. Ponujajo brezplačne storitve gostovanja z obilico zanesljivih strežnikov in funkcij. Njihovi strežniki in njihovo osebje zmorejo skoraj vse, zato imajo 96-odstotno stopnjo reševanja težav. Poleg tega bo vaše spletno mesto v bistvu odporno na hekerje. To gre predvsem po zaslugi vsakodnevnih varnostnih kopij, samodejnih posodobitev varnosti, obnovitvenih točk z enim klikom, samodejnega predpomnjenja, uprizoritvenega območja z enim klikom in še veliko več.

Uporaba storitev WP Engine je kot da bi imeli na svoji strani množico strokovnjakov za WordPress, ki imajo v mislih vaše najboljše interese. Na njih lahko računate, da bodo vaše spletno mesto WordPress hitro in dobro vzdrževali skozi celo leto.

Njihove mesečne cene se gibljejo od 20,42 dolarja na mesec do 169,17 dolarja na mesec v prvem letu, kar je precej pravičen posel.

2. Pressidium

gostovanje s pomočjo wordpressium-upravljanje

Pressidium

Pressidium je eden od manj znanih upravljanih WordPress ponudnikov gostovanja v panogi, predvsem zato, ker še vedno pridobivajo na sili. Vendar pa so že med najboljšimi ponudniki gostovanja na trgu za WordPress, saj jim strokovnjaki ne bi mogli zdrsniti iz oči.

Izkazali so se kot izvrstna rešitev za tehnološke startupe, univerze, medije, digitalne agencije in številna podjetja Fortune 500. Pressidium ima strežnike po vsem svetu. Svoje spletno mesto lahko gostite v jugovzhodni Aziji, Evropi, Severni Ameriki, na Japonskem ali v Oceaniji.

Njihov sedež je v Londonu, Združeno kraljestvo, kamor lahko pokličete, kadar imate težave s storitvijo. To pa je običajno redko, saj so gostiteljske storitve Pressidiuma res dobro sestavljene. Ima veliko orodij, povezanih z uporabnostjo in z varnostjo povezanih orodij in funkcij, ki izboljšujejo njihove storitve, zaradi česar so hitrejše in varnejše.

Pressidium trenutno gosti 25.000+ spletnih strani, pri čemer ta številka raste vsak dan. Ponujajo 99,95% uptime, kar je precej privlačne kakovosti. Ne glede na to, kakšno spletno mesto imate na strežnikih Pressidium-a, bo njihova ekipa strokovnjakov vedno imela hrbet. Poiskali smo veliko pregledov zadovoljnih strank po vsem svetu, ki so dali zeleno luč za to priporočilo.

Storitev upravljanega gostovanja pri Pressidiumu lahko dobite že za 24,90 USD na mesec. Prav tako lahko povečate višjo oceno, kot je poslovni načrt, za 250 dolarjev na mesec ali pa izberete katerega koli od drugih načrtov med.

3. FlyWheel

gostovanje z vztrajnikom in upravljanjem wordpress-a

FlyWheel

FlyWheel zagotavlja impresivne hitrosti, zanesljivo delovanje in podporo strankam, ki jih potrebujete za nemoteno delovanje vašega spletnega mesta WordPress. Poleg tega je izdelava spletnega mesta iz nič zelo enostavna tudi s funkcijami uprizarjanja z enim klikom in brezplačnimi demo spletnimi mesti.

Na FlyWheel je veliko več kot na oko, saj gre za storitev gostovanja, ki se trži predvsem za oblikovalce in kreativne agencije. Ustvarjalnim ljudem olajšajo početje, kar so v svojih najboljših močeh, in upravljanje strežnika prepustijo tistim, ki z njimi lažje delujejo. Prav tako so v veliko pomoč in bodo šli zgoraj in naprej, da vam bodo pomagali pri morebitnih težavah.

FlyWheel ima robustno omrežno infrastrukturo, ki je optimizirana za obseg, hitrost in varnost. Njihovi načrti so bogati s funkcijami, kot so samodejno varnostno kopiranje, vgrajeno predpomnjenje, samodejne posodobitve programa WordPress, podpora SSL, vgrajena integracija CDN in še veliko več. Poleg tega bodo brezplačno preselili tudi vaše spletno mesto. Poleg vsega lahko v 30-ih dneh preizkusite njihove storitve in dobite denar, če vam ni všeč.

Z upravljanjem načrta gostovanja lahko dobite le 14,00 USD mesečno.

Izbira dobrega neurejenega gostovanja za WordPress

Če želite predstaviti preprosto spletno mesto, ki ne potrebuje preveč strežniških virov in bi radi to naredili čim ceneje, imate na voljo 3 zelo solidne možnosti. Svoje spletno mesto lahko nastavite in nemoteno deluje za približno 5 USD na mesec, če izberete katerega od teh neupravljanih ponudnikov gostovanja.

1. BlueHost

gostovanje z bluehost-unmanaged-wordpress

BlueHost

BlueHost je eden najbolj priporočenih ponudnikov gostovanja na WordPress.org, predvsem zato, ker je specializiran za platformo. BlueHost je glavna destinacija za večino blogerjev tam, saj je ena najcenejših in najhitrejših možnosti za WordPress. Začnete lahko že v eni uri, namestite WordPress, nastavite spletno mesto in hitro deluje vse leto.

Ljudje imajo radi BlueHost zaradi njegove zanesljive učinkovitosti in dostojne podpore strankam. Čeprav smo na odgovor morali čakati približno 20 minut, smo ga dobili in tudi odgovor je bil koristen. Poleg tega predstavniki za podporo strankam zelo dobro poznajo WordPress in redno posodabljajo svoje znanje, saj so vedeli, kaj ponujajo najnovejše posodobitve in vtičniki platforme.

Vse, kar sem omenil, so utemeljeni razlogi za blogerje in lastnike malih podjetij, da svoje spletno mesto odpeljejo na BlueHost. Omogoča jim hiter začetek in vlagajo dragocene dolarje v druge podvige, ki jim pomagajo pri poslovanju.

Če iščete hiter, preprost in poceni način, kako spletirati svoj spletni dnevnik ali spletno mesto profesionalnega podjetja, lahko to storite za samo 3,95 USD na mesec.

2. Gostovanje inMotion

gostovanje inmotion-unmanaged-wordpress-hosting

Gostovanje InMotion

InMotion je enostavno ena najmogočnejših nereguliranih in deljenih gostovalnih storitev, ki se je lahko lotite. Dobili so veliko slavo zaradi svoje nagrajene podpore strankam, saj imajo ljudje radi, ko so odgovori pravočasni in bistveni. Tako je bilo tudi po naših izkušnjah, saj nam ni bilo treba čakati več kot 2 minuti, da smo dobili odgovor na našo poizvedbo.

Njihovi strežniki se tudi strelijo, saj je spletno mesto, ki smo ga shranili na enem od njih, naložilo v manj kot 500 milisekundah. Poleg tega bi 99,99-odstotni čas delovanja vsem omogočil, da svoje spletno mesto zaupa InMotionu skozi celo leto. Gostovalnih ponudnikov, ki so tako robustni in zanesljivi, je zelo malo. Skoraj vsako podjetje, ki smo ga pregledali, je dobivalo nekakšne pritožbe svojih uporabnikov na forumih za spletno gostovanje, ne pa InMotion. Redko najdemo nezadovoljeno stranko InMotion, kar je znak, da delajo nekaj prav.

Namestitev WordPressa je prepir in prav tako imate dostop do 310 uporabnih aplikacij in drugih sistemov za upravljanje vsebin. Če iščete storitev gostovanja, ki je resnično robustna in vam bo ponudila skupino strokovnjakov, do katere lahko pritegnete mnenje, je InMotion pokril vaše delo. Zdaj se lahko naročite na njihov poslovni načrt za 3,99 USD na mesec.

3. HostGator

hostgator-unmanaged-wordpress-hosting

HostGator

HostGator ponuja najvišje hitrosti za najmanj denarja. So eden od velikanov spletnega gostovanja na trgu, saj že 20 let. Storitve, ki jih ponujajo, so zanesljive, njihova uporabniška podpora pa je tudi po naših izkušnjah precej spodobna. Vendar beremo veliko pritožb na forumih in drugih spletnih mestih za pregledovanje, zato je najbolje, če v 30-dnevnem obdobju vračila denarja preizkusite njihovo podporo strankam. HostGator vam bo olajšal zagon WordPressa, saj morate zagnati samo namestitev in vse bo poskrbelo samo zase.

Eden njihovih najboljših načrtov v tem trenutku je skupno gostovanje v oblaku, ki streli hitro, zato se vaše spletno mesto naloži v manj kot 500 milisekundah. Dobili boste tudi veliko več sredstev, kot bi jih večina gostinskih načrtov za isto ceno. To je zagotovo storitev gostovanja, ki jo je vredno poskusiti, saj stane le 2,75 USD na mesec.

Zaključek

Ko začnete veliko spletno podjetje, boste potrebovali vso pomoč. Storitve upravljanega gostovanja bodo težko upravljale vaš strežnik, zato morate samo zagnati spletno mesto in se zabavati. Po drugi strani nenadzorovane storitve gostovanja zahtevajo posodobitve in skrbnost ravnanja s sistemom, vendar ne nujno. Če je nadzorna plošča dobro sestavljena, lahko z nekaj kliki upravljate večino administracije strežnika. Na koncu dneva bi morala biti vaša izbira odvisna od tega, koliko virov je lačen vaše spletno mesto, ali ali potrebujete nastavitve strežnika po meri za aplikacijo ali ne, in koliko denarja ste pripravljeni plačati.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map