6 najboljših ponudnikov spletnih strani za fotografije

01.06.2020
Najboljše gostovanje '6 najboljših ponudnikov spletnih strani za fotografije
0 12 мин.

najboljša fotografija-gostovanje spletnih strani


Fotografije ne zajemajo samo neverjetnih fotografij, ki jih potrebujete za izdelavo in prikaz svojega portfelja. Spletni portfelj je trden način privabljanja novih strank. Fotografsko spletno mesto se lahko začne majhno in raste skupaj z vašo obrtjo. Gostiteljev spletnih strani je na voljo veliko, njihove platforme pa so enostavne za uporabo. Izbira pravega ponudnika gostovanja bo povečala vašo spletno prisotnost, pritegnila številne poslovne priložnosti in prikazala kvaliteten portfelj.

Če ste novinec pri gradnji spletnega mesta in spletnega trženja, se lahko odločite za upravljane graditelje spletnih mest, kot sta Wix in Squarespace. Nekateri fotografi pa si želijo ustvarjalne svobode, da izdelajo svoja spletna mesta in se odločijo za priljubljena mesta, kot je WordPress. Nekatere izmed najboljših platform, ki jih morate upoštevati, so:

1. SmugMug

smučanje-fotografija-spletna stran-gostovanje

SmugMug

Storitev za deljenje fotografij SmugMug je pri profesionalnih fotografih precej priljubljena. Platforma ima lepo oblikovane predloge, zaradi katerih so slike videti neverjetno. Predloge so še dodatno odzivne na mobilnikih, tako da bo vaš portfelj videti dobro iz katere koli naprave, s katero se uporabnik prijavi. Druga prednost SmugMug-a je enostavnost uporabe. Prvo galerijo lahko objavite v manj kot uri z uporabo privzetih predlog.

Za vaše delo obstaja tudi več možnosti e-trgovine.

SmugMug ponuja brezplačno dvotedensko preizkusno različico, po kateri bo moral uporabnik nadgraditi na plačljivo naročnino. Obstajajo štiri ravni paketov, osnovna pa je 4 USD na mesec. Paket, ki ima največ funkcij, se začne vsak mesec pri 40 dolarjih, kjer fotograf lahko ponudi cenike za likovno umetnost, tisk in digitalni tisk. Preko platforme lahko povežete domeno, ki jo že imate ali jo kupite. Uporabite jo lahko tudi z imenom SmugMug, ki bo www.yourpreferredname.smugmug.

SmugMug s ponosom poganja Amazon Web Services, ena najboljših rešitev v podjetniškem spletnem sektorju. Z dodatnimi funkcijami se lahko odločite, katera dela boste izkoristili javnosti. Odličen podporni center v SmugMug-u je tudi zmagovalna poteza spletnega mesta.

2. Weebly

plaho-fotografiranje-gostovanje spletnih strani

Weebly

Platforma Weebly je ustvarjalnik spletnih strani s povleci in spusti, ki je enostaven za uporabo. Povprečne teme so idealne za standardne poslovne modele, kot so dobrodelne organizacije in hobiji. Fotografija pa je precej podrobna in potrebujete nekaj, kar pritegne pozornost. Premium predloge so odlična rešitev za profesionalne fotografe. Če poznate kodiranje ali uporabljate storitve razvijalca, lahko oblikujete svojo predlogo. Weebly takim uporabnikom omogoči dostop do svojih HTML / CSS kod, da bi lahko obdelal spletna mesta, ki jim ustrezajo. Na Weeblyu lahko kupite vrhunsko predlogo, ki je oblikovana tako, da izgleda profesionalno in edinstveno. Te predloge se gibljejo med 35 in 50 dolarjev in jih kupite enkrat brez ponavljajočih se stroškov.

Weebly je cenjen zaradi svojega preprostega uporabniškega vmesnika, ki ni natrpan s funkcijami. Trgovina z aplikacijami je ena najboljših na trgu, kar vam bo pomagalo, da spletno mesto prilagodite svoji najboljši funkcionalnosti. Fotografiji so sestavljeni iz neomejenega skladišča Weebleja, ki jim omogoča nenehno razširjanje svojih zbirk. Za naložene fotografije ne določa omejitev dimenzij, tako da vaše fotografije ne bodo spremenjene velikosti. Weebly v zadnjih letih izboljšuje svoje zasnove, da bi bil bolj privlačen fotografom.

3. Wix

wix-fotografija-gostovanje spletnih strani

Wix

Wix ponuja veliko ponudb za profesionalne fotografe, zaradi česar je eden najboljših graditeljev spletnih strani za fotografije. Spletno mesto ima brezplačen načrt za uporabnike, ki uporabljajo poddomena Wix. Ti uporabniki tudi dovolijo, da se oglasi Wix prikazujejo na njihovih spletnih mestih. Premijski načrt vam omogoča uporabo domene po meri skupaj s polno funkcionalnostjo. Brezplačne funkcije spletnega mesta vključujejo monetizacijo, podporo 24/7, optimizacijo iskalnikov, več jezikov, mobilno optimizacijo in spletno trgovino za e-trgovino. S premijskim načrtom pridobite še 500 MB prostora za shranjevanje, brezplačno gostovanje, premijsko podporo in Google Analytics.

Wix ponuja več kot 500 predlog, ki so profesionalno zasnovane, in več kot 30 teh je namenjenih fotografom. Številne galerije segajo od minimalističnih do kreativnih in urbanih. Na svojo stran lahko dodate povezave s socialnimi mediji in obrazce za stike. Načrt e-trgovine ali VIP paket vam bo olajšal prodajo izdelkov. Lahko celo integrirate takšne platforme, kot je Etsy. Platforma ima priročne funkcije urejanja za hitro odpravljanje, hitrosti nalaganja fotografij pa so prav tako neverjetne. Wix predstavil “Umetno oblikovalsko inteligenco”, zadolžen za rokovanje večine ročnih del obrtnega mesta z algoritmom.

Gostovalne storitve WordPress za fotografe

Fotografi želijo, da se njihove slike hitro naložijo na njihovih spletnih mestih, prav tako pa želijo SEO optimizacijo, varnostne kopije, posodobitve in podporo. Zaradi teh razlogov WordPress izstopa od svoje konkurence. Za spletno mesto WordPress obstajajo tri stopnje. Na WordPress.com lahko dobite brezplačen račun WordPress, ki ga bo v celoti upravljala platforma. Ne boste mogli sprejeti nobenih odločitev o upravljanju, vključno z varnostnimi kopijami in nadgradnjami.

Lahko se odločite za samostojni račun WordPress na neupravičenem gostitelju. V tem primeru boste spletno gostovanje kupili od podjetja in konfigurirali svoje namestitve na WordPressu. Bolj varna možnost je samo gostovanje na upravljanem gostitelju. Ti gostitelji bodo upravljali različne vidike vašega spletnega mesta, kot so optimizacije uspešnosti ter varnostno kopiranje in obnovitev. Najboljši vodje gostovanja vključujejo:

4. HostGator

gostiteljica-fotografija-spletno gostovanje

HostGator

HostGator gosti milijone spletnih strani, s katerimi se uvršča med vodilne platforme v panogi. Je eden najcenejših upraviteljev gostovanja za WordPress in lahko se odločite za katerega koli od svojih načrtov. Ponuja brezplačne migracijske storitve za nove uporabnike v prvem mesecu prijave.

Fotograf potrebuje hitro spletno mesto, saj je to glavni pokazatelj zadovoljstva obiskovalcev. Zamude lahko zmanjšajo število ogledov strani in sprožijo nizke uvrstitve na SEO. Odzivni čas strežnika za HostGator je zadovoljiv v manj kot sekundi. Zagotavlja tudi 99,9% uptime, kar je za ustvarjalno spletno mesto izjemno zanesljivo. Podpora HostGatorja je na voljo 24/7 za klepet v živo in za podporo telefonu, medtem ko ima nadzorna nadzorna plošča portal za podporo za pogoste poizvedbe. Izberete lahko načrt, ki vam bo všeč, ko se odločite za HostGator.

5. BlueHost

bluehost-fotografija-gostovanje spletnih strani

BlueHost

BlueHost je od leta 2005. na seznamu priporočenih ponudnikov gostovanja ponudnikov gostovanja. Vsak paket gostovanja vključuje brezplačno domeno za eno leto, samodejne varnostne kopije in posodobitve, takojšnje namestitve WordPress in neomejeno pasovno širino. Če želite ustvariti profesionalen videz, lahko preprosto izberete teme in vtičnike za svoje spletno mesto. Ob nakupu je na voljo več podpor in baz podatkov.

Čas trajanja spletnega mesta na spletnem mestu znaša približno 99,9%, kar je med vzroki, ki jih uporabljajo WordPress uporabniki. Njegove hitrosti strežnika so tudi dovolj, da se bo vaše spletno mesto za fotografije naložilo v nekaj sekundah.
Najcenejši izdelek, ki ga ponuja BlueHost, je skupno gostovanje, ki se giblje med 7,99 do 14,99 dolarja na mesec. S to možnostjo so na voljo osnovni in dodatni načrti ter načrti izbire plus. Obstaja tudi možnost, optimizirana za WordPress, ki se začne od 39,99 USD vsak mesec. Za gostovanje v oblaku se lahko odločite za 9,99 USD na mesec. Prednost BlueHost-a je, da vam omogoča, da povečate svoje spletno mesto, ko napredujete v fotografiji. Stroški in naglice k zamenjavi ponudnikov gostovanja so lahko pretirani, najbolje je sodelovati z istim upravljavcem. Običajna pomanjkljivost pa je, da se boste spopadli s povišanjem cen.

6. Gostovanje inMotion

inmotion-fotografija-gostovanje spletnih strani

Gostovanje InMotion

InMotion je med največjimi podjetji za spletno gostovanje in je ostala neodvisna od svojega nastanka leta 2001. Podjetje je prepoznano kot eno stabilnih podjetij v svoji velikosti, ki niso v lasti Endurance International. Povprečni čas delovanja je 99,9%, zato vam ni treba skrbeti, da bo vaše spletno mesto nezanesljivo. InMotion je prav tako visoko uvrščen s hitrostjo strežnika.

Načrt gostovanja programa WordPress v programu InMotion je zasnovan tako, da nudi vrhunsko zmogljivost in varnost. Paket vključuje šest različnih možnosti z lastnimi cenami. Osnovna je WP-1000S, idealna za majhne bloge. Začne se pri 8,99 USD na mesec in vključuje brezplačno domeno, eno samo spletno mesto, 40 GB SSD prostora za shranjevanje in neomejeno pasovno širino in račune e-pošte. Blogerji se lahko odločijo za WP-2000S, ki bo ustrezal 50.000 mesečnim obiskovalcem in nadgradil shrambo 80 GB shrambe na 12,99 USD na mesec.

WP-5000S podpira deset spletnih strani po 74,99 USD na mesec in je kot nalašč za veliko spletno mesto s 600.000 obiskovalci prometa vsak mesec. S tem načrtom je na voljo tudi shranjevalnik SSD z zmogljivostjo 200 GB. WP-6000S se začne s 142,99 USD in podpira 20 spletnih strani. Primeren je za spletna mesta z uporabniki, ki jih vsak mesec znaša 1,2 milijona.

Kako izbrati gostitelja spletnega mesta za fotografije?

Izbira dobrega gostitelja spletnega mesta je za fotografa ključnega pomena, saj bo prikazal svoj portfelj. Vendar vse gostovanje ni ustvarjeno enako, kot boste kmalu izvedeli. Platforme se različno uvrščajo v vidike, kot so shranjevanje, varnost, SEO optimizacija, posodobitve in varnostne kopije ter čas nalaganja. Tu je nekaj glavnih razlogov za vsakega fotografa, ki je na ogled za gostovanje:

Skladiščenje

Fotografija je odvisna od datotek in datotek slik. Potrebovali boste ponudnika, ki ima dovolj prostora za vse galerije strank in fotografije portfelja. Fotografsko spletno mesto je odvisno od slike, kar pomeni, da bo vaše uporabnike najbolj zanimal ta velik del vašega spletnega mesta. Ne bi želeli stisniti slik, da bi jih maksimirali na neustreznem pomnilniku in posledično svojim obiskovalcem ponudili slike nizke kakovosti.

Preden izberete gostovanje spletnih strani, se pozanimajte, koliko portfeljskih galerij boste potrebovali. Ali potrebujete galerije za preverjanje odjemalcev? Koliko teh galerij boste vsako leto gostili? Ali lahko na svojem spletnem mestu v nedogled gosti galerije strank? Mnoga podjetja se oglašujejo, da ponujajo neomejeno skladiščenje, čeprav nalagajo pokrovčke in ročice. Resničnost je, da je prostor za shranjevanje drag in lahko začnete z nižjim načrtom cen, kot je 50 GB ali 100 GB, in sčasoma nadgradite.

Hitrost & Zanesljivost

Prilagodljivost temelji na uspešnosti in hitrosti, zato želite spletno mesto brez kakršnih koli težav z omrežjem. Ko prvotno objavite spletno mesto, verjetno ne boste zaznali nobene težave, vendar se lahko z rastjo vašega spletnega mesta srečujete s težavami z zanesljivostjo. Poiščite informacije o garancijah za nadomestitev, podatkovnih centrih, storitvah in pregledih omrežij s strani uporabnikov.

Spletna mesta za fotografije so osredotočena na slike, zato morate razmišljati o gostitelju spletnega mesta. Obiskovalci in stranke se spopadajo s počasnimi hitrostmi nalaganja in zaradi tega lahko izgubite potencialne kupce.

Rezerva

Najverjetneje boste namenili veliko časa za izdelavo svojega spletnega mesta in zadnje, kar bi želeli narediti, je, da ga znova ustvarite v primeru izgube podatkov. Varnostno kopiranje in obnavljanje podatkov je nujno potrebno za ponudnika spletnega gostovanja. Nekateri ponudniki boste morali ročno sprožiti varnostno kopijo, medtem ko imajo drugi samodejne nastavitve. Ta funkcionalnost vam bo ponudila brezskrbnost, ko boste delovali pri prikazovanju svojega portfelja.

Cenitev

Vprašanje o gradnji brezplačnega spletnega mesta za fotografije se veliko vrti. Vendar se spušča do cilja in razmislite, zakaj zaženete spletno stran. Če gre za prodajalno za hobi, potem bo brezplačen gostitelj spletnega mesta. Trajnostni podvig za fotografiranje pa bo potreboval dodatne funkcije, ki bodo plačane. Za začetek se lahko odločite za osnovni paket in povečate, ko boste bolj začinjeni v poslu.

Podpora

Večina fotografov ni IT-strokovnjakov, zato pomaga imeti ekipo za tehnično podporo. V idealnih razmerah bi morala biti podpora na voljo 24/7, ponujati pa bi jo bilo treba prek različnih platform, kot so klepet v živo, telefon in vozovnice. Povprečni čas podpore je tudi dober pokazatelj kakovosti pomoči določenega ponudnika.

Optimizacija fotografij za splet

Optimizacija slik za internet vključuje vključitev slik v pravo dimenzijo, obliko in ločljivost, hkrati pa ohranja najmanjšo možno velikost. Slike so pogosti krivci, ko gre za počasne hitrosti nalaganja. Uporabniki hitro opustijo spletna mesta, ki trajajo dolgo, da se naložijo, zato je ključna optimizacija slike. Vadba bo izboljšala hitrost nalaganja strani in izboljšala SEO razvrstitev. Iskalniki prav tako niso ljubitelji počasnih spletnih strani in cenijo visoke hitrosti. Uvrstitve na SEO neposredno vplivajo na spletno prepoznavnost vašega spletnega mesta. Optimizirane slike izboljšajo tudi sodelovanje obiskovalcev s spletnimi mesti.

Na voljo je veliko orodij za optimizacijo slik, vključno z Adobe Photoshop, Gimp, FileOptimizer, Affinity Photo in Trimage. Vtičniki za optimizacijo slike so na voljo tudi na platformah, kot je WordPress. Slike JPEG so idealne za fotografiranje z ljudmi, stvarmi in kraji. Format PNG je boljše kakovosti, vendar ima večjo velikost datoteke. Za stiskanje slik je najboljše orodje napredno stiskanje izgubljenih slik, ki je na voljo v večini orodij za urejanje.

Zaključek

Spletna mesta so več kot ustvarjalna mesta, saj prikazujejo portfelj posameznika ali blagovne znamke. Spletna mesta za fotografa so platforme, s katerimi lahko izstopajo iz množice in se zaposlijo. Spletno gostovanje je med izbirami, ki jih boste sprejeli pri vzpostavitvi spletnega mesta, in se bo oprlo na dejavnike, kot so podpora, cene, shranjevanje, zanesljivost in razširljivost. Fotografi bodo morali svoje delo optimizirati tudi za internet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector