Zahteve za spletno gostovanje za trgovine WooCommerce

woocommerce-gostovanje-zahteve


Če imate dobro spletno podjetje, ga morate začeti čim prej. Vendar ne morete hititi, ker se tam navadno dogajajo napake. Veliko ljudi se ne zaveda, da čeprav je WordPress izjemno preprost, obstaja veliko manjših stvari, ki bi lahko povzročile njegovo slabšo uspešnost. To še posebej velja, če dodate tako množičen vtičnik, kot je WooCommerce.

Torej ste zagotovo pametni, če želite uporabiti bolj smiseln pristop k zagonu novega spletnega mesta s spletnim mestom WooCommerce. Najbolje je, da natančno veste, kakšno gostovanje in podporo boste morali, da boste lahko svoje novo spletno podjetje vodili čim bolj gladko..

Zdaj pa si oglejmo natančne sistemske zahteve, ki jih boste potrebovali, in na kaj morate biti pozorni tudi pri iskanju strežnika, ki bo gostil vaše spletno mesto, ki temelji na WooCommerce..

Minimalne zahteve strežnika za WordPress

Skoraj vsak zagon strežnika mlina, ki deluje za WordPress, če izpolnjuje te zahteve:

 • PHP različica 7 ali novejša
 • MySQL različice 5.6 ali novejše ALI MariaDB, različice 10.0 ali novejše
 • Podpora HTTPS

Pravzaprav bo WordPress deloval na skoraj vsaki starodavni različici PHP-ja, na primer »PHP 5.2.4+ in MySQL 5.0+«, vendar to ni dobra ideja. Te različice so prišle do konca življenja, vendar to ni glavna težava. Glavna težava je, da lahko vaše spletno mesto izpostavi številnim varnostnim ranljivostim. To je najpomembnejši del.

Če uporabljate WordPress in WooCommerce za upravljanje spletnega mesta za e-trgovino, na katerem je denar in veliko osebnih podatkov, je zadnje, kar želite storiti, izpostaviti varnostnim ranljivostim.

Čeprav lahko podpirate varnost, ima PHP7 pomembne prednosti, do katerih preprosto ne morete dostopati do različice 5.2. Da ne omenjam, da je veliko hitrejša in varnejša. Če ne vidite nobene druge prednosti pri nadgradnji na PHP7, je tu dodatna hitrost in stabilnost.

Uradne minimalne zahteve strežnika za WooCommerce

Uradne minimalne zahteve WooCommerce so naslednje:

 • Omejitev pomnilnika WP 64 MB ali več (boljša je 128 MB ali več)
 • MySQL 5.6 ali novejši
 • PHP 5.6 ali novejši
 • WooCommerce 2.5 zahteva WordPress 4.1+
 • WooCommerce 2.6 zahteva WordPress 4.4+

Približno 90% ponudnikov gostovanja v spletu izpolnjuje te specifikacije, vendar mora WooCommerce zagnati še nekaj več, kot naj bi.

Uradne optimalne zahteve strežnika za WooCommerce

Gostiteljski strežnik mora izpolniti te zahteve, da zagotovi, da WooCommerce deluje “optimalno”. Vendar bo veliko uporabnikov zahtevalo te skupne lastnosti.

 • CURL ali fsockopen podpora za PayPal IPN
 • SSL potrdilo za namestitev neposrednih plačilnih prehodov
 • Podpora za SOAP, ker jo zahtevajo številne razširitve
 • Podpora za več bajtov, če želite voditi trgovino, ki ni angleška.
 • Za lepe povezave v WordPressu boste potrebovali tudi apache z mod_rewrite (ali podobno pripono nginx / IIS)

Trdna namestitev za WooCommerce

Najprej je prva možnost, da za zagon spletnega mesta uporabite sklad LAMP, ki poganja PHP 7+ in MySQL 5.6+..

Uporabite Apache za stabilnost in Nginx za hitrost

Združena moč teh tehnologij bo vašemu spletnemu mestu zagotovila optimalno delovanje, ki ga iščete. Poleg tega lahko za konfiguracijo hitrosti uporabite Varnish, vendar to storite previdno. Optimizacija je zunaj meja “minimalnih zahtev”, vendar se je vsekakor s temi vsekakor treba posvetiti.

Predpomnite čim pogosteje

Konfigurirajte dober predpomnilnik za WordPress, kot so WP3 Total Cache, WP SuperCache ali WP Rocket. Nastavitev bo enostavno, sistem pa se bo približal njegovim najboljšim zmogljivostim.

Pridobite dobre iskalne trajne povezave z mod_rewrite

Dober videz trajnih povezav je pomemben za SEO namene. Morali boste namestiti mod_rewrite in začeti delovati. Skoraj vsak vtičnik je nastavljen za uporabo datotek .htaccess za to v gostiteljih Apache. Zato je najbolje, da to storite za lažje upravljanje. Vendar pa lahko dobite tudi več, če to premaknete v datoteko httpd.conf in ne omogočite datotek .htaccess.

Pojdite na HTTPS takoj od začetka

HTTPS je pomemben tako z vidika SEO kot tudi z vidika varnosti. Zato bi morali iti na možnost gostovanja s SSL certifikatom in jo zagnati povsod na svojem spletnem mestu. Poskrbeti boste morali, da kamor koli greste na svojem spletnem mestu, ni nobene pokvarjene ikone. Torej nobeno vaše spletno mesto ne sme biti na voljo prek HTTP samo prek HTTPS. Različica HTTP mora tiho preusmeriti vse obiskovalce vašega spletnega mesta na različico HTTPS.

Pojdite na najlažjo pot in uporabljajte upravljano gostovanje WordPressa

Če si želite prihraniti težave z optimizacijo, obstaja veliko gostujočih podjetij, ki bi to z veseljem storila za vas. Njihove storitve upravljanja lahko plačujete v mesečnem znesku in vam ni treba skrbeti za stvari, ki smo jih omenili zgoraj, ker bodo za vas poskrbeli sami..

Priporočamo, da je WP Engine, CloudWays ali Kinsta kot upravljano gostovanje WordPress ena njihovih glavnih storitev in v tem so res dobri. Spodaj boste izvedeli vse, kar morate vedeti o njih.

Najboljši upravljani ponudniki gostovanja WordPress

Če v resnici niste tisti, ki bi se usedali in se pokramljali z nastavitvami strežnika in WordPressom, boste z veseljem vedeli o teh podjetjih. Ti so najboljši pri zagotavljanju v celoti upravljanih načrtov gostovanja WordPress, ki zagotavljajo, da vaše spletno mesto deluje nemoteno. Ni vam treba premikati s prstom, temveč samo ravnati z osnovnim upravljanjem in upravljanjem vsebine.

WP motor

wpengine-woocommerce

WP Engine je vrhunsko vodeno gostovanje, ki se nahaja v Teksasu. Njeni ustanovitelji so se dobro zavedali, kako pomembno mesto je WordPress zapolnil v svetovnem spletu in ustvaril zelo uspešno podjetje. WP motor ima 500.000 kupcev v 120 državah, kar je neverjetno. Njihove storitve prihranijo noro časa za vse, ki vodijo IT-projekte in potrebujejo strokovnjake, ki skrbijo za svoje spletno mesto za primerno ceno. Tako nihče nima nepotrebnih glavobolov in celotno osebje lahko vloži vso svojo energijo za vodenje podjetja.

WP motor veliko stvari naredi zelo dobro.

 • Varujejo vaše spletno mesto WordPress.
 • Optimizirajte nastavitve strežnika, da dosežete čas hitrega nalaganja.
 • Vsakodnevno izvajajte varnostne kopije, da ne izgubite ničesar.
 • Posodobite vse vtičnike WP, ko se pojavi nova različica.

Če imate že obstoječe spletno mesto WordPress, ki ne deluje najbolje, ga lahko preusmerite za vas. Od tod naprej bodo nastavili pravo uprizoritveno okolje, zagotovili vam bodo podprto SSL, CDN integracijo in še veliko več. To lahko storite brez tveganja, saj ponujajo velikodnevno 60-dnevno jamstvo za vračilo denarja. Njihov najcenejši načrt je 35,00 dolarjev. To bi lahko bilo šestkrat več od tistega, kar bi plačali za preprost načrt gostovanja v skupni rabi, vendar ponuja tudi veliko večjo vrednost. Poleg tega boste dobili popolnoma večjo donosnost naložbe s popolnoma optimiziranega spletnega mesta, ki deluje z največjo učinkovitostjo.

Toda glavne prednosti načrta gostovanja, optimiziranega za WordPress, so:

 • Hitrost: Vaša spletna stran bo delovala 10-krat hitreje kot na običajnem strežniku.
 • Varnost: Vsa varnostna vprašanja, s katerimi se srečujete, vam bo popravila varnostni strokovnjak.
 • Orodja: Imeli boste dostop do številnih orodij, ki olajšajo upravljanje spletnega mesta WordPress.
 • Podpora: Na voljo imate posebne podporne možnosti za WordPress, ki niso na voljo pri običajnih ponudnikih gostovanja.
 • Ustrezno uprizoritveno okolje: Odkrijte napake hitreje kot obiskovalci vašega spletnega mesta.

Lahko dobite skoraj vse, kar potrebujete za zagon vašega spletnega mesta v najboljših močeh. Gostiteljska panoga WP Engine je priznana kot ena najboljših pri zagotavljanju upravljanega WordPress gostovanja. Torej pri uporabi ali preizkušanju njihovih storitev res ni tveganja.

Če želite več informacij o WP Engine, obiščite njihovo uradno spletno stran!

CloudWays

cloudways-woocommerce

CloudWays je še eno čudo za WordPress uporabnike, saj ponujajo visoko zmogljivost po dostopni ceni. Pravzaprav dosegajo odlično ravnovesje med cenovno dostopnostjo in veliko funkcionalnostjo. Ponujajo v celoti upravljane storitve gostovanja na osnovi oblaka, ki zagotavljajo, da je vaše spletno mesto čim hitrejše. Njihova infrastruktura je optimizirana za hitrost, varnost in zanesljivo delovanje. Njihove storitve lahko preizkusite v 30-dnevnem garancijskem roku in se prepričajte sami. Če ste s tem, kar ste dobili, popolnoma zadovoljni, je mesečna pristojbina za storitev le 5 $. To je enostavno najboljša ponudba, ki jo lahko dobite na trgu, vendar je resnično zanesljiva storitev?

CludWays obstaja že od leta 2009 in od takrat poslujejo dobro. Imajo 30+ osebja in 8000 strank, ki uporabljajo svoje storitve v 43 različnih državah. CloudWays je pomagal pri zagonu 25.000+ spletnih aplikacij na 12.000 strežnikih, kar je za tako majhno podjetje precej neverjetno. Čeprav niso tako priljubljeni kot WP Engine, vendar prihajajo tja.

CludWays premaga tradicionalno gostovanje na več načinov. Za začetek bo vaše spletno mesto shranjeno na več strežnikih, ne samo na enem. To bo zagotovilo, da je na voljo 100% v letu in hkrati zagotovilo stalno hitrost. To pomeni, da niti fizični incidenti ne morejo škodovati vašemu spletnemu mestu in bo spletno, tudi če gre kaj narobe.

Hitrejše od običajnega gostovanja je, da zazna lokacijo vaših strank in prenese vsebino iz najbližjega strežnika. Za izboljšanje delovanja spletnega mesta uporabljajo tudi SSD. Kar pa njihove storitve naredi še boljše je, da zagotavljajo upravljane storitve tudi za WordPress, Drupal, Magento, Joomla in Moodle. Lahko ste prepričani, da je vaša spletna stran varna in v rokah strokovnjakov.

Nastavitev računa, zagon spletnega mesta in uživanje v njem ob njegovi najvišji uspešnosti še nikoli ni bilo lažje. Če se vam zdijo storitve CloudWays prepričljive, si oglejte njihovo uradno spletno mesto!

Kinsta

kinsta-woocommerce

Kinsta je še ena rešitev v oblaku za WordPress, zasnovana za mala podjetja, ki želijo prihraniti svojo delovno silo in bi raje imela nekoga drugega, ki upravlja njihovo spletno mesto. Omogočajo domove, kot so Ubisoft, General Electric in Intuit, kar zelo govori o tem, kako zanesljivi so.

Vendar je Kinsta izjemna možnost le, če jo izberete za WordPress. Če delate s katerim koli drugim sistemom za upravljanje vsebine, je bolje, da uporabite CloudWays ali katero koli drugo podjetje, ki ponuja upravljano gostovanje za vaš CMS po izbiri. Sicer je Kinsta enostavno odlična izbira za WordPress uporabnike.

Povedal bom še enkrat, Kinsta je narejena za edinstven namen, izjemno hitro in varno gostovanje v WordPressu in prav to je tisto, kar ponujajo. Vse njihove funkcije so usmerjene v hitrost in varnost, zato je težko naleteti na ponudnika gostovanja, ki je tako specializiran kot Kinsta. Njihova arhitektura gostovanja v oblaku je zgrajena v Googlu Cloud, kar zagotavlja, da so njihovi strežniki posodobljeni z najnovejšimi okvirnimi različicami in da imajo maksimalno podporo.

Če razmišljate o nakupu v storitvah Kinsta, imate na voljo tri možnosti:

 • Starter 30 $ – Gostovanje ene same WordPress namestitve, ki je primerna za 20K obiske in ima 3 GB prostora za shranjevanje
 • Pro $ 60 – Ponuja gostovanje za dve namestitvi WordPressa in 40K obiskov s 6 GB prostora na disku.
 • Poslovnih 100 dolarjev – Ponuja gostovanje za tri namestitve programa WordPress, ki je primerno za obiske od 100 do 1,5 milijona in ima 10 GB do 120 GB prostora za shranjevanje.

Ni treba posebej poudarjati, da je Kinsta draga, vendar boste morali plačati ceno za vodilno storitev v industriji. Če jih izberete za upravljanje vašega spletnega mesta WordPress, ne boste šli narobe, to je zagotovo.

Zaključek

Čeprav je WordPress usmerjen v uporabnost, je to kompleksen sistem pod pokrovom. Da bi lahko delovali z optimalno hitrostjo in učinkovitostjo, ga je treba dobro upravljati. To morate storiti sami, najeti spletnega razvijalca ali kupiti upravljano storitev gostovanja, s katero boste upravljali vaše spletno mesto. Če pa želite kar najbolje izkoristiti WordPress in svoje podjetje, je najbolje, če se vse lotite optimizacije..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map