Uvod v Google Spletno gostovanje

google spletno gostovanje


Izdelava spletnega mesta v teh dneh je enostavna in zabavna. Če se odločite, da boste sami izdelali spletno stran iz nič, je na voljo veliko orodij, ki vam bodo pomagala. Od graditeljev spletnih strani do sistemov za upravljanje vsebine je paleta aplikacij za gradnjo spletnih strani ogromna.

Danes vam bom predstavil Googlovo spletno gostovanje in vam pokazal, kako lahko ustvarite spletno mesto, e-poštni naslov, slike gostitelja, videoposnetke, dokumente in druge aplikacije v Googlu.

Ustvarite svoje spletno mesto z Googlovimi spletnimi mesti

Z Googlovimi spletnimi mesti lahko brezplačno ustvarite in gostite spletno mesto. To pa vam ne daje preveč možnosti za spletno stran. Na voljo je nekaj predlog, ki jih lahko izbirate, vendar nobena od njih ni videti zelo profesionalno. To je bolj za hobi in osebno spletno stran. Če želite svoje spletno mesto sestaviti s profesionalnim ustvarjalcem spletnih strani, ima eHost popolno rešitev z več kot 1000 profesionalnimi predlogi.

Kakor koli že, nazaj k Googlovemu orodju za gradnjo spletnih mest, tu je nekaj korakov, ki jih morate upoštevati za izdelavo svojega spletnega mesta s tem brezplačnim orodjem za izdelavo spletnih mest:

1. Izberite “domeno”, dejansko ime mape na poddomeni

ustvari google spletno mesto za izbiro predloge

2. Izberite brezplačno predlogo, ki vam je všeč

izberite brezplačno predlogo

3. Uredite strani svojega spletnega mesta, ustvarite nove strani

urejanje spletnih strani

4. Naložite fotografije, prilagodite postavitev, dodajte besedilo

dodaj slike spremeni besedilo

5. Objavite spletno mesto in ga delite s prijatelji

https://sites.google.com

Brezplačna e-poštna storitev z Gmailom

Google vam omogoča tudi gostovanje e-poštnih sporočil z njimi prek storitve Gmail. To je zelo priljubljena brezplačna e-poštna storitev, ki jo uporabljajo tako posamezniki kot podjetja. Zelo je priročno imeti gmail račun, saj tukaj lahko prejemate e-poštna sporočila z drugih e-poštnih naslovov, lahko pa tudi pošiljate sporočila z drugih računov, ki so dodani v gmail. Če želite v Gmail dodati profesionalni e-poštni naslov, boste imeli dostop:

Nastavitve > Računi in uvoz > Dodajte še en svoj e-poštni naslov

Ko je vaša e-pošta pravilno nastavljena, boste do svojih e-poštnih sporočil lahko dostopali od koder koli. https://mail.google.com/

Gostovanje slik v spletnem albumu Picasa

gostovanje slik s spletnim albumom Picasa

Če ste fotograf ali želite samo shraniti družinske slike v spletu, je spletni album Picasa odličen način za upravljanje, kategorizacijo in skupno rabo slik s prijatelji. Picasa je brezplačna spletna shramba, kamor lahko naložite toliko slik, ki jih želite, jih lahko javno objavite ali omejite na določene uporabnike. V svoj album lahko dodate tudi druge uporabnike. Picasa je odlično orodje za brezplačno shranjevanje slik v spletu. https://picasa.google.com/

Naložite svoje dokumente v Google Dokumente

Za shranjevanje lahko uporabite dokumente, predstavitve, tabele excel ali datoteke PDF. Tu lahko preprosto naložite in upravljate datoteke. Svoje datoteke lahko omejite ali omogočite drugim uporabnikom. Če želite shraniti datoteke za hiter dostop, so Googlovi dokumenti odlična možnost shranjevanja. https://docs.google.com/

Gostovanje aplikacij v Googlovem projektnem gostovanju

gostovanje google kode projektnih projektov

Če ste razvijalec in delate na odprtokodnem projektu, lahko v Google Project Hosting svojo aplikacijo naložite brezplačno. To je bil v preteklosti zelo priljubljen način distribucije izvorne kode po internetu, a ker je GitHub postal priljubljen, se Google Code ne uporablja več toliko. Poleg tega se je Google odločil, da ga bo zaustavil 25. januarja 2016. Torej, če imate tukaj kakšne projekte, jih morate izvoziti v GitHub. Orodje ponuja funkcijo hitrega izvoza, ki bo samodejno potisnila vašo kodo v GitHub. https://code.google.com

Naložite svoje videoposnetke v YouTube

Ne glede na osebni videoposnetek, ki ste ga posneli na počitnicah ali o vašem hišnem ljubljenčku ali zakaj ne o svojem simpatičnem otroku in ga želite deliti s prijatelji, je Youtube najboljša platforma za uporabo. Youtube uporabljajo tudi podjetja, katerih marketinška strategija se opira na video produkcijo in ustvarjanje vsebin.

Nalaganje videoposnetkov na youtube namesto na račun gostovanja lahko prihrani veliko pasovne širine in čas obdelave. Z Youtube lahko svoje videoposnetke veliko hitreje prikažete ciljnemu občinstvu. Skoraj nič nalaganja in čakalne dobe, medtem ko je pri običajnih gostiteljih to lahko precej daljše.

Youtube uporabljajo tudi številni posamezniki, ki ustvarjajo video vsebine za preživetje. Vlogging, ustvarjanje video vadb, ustvarjanje potegavskih videov je postalo tako priljubljeno, da je večina ljudi namesto na gledanje televizije prestopila na youtube. http://youtube.com

Zaključne besede: Ali je Google gostovanje primerno zame?

Google je eno največjih tehnoloških podjetij. Ves čas ustvarjajo, preizkušajo in izboljšujejo svoje storitve. Nekatere njihove storitve morda niso tako priljubljene, medtem ko druge dnevno uporabljajo milijoni po vsem svetu. Ne glede na to, ali ste lastnik posameznika ali podjetja, morate razmisliti o uporabi nekaterih Googlovih izdelkov, kot so gmail, youtube in picasa. Pri gradnji spletnih strani pa morate razmisliti o običajnem spletnem gostovanju, kjer boste dobili svojo domeno, profesionalni e-poštni naslov in kakovostno predlogo za spletno oblikovanje. Oglejte si iPage za manjša spletna mesta ali InMotion hosting za večja poslovna mesta. Za WordPress gostovanje bi priporočal, da preverite BlueHost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map