WordPress.org v primerjavi z WordPress.com – katero bi morali izbrati za izdelavo spletnega mesta?

01.06.2020
Članki in več ... 'WordPress.org v primerjavi z WordPress.com – katero bi morali izbrati za izdelavo spletnega mesta?
0 6 мин.

wordpress org vs wordpress com


Katera platforma WordPress je boljša, je pogosto spor med WordPress navdušenci. Razlika med obema platformama je, da se začetniki morda sploh ne zavedajo, dokler se niso že odločili, da bi na koncu spoznali, da to sploh ni tisto, kar so imeli v mislih.

Razlika med WordPress.org in WordPress.com se zmanjša na razliko med samoplačniško in gostovano platformo, pri čemer je WordPress.org samostojna, WordPress.com pa različica, ki jo gosti. Če želite vedeti, katero bi morali izbrati za izdelavo spletnega mesta, morate najprej analizirati prednosti in slabosti vsakega.

WordPress.com

WordPress.com je gostovana platforma, kar pomeni, da vse tehnične vidike spletnega mesta upravlja za vas isti ponudnik. Z WordPress.com dobite brezplačno poddomena WordPress (ki bo videti kot tvojeite.wordpress.com), brezplačno spletno gostovanje, brezplačne varnostne kopije za vaše spletno mesto, pa tudi brezplačne posodobitve in varnost.

Wordpress com cene

Čeprav obstaja načrt Free WordPress.com, je precej omejen, zato ga priporočamo le za majhne osebne bloge in samo, če nimate nič proti temu, da WordPress na svojem spletnem mestu postavlja oglase. Ta brezplačni načrt ima 3 GB pomnilnika, vnaprej nameščene vtičnike, desetine brezplačnih tem, osnovno prilagoditev oblikovanja in podporo skupnosti.

Če se želite znebiti oglasov, dobiti e-pošto ali podporo za klepet v živo, malo več prostora za shranjevanje (6 GB) in ime domene po meri, lahko nadgradite na osebni načrt za 4 USD na mesec. Niti brezplačni načrt niti osebni načrt ne omogočata zaslužka spletnega mesta ali namestitve vtičnikov drugih proizvajalcev.

Načrt Premium, ki stane 8 USD na mesec, vam omogoča zaslužek na spletnem mestu s programom WordAds, če pa se odločite, da želite namestiti tudi dodatke drugih proizvajalcev, boste imeli še eno nadgradnjo poslovnega načrta.

Poslovni načrt je najbolj celovit načrt, ki ponuja neomejeno shranjevanje, orodja za SEO, možnost namestitve zunanjih tem ali vtičnikov, integracijo z Google Analytics in omogoča odstranitev blagovne znamke WordPress.com. Vse to za 25 dolarjev na mesec.

Kratek povzetek zgoraj navedenega je prednosti in slabosti programa WordPress.com:

Prednosti WordPress.com:

 • Brezplačno gostovanje in vzdrževanje (posodobitve, varnostne kopije, varnost itd.);
 • Brezplačna poddomena ali možnost dodajanja domene po meri z višjimi stopnjami načrtov;
 • Brezplačen načrt, primeren za majhne hobi bloge;
 • Vnaprej nameščeni vtičniki in teme.

Slabosti WordPress.com:

 • Omejen nadzor in funkcije s prostim načrtom;
 • Oglasi na vseh brezplačnih spletnih mestih;
 • Unovčevanje je možno le, če nadgradite na Premium načrt ali višje in samo prek programa WordAds, ki od vas zahteva, da z njimi delite svoj prihodek;
 • Namestitev vtičnikov in tem tretjih oseb je dovoljena samo s premijskim načrtom;
 • Na voljo ni nobenih funkcij e-trgovine ali integracije plačilnih prehodov;
 • Brez orodij za analizo po meri, razen poslovnega načrta, ki vključuje Google Analytics.

WordPress.com je odličen za tiste, ki nimajo veščin vzdrževanja, potrebnih za samostojno upravljanje spletnega mesta, in se raje osredotočajo na ustvarjanje in objavljanje vsebine, ne nameravajo pa jo zaslužiti.

WordPress.org

Če se odločite WordPress.org kot platforma vašega spletnega mesta boste imeli možnost popolnega nadzora nad vsem, kar spada v izdelavo spletnega mesta. To pomeni, da boste morali kupiti lastno domeno, izbrati lastno spletno gostovanje, se ukvarjati s posodobitvami, varnostnimi kopijami, varnostnimi težavami itd. Toda to pomeni tudi, da boste imeli popoln nadzor nad vsemi vidiki svojega spletnega mesta.

WordPress.org lahko namestite brezplačno, izbirate med tisoč brezplačnimi in vrhunskimi vtičniki in temami, dodate funkcijo e-trgovine ali katero koli drugo funkcijo, ki jo želite, in zaslužite svoj spletni dnevnik ali spletno mesto, če se vam zdi primerno.

prenesi wordpress org

Ko iščete gostovanje za svoje spletno mesto WordPress, boste z veseljem ugotovili, da obstaja več spletnih gostiteljev, ki ponujajo upravljano gostovanje v programu WordPress, ki ima enake ugodnosti vzdrževanja, kot bi jih dobili pri načrtu WordPress.com.

Kar zadeva gostovanje v WordPressu, so BlueHost, InMotion Hosting ali HostGator nekatere izmed možnosti gostovanja, ki jih priporočamo. Nekateri od teh spletnih gostiteljev bodo celo leto ponudili brezplačno ime domene po meri.

Zaradi te svobode nadzora, prilagajanja in monetizacije se bodo mnogi odpovedali prednostim gostovane platforme in se odločili za samostojno različico WordPress-a.

Kot rečeno, tukaj so prednosti in slabosti programa WordPress.org:

Prednosti WordPress.org:

 • Je brezplačen in popolnoma prilagodljiv;
 • Dodate lahko brezplačne ali premium vtičnike in teme;
 • Svoje spletno mesto lahko unovčite, če se vam zdi primerno in ne da bi morali deliti prihodke z nikomer;
 • Lahko uporabite analitiko po meri in orodja za sledenje prometa na spletnem mestu ali druga orodja, ki jih morda potrebujete;
 • Svoje WordPress spletno mesto lahko spremenite v spletno trgovino in začnete prodajati na spletu.

Slabosti WordPress.org:

 • Odgovorni ste za nakup lastnega imena domene in iskanje gostovanja;
 • Odgovorni ste za to, da so teme, vtičniki in jedro WordPress-a posodobljeni;
 • Ukvarjati se boste morali z varnostjo in varnostnimi kopijami.

WordPress.org je izbira za tiste, ki želijo imeti popoln nadzor nad svojim spletnim mestom in se ne ukvarjajo s posebnostmi nakupa domene ali iskanja spletnega gostitelja.

WordPress.org priporočamo profesionalnim blogerjem, spletnim trgovinam, poslovnim spletnim mestom ali vsem, ki načrtujejo zaslužek na svojem spletnem mestu in imajo možnost prilagoditve svojega spletnega mesta brez omejitev..

Torej, kaj bi morali izbrati za izdelavo vaše spletne strani?

Razprava med WordPress.com in WordPress.org bo vedno prišla do vrste spletnega mesta, ki ga nameravate izdelati. Če želite priložnostni blog, ki ga ne nameravate zaslužiti, bo brezplačna različica WordPress.com naredila prav. Če ne želite, da WordPress na svojem spletnem mestu postavlja oglase, se jih lahko preprosto znebite tako, da preklopite na osebni načrt.

Če nameravate unovčiti svoj blog ali spletno mesto in želite imeti nadzor nad tem, katere vtičnike, teme in druga orodja lahko namestite, je WordPress.org pot. Slabosti zgoraj omenjene WordPress.org (vzdrževanje, varnost, varnostne kopije itd.) Je mogoče enostavno odpraviti, če izberete dober upravljan načrt gostovanja WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector