10 најбољих пружатеља услуга који нуде бесплатан ССЛ цертификат

бест-веб хостинг-фрее-ссл


Након што завршите са стварањем веб странице, следећи корак је одабир компаније за хостинг где ћете је моћи објавити на мрежи. У овом чланку ћемо вам представити најбоље хостинг провајдере на којима можете угостити своју веб страницу и који нуде бесплатан ССЛ.

Сигурност је веома важна, посебно у овом дигитализованом свету. Најпопуларнија и најједноставнија функција која омогућава сигурно прегледавање веб локација је ССЛ сертификат.

У овом ћемо чланку прегледати главне хостове који нуде бесплатан ССЛ и помоћи ћемо вам да схватите зашто вам заправо треба и ССЛ сертификат. Али прво, ево листе наших најбоље оцењених хостинг хостинг пружалаца:

Топ 10 хостинг услуга које нуде бесплатан ССЛ

Компаније за хостинг које ћемо прегледати у овом чланку су следеће:

 1. ХостГатор – од 2,75 УСД месечно
 2. БлуеХост – од 3,95 УСД месечно
 3. У покрету – од 3,99 УСД месечно
 4. иПаге.цом – од 1,99 УСД месечно
 5. А2Хостинг – од 3,92 УСД месечно
 6. СитеГроунд – од 3,95 УСД месечно
 7. ГреенГеекс – од 2,95 УСД месечно
 8. Хостингер – од 0,80 УСД месечно
 9. ДреамХост – од 2,59 УСД месечно
 10. Цлоудваис – од 10 УСД месечно

Али можете се запитати шта је ССЛ сертификат и зашто вам је потребан да бисте осигурали своју веб локацију?

Уз хостинг критике, у овом ћемо чланку покрити и сљедеће теме:

 1. Шта је ССЛ сертификат?
 2. Како то функционише?
 3. Колико кошта?
 4. Топ 10 хостинг услуга које нуде бесплатан ССЛ.

Када дођемо до краја овог чланка, добро ћете разумети шта је ССЛ, како се користи и где га можете добити за мање новца или бесплатно. Али сада, кренимо од првог дела:

Шта је ССЛ сертификат и зашто вам је потребан?

У основи, ССЛ сертификат је алат који сваку веб локацију која га користи чини сигурнијом и спремнијом ако је неко покуша да је отме. Али, разрадимо овде мало.

Ових дана Гоогле ће приказати било коју веб локацију која НЕ користи ССЛ сертификат као НЕ ОБЕЗБЕДЈЕНУ. Не желите да будете један од оних људи који поседују такву веб страницу. Постоји шанса да ништа неће поћи по злу док је ваша веб локација онлајн. Али ваша репутација ће морати да пати.

Сви или већина ваших посетилаца осећаће се нелагодно када користе вашу веб локацију. А то може довести до других проблема, попут губитка потенцијалног саобраћаја. Ово није нешто што би неки власник веб локација желео да се догоди.

И да ли заиста желите да ризикујете да се не догоди ништа лоше? То је смела изјава. Дакле, најбоље је ако на свом вебсајту имате инсталиран ССЛ.

Али како неко може знати да ли имате инсталиран ССЛ или не? Ово је прилично једноставно. Свака веб локација на којој НИЈЕ инсталиран ССЛ појављује се са ХТТП протоколом у УРЛ траци.

Ако ваша веб локација користи ССЛ сертификат, онда ХТТПС протокол ће се користити у адресној траци. Дакле, свако може лако открити разлику, само тражењем УРЛ-а одређеног веб локације.

Постоји још један разлог зашто ССЛ може бити важан. То није повезано са сигурношћу, али свеједно може да буде важно ако желите да вам веб локација успева. Гоогле и други претраживачи такође ће рангирати оне веб локације које користе ССЛ. Ако пропустите да га употребљавате, мораће да пате ваша онлајн рангирање и саобраћај.

Сада када знате шта је ССЛ и зашто је то важно за било који веб сајт, погледајмо како то функционише:

Како функционише ССЛ?

Фокус сваког ССЛ-а је на шифрирању података. Основна идеја је шифрирање сваке размене података / информација које посетилац направи са одређеним веб страницама. Ово је веома важно посебно ако поседујете веб локацију која функционише пријављивањем на осетљиве податке. Друга врста ако су веб локације које се у великој мери ослањају на ССЛ веб локације за електроничку трговину (интернет продавнице / маркети).

Да бисмо вам помогли да схватите како овај процес функционише, замислимо замишљен сценарио: рецимо да сте власник интернетске продавнице која продаје делове рачунара.

Знате како функционише поступак куповине нечега на мрежи, тако да ћемо се у овом примеру фокусирати на поступање са плаћањем. Овде заиста улази ССЛ.

Дакле, један од ваших клијената одлучи да купи миш. Али пре него што ће примити предмет, мора да га плати. Ово је стандардни поступак за већину веб продавница. Могло би да постоји много метода да он изврши уплату, али за сада ћемо се држати добро познатог начина плаћања кредитном / дебитном картицом.

Да би могао да плати цену миша, клијент прво мора да унесе податке о својој кредитној картици у образац захтева који се појави на страници за наплату. Када уђе у њега и притисне дугме за плаћање, клијент завршава куповину.

Али како можете бити сигурни да нико између ваше веб странице и одредишног сервера (који управља плаћањем) неће приступити овим осетљивим подацима кредитне картице? Овде ступа ССЛ сертификат. Сви подаци који су унесени биће шифровани од стране ССЛ-а. На овај начин нико осим вас (продавница) и процесор плаћања неће моћи приступити или отети ове важне информације.

Овај поступак је исти за било коју другу врсту размене података, такође за детаље о пријави. Али можете се запитати да ли немате веб локацију на којој су потребни подаци за пријаву или не продајете ништа, да ли вам треба још ССЛ сертификат?

Одговор је: Да, знате! Зашто? Неки од разлога за то наведени су у претходном поглављу, али поред њих, било која веб локација мора имати ССЛ јер ће свака веб локација у неком тренутку извршити неку врсту преноса података. Овако једноставно функционира веб. Дакле, коришћење ССЛ-а неће наштетити вашој веб локацији. То ће му помоћи да још више расте.

Колико кошта ССЛ?

У већини случајева, да бисте добили ССЛ сертификат, морате плаћати месечну претплату. То би могло коштати од било ког између 50 до 200 долара сваке године. Постоје верзије које коштају и више.

Пошто у овом чланку говоримо о бесплатним ССЛ сертификатима који долазе са хостинг услугом, набројаћемо 10 најбољих хостинг компанија које нуде бесплатне ССЛ сертификате.

Не сваки план хостинга вам омогућава бесплатан ССЛ сертификат, али свака компанија у овом чланку има неку врсту хостинга која то чини. Дакле, разговараћемо о плановима за хостинг који нуде бесплатан ССЛ.

Преглед најбољих домаћина са бесплатним ССЛ-ом

Испод ћете наћи детаљан преглед сваке хостинг компаније која нуди бесплатан ССЛ сертификат са неким од њихових хостовних планова.

1. ХостГатор

хостгатор-фрее-ссл сертификат

ХостГатор

ХостГатор је компанија из САД-а која се углавном продаје као јефтина хостинг услуга. И то је тачно тачно. Услуге које нуде долазе по веома ниским ценама, неке од најнижих у овом чланку међу осталим компанијама. Али питање је: да ли је то вредно ако је јефтино? Да одмах одговорим на то: ДА, исплати се. Зашто? Видећемо одмах испод:

За почетак, ХостГатор, као и остале компаније на овој листи, такође нуди дељено хостинг у 3 одвојена пакета. Добра вест је да све три садрже бесплатно ССЛ сертификат.

Први план зван Хатцхлинг план кошта 2,75 долара месечно. Омогућава вам да домаћините 1 веб страницу за ову цену. Као што сам напоменуо, ССЛ је у овај план бесплатно укључен, као и за друга два плана. Ширина опсега није одређена да би истовремено могла да посети више посетилаца.

Баби План је други пакет. Овај долази месечно 3,95 долара. Добијате неограничен домен за хостинг заједно са несмереном пропусношћу и складиштем.

Најскупљи план, Бизнис план, месечно кошта 5,95 долара. Ако одаберете ову, добићете наменску ИП адресу и бесплатне СЕО алате који ће вам помоћи у рангирању веб странице у резултатима претраге.

Најбоља ствар овог плана је могућност надоградње на позитиван ССЛ. Шта ово значи? Ако користите ову опцију, на изглед вашег веб сајта биће приказан логотип печата сајта, који ће ваше посетиоце обавестити да су у сигурном окружењу. Ова функција је такође подржана гаранцијом од 10К УСД. Будући да вам треба домаћин који долази са бесплатним ССЛ-ом, ХостГатор је добар кандидат с обзиром на ову сјајну особину која долази бесплатно.

3. БлуеХост

блуехост-ссл-сертификат

БлуеХост

БлуеХост је једна од најистакнутијих хостинг компанија икада основана. Постоји велика вероватноћа да сте већ видели оглас или неку врсту маркетиншког материјала који је био везан за БлуеХост. Многи људи и организације их препоручују као пружаоца услуга хостинга за мале и велике веб странице. Да видимо шта нуде:

Ако говоримо о хостингу, они су вас покривали на више начина. На пример, нуде дељени хостинг (најпопуларнији), ВПС, хостинг, хостинг наменског сервера, ВордПресс хостинг итд. За сада ћемо говорити о дељеним хостинг плановима који делују код већине корисника. Они долазе у 3 одвојена плана. У чланку ћете приметити да је то сасвим уобичајено.

Основни: Ово је први план дељеног хостинга, а он стиже за 3,95 долара сваког месеца. Подржава хостинг за 1 јединствену веб локацију. Следеће карактеристике су додате овом пакету: 50 Гб ССД простора за складиштење, несмерена пропусна ширина, стандардни перформанс, 1 бесплатно име домена, 25 поддомена и 5 паркираних домена. И да, овде се додаје и бесплатни ССЛ сертификат. У ствари, ан ССЛ је присутан у сва 3 дељена хостинг плана.

Плус: Ово је други план који кошта 5,95 долара месечно, а функције су надограђене са првог плана. Добивате приступ да угостите неограничен број веб локација са неограниченим простором за ССД складиште. Паркирана и поддомена такође је неограничена за додавање на ваш налог.

Овај план вам такође даје нешто друго. Добијате 200 долара за кредитне огласе у маркетиншке сврхе. Ако желите да своје веб странице пласирате на што ефикаснији и бржи начин, ових 200 УСД кредита биће од велике помоћи.

Цхоице Плус: Трећи и посљедњи план дијељења хостинга из БлуеХоста стиже за 5,95 долара мјесечно. Да, то је цена, нема грешке. Можда бисте помислили да би трећи план требао коштати више од другог, зар не? Па, у случају БлуеХоста то није тачно. Овај план долази по истој цени као и претходни, али са неким новим додацима.

Ако проверите званичну страницу, видећете да је ово препоручени план који користи већина људи. И то с добрим разлогом. Поред свих функција из претходних планова, добијате и 1 СпамЕкпертс, 1 функцију приватности домена и 1 ЦодеГуард Басиц. Који су ови нови додаци?

Наравно, СпамЕкпертс је средство против нежељене поште за слање е-поште. Приватност домена осигураће да се ваши лични подаци повезани са вашом веб страницом скривају од веба. Стварно не желите личне податке. ЦодеГуард је алат који се брине о аутоматском дневном копирању и спрема их као различите верзије. Ово ће вам омогућити да вратите веб локацију на старију верзију у било којем тренутку.

Најбољи и најприхватљивији план из БлуеХоста је трећи план који се зове Цхоице Плус. За исту цену као и други пакет, добијате неке додатне опције и ефикасно хостинг.

3. ИнМотион хостинг

инмотион-хостинг-фрее-ссл-сертификат

ИнМотион хостинг

ИнМотион Хостинг је компанија са седиштем у САД коју су 2001. основали 2 професионалца. Брзо је постао популаран избор за оне којима су потребне једноставне, али ефикасне веб хостинг услуге.

ИнМотион нуди сјајне хостинг услуге које су подељене у 3 одвојена плана. Долазе по следећим ценама:

 • Лансирање: 3,99 УСД месечно. Ово је први основни план, али нуди сјајне функције за нове веб странице: бесплатно име домена, подршка за 2 веб локације, неограничен простор на диску, пропусни опсег и налоге за е-пошту и остале функције.
 • Снага: $ 5,99 / месечно. Овај план подржава 6 веб локација у 1 јединственом налогу и даје вам 2к перформансе у поређењу с првим планом. Остало је исто.
 • Про: 13,99 УСД / месец. План са највишим нивоом омогућава вам да домаћините неограниченим бројем веб локација у једном једином налогу, а такође долази и са подршком на нивоу нивоа и 4к перформансама првог плана.

Али можда размишљате, где је ССЛ сертификат? Ово је најбољи део о ИнМотион Хостингу: сваки заједнички план хостинга, чак и основни, омогућава вам приступ ССЛ сертификату бесплатно. Не морате да плаћате ништа поред цене хостинг пакета.

Идеја је да за месечних 3,99 долара добијете одличну услугу веб хостинга, заједно са бесплатним ССЛ сертификатима за две веб странице. То је добра ствар коју већина људи узима у обзир приликом избора ИнМотион-а у односу на друге хостинг компаније.

4. иПаге

ипаге-фрее-ссл-сертификат

иПаге.цом

иПаге се мало разликује од осталих компанија на овој листи. Уместо да поделите хостинг на 3 одвојена плана, иПаге нуди 1 план који ће одговарати свим потребама. Ово је другачији приступ, али и даље делује добро. План кошта само 1,99 УСД месечно ако плаћате најмање 1 годину унапред.

Шта ћете добити за ову цену? Прилично све што би икада могло бити потребно за покретање веб странице. За детаље, погледајте ову листу у наставку:

 • Неограничен простор на диску помоћу ССД-а
 • Скалабилна пропусност у складу са вашим потребама.
 • Неограничено име домена, што значи неограничено веб локација за хостинг.
 • Бесплатно име домена, ако плаћате унапред 1 годину.
 • Бесплатан ССЛ сертификат – управо оно што вам треба.
 • Бесплатни програм за прављење веб локација: алат за превлачење и пуштање који вам омогућава да креирате веб локације у неколико минута. Долази са предлошцима оптимизованим за мобилну употребу.
 • Кликните једном на инсталацију ВордПресс-а.
 • Укључене су функције е-трговине (интеграција ПаиПал-а, корпа за куповину итд.)
 • Прилагођена контролна табла.
 • Водичи који ће вам помоћи да започнете.
 • Врхунски систем подршке купцима путем телефона и цхата.
 • И друге опције се настављају.

Ово су најважније карактеристике које ће вам иПаге понудити за горе поменуту цену.

Вреди напоменути да иПаге такође продаје Цомодо ССЛ сертификате за 35,99 УСД годишње. Уобичајена цена се креће од 50 до 200 долара за годину дана.

ИПаге-ов заједнички план хостинга је најбољи за оне којима је потребна услуга за веб-сајтове малих и средњих димензија. Карактеристике које нуде су сјајне за такве странице. Али ако имате већ велику и популарну веб локацију са стотинама хиљада посетилаца (или чак и више), било би најбоље потражити сложенији хостинг план.

Они такође нуде наменске услуге ВПС хостинга са много више ресурса за повољне цене. Сигурност је такође овде загарантована, ССЛ сертификати су са овим плановима бесплатно доступни.

5. А2Хостинг

а2хостинг-фрее-ссл сертификат

А2Хостинг

А2Хостинг је популаран избор међу власницима веб локација. Није баш најистакнутији играч у послу, али вреди га поменути јер долази са сјајним хостинг плановима за прилично јефтине цене. Главни циљ А2Хостинг-а је понудити услугу брзог хостинга за свакога.

Ова компанија нуди следеће врсте хостинг услуга:

 • Дељено гостовање – такође најпопуларнија верзија овде.
 • Управљани ВордПресс хостинг – одличан додатак. Популарно за веб локације засноване на ВП-у.
 • Хостинг продавача – слично као дељени хостинг, али с могућношћу да имате своје клијенте.
 • Наменски хостинг
 • ВПС хостинг

Планови дељеног хостинга су најчешће коришћене услуге, па ћемо говорити о овој врсти хостинга.

Сваки план долази са бесплатним ССЛ сертификатом који је укључен у пакет. Дакле, без обзира које планове бирали, сигурност ваше веб странице биће осигурана.

Разговараћу о другом плану који А2Хостинг нуди. Ово је њихов најпопуларнији план и са добрим разлогом. Зове се Свифт и кошта 4,90 долара месечно. Да, прилично је јефтино. Али шта ћете добити за ову цену?

На пример, пружају вам приступ неограниченим веб локацијама за хостинг у једном налогу са неограниченим простором за складиштење и пренос података. Ово је подржано модерним ССД уређајима за бржу брзину учитавања локације.

Управљачка плоча коју нуде је традиционални цПанел. Ово је добар аспект јер ако сте га користили у прошлости (што је могуће), не морате да учите нову контролну таблу испочетка. Иако је ово професионалац, узимајте у обзир само оно што вам треба. Код других компанија, контролна табла по мјери могла би бити и боља. Дакле, то заиста зависи од нечијег укуса.

У поређењу са другим компанијама, А2Хостинг има још једну сјајну опцију која је укључена у било који план, а не само овај: Гаранција новца у било којем тренутку. То је тачно, можете се одлучити за повраћај било када, а не само у првих 30 дана, као што је случај са већином услуга.

6. СитеГроунд

ситегроунд-фрее-ссл-сертификат

СитеГроунд

СитеГроунд је хостинг компанија која је посљедњих година расла. Као и многе друге опције на овој листи, СитеГроунд вам такође омогућава да бирате између многих врста хостинг услуга: дељени хостинг, ВПС хостинг, наменски хостинг, реселлер хостинг, Ентерприсе хостинг и чак ВооЦоммерце хостинг за онлајн продавнице.

Планови заједничког хостинга СитеГроунд-а су најприкладнији за веб странице малих и средњих димензија. То је зато што је складишни простор ограничен и погодан за одређени број месечних посетилаца. Али чак и овако, дељени хостинг има све што би мањој или средњој веб локацији требало. Да видимо зашто.

За почетак, сви планови које нуде имају неке суштинске карактеристике. Они се састоје од следећих ставки:

 • 24 × 7 корисничка подршка
 • Неомерени промет и неограничене МиСКЛ базе података
 • цПанел и ССХ приступ због даљинског рада на вашој веб локацији
 • Бесплатне дневне копије
 • Бесплатно Цлоудфларе ЦДН за већу сигурност
 • Бесплатни професионални рачуни е-поште
 • И на крају, али не најмање: бесплатан ССЛ сертификат за све веб локације са СитеГроундом

3 дељена плана хостинга подељена су на овај начин:

 1. Стартуп: 3,95 УСД месечно – погодно за око 10 000 месечних посетилаца
 2. ГровБиг: 5,95 долара месечно – направљен за рад са 25 000 месечних посетилаца
 3. ГоГеек: 11,95 УСД месечно – подржава 100 000 посетилаца месечно

Сваки план, без обзира да ли је хостован подељен или не, долази са бесплатним градитељем веб страница за оне којима је потребан брз и једноставан начин за креирање веб локација. А2Хостинг обећава 99,99% продуженог времена за све веб локације са било којим од њихових планова. Ово је неопходно за све модерне веб хостинг услуге.

7. ГреенГеекс

греенгеекс-фрее-ссл сертификат

ГреенГеекс

Ово је седма опција на нашој листи топ 10 хостинг услуга које нуде бесплатан ССЛ. И као и наше претходне опције, ова компанија такође испуњава потребу за бесплатним ССЛ-ом. Сваки хостинг план који нуди ГреенГеекс долази са бесплатним ССЛ сертификатом у кутији. Планови високог слоја омогућавају вам и употребу ССЛ-а Лет’с Енцрипт.

Ову верзију ССЛ сертификата обезбеђује Лет’с Енцрипт, ауторитет за бесплатне сертификате отвореног кода. Најбоље функционише са мањим личним веб локацијама које имају мањи број посетилаца. Али за такве веб странице он је веома ефикасан.

ГреенГеекс нуди и традиционалне ССЛ сертификате, са печатима поверења и гаранцијама. Ваш је избор на вама који је најбољи за вас. За веће веб странице премиум ССЛ је бољи, јер је поткријепљен гаранцијом од 10К УСД. Ова вредност може порасти у зависности од вашег конкретног случаја.

Најбољи хостинг план који ГреенГеекс нуди зове се Ецосите Стартер. Овај план месечно кошта 2,95 долара. То је први план заједничког хостинга, али најбоља вредност вашег новца. Укључује све ове карактеристике:

 • Неограничен простор за ССД.
 • Неограничена пропусност.
 • Неограничени рачуни е-поште.
 • Неограничена домена за хостинг (да, у почетном пакету)
 • Бесплатан ССЛ сертификат и ЦДН.
 • Бесплатни алат за прављење веб локација.
 • Бесплатан пренос веб локација и резервне копије.
 • Неограничене базе података МиСКЛ за ефикасније руковање подацима.
 • цПанел и Софтацулоус (софтвер који вам омогућава да лако инсталирате све врсте веб апликација на ваше веб локације)
 • ПЦИ усаглашеност. Ово је веома корисно ако планирате да покренете интернетску продавницу.

8. Хостингер

хостингер-фрее-ссл сертификат

Хостингер

Ово је европска компанија која има ниске цене врхунских функција. Нешто што се заиста истиче код Хостингера је корисничка подршка. Омогућавају стандардну подршку путем е-поште путем улазница, као и ливе цхат и подршку путем телефона.

Тим који се брине о томе је најбољи. Одговарају вам за неколико минута (најгори случај) и знају све о веб хостингу и Хостингер-овим услугама. У већини случајева могу решити одређени проблем у року од неколико минута. Сваки купац је веома задовољан овим питањем.

Али шта је са сигурношћу платформе? Хостингер нуди дељени хостинг баш као и већина компанија тамо. Једини план (дељени план хостинга) који нуди бесплатне ССЛ сертификате је трећи који се зове Бусинесс. Могли бисте помислити да то онда није најбоље. Али да вам кажем која је цена овог плана: 3,95 УСД месечно. Да, то је трећи, највећи хостинг хостинг план, и то овако јефтино.

Уз бесплатан ССЛ сертификат, добијате и следеће карактеристике:

 • Неограничен простор на диску са ССД драјвовима
 • Неограничена пропусност
 • Неограничене МиСКЛ базе података
 • Бесплатно име домена као додатак
 • Бесплатне дневне аутоматске сигурносне копије + недељне резервне копије такође
 • Неограничени рачуни е-поште
 • Модеран веб сајт за прављење корисника
 • Врхунска подршка 24 × 7
 • Прилагођена контролна табла која је једноставна за употребу
 • Управљање ДНС-ом
 • Неограничено паркираних домена и 100 поддомена по рачуну
 • ФТП преко ССЛ – сигурнији начин преноса датотека
 • Инсталацијски програм за један клик за више од 100 апликација
 • Управљани ВордПресс хостинг
 • И остале професионалце … (нећу их све навести)

Нешто што Хостингер чини веома добро је да помогне својим новим корисницима да схвате како функционише управљање веб локацијама. Имају одређену локацију на којој можете пронаћи све врсте постова на блоговима и туторијала (чак и видео записе) о томе како ефикасније управљати својом веб страницом. На пример, видео снимци о томе како да користите ВордПресс (или други ЦМС) за развој веб странице и креирање одрживог онлајн пословања.

9. ДреамХост

дреамхост-фрее-ссл сертификат

ДреамХост

Ова компанија је позната по могућностима ВордПресс хостинга. Да, главни фокус ове услуге је понудити најбољи ВордПресс хостинг који можете пронаћи на мрежи. Погледајте само све хостинг услуге које имају:

 • Дељено гостовање за ВордПресс
 • Управљани ВордПресс хостинг
 • ВооЦоммерце хостинг (још увек заснован на ВП-у)
 • Једноставно хостинг
 • ВПС хостинг
 • Наменски хостинг
 • Цлоуд хостинг

За сада ћемо погледати традиционалне могућности заједничког хостинга које нуди. Биће вам драго да откријете да оба дељена хостинг плана која ДреамХост нуди на располагању нуде бесплатан ССЛ сертификат. Најбољи план је други који се зове Схаред Унлимитед.

То кошта 7,95 УСД / месец. То је мало скупље него што нуде друге компаније, али вреди цене. На пример, добијате неограничено веб локација на рачуну за хостинг. Овај план вам такође даје једно бесплатно име домена укључено у цену.

Складиштем се управља са ССД дисковима, што је неограничено заједно са подржаним саобраћајем. ВордПресс је унапред инсталиран ако вам треба. Овај план се плаћа и на годишњем и месечном нивоу. На овај начин, ако желите, можете да платите месец дана да бисте испробали услугу, а ако вам се не допада, вратит ће вам гаранцију поврата новца у 97 дана.

Све у свему, све што вам је потребно, укључено је у овај заједнички план хостинга.

10. Цлоудваис

цлоудваис-фрее-ссл сертификат

Цлоудваис

Цлоудваис је хостинг компанија која добро функционише и за мале и велике веб странице. Имају велику палету хостинг пакета, али ми ћемо се фокусирати на најпопуларније у овом прегледу.

Будући да говоримо о хостингу за поједине особе, покрићу прва два плана из Цлоудваис-а: ДО1ГБ и ДО2ГБ.

Први план кошта месечно 10 УСД и добијате све следеће карактеристике: 25 ГБ ССД меморије, 1 ТБ пропусне ширине, надзорна табла за управљање рачуном, ЦДН, подршка 24 × 7 и 1 ГБ РАМ-а. За почетну веб страницу ово је више него довољно.

Други план долази за 22 УСД месечно. Ресурси се надограђују у поређењу с првим планом. Добијате 2 ГБ РАМ-а, 2 ТБ опсега, 50 ГБ простора за складиштење и остале функције из првог пакета.

Најбитније питање је ипак: нуди ли Цлоудваис бесплатне ССЛ сертификате? Кратки одговор је Да, јесте. Користи Лет’с Енцрипт бесплатни ССЛ за сваки план хостинга, што значи да је било који сертификат потпуно бесплатан за употребу.

Прошли смо кроз све компаније које се налазе на нашој листи. Као што видите, сви ће вам дати бесплатни ССЛ сертификат.

Закључак

Хајде да брзо сакупимо оно о чему смо разговарали:

 1. Знате шта је ССЛ сертификат и зашто је важно имати инсталиран на вашој веб локацији, без обзира на врсту веб локације коју имате.
 2. Након тога, могли бисте научити како ССЛ функционише на било којој веб локацији. Да бих га лакше разумео, дао сам вам мали пример у којем интернет продавница користи ССЛ сертификат.
 3. Следећи део је био разговор о свих 10 најбољих хостинг услуга које вам дозвољавају приступ бесплатном ССЛ сертификату.

Следећи корак је ваш. Да бисте одлучили која компанија за хостинг је најбоља за вас, морате размислити о одређеним потребама вашег вебсајта. На пример, мања веб локација може да користи једноставнији план хостинга са мање функција. Али сложенијој веб локацији која има много посетилаца месечно потребан је виши слој с више ресурса.

Још нешто о чему треба размислити јесте циљ ваше веб странице. Ако то знате, бићете у бољој ситуацији да пронађете најбољу хостинг услугу која долази са бесплатним ССЛ сертификатом.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map