Uvod s programsko opremo za e-trgovino Magento

01.06.2020
Članki in več ... 'Uvod s programsko opremo za e-trgovino Magento
0 7 мин.

začetek uporabe magento e-trgovine


Magento je platforma za e-trgovino, ki jo zelo uporabljajo prodajalci, zlasti velika podjetja, ki imajo veliko izdelkov in želijo veliko uporabnikom prijaznih funkcij.

Z Magento lahko naredite zmogljivo spletno mesto, ki ima sistem za upravljanje vsebin in ponuja različne teme, ustvarjene v PHP, HTML in CSS, ki jih je mogoče namestiti prek FTP. Magento ponuja tudi module, ki razširijo število funkcij, namestitev pa je enaka kot v tematskem primeru.

Za namestitev Magento na vaš spletni strežnik potrebujete Apache 2.2 ali 2.4, PHP 5.6.x ali 5.5.x in MySQL 5.6.x.

Z nekaj koraki lahko enostavno namestite in konfigurirate svoje podjetje za e-trgovino z Magento:

 • pridobivanje spletnega gostovanja Magento
 • namestitev Magento (pred in po namestitvi)
 • nalaganje in upravljanje izdelkov
 • integracija plačila in pošiljanja

Preberite tudi: Pridobite več kupcev v svoji spletni trgovini

Iskanje dobrega gostitelja Magento

Da bi šlo vse v redu, najprej potrebujete ustreznega spletnega gostitelja, ki vam lahko zagotovi ustrezne pogoje (Apache, PHP in MySQL) za Magento. Raziskavo smo že opravili, zato je tukaj 3 najboljše gostovanje za e-trgovino Magento, ki ga priporočamo:

Podjetje
Promotivna cena

1najboljše magento gostovanje4,19 USD / mesečno
2poceni spletno gostovanje za magento3,95 USD / mesec
3zanesljivo magento spletno gostovanje4,86 $ / mesečno

Nato morate izbrati paket gostovanja izbranega podjetja in imena domene ter razširitev domene. Če plačate vnaprej vsaj eno leto, boste imeli velike popuste, tudi nekatera podjetja imajo posebne pakete za Magento hosting, kjer že imate nameščen CMS in lahko skočite na korak konfiguracije.

Predinstalacija

Če želite namestiti Magento, morate najprej izbrati vrsto namestitve, ki jo želite. Začenši z enostavno namestitveno namestitvijo, kjer imate strežnik za skupno gostovanje, kjer ste od podjetja kupili gostiteljske pakete do namestitve integratorja / pakiranja, kjer imate popoln nadzor in dostop do uradnega strežnika Magento ali celo prispevate namestitev razvijalca, kjer imate svojo Razvojni strežniki Magento.

Vsaka od teh vrst namestitve ima različne načine za namestitev Magento in potrebujejo različne stopnje tehničnega znanja in različne vire.

Namestitev

Za enostavne in skupne namestitve morate samo prenesti arhiv Magento in razpakirati vsebino, nato pa datoteke naložiti prek FTP na strežnik in nastaviti dovoljenja na 770 za vse imenike in datoteke na 660.

S pomočjo vaše naprave lahko naredite skupne namestitve CPanel ki ga je izdalo podjetje za gostovanje in z uporabo Fantastico ali Softaculous za samodejno namestitev Magento z nekaj kliki in izpolnjevanje obrazca s podatki, kot so e-pošta, uporabniško ime in geslo in tako naprej.

Stvari postanejo nekoliko zapletene, ko želite namestiti Magento s programom Integrator / packger in razvijalcem, ki prispeva. Za prvo morate narediti projekt Composer, nato pa ga posodobiti in namestiti Magento s čarovnikom za namestitev ali ukazno vrstico. V drugem primeru klonirate skladišče Magento in uporabljate Composer za posodabljanje odvisnosti in namestitev programa Magento s pomočjo čarovnika za nastavitev ali ukazne vrstice v Linuxu.

Po namestitvi

Vsakič, ko opravite nalogo, je dobro, da preverite, ali ste nalogo pravilno opravili. Po namestitvi pojdite na sosednjo stran in preverite, ali je vaša trgovina na spletu in ali ima vizualne ali funkcionalne napake. Po tem preverite tudi zaledje, zato pojdite na nadzorno ploščo Magento in preverite, ali imate na svojih skrbniških straneh opozorila ali napake.

Če imate težave pri namestitvi bodisi na sprednjem delu, zaledju ali obema, morate izbrisati celotno namestitev in bazo podatkov ter narediti novo čisto namestitev z novo bazo podatkov, dobra rešitev je, da zaprosite za pomoč pri podporni ekipi gostiteljskega podjetja.

Poleg tega lahko namestite vzorčne podatke za boljši vpogled v svojo spletno trgovino in stran s predlogi za svoje izdelke.

Zelo dobra ideja je, da začnete svoje e-trgovina poslujte z Magento, ker ima njegova sprednja stran veliko uporabnih funkcij, kot so uporabniku prijazen meni iz kategorij izdelkov, primarni meni s statičnimi stranmi, sličicami in galerijskimi slikami za posamezne izdelke, diaprojekcije, pripomoček za priporočene izdelke z možnostjo filtriranja izdelkov po kategorija, glasilo, predstavljeni izdelki tedna, meniji podnožij, razvrščeni po različnih odsekih, SEO prijazne povezave do izdelkov, košarica, funkcija primerjave, seznam želja, komentarji, ocene in zavihki tehničnih podrobnosti, ponuja pa tudi možnost, da ustvarite račun, če želite videti vaše garancije, računi in naročilo izdelkov.

Orodje Magento je enostavno uporabljati in ima kar nekaj lepih funkcij, s pomočjo katerih lahko začnete spletno trgovino, kot so naslednje:

Dodajanje izdelkov

dodajanje izdelkov magento

Z Magento, izdelke lahko dodate iz svojega kataloga nadzorne plošče in upravitelja izdelkov, kjer imate gumb Dodaj izdelek. Tukaj morate izbrati nabor lastnosti izdelka in vrsto izdelka, pa tudi druge možnosti, kjer morate napisati ali izbrati ime, šifro, težo, status, davčni razred, ceno in vidnost. Druge dodatne nastavitve so izbirne, na primer proizvajalec, barva, nastavitev izdelka kot novega od datuma do drugega datuma, stopnje ravni, posebna cena od datuma do drugega in če je izdelek na voljo za nakup z Google Checkoutom.

Ne pozabite shraniti vsakič, ko posodobite in napišite opis in kratek opis, bodisi z urejevalnikom HTML ali urejevalnikom WYSIWYG.

Tukaj je video tutorial, ki ga je ustvaril Young Cow Ltd, ki prikazuje, kako dodati izdelke, ustvariti kategorije in atribute:

Dodajanje slik v izdelke

Za svoje izdelke lahko na zelo preprost način dodate različne slike z uporabo kataloga in možnosti Upravljanje izdelkov v meniju. Izberete izdelek s seznama in kliknete gumb Slike ter nato Brskanje datotek, da izberete slike, ki jih želite naložiti, in kliknite shrani..

Upravljajte atribute izdelkov

Če želite imeti več atributov za svoje izdelke, morate samo klikniti gumb Ustvari nov atribut in ga urediti, nato pa ga shranite in izdelek dodelite izbrani kategoriji..

Upravljajte oznake izdelkov

Stranke lahko izdelek označijo, vendar jih morate pred javno objavo odobriti, če lahko to funkcijo onemogočite na nadzorni plošči.

Oznako lahko dodate, jo odobrite in si jo ogledate, če želite s pomočjo gumba Dodaj svoje oznake, kjer napišete oznako in kliknete Dodaj oznake. Prikaže se obvestilo in morate obiskati nadzorno ploščo Magento na naslovu Katalog, oznake in oznake v čakanju, da vidite vse svoje čakajoče oznake in jih, če želite, odobriti.

Če želite odobriti oznako, jo morate preprosto klikniti in spremeniti stanje oznake v Odobreno od čakanja in nato v shranjevanje oznake.

Upravljajte komentarje uporabnikov

Uporabniške komentarje lahko odobravate, brišete in urejate s strani izdelkov, uporabnikom pa lahko tudi odgovarjate na njihove ocene ali mnenja.

Načini plačila

prehodi za plačila magento

Z Magento lahko prek svoje nadzorne plošče nastavite tudi načine plačila, kot so PayPal, Authorize.net, ček ali denarni nalog, kreditne kartice, kot so American Express, Master Card, Visa, Visa Electron in tako naprej, na sistemski, konfiguracijski, prodajni in plačilni metodi. lahko omogočite načine plačila, jih onemogočite ali uredite z možnostmi, kot so naslov, stanje naročila, vrste, varnostna koda, potrjevanje 3D varne kartice, dovoljene države in tako naprej.

Načini pošiljanja

Naloge pošiljanja izdelkov in strank lahko odobrite za sistemske, konfiguracijske, prodajne in načine dostave in nastavite nastavitve pošiljanja iz nastavitev pošiljanja, kjer napišete izvor: država, regija, poštni naslov, mesto in ulični naslov ter nato izberete pošiljko. način urejanja: pavšalni znesek, tabela, brezplačna poštnina, UPS, USPS, FedEx, DHL.

Statične strani

Če na primer potrebujete statične strani za stike ali približno, jih lahko ustvarite v razdelku CMS na nadzorni plošči Magento in Upravljanje strani, kjer stran lahko uredite s klikom nanjo in s pomočjo statičnih blokov za urejanje delov glave ali noge. Tu lahko naredite tudi ankete in druge koristne stvari, kot so tabele.

Magento je najboljša spletna platforma za e-trgovino, enostavna za uporabo, intuitivna in z veliko uporabnimi funkcijami, eno od štirih podjetij izbere Magento, v letu 2015 pa jo uporablja več kot milijon podjetij in v zadnjem letu več kot 5 milijonov prenosov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector