15 najboljših ponudnikov spletnih gostovanj MySQL

best hosting-mysql-database-2019


Zakaj potrebujete gostovanje MySQL? Kako najti najboljšega?

Lastniki spletnih strani, ki upravljajo ogromna spletna mesta, se običajno zanašajo na baze podatkov. S tem je veliko lažje obravnavati sto ali tisoče vsebin spletnih strani, ki so na voljo. Tako ni treba odpreti vsake strani za posodobitev vsebine, postavitev pa ostane enaka. Temu rečemo dinamična spletna mesta ali spletna mesta, ki jih poganjajo baze podatkov, kjer se podatki potegnejo naravnost iz baze podatkov vsakič, ko uporabnik odpre spletno stran.

Do vsakega kosa informacij lahko dostopate na enem mestu in celo celo skupino, ki deluje na isti bazi podatkov. Za te naloge lahko uporabite MySQL, ki je trenutno ena izmed najbolj priljubljenih baz podatkov. Je odprtokodna programska oprema in jo lahko dobite brezplačno. Načrti za spletno gostovanje, o katerih bomo govorili spodaj, podpirajo MySQL in ponujajo tudi aplikacije in skripte, ki so združljivi z bazo podatkov.

Zdaj bomo najprej pregledali MySQL, samo da bi pojasnili, zakaj je tako odlična izbira, ko gre za relacijske baze podatkov. Pokazali vam bomo tudi vse bistvene informacije, ki jih morate vedeti, preden izberete načrt spletnega gostovanja, ki podpira MySQL.

To je razlog, zakaj bi morali uporabljati MySQL

Seveda MySQL ni edina možnost, ki jo boste našli pri iskanju popolnega načrta spletnega gostovanja. Obstajajo tudi druge priljubljene baze podatkov, kot so:

 • PostgreSQL – odprtokodna in objektno-relacijska baza podatkov, ki je na voljo za Linux in Windows
 • Microsoft SQL – Microsoftova relacijska, lastniška baza podatkov, združljiva z Linuxom in Windows
 • MS Access – relacijska, lastniška baza podatkov z grafičnim uporabniškim vmesnikom, ki je del zbirke Microsoft Office. Lahko se izvaja samo v sistemu Windows
 • Oracle – lastniška podatkovna baza z več modeli, ki jo je razvila korporacija Oracle, ki lahko deluje tudi v operacijskem sistemu Windows in Linux

Če pogledamo medvrstnost platforme vsake od teh možnosti baze podatkov, se izkaže, da je MySQL najbolj vsestranski. Poleg Microsofta in Linuxa lahko MySQL deluje tudi na FreeBSD, macOS in Solaris. To daje zbirki podatkov veliko prednost, saj jo lahko zaženete na skoraj vsakem načrtu računalniškega in spletnega gostovanja. Poleg tega vam ponuja širok nabor funkcij, ki vam omogočajo učinkovito izvajanje nalog, hkrati pa varujte svoje podatke v vsakem koraku..

MySQL je močna rešitev, ko želite delati na ogromnih naborih podatkov. Široko jo uporabljajo velika podjetja, ki morajo na svojih spletnih straneh upravljati na tone vsebine. Čeprav je dobro zaokrožena baza podatkov, je še vedno dokaj enostavna za uporabo, zato je odlična izbira za tiste, ki nimajo veliko izkušenj z delom z bazami podatkov.

Če je uspešnost eden glavnih vidikov, ki jo potrebujete v bazi podatkov, je MySQL odlična izbira za vas. Zasnovan je tako, da omogoča hitro uporabo, zlasti za tiste, ki svoja spletna mesta vodijo v skupnem načrtu spletnega gostovanja. Konec koncev ne želite čakati na tiste čase nalaganja, ko je vložek velik.

Ena največjih stvari o MySQL je, da lahko na njem uporabljate Apache, PHP in različne druge jezike. Ti so običajno vključeni v večino paketov, ko izberete načrt spletnega gostovanja za Linux. Dejansko je več kot 100 milijonov uporabnikov preneslo MySQL samo zato, ker so te komponente podprte. V bistvu lahko na enem mestu imate najmočnejša orodja.

Zgodba MySQL

ponudniki najboljših mysql-spletnih gostovanjMySQL se je pojavil že leta 1996, tako da je zagotovo ena najstarejših med možnostmi baze podatkov tam. Ustvaril ga je tričlanski razvijalski tim, nato pa je eden od njih Michael Widenius bazi podatkov dal ime Moja, kar je bilo tudi ime njegove hčerke. Ustvarili so ga iz veliko enostavnejšega sistema za upravljanje baz podatkov, imenovanega mSQL (Mini SQL), in nameravali so ga uporabiti kot svoje orodje.

mSQL je temeljil na jeziku ISAM, ki ga je razvil IBM. Celotna struktura mSQL je bila preveč počasna in neprilagodljiva, zato so se programerji odločili, da bodo ustvarili novo, ki lahko na boljši način reši svoje težave. Nato se je MySQL začel izvajati pod splošno javno licenco, kar pomeni, da je vsak uporabnik lahko spremenil izvorno kodo.

Odlična stvar MySQL je, da so obdržali API (Application Programming Interface) mSQL, ki je razvijalcem z vsega sveta omogočil, da so brez težav prešli na to novo bazo podatkov. Podjetje, ki je financiralo in posedovalo MySQL, je bilo švedsko MySQL AB. Nato se je Sun leta 2008 odločil, da bo podjetje kupil za milijardo dolarjev. Na voljo so bili šele leta 2010, ko je Sun MySQL izročil podjetju Oracle Corporation, trenutnemu lastniku baze podatkov.

Cene in funkcije MySQL

Vedno lahko prenesete brezplačno različico MySQL, ki jo mnoga podjetja in posamezniki uporabljajo za svoje baze podatkov. Imenuje se izdaja MySQL Community, najbolj razširjena odprtokodna baza podatkov na svetu. Večina načrtov za spletno gostovanje sploh ne zahteva, da ga prenašate, saj je običajno vključen v njihov paket kot bonus.

Brezplačna različica je večino časa dovolj, vendar lahko v primeru, da ima vaše podjetje kakšne posebne potrebe, nadgradite tudi na premijsko različico. Obstajajo standardna različica za 2000 dolarjev, podjetje za 5000 dolarjev in ocena nosilca grozda za 10 000 dolarjev. Vsi ti nudijo obširen seznam uporabnih orodij in funkcij, hkrati pa dobite vrhunsko podporo in vzdrževanje.

Dobiš vse, kar potrebuješ za upravljanje z bazo podatkov in poizvedovalna opravila. Tudi če delate z ogromno količino podatkov, se nikoli ne izgubite, saj vam MySQL omogoča izvajanje zelo učinkovitih iskanj. Obstaja tudi shema informacij, ki vam pomaga razumeti strukturo vaših podatkov.

MySQL je odlična rešitev, če potrebujete bazo podatkov za svojo novo aplikacijo. V bistvu morate samo nastaviti bazo podatkov, ustvariti račun in jo lahko pustite tako. To bo stabilen vir za vašo aplikacijo, na katerem se bo skript izvajal. Sploh ne zahteva, da to preverite, dokler neprekinjeno deluje v ozadju.

Edina stvar, ki lahko upočasni bazo podatkov MySQL, je slaba izbira trdega diska. Vedno poiščite ponudnika spletnega gostovanja, ki strežnik izvaja na trdih diskih SSD. Zagotavlja hitrost strele s takojšnjim dostopom, ki ga zagotavljajo SSD pogoni. Če pa izberete načrt spletnega gostovanja, ki temelji na SSD diskih, boste potrebovali tudi rezervni načrt. S trdimi diski SSD je večja verjetnost, da pride do napak, ki lahko poškodujejo vaše podatke.

Čeprav večina uporabnikov uporablja vmesnik ukazne vrstice v MySQL, morda ni primeren za vse. Začetniki, ki nimajo izkušenj z delom z bazami podatkov, bodo težko obvladali. Na srečo je to težavo mogoče rešiti z namestitvijo enega od MySQL GUI (grafični uporabniški vmesnik), ki omogoča veliko bolj enostavno uporabo baze podatkov.

Iskanje popolnega spletnega gostitelja MySQL

Danes ponudnika spletnega gostovanja, ki ponuja MySQL, ni težko najti v svojih paketih. Večina jih podpira to bazo podatkov in številne druge rešitve, ki jih lahko izbirate. Med brskanjem po storitvah spletnega gostovanja po internetu boste videli, da zagotavljajo vsaj nekaj priljubljenih baz podatkov, ki smo jih že omenili, zlasti ko gre za načrte skupnega gostovanja. Preden izberete enega, morate upoštevati dva najpomembnejša dejavnika: skladiščenje in zmogljivost.

Za večino lastnikov spletnih strani je dovolj ene same baze podatkov MySQL. Načrti za spletno gostovanje običajno prihajajo z enim primerkom MySQL, vendar v primeru, da boste začeli večji projekt, boste morda morali dodati več baz podatkov. V tem primeru preprosto izberite paket spletnega gostovanja, ki vključuje neomejene baze podatkov. Če želite pravilno povezati in upravljati svoje baze podatkov, boste morali iti na PHP. Vendar težko najdete ponudnika spletnega gostovanja, ki ne podpira tega jezika.

Nenazadnje se prepričajte, ali je nameščen cPanel ali Plesk. Te nadzorne plošče omogočajo ustvarjanje baz podatkov ter brisanje ali upravljanje obstoječih. cPanel ponuja celo čarovnika za baze podatkov za MySQL, ki vas vodi skozi celoten postopek ravnanja z bazami podatkov. Zdaj si oglejmo ocene 15 ponudnikov spletnih gostovanj, ki jih večinoma priporočamo!

Najboljši ponudniki spletnega gostovanja MySQL

Preden vam predstavimo podrobnosti o podjetjih, ki jih štejemo med najboljše gostitelje MySQL, tukaj je celoten seznam le-teh:

 1. HostGator – $ od 2,75 $ / mesec
 2. BlueHost – od 3,95 USD / mesec
 3. Gostovanje InMotion – od 3,99 USD / mesec
 4. A2Hosting – od 3,92 USD / mesec
 5. SiteGround – od 3,95 USD / mesec
 6. iPage – od 1,99 USD / mesec
 7. WebHostingHub – od 4,99 USD / mesec
 8. FatCow – od 3,15 USD / mesec
 9. Tekoča spletna stran – od 59 USD / mesec
 10. GreenGeeks – od 3,95 USD / mesec
 11. GoDaddy – od 2,99 USD / mesec
 12. HostMonster – od 4,95 USD / mesec
 13. InterServer – od 5 USD / mesec
 14. HostPapa – od 3,95 USD / mesec
 15. JustHost – od 3,95 USD / mesec

Zdaj pa pojdimo v podrobnosti in poglejmo, kateri ponudnik gostovanja je najboljši za vaš proračun in potrebe po gostovanju.

3. HostGator

hostgator-best-mysql-hostingHostGator je trenutno eno izmed najbolj znanih podjetij za spletno gostovanje. Ponujajo vrhunske načrte za skupno gostovanje, namenske strežnike, VPS in še posebej gostovanje preprodajalcev, ki je njihova najbolj prodajna storitev. Njihove načrte pogosto uporabljajo velika in mala podjetja, blogerji in razvijalci. HostGator je ustanovil leta 2002 in začel prodajati storitve, ki temeljijo na Linuxu.

Leta 2011 so ugotovili, da tudi po Windows obstaja veliko povpraševanje, in začeli ponujati načrte spletnega gostovanja, ki temeljijo na operacijskem sistemu. HostGator trenutno gosti več kot 8 milijonov domen. Eden glavnih razlogov za to je široka paleta funkcij, ki so priložene vsakemu njihovemu načrtu. Ta ponudnik ima tudi svojega ustvarjalca spletnih strani, ki vam omogoča brezplačen dostop do več kot 4.000 predlog.

HostGator vam ponuja vsa orodja, ki vam lahko pomagajo pri ustvarjanju in vzdrževanju spletnih strani. Z vsakim načrtom dobite MySQL za upravljanje baz podatkov, brezplačno domeno, načrtovalnik opravil in druga uporabna skrbniška orodja. Ni veliko ponudnikov, ki bi vam lahko ponudili nekaj resnično vrhunskih načrtov za gostovanje sistema Windows. Tu je HostGator premagal večino svoje konkurence, zato je več let izkušenj z gostovanjem Windows v praksi.

Če s svojim načrtom gostovanja niste zadovoljni, lahko svoj denar vrnete v 45 dneh, kar je večji od povprečnega časovnega okvira. Ne glede na načrt, ki ga izberete, dobite neomejene baze MySQL in phpMyAdmin. Cene skupnih načrtov se začnejo pri 2,75 USD na mesec z načrtom hatchlinga. Če želite VPS, vas bo načrt vstopne ravni stal 29,95 USD, najcenejši namenski strežnik pa 119 USD na mesec.

2. BlueHost

bluehost-best-mysql-hostingBlueHost se je začel leta 2003 in zdaj ima v njem več sto zaposlenih. Postalo je ogromno ime v panogi, saj uporabnikom ponuja načrte za spletno gostovanje, ki temeljijo na vrhunski strojni in programski opremi. Njihova celotna platforma za spletno gostovanje je odprtokodnega, zato je odlična izbira za uporabnike, ki se želijo poglobiti v tehnične lastnosti.

Kot večina velikih imen med spletnimi ponudniki gostovanja ponuja BlueHost tudi široko paleto močnih načrtov za spletno gostovanje. Ti vključujejo najbolj priljubljene načrte, kot so oblak, souporaba, VPS in namensko gostovanje. Vendar vam BlueHost omogoča izbiro med dvema načrtoma, eden je ustvarjen za uporabnike WordPress-a, drugi pa za lastnike spletnih mest WooCommerce..

Ko gre za podporo, je njihova ekipa strokovnjakov na voljo ves dan, vsak dan. Do njih lahko pridete prek klepeta, telefona, e-pošte, poleg tega pa imajo tudi obsežno bazo znanja. Vsak paket gostovanja vam podari tudi brezplačen SSL in MySQL.

Zagotavljajo, da lahko z MySQL na preprost način ustvarite in upravljate baze podatkov z uporabo phpMyAdmin in številnih drugih koristnih aplikacij. Če želite hkrati narediti dve stvari, izberite načrt BlueHost, ki ponuja brezplačno ime domene. Ker vam ni treba poiskati in plačati registrarja domene, vam lahko ta izbira vedno prihrani nekaj časa in denarja.

Zdaj bomo preučili cene svojih skupnih, VPS in namenskih načrtov, samo da vam pokažemo, kako zelo dostopen je BlueHost. Imajo tri načrte gostovanja, od Basica za 3,95 dolarja na mesec, do načrta Choice Plus za 5,95 dolarja. Cene za njihove načrte VPS se gibljejo od 19,99 do 59,99 dolarja na mesec, medtem ko namenski načrti za gostovanje stanejo od 79,99 do 119,99 mesečno.

3. Gostovanje inMotion

inmotion-best-mysql-hostingNa gostovanju InMotion lahko najdete številne celovite gostovalne načrte. Sem spadajo različne skupne, namenske, VPS, WordPress in upravljane možnosti, ki zagotavljajo, da lahko vsako podjetje in posameznik najdejo popolno storitev. MySQL je ena od dodatkov, ki jih ponujajo z vsemi svojimi paketi, kar vas nastavi pri ustvarjanju aplikacij in dinamičnih spletnih mest.

InMotion Hosting vam omogoča uporabnike prijazne graditelje spletnih strani, kot so WordPress, Joomla, Drupal in B2evolution. Podjetje je celo razvilo lastnega oblikovalca spletnih strani z imenom Premium Web Builder in ga omogočilo vsem, ki so se naročili na njihove načrte. Za velika podjetja ali ekipe, ki delajo na večjih projektih, je izbira namenskega načrta v InMotionu odlična izbira.

Namenski paketi vključujejo cPanel za enostavno upravljanje strežnika in spletnih strani prek vašega brskalnika. Njihovi načrti so resnično prijazni začetnikom njihova podpora za MySQL. Izdelali in vzdrževali boste svojo bazo podatkov s popolnimi navodili, s čimer boste zagotovili, da boste želeni jezik SQL uporabljali na pravi način. Z vašo bazo podatkov ne bo težav z zmogljivostjo, kar zagotavljajo njihove pomnilniške naprave SSD.

Eden glavnih ciljev InMotion-a je, da svojim strankam ves čas zagotavlja vrhunsko strojno opremo. Njihova storitev se opira na SSD diske Samsung in najnovejše strežnike Dell, tako da ste lahko prepričani, da bodo obiskovalci vaše spletne strani uživali v brezhibni izkušnji brskanja. Pri InMotion-u se cene njihovih namenskih načrtov gibljejo od 105,69 USD vse do 340,99 USD s skupno petimi načrti.

Imajo tri načrte za VPS gostovanje z najnižjo ceno 27,99 USD in najvišjo 64,99 USD. Če želite preizkusiti njihove načrte za skupno gostovanje, lahko izbirate med tremi načrti. Na voljo je načrt za zagon za 3,99 dolarja na mesec, moč za 5,99 dolarja in pro za 13,99 dolarja na mesec, pri čemer je načrt napajanja najbolj priljubljena možnost.

4. Gostovanje A2

gostovanje a2hosting-best-mysqlKo je bil leta 1999 ustanovljen A2 Hosting, je bilo sprva samostojno podjetje. Sprva so ga poimenovali kot Iniquinet, nato pa so ga leta 2003 spremenili v A2 gostovanje. Zahvaljujoč dolgoletnemu trdemu delu so postali eno vodilnih imen v industriji spletnega gostovanja. Dobijo na stotine pozitivnih ocen uporabnikov in tudi priljubljenih spletnih mest za recenzije.

A2 gostovanje ponuja široko raznolikost načrtov. Ponujajo običajne namenske, VPS in skupne načrte s številnimi koristnimi dodatki, brezplačnimi funkcijami in podporo. Izbirate lahko med upravljanimi in neurejenimi namenskimi programi in programi VPS. Če želite, da MySQL vsebuje paket, ste na pravem mestu. A2 gostovanje ponuja veliko funkcij in programske opreme, ki so zelo koristne za razvijalce.

Dobite najnovejšo različico, MySQL 5.5 skupaj s phpMyAdmin in SSH. S temi koristnimi orodji boste lahko kadar koli delali na svojih bazah podatkov s katerega koli računalnika. A2 gostovanje ponuja odlično priložnost za tiste, ki želijo delati na svojih spretnostih. Z njihovo široko bazo znanja se lahko naučite veliko o uporabi Python in Perl v svojih bazah podatkov.

Pri A2 gostovanju se cene razlikujejo med možnostmi Windows in Linux, vendar bomo govorili o načrtih Linuxa, da bi vam predstavili cene. Lahko dobite skupni načrt gostovanja, ki se začne s 3,91 USD, VPS za 5,00 USD in namenski načrt za 9,31 $. Te načrte je mogoče spremeniti v skladu z vašimi potrebami in jim zagotoviti več funkcij in koristi.

5. SiteGround

siteground-best-mysql-hostingTo je še eno veliko ime v industriji spletnega gostovanja. SiteGround je znan po visoki razpoložljivosti in zagotavljanju močnih storitev spletnega gostovanja po vsem svetu. To gre predvsem po zaslugi podatkovnih centrov, ki so pametno postavljeni v Singapurju, Amsterdamu in Chicagu, ki učinkovito pokrivajo ogromno držav. Njihova marketinška strategija je, da izstopajo iz množice in ponudijo svojemu občinstvu nekaj drugačnega. Kot kaže, je bila njihova metoda do zdaj precej uspešna.

Na spletnem mestu SiteGround lahko dobite poljuben paket spletnih gostovanj, ki ga potrebujete. Vendar je večina uporabnikov kupila svoje skupne ali oblačne gostovalne načrte, ki so zmogljivejši, kot jih nudi večina njihovih konkurentov. S tema dvema dobite nadzorno ploščo cPanel in podporo tudi za WordPress in Joomla. SiteGround vam zagotavlja skoraj 100-odstotno upodabljanje, saj nenehno spremljajo svoje strežnike in ko pride do težave, jih lahko takoj odpravijo.

Druga velika stvar tega ponudnika je, da imate lahko neomejene baze podatkov MySQL s svojimi hosting paketi. Zagotavljajo visoko zmogljivost vaših baz podatkov, tako da jih shranijo na ločenih trdih diskih. S svojimi bazami podatkov lahko preprosto delate prek phpMyAdmin. Če izberete enega od njihovih dražjih paketov, omogočajo tudi dinamično predpomnjenje, SSL, izboljšano podporo in skladnost s PCI.

Na spletni strani SiteGround lahko dobite skupni načrt gostovanja za samo 3,95 USD na mesec, če želite. Vendar je njihov najboljši prodajalec skupni načrt CrowBig, ki stane 5,95 dolarja na mesec. Njihov načrt gostovanja v oblaku na ravni stane 80 dolarjev na mesec, medtem ko lahko vhodni strežnik dobite za 269 dolarjev na mesec, če želite namenski načrt strežnika.

6. iPage

ipage-best-mysql-hostingTrenutno je več kot milijon strank, ki so za svojega ponudnika spletnega gostovanja izbrale iPage. To je podjetje, ki že desetletje deluje na spletnih straneh. Leta 2011 so vetrno energijo začeli uporabljati za zagon svojih strežnikov in to metodo uporabljajo vse do danes. Njihovi načrti so cenovno dostopni in celoten paket je zasnovan tako, da je začetnikom prijazen, zato toliko ljudi izbere tega ponudnika.

Ciljna publika za iPage so predvsem mala podjetja ali posamezniki, ki želijo preprosto vzpostaviti spletni dnevnik ali portfelj, nato pa se osredotočiti na svoje delo. Ker je glavna ideja tega ponudnika enostavnost, ponujajo le en skupni načrt gostovanja, ki stane le 7,99 USD. Vendar pa je na voljo s številnimi uporabnimi lastnostmi. Na primer, lahko domensko ime registrirate za tri leta, lahko imate neomejeno bazo podatkov MySQL in veliko prostora za shranjevanje.

Imajo svoj urejevalnik spletnih strani za povleci in spusti, ki vam omogoča tudi dostop do tisoč predlog. Seveda so podprti najbolj priljubljeni CMS in za svoje spletno mesto dobite tudi dodatke. Sem spadajo orodja za vaš blog, fotogalerije in FTP orodja. Poleg MySQL prejmete tudi predpomnjenje Varnish in phpMyAdmin zanjo. Čeprav podatkov o spletnih mestih in zbirkah podatkov ne shranjujejo na ločenih strežnikih, bodo vaši podatki zavarovani z dnevnimi varnostnimi kopijami.

Ponujajo tudi VPS gostovanje, ki se začne pri 19,99 USD na mesec, namensko gostovanje od 119,99 USD na mesec in WordPress gostovanje, kjer starter paket stane 3,75 USD na mesec.

7. Spletno gostovanje

webhostinghub-best-mysql-hostingWeb Hosting Hub je podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2010 in od takrat ponuja različne storitve. Poleg gostovanja vaše spletne strani jih lahko najamete tudi za oblikovanje vaše spletne strani. Ponujajo tudi druge rešitve, kot so graditelj njihovih spletnih strani, številna orodja za e-trgovino in spletno gostovanje za vse priljubljene CMS. Postali so tako priljubljeni, da jih je več kot 40.000 ljudi izbralo za izdelavo in upravljanje svojih spletnih strani.

Spletno gostovanje je optimalno za tiste, ki želijo skupno gostovanje, saj je to edina vrsta načrta, ki jo ponujajo. VPS, namenske in druge načrte ponuja InMotion Hosting, njihovo sestrsko podjetje. Ker ponujajo le deljeno gostovanje, so popolnoma osredotočeni na zagotavljanje najboljših treh načrtov gostovanja, ki so na voljo na trgu. Če želite spletno mesto ustanoviti kot podjetje ali za individualne namene, vam spletno gostovanje omogoča, da ga hitro in učinkovito nastavite.

Izbirate lahko med tremi načrti gostovanja: Spark načrt za 4,99 USD na mesec, Nitro za 6,99 USD in Dynamo načrt za 8,99 USD na mesec. Če izberete načrt Nitro, boste lahko zagnali neomejene baze podatkov MySQL, pod in parkirane domene, ki so v začetnem načrtu omejene. Drugi in tretji načrt vam omogočata tudi popust na njuno storitev spletnega oblikovanja.

Vsi načrti v skupni rabi vam omogočajo phpMyAdmin kot dodatek k MySQL. Če niste izkušeni v MySQL, se lahko vedno zanesete na njihove vodiče, kako ravnati z bazami podatkov, saj jih imajo veliko.

8. FatCow

fatcow-best-mysql-gostovanjeFatCow je eden največjih ponudnikov spletnega gostovanja, ki posluje na področju zelene energije. Zagotavljajo samo en načrt za skupno gostovanje, imenovan Originalni načrt FatCow, ki stane samo 3,15 USD na mesec in vam omogoča, da eno leto registrirate ime domene. Njihova glavna ideja je izogniti se ponudbi zapletenih načrtov za spletno gostovanje in namesto tega sestaviti nekaj preprostejših.

Imajo strokovno ekipo za tehnično podporo, ki obljublja, da se bo odzvala v nekaj minutah. Z nakupom katerega od njihovih načrtov boste imeli dostop do njihove nadzorne plošče, ki je v bistvu enaka kot cPanel, le nekoliko drugače izgleda. Dokaj prijazno je začetnikom, vendar boste morda potrebovali nekaj časa, da ugotovite upravitelja datotek MySQL in upravitelja datotek.

FatCow je s svojimi cenami zagotovo med najbolj dostopnimi ponudniki na trgu. Njihove načrte pogosto uporabljajo mala podjetja in osebne osebe. Kot številni drugi ponudniki imajo tudi lastnega ustvarjalca spletnih strani po meri, ki bi lahko bil primeren za tiste, ki nimajo izkušenj s spletnim razvojem..

Če vas zanimajo drugi načrti, kot so VPS ali namenski strežniki, jih ponujajo tudi ti. FatCow deli VPS in namenske storitve na tri načrte. Vsak od teh načrtov vam omogoča neomejeno število baz podatkov, domen, poddomena in računov FTP. Načrt vstopne ravni za VPS stane 19,99 USD na mesec, strežnik, namenjen za zagon, pa lahko imate le 119,99 USD na mesec.

9. Tekoča spletna stran

liquidweb-best-mysql-hostingZdaj je LiquidWeb ponudnik spletnega gostovanja, kjer najdete le najzmogljivejše rešitve gostovanja. Niti ne zagotavljajo skupnih načrtov gostovanja, saj se osredotočajo na zagotavljanje najboljših zmogljivosti za zahtevne razvijalce. Na LiquidWeb lahko najdete nekaj izjemnih Dediciranih in VPS gostovalnih načrtov z zagotovljenim skoraj 100-odstotnim časom upodabljanja. Izberete lahko tudi, ali želite strežnik s sistemom Linux ali Windows.

Njihovi načrti za spletno gostovanje niso samo močni, ampak tudi uporabnikom prijazni, zato poskrbite, da vam za upravljanje strežnika ni treba porabiti veliko časa. Uporabljajo najnovejšo strojno opremo, da lastnikom spletnih strani zagotovijo stalno uptime in visoke hitrosti. V zadnjih nekaj letih jim je uspelo obdržati nad 99,99%, kar je zelo impresivno.

Čeprav s pomočjo LiquidWeb težko naletite na kakršne koli težave, je njihova strokovna podporna ekipa pripravljena, kadar jih potrebujete. Če že imate spletno mesto in želite preiti na LiquidWeb načrt gostovanja, vam bodo pomagali pri migraciji podatkov brezplačno. Uporabljajo trde diske SSD in celo zagotavljajo izravnalne obremenitve, če imate prometne konice, kar omogoča, da več strežnikov upravlja z vašim prometom.

Tako namenski in VPS načrti podpirajo MySQL in številne druge rešitve baz podatkov. Če želite upravljati namenski strežnik LiquidWeb, lahko na treh lokacijah izbirate med petimi različnimi načrti. Začetni načrt stane 199 dolarjev na mesec in vam podeli obsežen seznam uporabnih funkcij. Njihove cene VPS v oblaku se začnejo pri 59 dolarjih na mesec, najcenejši namenski strežnik v oblaku pa stane 169 dolarjev na mesec.

10. GreenGeeks

greengeeks-best-mysql-hostingGreenGeeks je podjetje za spletno gostovanje, ustanovljeno pred desetletjem, ki trenutno ima več kot 35.000 strank in gosti več kot 300.000 spletnih strani. Kot pove že njegovo ime, svojo strojno opremo napajajo z zeleno energijo, natančneje z vetrno energijo, kar je boljše za okolje.

Z izbiro enega od njihovih načrtov boste dobili veliko funkcij, kot so brezplačna registracija in prenos domene, oblikovalec spletnih strani, prenos spletnega mesta, varni e-poštni računi in še veliko več. GreenGeeks ima namensko ekipo za podporo, do katere lahko dostopate prek klepeta, telefona in vstopnic. Svoje strežnike vodijo le v Linuxu, vendar je najbolj priljubljen operacijski sistem, ko gre za spletno gostovanje.

Nadaljevanje delovanja strežnika pri GreenGeeksu je tudi zelo konkurenčno, saj so uspešni pri ohranjanju nad 99,9%. Niso ustvarili svoje nadzorne plošče kot mnogi drugi ponudniki. Namesto tega boste dobili cPanel, ki zagotavlja brezhibno uporabniško izkušnjo za vsakega lastnika spletnega mesta. Če že imate spletno mesto, ga lahko brezplačno preselite. Dovolijo vam, da vanj dodate nakupovalni voziček, ki je priložen paketu.

Pri GreenGeeksu spletno gostovanje stane le 3,95 dolarja, medtem ko WordPress gostovanje znaša 3,95 dolarja. Njihovi načrti so koristni za razvijalce z najnovejšo MySQL, podporo za Python in Perl, več različic PHP in račune FTP. In to je le vrh ledene gore, saj dobite na tone odličnih funkcij, ki zagotavljajo vrhunsko zmogljivost, varnost in podporo e-trgovini. Če z GreenGeeksom niste zadovoljni, lahko svoj denar vrnete v roku 30 dni.

11. GoDaddy

godaddy-best-mysql-gostovanjeGoDaddy je znan kot eden največjih registratorjev domen na svetu z doslej registriranim preko 60 milijonov domenskih imen. Poleg registracije domen in avkcijskih storitev nudijo tudi močne načrte za spletno gostovanje. To podjetje je bilo ustanovljeno leta 1997 pod imenom Jomax Technologies. Po dveh letih so prešli na trenutno ime.

GoDaddy ponuja rešitve za spletno gostovanje tako za posameznike kot za velika podjetja. Ponujajo različne namenske, VPS in skupne načrte za dostopne cene. Poleg običajne možnosti Linux lahko dobite tudi Windows strežnike. Izbirate lahko med številnimi načrti gostovanja, odvisno od tega, kakšno spletno mesto želite zagnati, in količine prometa, ki ga privlačite.

Imajo tudi priljubljenega ustvarjalca spletnih strani, ki ga široko uporabljajo neizkušeni uporabniki in mala podjetja, ki potrebujejo hitro in enostavno rešitev. To je gradnik povleci in spusti, ki vam omogoča dostop do več kot 300 predlog. Predloge so že poseljene z vsebino; morate kopirati samo svojo vsebino na prava mesta in njen niz.

S kombinacijo profesionalnih skrbnikov, strojne opreme in nadzornih sistemov višjega cenovnega razreda so sposobni stalno vzdrževati čas delovanja strežnika nad 99,9%. GoDaddy je ponudnik, ki skrbi za vašo vsebino. Redno ustvarjajo varnostne kopije vašega spletnega mesta, če gre kaj narobe. Načrt spletnega gostovanja lahko dobite za samo 2,99 USD na mesec. Cene za njihove načrte VPS se začnejo pri 17,99 USD na mesec, medtem ko lahko namenski strežnik vstopne ravni dobite za 69,99 USD na mesec.

12. HostMonster

hostmonster-best-mysql-gostovanjePri HostMonster so storitve in cene precej podobne tistim, ki jih ponuja BlueHost. To je zato, ker sta ti dve sestrski družbi drug z drugim. Ponujajo tudi skupne načrte gostovanja z izhodiščno ceno 4,95 dolarja na mesec. Na voljo je z neomejeno pasovno širino, 50 GB pomnilnika in omogoča vam eno spletno mesto in eno ime domene. V celoti ponuja HostMonster nekaj spodobnih skupnih načrtov gostovanja po dostopnih cenah.

Kot nalašč je za posameznike in podjetja, ki so ravno začeli pritegniti promet. Poleg uspešnosti boste dobili številna uporabna orodja, ki so lahko koristna za manjša spletna mesta. Sem spadajo orodja za forume in bloge, nakupovalni voziček, SSL potrdilo, skripte CMS in najnovejši MySQL. Osnovni načrt VPS pri HostMonster stane le 19,99 dolarja, kar je trenutno na trgu precej poceni. Kljub temu pa ima 30 GB prostega prostora, dvojedrni procesor, 2 GB RAM-a in pasovno širino omejeno na 1 TB na mesec, kar je velika možnost za ceno.

Ne eksperimentirajo z nadzornimi ploščami po meri; namesto tega dobite cPanel, ki je vedno učinkovita rešitev. S 4-jedrnimi procesorji Intel Xeon, 500 GB RAID1 in 4 GB RAM-a lahko dobite namenski strežnik za slabih 79,99 USD. Z HostMonster lahko svoj načrt nadgradite, kadar koli potrebujete večjo učinkovitost.

Vaše baze v skupni rabi bodo shranjene na strežniku, ki je drugačen od ostalih podatkov, in dobite phpMyAdmin tudi za svoj MySQL. Če želite načrt spletnega gostovanja, ki pravilno obravnava poizvedbe SQL, vsekakor izberite HostMonster.

13. InterServer

interserver-best-mysql-hostingInterServer trenutno velja za najboljšo izbiro za tiste, ki potrebujejo cenovno ugodno, a zmogljivo storitev gostovanja WordPress. Najcenejši načrt pri InterServerju stane le 5 dolarjev in dobite SSL certifikat, brezplačno selitev in neomejeno shranjevanje, prenos in e-pošto. Omogočajo vam tudi, da na njihovem strežniku zaženete do 20 spletnih mest. Visoko zmogljivost zagotavlja najnovejša strojna oprema, vključno s trdi diski od 30 GB do 240 GB.

InterServer si prizadeva, da bi bilo njihovo uptime čim bližje popolnim 100%, in do zdaj jim gre res dobro. Pri tem ponudniku je vsak dan dovoljeno le 100 novih uporabnikov. Ta omejitev zagotavlja, da se njihovi strežniki ne bodo nepričakovano upočasnili v napornem dnevu. Če izberete katerega od njihovih načrtov VPS, boste imeli veliko možnosti prilagajanja. Izbrali boste lahko programska orodja, nadzorno ploščo, OS in procesorsko moč, ki vam najbolj ustrezajo.

Če izberete InterServer, ne bo prišlo do nepričakovanih izstopnih pristojbin ali kakršne koli dolgoročne pogodbe. Poleg tega boste svoj denar vrnili čez 30 dni, če niste bili zadovoljni z njihovo storitvijo. S svojimi bazami boste lahko brez težav upravljali s pomočjo najnovejših MySQL in phpMyAdmin.

Glede podpore se lahko obrnete na njih na vse načine, kadarkoli želite. Podpora za InterServer je na voljo prek telefona, klepeta, e-pošte, medtem ko lahko uporabljate tudi njihovo široko bazo znanja in forume. Njihovi načrti VPS so tako razširljivi, da lahko izbirate med 16 različicami z izhodiščno ceno le 10,00 USD na mesec za Windows in 6,00 USD na mesec za Linux.

14. HostPapa

hostpapa-best-mysql-hostingHostPapa je ponudnik spletnega gostovanja iz Kanade, ki se je ustanovil leta 2006. Njihova ciljna skupina je majhna podjetja, saj to navajajo na svojem spletnem mestu in prek oglasov. Za napajanje svoje strojne opreme uporabljajo zeleno energijo, ki je trenutno zelo priljubljena med podjetji, ki gostujejo. V primerjavi z drugimi ponudniki zelenega gostovanja so njihove cene dokaj nizke.

Čeprav HostPapa ne ponuja namenskih strežnikov, so njihovi načrti v skupni rabi in VPS precej močni. Ne glede na načrt, ki ga izberete, dobite tudi graditelja spletnih strani. Vendar lahko graditelja spletnega mesta nadgradite na še boljšega tako, da preklopite na dražji načrt. V vsakem paketu so tudi računi cPanel in FTP. Njihov najcenejši načrt gostovanja v skupni rabi stane 3,95 dolarja in omogoča vam dve spletni strani.

Če potrebujete VPS, lahko izbirate med 5 različnimi načrti glede na vaše potrebe. Njihov prvi načrt VPS stane le 19,99 USD na mesec in dobite 4-jedrni procesor, 1,5 GB RAM-a, 50 GB prostora za shranjevanje in prenos 1TB. S temi načrti lahko dobite strežnike Linux in Windows. Ko gre za baze podatkov, dobite MySQL 5 in ti omogočajo upravljanje neomejenih baz podatkov.

Njihovi načrti vključujejo zmogljivo skrbniško orodje phpMyAdmin, ki vam omogoča enostavno rokovanje z najpogostejšimi nalogami MySQL. Če ste začetni razvijalec ali spletni skrbnik, je HostPapa odlična izbira za vas. Vsako orodje, ki je potrebno za učinkovito postavitev in vzdrževanje spletnega mesta, bo v skladu s svojimi načrti na dosegu roke.

15. JustHost

justhost-best-mysql-hostingNa JustHostu lahko najdete nekaj odličnih načrtov gostovanja za mala podjetja in začetne spletne skrbnike. Čeprav je zagotavljanje zanesljivih skupnih gostovalnih načrtov očitno njihov glavni cilj, imajo tudi nekaj spodobnih VPS in namenskih strežniških načrtov. Načrt gostovanja v skupni rabi lahko dobite le za 3,95 USD na mesec, ki vam dodeli ime domene, spletno mesto, 50 GB prostora in nekaj več osnovnih funkcij.

S svojimi načrti gostovanja dobite brezplačne graditelje spletnih strani s predlogami in možnostjo namestitve širokega nabora koristne programske opreme z enim klikom. V njihovem programskem paketu najdete tudi orodja za bloganje, forume in e-trgovino. Ponujajo velik paket zagonov za baze podatkov z najnovejšo MySQL, kar vam omogoča 20 baz podatkov. Če pa nadgradite na močnejši načrt, postane neomejen.

Z phpMyAdmin boste lahko ustvarili in upravljali baze podatkov. Na srečo JustHost ne shranjuje baz podatkov in drugih podatkov na isti strežnik. To je odlična praksa, ki je postala priljubljena med ponudniki spletnih gostovanj in zagotavlja stabilnost za svoje stranke.

Izbirate lahko med štirimi načrti VPS s cenami od 19,99 USD na mesec do 59,99 USD na mesec. S prvim dobite dvojedrni CPU, 2 GB RAM-a, 30 GB pomnilnika, 1TB pasovno širino in brezplačno ime domene. Ponujajo tudi tri namenske strežniške načrte, ki jih lahko upravljate s cPanel. Prva stane 79,99 USD na mesec in jo lahko povečate do najzmogljivejšega načrta, ki stane 119,99 USD na mesec.

Zaključek

Zagotovo obstajajo tudi drugi odlični ponudniki gostovanja, ki ponujajo gostovanje baz podatkov MySQL in niso navedeni v tem članku. Če izberete katero od podjetij, navedenih na strani, ne morete narobe z gostovanjem in upravljanjem podatkovnih baz MySQL.

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s temi gostiteljskimi podjetji ali imate kakšen predlog glede tega članka, nam to sporočite v spodnjem razdelku s komentarji.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map