5 Best poceni spletno gostovanje za začetnike

najboljše-poceni-gostovanje-začetniki-2019


Če šele začnete svojo pustolovščino, da imate lastno spletno stran, se morate naučiti nekaj stvari o spletnem gostovanju, da boste izbrali najboljšo možnost. Izbira spletnega gostitelja je lahko dolgotrajna in težka odločitev, saj je na voljo toliko možnosti in med njimi lahko izbirate toliko spletnih gostiteljev. To je zelo konkurenčen trg in če ne veste, kaj bi iskali, boste morda imeli spletnega gostitelja, ki vam resnično ne more dati vseh stvari, ki jih potrebujete, da bi vaše spletno mesto izstopalo po svoji zanesljivosti, hitrosti in oblikovanje.

Za vse začetnike tam bom v tem članku poskušal nekoliko olajšati celoten postopek. Najprej bom govoril o skupnih gostovalnih načrtih, ker je to običajno najboljša izbira za ljudi, ki se šele začenjajo. Po tem bom opisal nekaj najpomembnejših dejavnikov, ki jih morate upoštevati pri izbiri ponudnika spletnega gostovanja. In na koncu, samo da bom stvari kar se da olajšala za vas, bom govorila o svojih najljubših spletnih gostiteljih za začetnike.

Preden bom skočil v razlago, kako izbrati ponudnika gostovanja kot začetnika, vam bom predstavil seznam podjetij za spletno gostovanje, ki jih priporočam za začetnike:

Gostovalno podjetje
Promotivna cena

1najboljše poceni spletno gostovanje1,99 USD / mesečno
2najboljše WordPress spletno gostovanje3,95 USD / mesec
3najboljše poslovno spletno gostovanje3,95 USD / mesec
4najboljše poslovno spletno gostovanje4,99 USD / mesečno
5najboljše poslovno spletno gostovanje3,95 USD / mesec

Prijazno gostovanje za začetnike: Kaj je skupno gostovanje?

Skupno gostovanje pomeni, da strežnik in njegove vire delite z drugimi strankami in njihovimi spletnimi mesti. Skupno gostovanje je tista vrsta gostovanja, ki je najbolj priljubljena in jo še posebej pogosto uporabljajo začetniki. Razlogi za to so številni, največja prednost, ki jo imajo skupni gostovalni načrti v primerjavi z drugimi gostovalnimi načrti, kot sta namensko gostovanje ali VPS gostovanje, pa je cena. Skupno gostovanje je najcenejša oblika gostovanja in to je za začetnike zelo pomembno, saj ne vedo, kaj lahko točno pričakujejo, ko gre za količino prometa, ki ga bo ustvarilo njihovo spletno mesto.

razloženo skupno gostovanje

Poleg te ugodnosti obstajajo še nekatere druge prednosti, ki jih skupno gostovanje ponuja svojim uporabnikom. Na primer, deljeno gostovanje je odlično za začetnike, saj je izjemno preprosto in vam omogoča, da se učite med vožnjo. Dobite tudi veliko namestitvenih programov z enim klikom, ki vam lahko pomagajo pri izdelavi spletnega mesta na najhitrejši in najpreprostejši način.

Druga prednost skupnega gostovanja je enostavnost uporabe, zlasti vzdrževanja. To običajno stori vaš spletni strežnik, kar vam pušča skrb za druge in verjetno pomembnejše dele vašega podjetja.

Seveda imajo tudi načrti skupnega gostovanja določene pomanjkljivosti. Prva in najbolj očitna prihaja iz dejstva, da morate vire deliti z drugimi spletnimi mesti. To pomeni, da lahko včasih pride do težav ali celo izpadov, če ima strežnik preveč prometa in ga ne zmorete. Vaše spletno mesto se lahko v nekaterih situacijah naloži tudi nekoliko počasneje.

Druga napaka načrtov gostovanja v skupni rabi je prilagajanje, ker nimate toliko možnosti prilagajanja, kot jih dobite pri drugih, dražjih gostovalnih načrtih. Morda boste imeli celo nekaj težav z varnostjo, saj ne veste, s kom delite strežnik, kar pomeni, da lahko eden od vaših sosedov resnično ogrozi vaše spletno mesto.

Kako izbrati spletno gostovanje za začetnike?

Kot sem že omenil, boste morali pred odločitvijo razmisliti o nekaterih stvareh in iti z enim spletnim gostiteljem. Obstaja veliko dejavnikov, ki bi lahko vplivali na vašo izbiro in zajel bom nekaj najosnovnejših, ki se jih morajo vsi začetniki zavedati.

Spletni prostor

Da, obstajajo različni načrti za skupno gostovanje, ki ponujajo različne količine strežniškega prostora za vaše spletno mesto. Če ste začetnik, to običajno pomeni, da ne boste potrebovali terabajtov prostora ali celo veliko manj od tega, zato morate skrbno pretehtati in izračunati, kaj je dovolj za vaše potrebe, tako da svojih planov ne preplačujete pridobite prostor, ki ga sploh ne boste uporabljali.

Zanesljivost

Zanesljivost je izredno pomemben dejavnik pri spletnem gostovanju, saj ta izraz v bistvu zajema dve najpomembnejši stvari za spletno gostovanje – hitrost in podaljšek. Najprej morate poskrbeti, da bo ponudnik spletnega gostovanja, o katerem razmišljate, hiter, da se vaše spletno mesto ne nalaga prepočasi. Drugič, morate preveriti čas delovanja spletnega gostitelja, ki ga želite uporabiti, ker lahko vaše spletno mesto v nasprotnem primeru doživi izpad. Obe stvari lahko vodijo do tega, da izgubite svojo publiko in stranke, kar vodi do tega, da izgubite denar, zato opravite raziskavo in poskrbite, da se to ne bo zgodilo.

Omejitve prenosa podatkov

To je še ena pomembna stvar, ki jo morate upoštevati in vedeti, kako velika omejitev potrebujete, ko razmišljate o podatkih, ki jih nameravate objavljati na svojem spletnem mestu. Vendar lahko omejitve prenosa vedno nadgradite, zato jih v začetku ne bi smeli preplačevati. Namesto tega pojdite z bolj konservativno oceno.

Pomoč strankam

Ker ste šele začetnik, morate poskrbeti, da ima vaš spletni gostitelj odlično podporo strankam. Glede na vaš status novorojenca boste verjetno morali več kot nekajkrat uporabiti podporo strankam in prejeti boste morali najboljše nasvete in pomoč, da boste lahko premagali vsa vprašanja, s katerimi se lahko srečujete.

Načrti & Cena

Nenazadnje je cena. Stroški načrtov gostovanja v skupni rabi ne bi smeli biti glavna skrb, vendar bi bilo treba to kljub temu upoštevati, še posebej, če imate tesen proračun. Poskrbeti morate le za pravo ravnotežje med najnižjo možno ceno in potrebnimi viri. Poiščite najboljšo možno možnost, ki zajema vse vaše zahteve, vendar hkrati ni preveč podcenjena.

Zdaj, ko veste, katere stvari morate upoštevati, ko izberete najboljšega ponudnika spletnega gostovanja za svoje potrebe, lahko vzamemo nekaj časa za razpravo o najboljših možnostih, vsaj po mojih izkušnjah in mnenju.

1. iPage

Obiščite spletno mesto »

ipage najboljši začetniki spletnega gostovanjaTa ponudnik spletnega gostovanja obstaja že od leta 1998 in v tistem času jim je uspelo postati eno najbolj zanesljivih in uglednih podjetij za spletno gostovanje na svetu z milijoni strank in spletnih strani.

Načrti gostovanja v skupni rabi

Čeprav je iPage odličen ponudnik spletnega gostovanja, se pri načrtih skupnega gostovanja v resnici ne odlikujejo, saj ponujajo le en načrt in ta načrt je na voljo samo za odjemalce Linuxa. Če pa vas sistem za delovanje strežnika ne zanima in je Linux za vas prav v redu in želite gostovanje v skupni rabi, ima Essential Plan iz iPage vse. Njihov skupni načrt gostovanja je odličen za začetnike in ga lahko dobite za samo 1,99 USD / mesec s trenutno promocijsko ponudbo. Običajna cena tega načrta je 7,99 USD na mesec, pogodbo pa morate podpisati vsaj eno leto.

Ta načrt gostovanja vam zagotavlja neomejen prostor za shranjevanje in nima omejitve prenosa podatkov. Na voljo je tudi neomejeno število e-poštnih naslovov in baz podatkov MySQL. Celo leto dobite tudi eno brezplačno domeno in možnost uporabe neštetih tem in predlog za oblikovanje vaše spletne strani tako, kot želite.

Občasni čas

Ta spletna gostiteljica je ena najboljših, ko gre za čas uptime in za čas, ko sem jih preizkušal, to je bil dva meseca, sem nekajkrat doživel samo izpade in je bil vsakič za 3–5 minut , zato je varno reči, da je iPage zanesljiv spletni gostitelj za začetnike.

Varnost

iPage ima nekaj neverjetnih varnostnih funkcij in vam lahko pomaga, da boste vedno varni. Ena od teh lastnosti je SiteLock, ki zagotavlja zaščito pred kršitvami varnosti. To stori z rednim skeniranjem vašega spletnega mesta in strežnika, da bi našli morebitne težave in grožnje z zlonamerno programsko opremo. Poleg tega prejmete tudi požarni zid, ki preprečuje kakršno koli varnostno puščanje in v primeru, da se kaj zgodi narobe, iPage vsakodnevno varnostno kopira vse vaše podatke, tako da lahko izberete, kje ste v kakšnem nesrečnem dogodku odšli..

2. BlueHost

Obiščite spletno mesto »

bluehost najboljši wordpress gostovanje začetnikiBlueHost posluje že več kot 20 let, podjetje, ki je lastnik številnih gostujočih podjetij. To zagotavlja kakovost in zanesljivost in BlueHost se popolnoma prilega profilu.

Načrti gostovanja v skupni rabi

V nasprotju s prejšnjim vnosom na našem seznamu BlueHost ponuja več načinov gostovanja v skupni rabi. Te cene načrtov gostovanja se začnejo pri samo 3,95 USD na mesec. Vsi načrti gostovanja vključujejo brezplačno ime domene, neomejeno pasovno širino, nekateri načrti vključujejo neomejen prostor na spletnem mestu, več e-poštnih računov, možnost gostovanja več kot enega spletnega mesta v istem računu, v bistvu vse, kar bi začetnik potreboval, da začne z internetom.

BlueHost je odličen za začetnike, saj ponuja številne funkcije in možnosti, ki so enostavne za uporabo. Ponudba z enim klikom namestite WordPress, tako da, če boste izdelali svoje spletno mesto z uporabo WordPressa, ne bo težav z nastavitvijo spletnega mesta. Njihova nadzorna plošča za gostovanje cPanel je zelo intuitivna, enostavna za uporabo in prijazna do začetnikov. Torej, tudi če še nikoli niste uporabljali storitve gostovanja, se je na to enostavno navaditi. BlueHost ponuja tudi 30-dnevno garancijo vračila denarja, tako da na vaši strani ni tveganja.

Pomoč strankam

Sodeč po mojih izkušnjah z BlueHostom je njihova podpora strankam precej solidna. Ko sem jih prvič poklical, sem čakal nekoliko dlje, kot bi si želel; nekje okoli deset minut, drugič pa sem se povezala v dveh minutah. Obe priložnosti so bili njihovi zaposleni prijetni in ustrežljivi ter zelo, zelo profesionalni. Lahko so odgovorili na vsa moja vprašanja in mi pomagali pri mojih vprašanjih, tako da so dobili mojo oceno od mene. Na njihovo podporo strankam se lahko obrnete preko e-pošte, telefona ali klepeta v živo. Prav tako imajo na voljo bazo znanja za vsakogar, ki želi raziskati sam.

Lastnosti

Obstaja veliko varnostnih funkcij, s pomočjo katerih je vaše spletno mesto varno pri BlueHostu. Zagotavljajo SSL varnost osebnih podatkov in stalen nadzor omrežja. Čeprav BlueHost ne zagotavlja nobenega jamstva za produktivnost, je naš test povzročil več kot 99,9% uptime v 30 dnevnem obdobju, kar je zelo dobro za skupni gostovalni načrt. To je odličen ponudnik spletnega gostovanja za začetnike in zelo pametna izbira, saj lahko svoje načrte v skupni rabi kadar koli nadgradite, če boste morda potrebovali več strežniških virov ali večjo varnost.

3. HostGator

Obiščite spletno mesto »

hostgator najboljše spletno gostovanje začetnikovHostGator je še eno zanesljivo in zaupanja vredno gostovanje, ki lahko pomaga začetnikom pri lastnem spletnem mestu. So ena najcenejših možnosti na trgu spletnega gostovanja, vendar je to le ena od njihovih številnih prednosti.

Načrti gostovanja v skupni rabi

HostGator ponuja več načinov gostovanja v skupni rabi, pa tudi široko paleto možnosti za nadgradnjo. Njihovi najcenejši načrti za gostovanje se začnejo pri 3,95 USD na mesec in omogoča gostovanje ene domene, vključuje neomejeno pasovno širino in namestitev različnih skriptov z enim klikom, kot so WordPress, Joomla in druga odprtokodna programska oprema.

Vsak skupni načrt vključuje brezplačnega graditelja spletnega mesta HostGator z več kot 100 predlogi za mobilne naprave. Nudijo tudi brezplačno pomoč pri prenosu spletnega mesta, prenosu domen, pa tudi prenosu podatkovnih baz in skript. Poleg tega boste prejeli 100 USD ponudbe Google Adwrods in 100 USD Bing Ads Credit.

Kot nadzorno ploščo za spletno gostovanje uporabljajo najnovejšo različico cPanel, ki jo lahko uporabljajo tudi začetniki.

Lastnosti

HostGator ponuja garancijo za svoje zahtevane 99,9% uptime in 45-dnevno garancijo vračila denarja. Druga velika stvar pri HostGatorju so tedenske varnostne kopije, ki se izvajajo na vseh njihovih strežnikih. Vse vzdrževanje opravijo sami, zato vam ni treba skrbeti za to.

Ponujajo tudi veliko število orodij za ustvarjanje spletnih mest, ki so enostavna za uporabo in vam omogočajo, da svoje spletno mesto prilagodite najtanjšim podrobnostim, ne da bi morali pisati kodo.

Pomoč strankam

Podpora strankam je eden največjih razlogov za izbiro HostGatorja. Pridobili so ugleden ugled za svojo podporo strankam, ki vam je na voljo po telefonu ali spletnem klepetu, pa tudi po e-pošti, vsi delujejo 24/7. Imajo tudi številne vadnice v video in pisni obliki ter ogromno bazo znanja, s pomočjo katere se uporabniki naučijo uporabljati svoj račun za spletno gostovanje

4. WebHostingHub

Obiščite spletno mesto »

webhostinghub najboljši blog hosting začetnikiWebHostingHub posluje od leta 2001. Niso najbolj priljubljen spletni gostitelj, vendar hitro rasteta po zaslugi poceni gostovanja in številnih skupnih načrtov, ki zajemajo vse stvari, ki jih morda potrebujejo začetniki ali mala podjetja..

Načrti gostovanja v skupni rabi

Kot sem že omenil, ima ta ponudnik spletnega gostovanja 3 načrte gostovanja. Prva cena je 4,99 dolarja na mesec in ima brezplačno domeno, neomejeno gostovanje in omogoča gostovanje dveh spletnih strani. Vsak načrt vključuje brezplačen SSL, brezplačno shranjevanje SSD (kar je super za povečanje hitrosti spletnega mesta, do 20x hitrejše od običajnega pomnilnika HDD), namestitveni program za WordPress ali kakšen drug CMS z enim klikom. Samodejno varnostno kopiranje je na voljo za vsak načrt za dodatnih 1 USD na mesec.

Brezplačni oglaševalski krediti se gibljejo od 75 do 250 dolarjev, odvisno od načrta, ki ga izberete.

Če se odločite za uporabo spletnega mesta za WordPress, lahko na svoje mesto WordPress namestite brezplačno orodje za ustvarjanje strani, imenovano BoldGrid. BoldGrid je dobro razvit ustvarjalec strani, ki vam bo pomagal prilagoditi vaše spletno mesto v najmanjših podrobnostih.

Pomoč strankam

Zadovoljstvo strank in tehnična podpora sta pri WebHostingHubu vedno prednostna naloga. Zagotovijo, da bodo odgovorili na vaš klic v manj kot dveh minutah in to obljubo v celoti izpolnijo, kot sem že večkrat dokazal. Na voljo so po e-pošti, klepetu v živo ali telefonu in karkoli že izberete; vas bodo prijazno in profesionalno pozdravili.

WebHostingHub ima v svojem centru za pomoč tudi nešteto podrobnih vadnic za začetnike in novorojenčke, s katerimi dobiva prepotrebno pomoč pri ustvarjanju in vodenju spletnega mesta ali bloga.

Čas in učinkovitost

WebHostingHub zagotavlja 99,9% uptime in v manj kot dveh mesecih, ko sem jih preizkusil, še nikoli niso padli. Ne le to, ponujajo tudi 90-dnevno garancijo vračila denarja. Slaba stran je, da to gostovalno podjetje ponuja le skupne načrte gostovanja, kar ni odlična novica za vse tiste, ki morajo povečati svoje gostovalne načrte. Za začetnike pa je odličen kraj za začetek.

5. JustHost

Obiščite spletno mesto »

justhost najboljši poceni gostovanje začetnikiJustHost je priznano podjetje, ki ponuja storitve spletnega gostovanja od leta 2008. So eden izmed najbolj prepoznavnih ponudnikov spletnega gostovanja na svetu zahvaljujoč dostopnim cenam in številnim dodatnim funkcijam, ki vam omogočajo, da obogatite svojo spletno stran.

Načrti gostovanja v skupni rabi

Na JustHostu so na voljo trije različni načrti gostovanja na osnovi Linuxa. Prvi, načrt Starter, prihaja s ceno 5,99 dolarja na mesec in vam omogoča 100 e-poštnih sporočil, neomejen prenos podatkov, 100 GB prostora za shranjevanje in brezplačno domeno za eno leto. Z vsem tem dobite tudi osnovno varnostno kopijo spletnega mesta. Drugi načrt se imenuje Plus in stane 9,99 USD na mesec. Ta načrt ponuja vse, kar Starter počne z neomejenim številom e-poštnih sporočil, domen in neomejenim prostorom za shranjevanje. Zadnji načrt JustHost-a je načrt Business Pro, katerega cena je 19,99 USD na mesec in ima enoletno pogodbo. Ta načrt ima enake lastnosti kot načrt Plus in za vedno brezplačno registracijo domen, kot tudi brezplačno SSL potrdilo.

Varnost

Ta spletni strežnik ima številne varnostne funkcije, ki lahko pomagajo zaščititi vaše spletno mesto pred različnimi grožnjami. Za vse načrte obstaja osnovni rezervni načrt, program Business Pro pa omogoča tudi varnostno kopijo za posamezne mape in datoteke. Obstaja tudi možnost nakupa SSL certifikatov, ki vam bodo omogočili varne transakcije. Druga stvar, ki jo lahko kupite, je SiteLock, ki omogoča pregledovanje zlonamerne programske opreme in nato odstranitev morebitnih groženj.

Pomoč strankam

JustHost ima eno najbolj zanesljivih storitev za podporo strankam, ki jih najdete v svetu spletnega gostovanja. So prijazni, strokovni in dobro poznani. Trikrat sem poklical njihovo podporo strankam in nikoli čakal več kot tri minute (pravzaprav me le enkrat pustijo, da čakam malo več kot dve minuti). Poleg telefonske linije 24/7 jih lahko kontaktirate tudi s spletnim klepetom v živo.

Zaključek

Obstaja veliko stvari, o katerih morate dobro premisliti, ko začenjate s svojim lastnim spletnim mestom in iščete spletno gostovanje za začetnike. Upam, da vam je moj članek pomagal razumeti nekatere najpomembnejše dejavnike in funkcije, ki jih morate iskati pri ponudniku spletnega gostovanja in da je moj seznam najboljših spletnih gostiteljev za začetnike vsaj do neke mere pomagal investirati manj časa in prizadevanja za iskanje popolnega spletnega gostitelja za vaše potrebe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map