Najhitrejši hosting WordPress – 5 najboljših ponudnikov spletnega gostovanja

najhitrejše gostovanje besedil


Dobro je uporabiti WordPress za vaše spletno mesto, je hiter, zanesljiv in odprtokodni sistem za upravljanje vsebine (CMS), ki ga uporablja več kot 30% spletnih strani. Za začetek ne potrebujete nič drugega, samo ime domene in spletni strežnik.

Toda imeti dobrega spletnega gostitelja je lahko težje najti, saj je na internetu deset tisoč gostujočih podjetij in mnoga od njih uporabljajo agresiven marketing, da vas ujamejo. Ni prepričan, da boste s klikom na Google ali Facebook oglase našli najbolj zanesljivo spletno gostovanje.

Ena najpomembnejših lastnosti gostovanja je hitrost strežnika. Hitrejši strežnik boste našli, hitreje se bo naložilo vaše spletno mesto. Čas nalaganja, poleg kakovosti vsebine, je najbolj kritičen dejavnik pri optimizaciji iskalnikov. Hitrost spletnega mesta je pomembna tudi za Google; vaše spletno mesto meni, da je bolje, če se naloži hitreje. Boljše umestitve na Googlovih straneh z rezultati iskanja pomenijo več brezplačnih obiskovalcev iskalnika.

Tudi vaši obiskovalci potrebujejo vsebino zelo hitro in vaše spletno mesto bo imelo le nekaj sekund, da jih ujame. Če je vaše spletno mesto počasnejše, bodo vaši obiskovalci odšli, vi pa jih izgubite. Torej, z nekaj besedami: hitrost spletnega mesta je več kot pomembna. Ključnega pomena je.

V tem članku bomo zajeli vse grožnje, kaj lahko upočasni vašo spletno stran in pregledali nekaj zanesljivih ponudnikov spletnega gostovanja za WordPress, ki jih lahko izbirate.

5 najboljših & Pregledan je bil gostitelj hitrega programa WordPress

Analizirali smo in preizkusili vrhunske ponudnike gostovanja v WordPressu in tu je 5 najboljših ponudnikov gostovanja, ki bodo vašemu mestu WordPress zagotovili najboljšo hitrost in uspešnost:

Gostovalno podjetje
Cena od
Hitrost

1hostgator najhitrejše gostovanje v wordpressu2,75 USD / mesečno481 ms
2bluehost najhitrejše gostovanje v wordpressu3,95 USD / mesec449 ms
3inmotion najhitrejše gostovanje v wordpressu3,99 USD / mesečno476 ms
4najhitrejše gostovanje v wordpressu3,95 USD / mesec534 ms
5a2hosting najhitrejše gostovanje v wordpressu3,92 $ / mesečno603 ms

Uporabite lahko najboljše predloge za WordPress in od najbolj nadarjenih programerjev zahtevate, da izdelajo vaše spletno mesto, vendar brez dobrega gostitelja ne bo hitro. Imeti zanesljivega spletnega gostitelja za WordPress je bistvenega pomena in najti je mogoče najboljše s trga.

Kot smo že omenili, v večini primerov najslabša podjetja najagresivneje oglašujejo, da bi ujela nove stranke. Da vas ne zavedete, pred nakupom paketa opravite tudi kratko raziskavo in preberite ocene. Sestavili smo seznam najboljših podjetij za spletno gostovanje WordPress in izpostavili tiste storitve, ki so bistvene za dobro delujočo spletno stran.

1. HostGator

hostgator-najhitreje gostovanje v wordpressu

HostGator

HostGator je bil ustanovljen leta 2002 in ima trenutno več kot 400.000 uporabnikov in vzdržuje več kot 9.000.000 domenskih imen.

Zakaj priporočamo HostGator?

 • več kot 16 let v poslovanju z gosti
 • vsi paketi gostovanja prihajajo z neomejeno pasovno širino
 • lahko dodate neomejeno poddomena, FTP račune in e-poštne račune
 • 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • 7/24 podpora

HostGator ponuja 3 vrste poceni paketov WordPress:

 1. Hatchling načrt je najmanjši paket podjetja in je idealen za posamezno spletno stran. Na voljo je od 2,75 USD na mesec.
 2. Baby Plan je ekonomski paket, kamor lahko dodate neomejeno število spletnih mest, za izklicno ceno 3,95 USD na mesec.
 3. Poslovni načrt vam daje več dodatka kot načrti za lov in otroške načrte. Ponuja lahko neomejeno število spletnih strani in ponuja brezplačen zasebni SSL & IP in brezplačen namenski naslov IP. Na voljo je od 5,95 dolarja na mesec.

Zgoraj našteti načrti so primerni za majhna mesta WordPress. Če pa potrebujete več hitrosti in boljše delovanje, se odločite za enega od načrtov za gostovanje v oblaku WordPress, ki ga ponuja HostGator:

 • Starter Plan je dobra izbira za gostovanje spletnega mesta WordPress z do 3.300 dnevnimi obiskovalci (100k / mesečno). Ti načrti vključujejo 1GB rezervnega prostora in brezplačno SSL potrdilo.
 • Standardni načrt omogoča gostovanje dveh mest WordPress, skupno pa dnevno sešteje približno 6.500 (200k / mesečno). Na voljo je z rezervnim pomnilnikom 2 GB in brezplačnim SSL-jem, tako kot prejšnji načrt.
 • Poslovni načrt je podoben drugim dvema, le da je razlika do 17.000 obiskovalcev dnevno (500 tisoč mesečno) na 3 gostila spletna mesta.

Načrti v oblaku WordPress ponujajo 2,5-krat večjo hitrost kot načrti v skupni rabi. Če načrtujete, da boste spletno mesto preselili z drugega gostitelja na HostGator, vam bo pomagal pri selitvi in ​​ponudil storitev brezplačne migracije.

2. BlueHost

bluehost-najhitreje gostovanje wordpress-a

BlueHost

BlueHost je bil ustanovljen leta 2003 in gosti več kot 2 milijona spletnih strani. Lastniki podjetja so veliki oboževalci WordPress-a in za vprašanja lahko najdete pravo strokovno skupino za podporo.

Zakaj priporočamo BlueHost?

 • več kot 15 let izkušenj z gostovanjem
 • super hitri pomnilniki SSD namesto klasičnih trdih diskov
 • vsi paketi WordPress vsebujejo brezplačno ime domene in IP naslov
 • brez omejitev pri uporabi pasovne širine
 • 24/7 podpora in 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

BlueHost ponuja naslednje upravljane pakete WordPress:

 1. WP Standard je idealen za obisk do 100 milijonov obiskov na mesec. Omogoča 30 GB pomnilnika, 2 GB pomnilnika in 30 GB prostora za varnostno kopiranje. Paket je na voljo od 19,99 USD / mesec.
 2. WP izboljšana je lahko dobra za spletna mesta, ki imajo do 300 milijonov obiskov mesečno. Na voljo je s 60 GB spletnega prostora, 60 GB rezervnega pomnilnika in 4 GB pomnilnika. Njegova začetna cena je 29,99 USD na mesec.
 3. WP Premium lahko postreže do 600 milijonov obiskov mesečno in ponuja 120 GB prostora za shranjevanje, 120 GB varnostne kopije in 6 GB pomnilnika. Na voljo je od 39,99 USD / mesec.
 4. WP Ultimate je primeren za vas, če želite na svojih spletnih mestih streči neomejeno število ogledov. Največji paket vam nudi 240 spletnih shramb, 240 GB rezervnega prostora in 8 GB pomnilnika. Cena paketa se začne pri 49,99 USD / mesec.

BlueHost ima tudi neurejene načrte gostovanja WordPress z naslednjimi specifikacijami:

 • Basic je odličen za zagon vaših prvih WordPress spletnih mest. Ta načrt omogoča gostovanje enega samega spletnega mesta, ima brezplačen SSL certifikat, 50 GB SSD prostora za shranjevanje in ponuja resnično veliko hitrost za WordPress spletna mesta. Osnovni načrt stane 3,95 USD na mesec s 3-letno naročnino.
 • Plus je podoben osnovnemu načrtu, čeprav to omogoča gostovanje več domen in ima neomejeno shranjevanje SSD. Glede hitrosti in zmogljivosti boste dosegli enake rezultate kot pri prejšnjem načrtu. Baisc načrt se začne pri 5,95 USD s 3-letnim načrtom gostovanja.
 • Choice Plus je po hitrosti, zanesljivosti in zmogljivosti podoben načrtu Plus. Ta načrt vsebuje osnovno varnostno kopijo CodeGuarda, kar je zelo priročno za redno varnostno kopiranje spletnega mesta na avtopilotu. Načrt Choice Plus ni na voljo po znižani ceni, le 5,95 USD / mesec (tako kot načrt Plus) s 3-letno pogodbo.

Za spletno mesto z velikim prometom WordPress se boste morda morali odločiti za storitev upravljanega gostovanja, za manjša spletna mesta WordPres pa bodo skupni načrti zagotovili dovolj hitrosti in zmogljivosti, da bodo obiskovalci zadovoljni.

3. Gostovanje inMotion

gostovanje inmotion-najhitreje wordpress gostovanje

Gostovanje InMotion

InMotion posluje od leta 2001, začenši s storitvami skupnega gostovanja. Hitro je ugotovil, da obstaja velika potreba po paketih WordPress, zato so predstavili tudi zelo prilagojene ponudbe gostovanja WordPress.

Zakaj priporočamo InMotion?

 • več kot 17 let poslovanja
 • vsi paketi WordPress prihajajo z brezplačnim domenskim imenom
 • neomejena uporaba pasovne širine
 • neomejeno število dodeljenih e-poštnih računov
 • zelo hitro shranjevanje SSD
 • 90-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • 7/24 podpora

InMotion ponuja 6 paketov gostovanja WordPress:

 1. WP-1000S je najmanjši paket, zato je idealen za posamezno spletno mesto z do 20.000 mesečnimi obiskovalci. Ponuja vam 40 GB prostora za shranjevanje za 4,99 USD / mesec začetne cene.
 2. WP-2000S je lahko dom dveh spletnih strani, do 50.000 skupnih mesečnih obiskovalcev. Paket vsebuje 80 GB in licenco Jetpack Personal v vrednosti 39 USD na leto. Lahko ga kupite že od 8,99 USD / mesec.
 3. WP-3000S je idealen za do 3 spletne strani z največ 125.000 mesečnimi obiskovalci. Za začetno ceno 11,99 USD / mesec boste dobili 120 GB spletnega prostora za shranjevanje in licenco Jetpack Personal.
 4. WP-4000S je še večji; temu paketu lahko dodate 6 spletnih mest in postrežete do 600.000 mesečnih obiskovalcev. Shramba je velika 160 GB, dodatki pa vključujejo tudi brezplačen namenski IP. Namesto Jetpack Personal boste dobili licenco Jetpack Professional v vrednosti 299 USD na leto. Cena paketa se začne pri 29,99 USD / mesec.
 5. WP-5000S lahko mesečno postreže z 10 spletnimi mesti s skupno 600.000 obiskovalci in vam nudi 200 GB prostora za shranjevanje. Ta paket vsebuje tudi brezplačno licenco IP in Jetpack Professional. Na voljo je od 59,99 USD / mesec.
 6. WP-6000S je največji WordPress paket in je lahko dom 20 spletnih strani, ki obiskujejo do 1.200.000 skupnih mesečnih obiskovalcev. Dobili boste tudi brezplačno licenco IP in Jetpack Professional; paket je na voljo od 114,99 USD / mesec.

Na načrtih poslovnega gostovanja InMotion lahko nastavite spletno mesto WordPress. Ti načrti vam bodo omogočili tudi resnično dobro delovanje, čeprav jih ne upravljajo WordPress načrti za gostovanje:

 • Zagon je standardni načrt spletnega gostovanja, ki ga ponuja InMotion Hosting, ki vsebuje brezplačno ime domene, neomejeno prostora na disku in pasovno širino, neomejeno e-pošto, brezplačen SSL in še več. Ta načrt omogoča gostovanje dveh spletnih mest. Z 2-letno pogodbo stane 3,99 USD / mesec.
 • Moč je njihov naslednji nivo skupnega gostovanja. Bistveno se razlikuje od načrta za zagon, saj omogoča gostovanje 6 spletnih strani in ponuja dvakratno zmogljivost. Stroški so tudi višji, začenši s 5,99 USD na mesec z 2 leti naročnine.
 • PRO se oglašuje kot načrt z najboljšo vrednostjo. Podoben je načrtu moči, z razliko 4-kratne učinkovitosti in dostopa do Pro Level Support. Ta načrt je na voljo z višjimi stroški, začenši z 13,99 USD / mesečno z enim letnim naročninskim obdobjem.

Poslovni načrti InMotion so odlični za gostovanje manjših spletnih mest WordPress, s čimer ohranjate dobro ravnovesje med stroški in uspešnostjo spletnega mesta.

4. SiteGround

spletno mesto-najhitreje-hosting za WordPress

SiteGround

SiteGround je bil predstavljen leta 2004 in danes gosti več kot 1.600.000 domenskih imen. Zgodba se je začela v skupnem domu in postala ena največjih članov industrije.

Zakaj priporočamo SiteGround?

 • več kot 14 let v poslovanju z gosti
 • neomejena uporaba pasovne širine
 • neomejeno poddomena in e-poštnih računov
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • zelo hitri SSD-shrambe
 • nad industrijskim standardom 99,99% uptime strežnika
 • 7/24 podpora

SiteGround ponuja 3 pakete spletnega gostovanja za WordPress:

 1. StartUp je najmanjši paket in primeren za posamezno spletno mesto z do 10.000 obiski na mesec. Na voljo je z 10 GB prostora in servisnim paketom WordPress za začetno ceno 3,95 USD / mesec.
 2. GrowBig je idealen, če želite v svoj paket gostovanja dodati več kot eno spletno mesto. Ponuja 20 GB spletne shrambe in lahko postreže do 25.000 obiskovalcev na mesec. Storitveni paket WordPress je bil razširjen s premijskimi funkcijami, paket je na voljo že od 5,95 dolarja na mesec.
 3. GoGeek je največji WordPress paket, ki je namenjen pravim geekom. Lahko je tudi dom več spletnih strani, z največ 100.000 obiski mesečno. Prostor za shranjevanje v velikosti 30 GB vam daje več prostora, čudaške funkcije WordPressa pomenijo druge dodatke k prejšnjim 2 paketom storitev WordPress. Na voljo je od 11,95 USD na mesec.

5. A2Hosting

a2hosting-najhitreje gostovanje v wordpressu

A2Hosting

A2Hosting je bil ustanovljen leta 2003 in je velik ljubitelj okoljskih rešitev. Osredotoča se na močne storitve in zagotavlja najsodobnejše strežniško okolje, tudi za razvijalce.

Zakaj priporočamo A2Hosting?

 • več kot 15 let poslovanja
 • neomejen spletni prostor
 • neomejena uporaba pasovne širine
 • zelo hitri SSD-shrambe
 • kadar koli garancija za vračilo denarja
 • 7/24 podpora
 • do 20-krat hitrejše tekaško okolje za večje pakete

A2Hosting ima 4 WordPress pakete za spletno gostovanje:

 1. Lite je najmanjši paket in idealen za posamezno spletno stran. S pomočjo brezplačne storitve SSL lahko dodate do 5 baz podatkov in obiščete svoje spletno mesto. Na voljo je od 3,92 dolarja na mesec.
 2. Paket Swift je bil zasnovan za posluževanje neomejenega števila spletnih strani in ni omejitev za število uporabljenih baz podatkov. 2-krat več virov strežnika daje več moči, za samo 4,90 USD začetno ceno.
 3. Turbo je največji neupravljan paket WordPress, ki je na voljo z neomejenimi viri strežnika. Akcelerator za spletno stran A2 lahko vaše spletno mesto do 20-krat pospeši z uporabo spletnega mesta, pomnilnika in drugih vrst predpomnilnikov. Na voljo je od 9,31 dolarja na mesec.
 4. Upravljani paket pomeni upravljano gostovanje WordPressa in je na voljo z različnimi parametri storitev. Velikost pomnilnika se giblje od 10 GB do neomejene, dodatne storitve pa vključujejo tudi brezplačno licenco Jetpack Personal. Glavni element tega paketa je popolno upravljanje WordPressa. Izklicna cena je 12,97 USD / mesec.

Kako pospešiti spletna mesta WordPress

Če ste uspešno izbrali ponudnika gostovanja za WordPress, se lahko premaknemo na druge ključne elemente hitrega spletnega mesta.

Pospešite WordPress z omrežjem za pošiljanje vsebine

Mreža za pošiljanje vsebine (CDN) je tehnična rešitev za pospešitev prikaza vašega spletnega mesta za obiskovalce. Uporablja eno samo fizično dejstvo; krajše razdalje je mogoče prehoditi hitreje.

Ko bo vaše spletno mesto raslo, boste imeli obiskovalce po vsem svetu. Nekateri od njih bodo živeli daleč stran od fizične lokacije vašega strežnika spletnega mesta, podatki s strežnika pa bodo potrebovali nekaj časa, da prispejo do računalnika teh obiskovalcev. Res je, da se elektronski podatki hitro premikajo po internetu, toda kljub temu bo potrebno nekaj časa, da prispejo do ciljnega računalnika.

To težavo smo rešili z uporabo omrežij za pošiljanje vsebin, kjer so bili na različnih lokacijah sveta postavljeni različni strežniki. Če uporabljate CDN, bo vsebina vašega strežnika kopirana na članske strežnike po vsem svetu in vaše spletno mesto ali njegovi statični deli bodo v mnogih primerih zaživeli. Ko bo obiskovalec od daleč obiskal vaše spletno mesto, podatke ne bo posredoval vaš izvirni strežnik, temveč najbližji CDN strežnik do lokacije obiskovalca. Če je na primer vaš strežnik v Evropi, bo vaše spletno mesto služilo evropskim obiskovalcem. Če ima vaš CDN strežnik v Aziji, bo strežnik CDN vaše spletno mesto služil za obiskovalce iz Azije. In tako naprej.

CDN je na voljo za majhno ceno, zato ga je vredno uporabiti. Večina ponudnikov spletnega gostovanja WordPress vam ponuja tudi rešitve CDN s partnerstvom v največjih omrežjih na trgu. Z nakupom storitve CDN ne boste imeli dodatnih nalog, saj je vse avtomatizirano. Članski strežniki omrežja za dostavo vsebin sinhronizirajo podatke med seboj in izvirnim strežnikom, zato bodo obiskovalcem na voljo posodobljena različica vašega spletnega mesta.

Uporabljajte le nekaj, a zanesljivih vtičnikov WordPress

WordPress je enoročen velikan brez vtičnikov, ti dodatki koda pa te dodatke dajo izvirni programski opremi za upravljanje vsebine, ki nam je najbolj všeč. Na trgu je deset tisoč vtičnikov, zato lahko izbiramo najboljše.

Tudi nekateri lastniki spletnih mest WordPress na svoja mesta namestijo na desetine vtičnikov, vendar se takšnemu ravnanju izogibajte. Če uporabljate številne vtičnike brez nadzora, lahko obstaja veliko slabosti:

Vtičniki lahko porabijo preveč virov

Ker so vtičniki kode, so potrebni strežniški viri za njihovo obdelavo in izvajanje. Razlagati je treba funkcije PHP in uporabiti izhod HTML na spletnem mestu. Teh procesov ne vidite, toda na tisoče dejanj, ki jih izvedeta CPU in pomnilnik vašega strežniškega paketa v ozadju.

Če uporabljate preveč vtičnikov, bodo v vašem paketu WordPress gostovanja porabili več CPU-ja ali pomnilnika, kot ga imate, in strežnik bo vrgel napako. To lahko povzroči, da bo vaše spletno mesto prenehalo delovati, obiskovalci pa bodo videli le prazen prostor ali nekaj sporočila o napaki.

Vtičniki si lahko medsebojno nasprotujejo

Vtičniki uporabljajo enaka območja pomnilnika in diska, procesi pa te dele neprestano berejo in si zapišejo nekaj podatkov. Če uporabljate preveč vtičnikov, prej ali slej nekateri od njih želijo uporabiti isti pomnilniški del ali del diska in bodo med seboj v sporu.

V takih primerih lahko povzročijo napake strežnika in zaustavijo spletno mesto. Možno je tudi, da svojega spletnega mesta ne boste mogli obnoviti brez tehnične podpore ponudnika, zato bo potreboval nekaj časa.

Seznam bistvenih WordPress vtičnikov

Če se želite izogniti zrušitvi spletnega mesta, uporabite samo tiste vtičnike, ki so ključni. Tu je seznam osnovnih WordPress vtičnikov, ki temeljijo na naših izkušnjah in jih uporabite, če ustrezajo vašim ciljem:

 • W3 Skupaj predpomnilnik: to je najboljši vtičnik za predpomnilnik WordPress, ki ga uporabljajo milijoni
 • Jetpack: statistika, orodja za upravljanje in druga sredstva
 • Akismet: za zaščito vašega spletnega mesta pred neželeno pošto
 • Kontaktni obrazec 7: lepe obrazce lahko dodate z le nekaj kliki
 • WP Smushit: ta vtičnik samodejno optimizira velikost in kakovost slik
 • Yoast SEO: za nadzor vašega SEO dela

Lahko dodate tudi galerijo, knjigo gostov ali druge posebne vtičnike, vendar je zgoraj omenjenih 6 vtičnikov tisti, ki bi jih moralo imeti vsako WordPress spletno mesto.

Uporabite dobro lahkotno temo WordPress

Dobra tema je prav tako pomembna kot dobro delovanje vtičnikov. Tema je odgovorna za lep videz za vaše obiskovalce, zato je ključnega pomena, da izberete dobro. Vendar dizajn ni edino, kar je opaziti, temveč mora biti hitro in dobro kodirano.

Če izberete počasno temo, mnogi obiskovalci ne bodo čakali, da se vaše spletno mesto naloži. Prav tako ne moremo reči dovolj krat, Google dodeli kazen za upočasnitev spletnih mest, tako da tvegate proste obiskovalce iz Googla s slabo temo.

Do sedaj smo pregledali številne teme WordPressa in ena izmed naših najljubših je Divi iz Elegantnih tem. Je vrhunska tema, ki je v celoti opremljena z dodatnimi lastnostmi in lastnostmi, poleg tega pa je odzivna in zelo hitra. Ne morete se zmotiti, če ga izberete.

Zakaj priporočamo Divi?

Priporočamo Divi, ker deluje zanesljivo in je dober – resnično dober. Prihranili boste veliko denarja, truda in časa, saj vam ne bo treba reševati nenehno prihajajočih težav. Namesto tega se lahko osredotočite na svoje delo.

Če vas zanima, katere funkcije so dodane v Divi, vam lahko izpostavimo najpomembnejše:

Napredni Visual Builder

Na svoje spletno mesto lahko dodate nove elemente s klikom na želeno območje in rezultat boste videli v realnem času. Divi Builder je pravkar dobil novo različico, tako da je zdaj še bolj napredna. Celoten videz lahko enostavno prilagodite, vključno z vrsto pisave, barvami, presledkom med elementi in še več.

Uvoz in izvoz elementov

Ko ste naredili popolno postavitev, jo lahko izvozite za svoja druga spletna mesta. Lahko tudi uvažate druge postavitve in svoj lep izgled lahko celo prodate drugim. Seveda obstajajo profesionalni oblikovalci, ki so že naredili svoje super postavitve in jih lahko kupite in uvozite le z nekaj kliki. Razvijalci so že vključili 20 dodatnih postavitev v temo, tako da jih lahko izberete tudi brezplačno.

Vsebinski elementi

V to temo je bilo zbranih 46 kosov vsebinskih elementov, ki jih lahko uporabite v številne namene. Obstaja veliko široko uporabljanih, kot so blog, gumb, poziv k akciji, kontaktni obrazec, galerija ali različni drsniki, najdete pa lahko tudi posebne, na primer števec ali harmonika. Vrsta elementov dobro kaže večnamensko uporabo Divi, dodate lahko celo tabelo cen, portfelj ali element trgovine.

Odzivnost

Samoumevno je, da mora biti sodobna WordPress predloga v celoti odzivna. Še ena posebnost, ki jo lahko povežemo s to funkcijo; ko urejate temo in lahko vidite spremembe v realnem času; videli boste tudi odziven predogled. Kot plus lahko takoj dodate mobilne točke prekinitve v svojo postavitev po meri, takoj na sredini urejanja.

Zgoraj opisane glavne značilnosti dobro kažejo, zakaj je Divi sodobna tema. Ker je Divi najbolj prodajani izdelek, imajo programerji že dovolj sredstev, da ugotovijo in kodirajo najsodobnejše funkcije. Napredni ustvarjalec, pogled v realnem času med urejanjem, odzivnost orodij so nekaj, kar vam ne more ponuditi veliko drugih tem. Pred zagonom Divi-ja so samo programerji lahko veliko denarja dodali na vaše spletno mesto.

Velikost in optimizacija slik za splet

Že smo ugotovili, zakaj je hitrost spletnega mesta pomembna in je ne bomo ponovili. Ker so slike eden največjih predmetov na vašem spletnem mestu, je pomembno, da z njimi ravnate previdno, da svojega spletnega mesta ne upočasnite. Če dodate preveč slik, ki niso bile pravilno optimizirane, lahko popolnoma ubijete čas nalaganja vašega spletnega mesta.

Ko izberete dobrega ponudnika spletnega gostovanja, uporabite omrežje CDN, namestite zelo hitro temo in uporabite samo vtičnike, ki jih morate imeti, ne dovolite, da velike slike upočasnijo vaše spletno mesto.

Ko s posnetki govorimo previdno, mislimo na nekaj osnovnih meritev, ki jih lahko tudi enostavno naredite:

Izberite ustrezno dimenzijo za vaše slike

Sodobni digitalni fotoaparati naredijo zelo velike slike, saj jih kupci v posebnih primerih, kot so plakati ali panoji, potrebujejo. To pa še ne pomeni, da jih morate uporabljati takšne, kot so. Sodobne naprave uporabljajo ločljivost Full HD v širini 1920 px, tako da, če niste umetnik, ki želi pokazati mojstrovine v 4K, je dovolj, da svoje slike prikažete v največ 1920 slikovnih pikah.

In to že pomeni celotno širino spletnega mesta. Če veste, da del vašega spletnega mesta, ki prikazuje slike, nikoli ne bo večji od polovice širine, lahko preprosto omejite širino Full HD na polovico. Slike s širino 1000 px bodo pomenile veliko manj podatkov, kot pri širših ali večjih 1920 px.

Izberite primerno vrsto za vaše slike

V internetu je na voljo veliko vrst slik in vse imajo različne namene. Ko govorimo o spletnih straneh, bi morali uporabljati samo datoteke .png, .jpg in .gif. V nekaterih primerih lahko uporabite tudi .ico datoteke (na primer za uporabnike), v osnovi pa morate uporabiti omenjene 3 vrste.

 • JPG (.jpg) datoteke so večje in idealne za prikazovanje lepih slik z odličnimi barvami in toni. V bistvu bi morale biti vse običajne slike na vašem spletnem mestu v JPG.
 • Datoteke PNG so večje, če jih uporabljate namesto JPG, vendar so v nekaterih primerih idealna izbira. Ta vrsta datoteke lahko vsebuje prozorno ozadje; JPG ni pregleden, zato kadar koli želite uporabiti pregledno ozadje, uporabite obliko PNG. V nasprotnem primeru uporabite JPG.
 • Datoteke GIF lahko vsebujejo elemente gibanja, zato, če želite prikazati animacije, jih izberite. Animacija pomeni večjo velikost datoteke; zato lahko mnogi GIF upočasnijo vaše spletno mesto. Značilna dobra uporaba datotek GIF: animirani čustveni simboli, zastave ali podobni majhni elementi, velikosti ikon na spletnem mestu.

Rahlo povezana tema v razdelku o vrstah slik je CSS. Omeniti moramo, da lahko v mnogih primerih namesto slik uporabite definicije CSS. Če želite na svojem spletnem mestu pokazati veliko modro ozadje, je to lahko velika slika ali 2 vrstici kode CSS. Slednji bi bil 1000-krat manjši.

Optimizirajte slike

Ko izrežete slike na popolno dimenzijo in izberete najprimernejšo vrsto datoteke, morate narediti tudi optimizacijo slike. Gre za nepopolnost človeških oči. Naše oči ne vidijo majhnih razlik med popolno in nekoliko slabšo kakovostno sliko. Optimizacija pomeni postopek, ko znižamo kakovost slike, dokler rezultat še vedno ni enak za bralce. Te optimizirane slike bodo veliko manjše datoteke kot originalne slike.

Svoje slike lahko optimizirate eno za drugo, vendar obstajajo orodja, ki lahko to naredijo namesto vas, na veliko. Na primer, TinyJPG je spletno orodje za optimizacijo slik JPG ali PNG, kamor lahko dodate do 20 slik z nekaj kliki.

Omenili smo že WP Smushit vtičnik pod odsekom za obvezne vtičnike tega članka, lahko samodejno optimizira vaše slike na vašem mestu WordPress.

Če ste uspešno uporabili zgoraj omenjene 3 korake za obdelavo slik, ste prepričani, da vaše slike ne bodo upočasnile vašega spletnega mesta. Pojdimo na predpomnjenje!

Uporabite vtičnik za predpomnjenje WordPress

Ko se bo vaše spletno mesto razvijalo, boste dobili vse več prometa in morali boste uporabiti več strežniških virov. Ker dodajanje novejših in novejših virov v vaš paket gostovanja stane denar, za zmanjšanje nalaganja strežnika uporabite predpomnjenje. Tako lahko svoje obiskovalce bolje postrežete in vam ne bi smelo plačevati več za gostovanje.

Na trgu je veliko vtičnikov za predpomnjenje, vendar je W3 Total Cache eden najboljših za WordPress. Ponuja napredne možnosti prilagajanja in vaše spletno mesto hitreje:

Predpomnjenje strani

Ko je prikazano vaše spletno mesto, se mnogi elementi generirajo dinamično. To potrebuje nekaj časa in strežniških virov. W3 Total Cache ustvari statično različico vašega spletnega mesta in ga služi svojim obiskovalcem. Potrebuje manj virov in ko nekaj spremeni na vašem spletnem mestu, W3 Total Cache posodobi statično različico s spremembami.

Zmanjševanje

W3 Total Cache lahko pomanjša vaše datoteke CSS, HTML in JavaScript. Iz kode odstrani bele prostore in vse nepotrebne elemente, zato jih je mogoče hitreje naložiti.

Predpomnjenje podatkovne baze

Vtičnik lahko predpomni tudi poizvedbe po zbirki podatkov, tako da bo vaše spletno mesto uporabljalo manj dejanj baze podatkov.

Vse tri omenjene metode je mogoče uporabiti na vaši spletni strani; vendar je predpomnjenje strani tisto, kar uporablja večina spletnih mest. Zmanjševanje kode in predpomnjenje baz podatkov je treba uporabljati previdno in se prepričajte, da vedno ustvarite varnostne kopije datotek in baz podatkov, preden z njimi izvedete kakršna koli dejanja..

Prenesite predpomnilnik W3

Blokirajte neželene obiskovalce

Včasih se zgodi, da vaše občinstvo živi v le nekaj državah ali vsaj ne želite sprejeti obiskov iz nekaterih delov sveta. Možno je tudi, da je vaše spletno mesto pod nenehnim napadom, vir napadov pa je mogoče zaslediti v točno določenih državah ali obsegu IP.

Če želite nezaželenim obiskovalcem prepovedati shranjevanje virov strežnika ali blokirati napade, ki uničujejo vaše spletno mesto, uporabite način blokiranja. Za to obstajajo različne rešitve, na primer urejanje datoteke .htaccess je dobra ideja. Vendar potrebuje strežniško znanje, zato ga je treba paziti, da tudi vaše ciljno občinstvo ne blokira.

Ker uporabljate WordPress, lahko s pomočjo vtičnika naredite seznam prepovedi, eno najboljših sredstev za to nalogo je WP-Ban. Z njim lahko blokirate uporabnike po naslovu IP ali prepovete celotne obsege IP, države ali posrednike.

Prenesite WP Ban

Zaključek

Če ste prispeli v razdelek Zaključek, potem že veste, da lahko veliko stvari upočasni vaše spletno mesto. Zajeli smo vse možne grožnje in dali rešitve, kako se jim izogniti. Ne pozabite uporabljati zgoraj omenjenih elementov, tehnologij in izdelkov, vaše spletno mesto pa bo vedno zdravo in bo hitro služilo vašim obiskovalcem!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map