Zakaj ne bi smeli izbrati brezplačnega spletnega gostovanja?

zakaj ne izberete brezplačnega spletnega gostovanja za vaše poslovno spletno mesto


Obstaja veliko razlogov, zakaj ne bi smeli izbrati brezplačnih paketov za spletno gostovanje za svoje spletno mesto, kot so omejen prostor na disku, omejena pasovna širina, omejene domene dodatkov, brezplačno ime domene, omejena varnostna kopija, nizka garancija časa delovanja, omejeno število podprtih baz podatkov , brez zasebnega potrdila SSL, nizkih varnostnih in zasebnih ukrepov, brez podpore baze podatkov INNODB, brez predpomnilnika PHP APC, brez oddaljene povezave MYSQL, brez dostopa do FTP prek SSL (SFTP), brez nadzora SSH, brez naprednih opravil s cron, omejenih poddomena, parkiranih domen , omejeni e-poštni računi in brez dostopa do SMTP, brez ustrezne podpore, nizka hitrost omrežja, malo RAM-a in šibek procesor ter stari operacijski sistem.

Običajno je brezplačno spletno gostovanje dovolj dobro za osebne bloge ali klepete v sobi brez veliko funkcij, kjer tudi vsebina ni napisana prepogosto, v tem primeru ne izdelujete komercialnih spletnih mest. Plačljivo spletno gostovanje ima neomejene vire, je hitrejše, varno in zanesljivo ter vam ponuja na desetine skript, CMS in drugih virov za ustvarjanje celo komercialnih spletnih strani.

Tukaj je nekaj razlogov, zakaj ne bi smeli izbrati brezplačnega spletnega gostovanja za svoje spletno mesto:

 1. Omejen prostor na disku je velika težava, ko želite ustvariti veliko spletno skupnost, zato potrebujete več kot 2 GB, ki jo ponuja vaše brezplačno spletno gostovanje. Ta prostor lahko hkrati uporabite za shranjevanje osebnih in zasebnih podatkov za svoje spletno mesto in če zgradite veliko skupnost, boste morali imeti prostor za avatarje, slike, podpise, ikone, HTML, PHP, CSS, js in videoposnetke in tako naprej. Težava v tem primeru je število datotek. Običajno te niso prevelike, vendar gre za tisoče datotek, razporejenih v več sto map.
 2. Omejena pasovna širina pomeni omejeno število obiskovalcev vaše spletne strani, običajno potrebujete več kot 100 GB za priljubljeno spletno mesto in še posebej, če želite veliko strank, potem boste res morali kupiti premium / poslovno spletno gostovanje, sicer bodo prejeli podobna napaka, kot je „Presežena omejitev pasovne širine. Strežnik začasno ne more servisirati vaše zahteve, ker lastnik spletnega mesta doseže omejitev pasovne širine. Prosim poskusite kasneje.” S plačljivim spletnim gostovanjem imate neomejeno pasovno širino, tako da vaše stranke ne bodo več prejemale te napake in lahko v prometu na vašem spletnem mestu vedno več delate..
 3. Omejene domene dodatkov so še ena velika težava, še posebej, če želite ustvariti več projektov na istem spletnem gostitelju ali če ustvarite velik projekt z več sekundarnimi majhnimi projekti na različnih domenah. Običajno brezplačni spletni gostitelj ponuja samo 2 dodatni domeni namesto neomejenega števila dodatnih domen, ki jih prejmete na plačljivem spletnem gostitelju. Doplačilna domena stane približno 1 dolar, njeni stroški registracije pa so odvisni od razširitve domene.
 4. Če kupite in plačate za eno leto vnaprej premijski paket gostovanja, dobite brezplačna imena domen, tako da lahko brezplačno dobite .com, .org ali drugo vrsto domen. Ta možnost ni na voljo, če uporabljate brezplačno spletno gostovanje. Običajno v primeru brezplačnega spletnega gostovanja uporabite ime poddomene vnaprej določene in razpoložljive domene.
 5. Omejeni procesi samodejnega kopiranja so na voljo mesečno na brezplačnem spletnem gostovanju, vendar pri premijskem gostovanju te procese dobivate vsak dan in lahko ročno naredite varnostno kopijo, kadar koli želite, da ne izgubite dela in svojih podatkov..
 6. Na voljo je brezplačno jamstvo, da je na voljo brezplačno gostovanje, pri premium 1 pa imate 99,999%, tako da je vaše spletno mesto stabilno in ne bo napak v zvezi z njegovo funkcionalnostjo. Da bi ohranili svoje stroške, mala podjetja, ki ponujajo brezplačno gostovanje, ne zagotavljajo dobrega dela.
 7. Omejeno število podprtih baz podatkov je podobna težava z omejenim številom podprtih domen dodatkov. Vrhunski gostitelj ponuja neomejeno bazo podatkov in vedeti morate, da zapletena spletna mesta s sistemi za upravljanje vsebine potrebujejo vsaj eno bazo podatkov. Tudi če lahko v posamezni bazi podatkov uporabite različne tabele za vsako programsko opremo, boste morda znova razmislili, ker ste v bazi podatkov izgubili vse podatke za vso nameščeno programsko opremo na vašem spletnem mestu, kot so Joomla, PrestaShop in WordPress in tako naprej naprej. Obstaja več baz podatkov za vsako programsko opremo tudi poveča varnost, ker ima vsaka baza podatkov svoje edinstveno ime, uporabnik in geslo.
 8. Brez zasebnega potrdila SSL in brez podpore baze podatkov INNODB nista dve posebnosti, ki nista vključeni v brezplačni gostitelj, ampak potrebujejo platforme za e-trgovino, kot so OpenCart, WooCommerce in PrestaShop in tako naprej. S pomočjo teh dveh funkcij povečate varnost svoje stranke, ko nekaj kupi na vašem spletnem mestu.
 9. Na brezplačnem spletnem gostitelju se nihče ne trudi z varnostjo in zasebnostjo, zato lahko na teh področjih pričakujete resnične težave, še posebej, ker če je gostitelj brezplačen, nihče ne plačuje strokovnjakov, ki bi za vas izvedli varnostne in zasebne ukrepe.
 10. Ne PHP APC predpomnilnik je na voljo v brezplačnem gostitelju, zato se več spletnih mest datotek PHP ne pospešuje in vaše spletno mesto sploh ne izboljšuje svoje hitrosti.
 11. Ne MYSQL oddaljena povezava pomeni, da ne morete zagotoviti oddaljenega dostopa do strežnika baz podatkov od doma ali z drugega spletnega strežnika.
 12. Brez dostopa do FTP prek SSL (SFTP) in brez nadzora SSH ne morete uporabljati Puttyja za varne povezave do svojega spletnega mesta in za nalaganje datotek ali dajanje različnih ukazov.
 13. Če nimate dostopa do ustvarjanja naprednih delovnih mest cron, pomeni, da ne morete uporabljati zapletenih skript, kot je phpSFP (PHP Schedule Facebook Posts), kjer morate ustvariti delovna opravila cron, da lahko pravilno delate.
 14. Brez neomejenih poddomena in brez parkiranih domen ne morete upravljati svoje domene po želji in bodisi zadržati nekatere projekte bodisi razviti ali preizkusiti druge projekte z uporabo poddomena.
 15. Omejeni e-poštni računi in brez dostopa do SMTP pomeni, da lahko pošljete le nekaj e-poštnih sporočil in ne morete pravilno upravljati svojega e-poštnega računa. S premijskim spletnim gostovanjem lahko celo pošiljate množično in razporejate e-pošto po želji.
 16. Nobena ustrezna podpora ne pomeni, da če se znajdete v težavah, nihče ne more pomagati, če je edina rešitev, da nekomu plačate za rešitev težave. Tudi če želite samo nekaj spremeniti ali pa obstajajo težave s strežnikom, vam podpora ne bo prehitro odgovorila in boste na čakanju s svojimi projekti.
 17. Nizka hitrost omrežja, malo RAM-ov in šibak procesor ter stari operacijski sistem so strojne težave brezplačnega spletnega gostovanja in za njihovo izboljšanje bi morali zares kupiti vrhunski. Če imate več RAM-ov, zmogljivejši procesor in posodobljen operacijski sistem, lahko naredite veliko več kot z brezplačnim.

Preberite tudi: Ali je brezplačno gostovanje dobro za poslovne spletne strani?

Če želite biti preprodajalec kupite ustrezen paket za spletno gostovanje in ne uporabljajte brezplačnega, ker boste svoje vire delili z ljudmi in za te vire boste prejeli denar, tako da brezplačnega spletnega gostovanja ne boste mogli uporabljati, ker ne morete zagotoviti kakovosti storitve, ki jih zagotavljate.

Na koncu, kot vidite, ima brezplačno spletno gostovanje veliko več pomanjkljivosti, kot bi ga prihranili pri spletnem gostovanju. Namesto da uporabim brezplačni račun gostovanja, toplo predlagam, da dobite poceni gostovanje. Tu so 3 zanesljiva in poceni hosting podjetja, med katerimi lahko izbirate:

Podjetje
Promotivna cena

1najboljše gostovanje za več domen1,99 USD / mesečno
2najboljše gostovanje več domen3,95 USD / mesec
3najboljše poceni gostovanje za več spletnih mest3,49 USD / mesečno

Zgoraj navedeni načrti gostovanja vključujejo tudi brezplačno ime domene, neomejen prostor na disku in mesečno pasovno širino, veliko brezplačnih marketinških kreditov in druge odlične funkcije.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map