WooCommerce vs Magento – Kaj je najboljše za spletno trgovino?

01.06.2020
Članki in več ... 'WooCommerce vs Magento – Kaj je najboljše za spletno trgovino?
0 16 мин.

magento-vs-woocommerce


Tokrat bomo primerjali dve najbolj priljubljeni platformi e-trgovine, Magento in WooCommerce. Če preverite seznam funkcij, ki jih ponuja vsak od njih, boste takoj ugotovili, da se ne bo enostavno odločiti, katera je boljša. Pravzaprav si težko izberete napako, če izberete katerega koli od njih, toda za tiste, ki iščejo popolno izbiro za svoja podjetja, bo morda pomembno, da dobite podroben vpogled v razlike.

Ker je težko določiti prednosti in slabosti vsake platforme sami, bomo v tem članku razčlenili celotno temo za vas. Potrudili se bomo, da bo jasno, katera platforma bo najbolje delovala za vaše podjetje in vašo ciljno publiko. Ko želijo ljudje začeti prodajati prek spleta, ponavadi iščejo vsestransko rešitev, ki na žalost ne obstaja. Kar morate storiti, je, da postavite to vprašanje: Katere so edinstvene potrebe mojega posla?

Očitno imata tako WooCommerce kot Magento ogromno število podpornikov, ki trdijo, da je njihova platforma najboljša za vse. To je samo zato, ker platforma, ki jo uporabljajo, popolnoma ustreza njihovemu poslovnemu modelu in je zanje postala najboljša. Da bi ugotovili, katera je najboljša za vas, bomo uporabili drugačen pristop in objektivno raziskali obe platformi. Preučili bomo funkcije, cene, prijaznost do uporabnika, varnost in splošne poslovne priložnosti, ki jih ponujata Magento in WooCommerce.

Niste prepričani, katero izbrati? Nadaljujte z branjem in do konca tega članka boste pripravljeni sprejeti odločitev. Brez dodatnega aduta, začnimo!

WooCommerce in Magento – kaj vse lahko ponudita?

WooCommerce se je začel kot vsak drug WordPress vtičnik, nato pa se je pojavil v nekaj veliko večjem, ko je pridobil na priljubljenosti. Danes je WooCommerce eden najpogosteje uporabljanih vtičnikov, ki ponuja na tone funkcij za začetnike in izkušenejše uporabnike, ki jim pomagajo začeti prodajo prek spleta. Magento je na drugi strani popolna platforma, ustvarjena izključno za e-trgovino. Njihova ciljna skupina je večinoma srednje velika in velika podjetja.

Magento sploh ne priporočamo za začetnike, temveč za bolj tehnične uporabnike. V glavnem se osredotočajo na zagotavljanje najzmogljivejših funkcij na področju e-trgovine. Zaradi tega je privlačna platforma za tista podjetja, ki so si zastavila ogromne cilje za prihodnost. Vsaka od teh platform ima svoje prednosti in slabosti. Nato bomo predstavili glavne značilnosti, ki opredeljujejo WooCommerce in Magento. Potem bomo po tem, ko bodo vse podrobnosti predstavljene, uporabili informacije, da se odločimo, katera je boljša platforma.

WooCommerce

WooCommerce je tako zelo priljubljen vtičnik, da WordPress uporabniki skoraj ne morejo uporabljati platforme, ne da bi na koncu poskusili vtičnik ali prebrali o njem kot del svojega dela. WooCommerce se oglašuje tudi kot platforma za e-trgovino z največ možnostmi za prilagajanje in jih res ponuja veliko. Danes na platformi deluje več kot 400.000 spletnih trgovin in veliko ljudi jo začne uporabljati iz dneva v dan.

Glavne značilnosti WooCommerce:

 • V trgovino lahko dodate toliko izdelkov, kot želite
 • Kot WordPress uporabnik boste lahko izbirali med tisoč koristnimi vtičniki
 • Širok izbor dodatkov, ki so na voljo za obdelavo plačil
 • Premium in brezplačne teme, razvrščene v številne kategorije

Prednosti:

 • Svojo spletno trgovino lahko nastavite brezplačno, nato pa je odvisno od vas, ali izberete brezplačno ali premium ponudbo gostovanja
 • Če imate kakršne koli izkušnje z WordPressom, se boste hitro navadili na WooCommerce
 • V primeru, da se zataknete, obstaja obsežna baza znanja, kjer zagotovo najdete članek, ki vam pomaga razrešiti težavo
 • WooCommerce omogoča analizo prometa na vašem spletnem mestu z Google Analytics prek dodatka
 • Če ste že kupili SSL, ga boste lahko neopazno dodali na svoje spletno mesto

Slabosti:

 • Platforma ni idealna za tiste, ki WordPressa ne poznajo, ker morajo začeti iz nič
 • Čeprav je na voljo veliko poceni tem in vtičnikov, se cene hitro seštevajo in zlahka porabite velik del svojega proračuna, če niste previdni

Je WooCommerce primeren za začetnike?

WooCommerce bi priporočili vsem, ki e-trgovine ali sploh ne poznajo spletnega sveta. Današnji standard je razviti spletne storitve in programsko opremo, ki ljudem prihrani čas in ne zahteva, da so seznanjeni s spletnim razvojem ali kakršnimi koli drugimi tehničnimi potrebami.

WooCommerce skupaj z WordPressom zagotovo ustreza temu standardu. Da ne omenjam, da če ste že prej uporabljali WordPress za bloganje ali katero koli drugo spletno mesto, potem bo učenje uporabe WooCommerce za vas kos pogače. Vtičnik je že precej uporabniku prijazen, o njem pa se lahko veliko naučite, če obiščete njihovo bazo znanja z imenom WooCommerce Docs. Na spletu je na voljo tudi veliko drugih videoposnetkov in člankov o platformi.

Koliko stane WooCommerce?

Tako kot WordPress je tudi WooCommerce odprtokodna platforma, ki jo lahko vsakdo namesti brezplačno. Izberete lahko tudi katero koli podjetje za gostovanje in na svojih strežnikih nastavite spletno trgovino. Vendar pa ima WooCommerce tudi na voljo številne dodatke. Izbirate lahko med številnimi premijskimi končnicami, nekatere pa stanejo veliko. Pogosto je vaša edina izbira, da se prijavite za letni načrt, saj številne razširitve preprosto ne ponujajo možnosti mesečnega plačila. Poleg razširitev boste morali plačati tudi naročnino na spletno gostovanje.

Vaša izbira paketa za spletno gostovanje bo odvisna le od splošnih zahtev vaše spletne trgovine. Sem spadajo količina prometa, vsebine in razširitve, ki se izvajajo na spletnem mestu. Nekaj ​​raziskav in izberite spletno gostovanje podjetja, ki vodi večino seznamov najboljših. Celo največja imena v panogi ponujajo pakete po dostopnih cenah in vsaj na te storitve se lahko popolnoma zanesete na podlagi številnih pozitivnih ocen. Samo poiščite paket gostovanja, ki je optimiziran za e-trgovino ali posebej za WooCommerce.

Magento

Glede na naš dosedanji pregled se izkaže, da je WooCommerce precej rešitev v skupnosti, medtem ko je Magento odlična izbira za zahtevnejša podjetja. Vendar to ne pomeni, da morajo mala podjetja iskati drugam. Funkcije, ki jih ponuja Magento, pogosto pritegnejo pozornost tudi teh strank. Z nastavitvijo svoje spletne trgovine na platformi lahko dobijo dostop do številnih virov, ki jim lahko pomagajo pri rasti.

Odlična stvar podjetja Magento je, da lahko s pomočjo prijave brezplačno uporabite platformo v Community Edition. Čeprav ni tako močan kot njihova premium Enterprise Edition, je zagotovo dovolj močan za manjša podjetja. Da ne omenjam, da bi za Enterprise Edition morali plačati tisoč dolarjev, medtem ko je drugi popolnoma brezplačen za uporabo. Za ta članek bomo govorili predvsem o funkcijah, ki so vključene v izdajo Community.

Glavne značilnosti Magento:

 • Omogočajo vam, da v svojo trgovino dodate neomejeno število izdelkov
 • Veliko tem, ko gre za teme in postavitev
 • Preko API-ja boste lahko pošiljali in prejemali podatke s programsko opremo drugih proizvajalcev
 • Uporabnikom prijazni vmesniki in zmogljiva orodja, ki vam lahko pomagajo pri dodajanju izdelkov

Prednosti:

 • Dokler boste iskali zmogljivo alternativo gostovanja, lahko izkoristite Magentovo razširljivost in razširite svojo trgovino brez omejitev
 • Z Magento je zagotovljeno hitro odjava kupcev. Veliko so izboljšali postopek, da je bil čim bolj preprost
 • Na voljo so trije zelo priljubljena plačilna vrata: Braintree, PayPal in Authorize.net

Slabosti:

 • Platforma ponuja veliko za izkušenejše uporabnike, kot so razvijalci, kar le bolj zmede za začetnike
 • Ker so njihov ciljni trg velika podjetja, lahko njihova Enterprise Edition stane več deset tisoč dolarjev

Je Magento dober za začetnike?

Kot smo že omenili, je Magento ena tistih platform, ki bi jih priporočili bolj izkušenim uporabnikom. To postane še bolj resnično, če ga primerjate z WooCommerce, saj temelji na WordPressu, povsem začetnikom prijazno platformo (kar je eden od razlogov, da je postala tako priljubljena). Če pa ste Magento novi, menimo, da se lahko s pomočjo njihove široke baze znanja veliko naučite in po kratkem času začnete delati tudi na platformi..

Ne moremo pa zanikati dejstva, da vam bo za učenje osnov Magento vzelo več časa kot osnov WordPressa. Ker se osredotočajo na privabljanje velikih podjetij na svojo platformo, so veliko vložili v zagotavljanje vrhunske podpore strankam. To pomeni, da se lahko kadar koli zataknete za pomoč pri njihovi ekipi. Eden njihovih glavnih ciljev je pomagati ljudem vzpostaviti močno spletno prisotnost in povečati prodajo. Na splošno je Magento odlična možnost za začetnike, če imajo nekaj prostega časa za učenje.

Magento Cene in stroški

Za začetek lastnega spletnega mesta za e-trgovino z Magento ne potrebujete nobenega proračuna, saj je njihova odprtokodna različica Community Edition popolnoma brezplačna. Preden začnete, se boste morali prijaviti pri zaupanja vrednem ponudniku gostovanja, kot kateri koli drug lastnik spletnega mesta. Zdaj bi bilo morda mamljivo, da bi se odločili za brezplačno gostovanje in ohranili celoten projekt brez proračuna, vendar vam tega zagotovo ne bi priporočali. Če resnično želite, da vaše podjetje raste, potem se prijavite na premijski gostovalni načrt.

Za le nekaj dolarjev na mesec dobite tudi veliko uporabnih funkcij. Z izdajo Magento Community Edition je to edino, za kar boste porabili denar. Imajo tudi alternativo za večja podjetja, ki se imenuje Enterprise Edition, ki je premium paket. Je precej drago in niso niti določili posebne cene za storitev. Če potrebujete Enterprise Edition za svoje podjetje, se boste morali najprej posvetovati z Magento in ti bodo dali ponudbo. Cena se lahko letno giblje med 15.000 in 50.000 dolarjev.

WooCommerce proti Magento Performance

Ljudje sovražijo druženje na spletnih mestih, kjer se vsaka spletna stran naloži dolgo. Danes morate poskrbeti, da se bodo vaše strani naložile v manj kot 2 sekundah. V nasprotnem primeru bodo vaši potencialni kupci odšli in našli drug izdelek podoben izdelek. Če želite, da vaše spletno mesto postane uspešno, morate investirati v strežnik, ki ponuja dovolj virov, vaše vsebine pa je treba tudi ustrezno optimizirati..

Visoka učinkovitost je še posebej pomembna za spletna mesta e-trgovine. Ni jasno, ali je WooCommerce ali Magento močnejši konkurent. Ti sistemi se med seboj zelo razlikujejo in pri uspešnosti je veliko dejavnikov. Govorimo o spletnih trgovinah, ki se razlikujejo po velikosti in funkcionalnosti, kar pomeni, da ima vsaka od njih različne zahteve. Poleg tega na internetu obstaja ogromno različnih paketov spletnega gostovanja.

Lahko uporabite tudi omrežje za pošiljanje vsebine (CDN) in na svoje spletno mesto uporabite številne prakse optimizacije vsebine, ki vse vplivajo na njegovo uspešnost. Zato je težko reči, katera platforma e-trgovine je boljša za vašo trgovino, ko gre za hitrosti nalaganja strani. Kolikor lahko rečemo, bistvene razlike ni. Uspešnost spletnega mesta za e-trgovino bo bolj odvisna od načina gradnje trgovine in izbranega paketa za spletno gostovanje.

WooCommerce in Magento varnost v primerjavi

Za vsako vrsto spletnega mesta je pomembno, da poskrbi za potrebne varnostne ukrepe. Če zaženete spletno mesto za e-trgovino, bo sčasoma veliko ljudi delilo svoje podatke o plačilu in zasebne podatke vsakič, ko kaj kupijo. Če ni ustrezne zaščite, je mogoče te podatke enostavno ukrasti. Po drugi strani je v teh dneh vse več ljudi pametnih. Preverili bodo, ali lahko varno delijo svoje podatke na vašem spletnem mestu ali ne. Če ne, nikoli ne bodo kupili ničesar v vaši spletni trgovini.

Varnost je še eden izmed dejavnikov, ki ne bodo odvisni od platforme e-trgovine, ki jo izberete. Najnovejše varnostne razširitve lahko uporabite tako za Magento kot za WooCommerce. Izbirate lahko med številnimi možnostmi, raven varnosti vašega spletnega mesta pa bo odvisna samo od vas. Vendar Magento ponuja nekaj, kar bi lahko bilo koristno za napredne uporabnike. Preko platforme lahko dobite namenske varnostne popravke, ki lahko še izboljšajo varnost vaše spletne trgovine.

Razlog, zakaj gre samo za napredne uporabnike, je v tem, da je te popravke precej težko uporabiti. Začetniki bi imeli res težko z njimi in na koncu verjetno sploh ne bi uspeli. To je tudi razlog, zakaj veliko spletnih trgovin, ki temeljijo na Magentu, zastara na internetu. Enostavno nimajo osebja, ki bi jim lahko naložilo obliže. Zaključimo lahko, da če ste izkušeni uporabnik Magento ali nekdo, ki je pripravljen plačati za strokovno pomoč, potem lahko za svojo trgovino dobite višjo raven varnosti kot pri WooCommerce.

Je odločilni dejavnik upravljanje izdelkov?

Če platforma e-trgovine omogoča dobro upravljanje izdelkov, bo vaše delo veliko lažje. Boljše možnosti upravljanja izdelkov vodijo do dobro urejenih strani izdelkov, ki so privlačne za obiskovalce. WooCommerce je znana po svojih celovitih rešitvah, s katerimi lahko dodate digitalne in fizične izdelke. Dodajanje novih izdelkov v vašo spletno trgovino je popolnoma racionaliziran postopek; sploh ni treba razmišljati, kako to doseči.

Še lažje vam bo, če ste že delali na spletnem mestu WordPress. Če privzete funkcionalnosti, integrirane v WooCommerce, niso dovolj, lahko vedno prenesete dodatke za izdelke, s katerimi bo platforma še bolj vsestranska. Kot Magento uporabnik je na voljo že številne uporabne funkcije, ki bi jih sicer moral uporabnik WooCommerce prenesti. Ustvarjate lahko skupine izdelkov, objavljate ocene izdelkov, uporabljate posebna pravila za določanje cen in privzeto prilagajate izdelke in še veliko več.

Ker morate za dodajanje teh funkcij v WooCommerce vložiti dodaten čas in trud, Magento očitno zmaga, ko gre za funkcionalnost. Ne pozabimo pa, da je za učenje skoraj vse potrebno več časa za učenje Magento. Če ste eden izmed lastnikov trgovin, ki ne potrebujejo naprednih funkcij, potem zagotovo pojdite na WooCommerce. Medtem ko si Magento prizadeva za vsestransko rešitev za napredne uporabnike, si WooCommerce prizadeva biti hiter, preprost, vendar popolnoma zanesljiv, kar poskrbi za mala podjetja. Lahko začnejo z nečim preprostim, nato pa ga v prihodnosti razširijo glede na svoje potrebe.

Primerjajmo cene

Seveda lahko razmislite o uporabi e-trgovine samo, če imate potreben proračun. Kateri je cenovno ugodnejši, Magento ali WooCommerce? WooCommerce vas ne bo stala niti enega penija, dokler ne kupite premijskih razširitev. Magento ima Enterprise Edition, v katerem lahko izbirate med različnimi paketi, vendar bi za nakup vseeno morali plačati smešno količino denarja. Za velika podjetja to morda ne bo veliko, toda za manjša to zagotovo je.

Če želite vseeno uporabljati Magento, se lahko prijavite na Community Edition, ki je popolnoma brezplačna. Njihovi premium paketi so veliko močnejši, toda tisto, kar uporabniki dobijo z izdajo Community Edition, je za manjša podjetja več kot dovolj. Zaključimo lahko, da lahko z WooCommerce in Magento brezplačno postavite spodobno spletno trgovino. Edino, kar vam priporočamo, da plačate, je zanesljiva storitev gostovanja, vendar stane le nekaj dolarjev na mesec, tako da ni velika stvar.

Vendar morate biti pri razširitvah previdni, sicer lahko v kratkem času porabite veliko denarja. Svojo trgovino lahko brezplačno obdržite in celo najdete nekaj uporabnih brezplačnih razširitev, vendar so premije običajno precej drage. Najboljša ideja je, da opravite malo raziskav, preden se sploh odločite, katero od teh dveh platform želite uporabljati. Vse morate načrtovati vnaprej in ustvariti seznam razširitev, ki jih želite namestiti za obe platformi.

Če obstaja kakšna premijska razširitev, lahko primerjate dve ceni in se odločite, katera platforma e-trgovine bo za vas cenejša. Za izdelavo seznama ne bo potrebnih toliko časa in truda, vendar vam zagotovo lahko prihranite nekaj denarja. Na splošno lahko rečemo, da sta tako Magento kot WooCommerce odlična izbira za ustvarjanje lastne celovite spletne trgovine. Edino, kar bi lahko bilo uporabnikom WooCommerce boljše, je, da jim po rasti poslovanja ni treba nadgrajevati nobene različice.

Z Magento boste morali sčasoma preklopiti platforme ali nadgraditi na njihovo Enterprise Edition. Zato WooCommerce v mnogih primerih izstopa kot cenejša alternativa. Obstaja tudi veliko paketov spletnega gostovanja, ki so optimizirani za WooCommerce ali WordPress. Te rešitve so precej poceni, tudi če izberete enega največjih ponudnikov, kar pomeni, da lahko prihranite nekaj več denarja.

Kateri je boljši? WooCommerce ali Magento?

Do tega trenutka smo veliko govorili o tem, kako prijazen je WooCommerce začetnikom. To je odlična izbira za neizkušene uporabnike. To je hitra, učinkovita in cenovno ugodna rešitev za mala podjetja, ki želijo hitro priti prek spleta. Ne glede na to, kakšno spletno mesto za e-trgovino želite začeti, ima WooCommerce zagotovo rešitev za vas. Od domačega podjetništva do prodaje vozovnic, lahko s platformo nastavite skoraj vse.

V Magentu lahko najdete vse funkcije, ki lahko pomagajo rasti spletne strani za e-trgovino. Je robustna, razširljiva in večina zmogljivih funkcij, ki jih potrebujete, je na platformi že privzeto na voljo. Platformo priporočamo za vsako podjetje, ki že nekaj časa ustvarja prihodek in ga želi vložiti v e-trgovino. Če je ponudba cen, ki jo dobite pri Magentu, za vas cenovno ugodna, potem zagotovo ne boste obžalovali svoje odločitve.

Pravzaprav vam lahko platforma v prihodnosti pomaga ustvariti veliko več denarja. Če pa za začetek preučimo, s katero platformo je neizkušen uporabnik boljši, je zmagovalec vsekakor WooCommerce. Če se boste kot začetnik odločili skočiti v Magento, potem vam bo težko.

Povzemam

Vsak uporabnik, ki želi začeti spletno mesto za e-trgovino, ima različne potrebe. Ko gre za te platforme, ni rešitve, ki bi ustrezala vsem. To je eden glavnih razlogov, zakaj je bila težka naloga primerjati WooCommerce z Magento. Po našem pristopu se je WooCommerce izkazala za boljšo izbiro, če povzamete vsa različna vprašanja, na katera smo odgovorili zgoraj. Verjetno se vsi ne bodo strinjali s tem rezultatom, toda glede Magento smo bili povsem pozitivni.

Magento ponuja veliko zmogljivih funkcij, trenutno pa je zelo napredna platforma. Če ste eden tistih ljudi, ki bi raje uporabljali Magento, potem boste verjetno zadovoljni s tem, kar dobite. Na kaj morate resnično razmišljati, so glavne zahteve vaše spletne trgovine. Razmisliti morate o uspešnosti, razširitvah, varnostnih ukrepih in drugih edinstvenih potrebah. Razmislite tudi o stopnji težavnosti vsake platforme. Torej, kaj mislite? Ali vam je ta članek pomagal sprejeti pravo odločitev?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector