Zakaj izbrati Drupal za izdelavo spletnega mesta?

01.06.2020
Članki in več ... 'Zakaj izbrati Drupal za izdelavo spletnega mesta?
0 6 мин.

zakaj izbrati drupal za svojo spletno stran


Drupal je dobro znan zapleten sistem za upravljanje vsebin, ki se uporablja za ustvarjanje neverjetnih spletnih strani z več kot 200 funkcijami. Novembra je CMS prejel svojo 8. posodobitev.

Drupal je bil leta 2007 in 2008 dobitnik nagrade Pakt Publishing Open Source CMS, ki je bila takrat zelo priljubljena, zdaj pa je v top 5 skupaj z WordPress, Joomla in Magento.

Obstaja več kot 3200 sodelavcev in 1220 podjetij, ki uporabljajo Drupal, vsi pa so del 1 velike skupnosti, ki vam lahko pomagajo pri CMS.

Obstaja več motivov, zakaj bi morali izbrati Drupal za izdelavo svojega spletnega mesta, kot so orodja, moč, preprostost, jezik, razširitev, odprtokodni vir, hitrost, združljivost in varnost.

Peščica vgrajenih orodij

Drupal ima različna uporabna orodja, kot so naravna integracija RESTful spletnih storitev, HAL, HTPP Authentication, Serialization in tako naprej. Imate natančen nadzor nad viri in lahko uporabite orodje za objavo prvega API-ja za ustvarjanje strukturirane vsebine, ki jo prikazuje v obliki JSON, XML, HTML in tako naprej.

Na voljo so orodja za predpomnjenje in združevanje CSS / JS je privzeto vklopljeno, Drupal je tudi prijazen do mobilnih naprav, zato funkcije JS podpirajo mobilne naprave.

Druga zanimiva orodja so tista za Vsebino, ki vam pomaga pri ustvarjanju besedilne in slikovne vsebine, za Strukturo, kjer nastavite strukturo spletnega mesta, za Videz, kjer lahko izberete temo, za Ljudje, kjer urejate uporabnike in dovoljenja, in za Poročila, kjer si lahko ogledate statistiko svojega spletnega mesta.

Zmogljiv in prilagodljiv

Za nadzor nad prikazanimi podatki in strukturo vsebine lahko uporabite močne komponente za prilagajanje, kot so skrbniška orodja, seznami, bloki, pogledi, saj je SEO prijazen z domačo oznako Schema.org. Na voljo imate tudi uporabniški vmesnik in WYSIWYG za povleci in spusti, tako da lahko ustvarite različne vsebinske vsebine, kot so e-pošta, povezava, telefon, reference, datum in lahko uporabite bloke z edinstveno prilagoditvijo, kot so drobtine.

Druga močna komponenta je možnost namestitve, kjer lahko dobesedno razširite spletno mesto z novimi izboljšavami, tako da namestite module ali jih posodobite. In ne morete pozabiti na komponento Pomoč, ki vam po potrebi ponuja različne vodiče.

Preprosta in enostavna za uporabo

Z Drupal lahko preprosto ustvarite vsebino, ki vsebuje besedilo in slike z uporabo povleci in spusti, ali v kontekstnem urejevalniku z imenom CKEditor, ki je tudi urejevalnik WYSIWYG. Takoj lahko objavite svežo vsebino, kot so novice, izdelki ali članki iz računalnika, tabličnega računalnika ali mobilnega telefona in celo lahko razporedite svojo vsebino.

Ustvarite lahko bloge, forume, predstavitvena spletna mesta ali katero koli spletno mesto s pomočjo Drupala, ne da bi sploh poznali jezike spletnega programiranja.

S programom Cpanel in Softaculous lahko preprosto namestite Drupal neposredno iz svojega gostitelja le z nekaj kliki, ne da bi potrebovali tehnično znanje ali znanje programiranja.

Podpora za 100+ jezikov

Drupal podpira več kot 100 jezikov in na voljo je prevajalska podpora za vse, ki želite prevesti Drupal v svoj jezik, tako da ga lahko uporabljate tam, kjer želite. Z lokalizacijo Drupal samodejno najde, prenese in namesti prevodne datoteke izbranega jezika, ne da bi na spletnem mestu kaj drugega spreminjal.

Izbirate lahko med katalonščino v angleščino, ruščino in tako naprej, te prevode pa pravilno pripravi skupina specializiranih članov, ki znajo angleško in se vam ni treba boriti z neznanimi ali neustreznimi prevodi, kot jih imajo drugi CMS, kar vas frustrira.

Razširite jedro z uporabo modulov

Drupal lahko še bolj razširite s prilagojenimi moduli, med katerimi so najbolj priljubljeni Devel ki lahko ustvari vozlišča, komentarje, izraze in uporabnike, Paket orodij kaosa ki lahko upravljajo strani in zlasti strani na ploščah, Postavitev vtičnika ki omogoča, da moduli in teme registrirajo postavitve z uporabo datoteke YAML in Konfiguracija upravitelja posodobitev ki izboljšuje jedro s poročilom o razlikah med elementi, ki jih ponujajo različne različice modulov ali tem, pa tudi s temami, kot so Bootstrap, AdaptiveTheme, Zurb Foundation, Mayo ali prevodi.

Z vodniki, nasveti, triki in drugimi nasveti Drupalske skupnosti lahko Drupal še bolj razširite, še posebej, če poznate programske jezike PHP, CSS, JS ali HTML..

Drupal je odprtokodni vir

Drupal podpira in ustvarja eno podjetje, ki uporablja tudi pomoč drugih programerjev, ki delajo kot prostovoljci ali sodelavci, kar omogoča, da se Drupal še bolj razširi in reši stare napake.

Vsakdo, ki ima znanje o programiranju, lahko v programu Drupal CMS dela in ga prilagodi za svoj namen ali za ustanovitveno podjetje, ponavadi programerji pripravijo teme ali module za obseg funkcij Drupal za osebne uporabnike.

Ko je ustvarjena tema ali modul, programerji oddajo svoj projekt na uradno spletno mesto Drupal, kjer ga bodo preverili, nato pa dodelijo stran samo za ta projekt, ki ponuja prenos, informacije in samodejno testiranje.

Lahka in velika hitrost

Z uporabo agilnega razvoja ima Drupal eno najboljših hitrosti s hitro uvajanjem, delom v spletu 2.0 in ima osnovne funkcije, teme in module, prilagojene in optimizirane za izboljšanje hitrosti spletnih mest Drupal.

Prav tako Drupal skupnost ponuja veliko koristnih nasvetov in trikov za izboljšanje njihove hitrosti še bolj, na primer optimizacijo predpomnilnika, gostovanje, ki je specifično za Drupal, onemogočanje neporabljenih modulov ali tiste, ki uporabljajo veliko CPU-ja, kot je statistika, kar omogoča hitro izboljšanje 404 strani, onemogočanje PHP filtra, spreminjanje velikosti slik, omejitev števila izvajanj cron in zmanjšanje števila modulov.

Visoka združljivost s programsko opremo drugega proizvajalca

Če želite postaviti fotografije iz Flickr, video posnetke z YouTuba ali imeti družabne komentarje s Facebooka, jih lahko uporabite Drupal, da jih vključite skupaj z drugimi socialnimi mediji, kot je Twitter, za komentarje ali druge spletne storitve, kot je Dropbox za skupno rabo datotek.

Če uporabljate posebne module, kot so YouTube polje lahko celo prikažete YouTube videoposnetke različnih velikosti in sličice, prikazane s slogi slik. S Facebook moduli lahko pooblastite uporabnike za vaše spletno mesto ali pa uporabite vso moč Drupala v aplikaciji Facebook, ki pošilja vsebine iz Drupala na vašo Facebook stran.

Drupal zagotavlja veliko varnost

Drupal ima namensko ekipo, ki spremlja in rešuje morebitna vprašanja v zvezi z varnostjo. Zaradi svoje skupnosti ima Drupal tudi številne funkcije, ki zagotavljajo nadzor nad uporabniki in dovoljenji ter dajejo prilagodljivost lastniku CMS.

Ker vsak razvijalec modula ali teme uporablja lastne varnostne ukrepe, ima Drupal visoko raven varnosti, ki jo omogočajo različni člani Drupala, ki si nenehno prizadevajo za izboljšanje varnosti.

Zavijanje…

Na koncu vas samo spomnim, da obstajajo velika podjetja ali vlade, ki uporabljajo Drupal, kot so Yahoo, Google, Metallica, FedEx, Novell, Disney, Warner Bros Music, Adobe, Nike, Kraljevina Belgija in mnogi drugi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector