Rishikimi i hapësirës katror

01.06.2020
Ndërtuesit e faqeve në internet 'Rishikimi i hapësirës katror
0 16 мин.

Squarespace është një krijues në internet i faqes që ka një stil unik, grup karakteristikash dhe ndoshta koleksionin më të mirë të temave të internetit në treg. Ky nuk është lloji i platformës që ju mirëpret me një bollëk karakteristikash të ndërlikuara. Në vend të kësaj, ju do të jeni në gjendje të eksploroni të gjitha shabllonet dhe idetë ndërsa mësoni shumë në proces. Me Squarespace, edhe fillestarët mund të kenë uebfaqe argëtuese për ndërtim.


Siç e përmendëm, ka mjaft shabllone të jashtëzakonshme për të zgjedhur, por lista e veçorive është gjithashtu mjaft mbresëlënëse. Ato kanë çdo tipar që kërkohet për të krijuar një blog modern ose uebfaqe elektronike të tregtisë. Këto përfshijnë mjete për optimizimin e imazhit, mbështetjen e CDN, rritjen e performancës, galeritë, shkronjat falas me cilësi të lartë, funksionalitetet më të larta të dyqaneve në internet, integrimin e mediave sociale dhe shumë më tepër.

Sigurisht, ne nuk po ju themi se nuk mund të gjeni zgjidhje më të lira në internet. Ka shumë platforma shumë të njohura që janë pak më të lira se Squarespace. Sidoqoftë, nëse dëshironi një ndërtues të fuqishëm të uebfaqes që ka shumë për të ofruar përsa i përket dizajnit dhe veçorive, patjetër që duhet ta provoni. Për shembull, ju mund të shkoni përpara dhe të provoni paketën e tyre më të thjeshtë dhe më të lirë të quajtur Plani Personal. Kjo kushton vetëm 12 dollarë në muaj çdo vit ose 14 dollarë nëse paguani çdo muaj nga muaj.

Me këtë plan, ju nuk do të keni qasje në tiparet e e-commerce, kështu që nuk do të keni mundësi të shesni në internet. Ju do të jeni në gjendje të provoni të gjitha tiparet thelbësore dhe Squarespace madje do t’ju japë një domain falas për pajtim. Plani i nivelit tjetër është Plani i Biznesit i cili kushton 18 dollarë nëse faturohet çdo vit ose 26 dollarë nëse mujore. Me këtë, ju do të jeni në gjendje të filloni një dyqan standard online dhe gjithashtu ju lejon të rregulloni JavaScript dhe CSS të faqes tuaj.

Ekzistojnë edhe dy plane të disponueshme posaçërisht për faqet e internetit të eCommerce, përfshirë planet themelore dhe të përparuara të dyqanit në internet. E para kushton 26 dollarë në muaj çdo vit ose 30 dollarë në muaj, ndërsa më e fortë është 40 dollarë nëse faturohet çdo vit dhe 46 dollarë nëse është mujor. Të dyja këto lejojnë klientët tuaj të krijojnë llogari dhe të rimarrin karrocat e tyre të braktisura sa herë që dëshirojnë. Gjithashtu, plani do t’ju japë analitikë të klientit, kontroll të qetë të inventarit dhe shumë më tepër.

Ju mund të provoni Squarespace në çdo kohë duke u regjistruar në provën e tyre 14-ditore dhe nuk kërkon madje as informacione për kartën tuaj të kreditit.

Si funksionon hapësira e katrorit?

Pasi të regjistroheni, udhëtimi do të fillojë me zgjedhjen e modelit tuaj të parë të Squarespace. Ka një përzgjedhje të këndshme të 90 temave për të zgjedhur, secila prej tyre unike dhe shumë e personalizueshme. Ju ose mund t’i renditni sipas kategorive ose thjesht shkruani fjalen dhe i gjeni ato në atë mënyrë. Platforma nuk kërkon që ju të zgjidhni një të tillë menjëherë, thjesht mund t’i shfletoni dhe shikoni të gjitha nëse dëshironi.

Edhe nëse finalizoni një model, nuk ka me të vërtetë rëndësi sepse mund të kaloni në një model tjetër nëse nuk ju pëlqeu. Kur zgjidhni modelin që ju tërheq më së shumti, Squarespace do të vazhdojë me procesin e regjistrimit të llogarisë dhe do të kërkoni emrin dhe adresën tuaj të postës elektronike. Pas futjes së informacionit, do të jeni në gjendje të filloni të punoni në temë në redaktues.

Duke u regjistruar në Squarespace, do të merrni disa email të dobishëm që shpjegojnë disa baza dhe ju çojnë në mësime ku mund të mësoni më shumë. Edhe nëse nuk keni përvojë fare në ndërtimin e faqes në internet, do të jeni në gjendje të kuptoni shpejt se si funksionon shërbimi dhe të filloni ta përdorni atë në mënyrë efektive.

Puna me Redaktorin

Shikoni redaktorin dhe menjëherë mund të shihni që është krijuar me mendjen e përdoruesit të papërvojë. Gjithçka është e paraqitur qartë dhe intuitive në ndërfaqe. Në vend që të shtoni një shirit mjetesh konfuze dhe ton ikonash si shumë platforma të tjera, Squarespace mbush ekranin me një vrojtim aktiv të faqes tuaj dhe një menu me vetëm gjashtë opsione. Këto janë opsionet bazë thelbësore: Faqet, Dizajni, Tregtia, Analitika, Cilësimet dhe Ndihma. Dhe me të vërtetë, do të ishte mjaft e panevojshme të shfaqesh më shumë se kaq në ekranin e Redaktorit.

Ndërsa filloni të eksperimentoni me platformën, do të kuptoni se ka shumë mundësi të fshehura në dispozicion. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të tërheqni ngadalë miun përmes faqes në internet ku po punoni dhe opsionet do të shfaqen. Do t’ju kërkojë ca kohë që të mësoheni me të dhe të zbuloni se si të manipuloni secilin objekt. Ndërsa filloni të kuptoni se si të realizoni çdo detyrë redaktimi, do të kuptoni se sa e fuqishme është kjo metodë në të vërtetë.

Modeli që ju zgjidhni do të ketë disa faqe të përgatitura paraprakisht. Nëse doni të shtoni më shumë, atëherë nuk do të duhet as të shqetësoni ndërtimin e formave të reja. Ka ato të paracaktuar në dispozicion si Galeria, Albumi, Blogu, Ngjarjet, Produktet dhe paraqitjet e Projektit. Sigurisht, ekziston mundësia që të krijoni një plan urbanistik nga e para duke zgjedhur një faqe të zbrazët.

Mos u shqetëso; Sheshi i hapësirës nuk harroi të shtonte widget në ndërtuesin e tyre të internetit. Widgets janë atje, por ato quhen “blloqe të përmbajtjes” në platformë. Këto mund të shtohen duke pozicionuar miun në faqe dhe pasi të shfaqë opsionet, klikoni Edit pastaj Shto. Ka shumë widget në dispozicion në menu. Të gjitha gjërat që shtojnë disa stil dhe funksionalitet shtesë në faqen tuaj të internetit janë në dispozicion në Squarespace. Këto përfshijnë galeritë, hartat, format e embedeve video dhe audio, butonat, imazhet, tekstin e theksuar etj.

Midis të gjitha widget, ka tre prej tyre që vlen veçanërisht të përmenden. E para është një kalendar vendas që mban gjurmët e ngjarjeve të ardhshme që i vendosni sipas datës. Gjëja tjetër interesante është që ju mund të futni tabela, rreshta ose shirita në faqet tuaja të internetit që i bëjnë postimet më interesante për tu lexuar. Ajo që ne gjithashtu duam të përmendim është cloud, i cili mund të jetë një shtesë e dobishme për galerinë, produktet, blogun ose faqen e albumit të faqes suaj të internetit.

Me Squarespace, është më lehtë se kurrë të shtoni përmbajtje nga Instagram, SoundCloud, Twitter, Flickr ose burime të tjera. Lidhja e faqes tuaj në internet me llogaritë tuaja të mediave sociale mund të bëhet duke shtuar ikona dhe butona të ndarë në faqe. Publikimi i përmbajtjes mund të funksionojë në të dy mënyrat, ose automatikisht duke postuar një artikull nga faqja e internetit tuaj Squarespace në një nga llogaritë tuaja të mediave sociale ose duke integruar përmbajtje direkt nga njëra prej tyre.

Imazh, Video dhe Mbështetje Audio

Kur bëhet fjalë për media, Squarespace nuk bie fare pak. Ofron mjaft mbështetje për të gjitha llojet e mediave me shtesa të shumta. Kur shtoni një imazh, ju jeni gjithashtu në gjendje të futni një URL të klikimit në të dhe kjo ju lejon të shtoni një titull të mbivendosur gjithashtu. Mund të ngarkoni imazhe nga makina juaj ose të zgjidhni një cilësi të lartë nga biblioteka e Getty Images ku secila prej tyre kushton vetëm 10 dollarë.

Kur bëhet fjalë për video, mund t’i futni ato nga disa burime. Këto përfshijnë video nga Wistia, Animoto, YouTube ose Vimeo. Squarespace ka shumë karakteristika që e lejojnë atë të rrahë ndërtuesit e tjerë të faqeve të internetit, pasi njëra prej tyre është veçoria tipike e tablove. Ju mund të shtoni ndonjë video dhe të ngarkoni figurën tuaj të personalizuar në të – dhe, natyrisht, mund të shtoni një titull të mbivendosur gjithashtu.

Platforma ju lejon të krijoni një galeri mjaft të gjerë. Pasi të keni zgjedhur një format galerie me karusel, grid ose prezantues, ju do të keni mundësi të ngarkoni dhe shfaqni deri në 250 imazhe ose video. Në varësi të qëllimit, ju mund ta bëni galerinë tuaj një shfaqje shfaqjeje ose të zgjidhni sistemin e sekuencave me butonat e mëparshëm dhe të ardhshëm. Nëse doni të shtoni disa audio në faqe, mund ta bëni duke futur riprodhuesin audio.

Përmbajtja audio mund të jetë një skedar MP3 i ngarkuar nga makina juaj, ose mund të tregoni në URL-në e një kolumbi zanor që ruhet diku tjetër. Nëse ka një tingull zanor në faqen tuaj që vizitorët tuaj veçanërisht pëlqejnë, ata mund të dëshirojnë ta shkarkojnë atë. Squarespace ju lejon të bashkëngjitni një lidhje shkarkimi, duke i lejuar ata të kenë qasje në skedar me një klik të vetëm.

Integrimet e shërbimit në internet e bëjnë aspektin mediatik të platformës edhe më interesante. Ju mund të shtoni një bllok të bukur në faqen tuaj në internet ku përdoruesit mund të kalojnë përmes një liste të plotë për luajtje. Për më tepër, ju mund t’i mbani vizitorët tuaj të azhurnuar në lidhje me përmbajtjen tuaj në Instagram dhe Flickr, duke u treguar atyre postimet e fundit në faqen tuaj automatikisht. Nëse këto karakteristika nuk janë të mjaftueshme, ju mund të përfitoni nga blloku Embed Code i platformës që ju lejon të integroheni me më shumë shërbime në internet. Nëse zgjidhni Planin e Biznesit, madje mund të shtoni skriptet me porosi dhe HTML përmes bllokimit të kodit.

Dyqane online

Dyqanet në internet janë gjithmonë më të komplikuara se çdo kategori tjetër tipike e internetit, nëse doni ta krijoni atë në një ndërtues të faqes në internet. Squarespace u përpoq të thjeshtojë këtë proces sa më shumë që të jetë e mundur, dhe rezultati përfundimtar është më shumë se i kënaqshëm. Shtë e thjeshtë, thjesht krijoni një faqe të re dhe zgjedhni llojin e faqes së Produktit dhe jeni vendosur. Të gjitha llojet e produkteve dhe shërbimeve fizike dhe dixhitale mund të shtohen në secilën faqe.

Këto mund të duken tipare themelore, por fakti është se shumica e platformave të tjera japin mbështetje vetëm për produktet dixhitale nëse blini planet e tyre më të shtrenjta. Pra, kjo është padyshim një pikë e mirë për Squarespace. Për më tepër, ju lehtë mund të jepni të gjitha informacionet në lidhje me produktet tuaja, duke përfshirë përshkrimin, emrin, imazhet, etiketat, kategoritë, gjithçka që i mban ato në rregull dhe i bën ata më të lehtë për t’u gjetur.

Ekziston një seksion që mund të shtoni në faqen e quajtur Informata Shtese, ku mund të futni video, galeri, harta ose ndonjë gjë tjetër që do të zgjeronte informacionin. Ju mund të jepni informacione për madhësinë dhe ngjyrën e secilit produkt, i cili është thelbësor për çdo sit që shet produkte fizike. Sajti do të tregojë vetëm ato produkte që janë në magazinë. Nëse keni një bluzë të mesme në blu dhe të zezë, dhe versionin e madhësisë së saj me gjelbër dhe të kuq, atëherë lehtë mund ta vendosni në mënyrë që klienti të mos përfundojë i hutuar.

Por nuk janë të gjitha; mund të bashkëngjitni edhe më shumë informacione siç janë dimensionet dhe pesha e produktit, të cilat janë variantet kryesore për llogaritjen e kostove të transportit. Pasi të gjitha informacionet janë gati, ju mund ta postoni produktin në cilëndo prej llogarive tuaja në median sociale. Ekzistojnë vetëm tre shërbime të përpunimit të pagesave në dispozicion në Squarespace, duke përfshirë Apple Pay, Stripe dhe PayPal.

Jo një gamë e gjerë opsionesh me siguri, por këto janë në të vërtetë shumë të lehta për tu vendosur. Ndërsa shisni produktet tuaja, plani themelor i Uebfaqit heq 3% të të ardhurave tuaja si tarifë transaksioni. Nëse zgjidhni një nga planet e tyre të Dyqanit Online, nuk do të ketë ndonjë tarifë të tillë.

Mbështetja e klientit në katror

Ju mund të merrni ndihmë nga ekipi i ndihmës Squarespace në çdo kohë duke klikuar butonin Ndihmë në anën e majtë të redaktorit. Sidoqoftë, nuk mund ta gjesh atë opsion në çdo faqe. Nëse dëshironi të jeni në gjendje të qaseni shpejt në mbështetjen e tyre, atëherë është gjithmonë një ide e mirë të shënoni faqet e internetit të tyre të mbështetjes në shfletuesin tuaj. Në rast se ju hasni në probleme, mund t’i hapni dhe t’i kontaktoni menjëherë.

Ndërsa vizitoni faqen e tyre të mbështetjes, një bazë e klientëve të dizajnuar pa probleme do t’ju mirëpresë. Aty mund të gjeni mijëra udhëzues, FAQ, video të dobishme dhe artikuj të thelluar me fotografi. Gjithçka është mjaft e thjeshtë për tu gjetur, pasi temat janë të organizuara në një mënyrë të zoti. Nëse e dini saktësisht se çfarë doni të gjeni, mund të përdorni gjithashtu shiritin e kërkimit.

Nëse nuk e gjetët përgjigjen e pyetjes suaj, mund të shkoni përpara dhe të kontaktoni ekipin e tyre përmes bisedës live. Ju mund të shikoni orarin e tyre të punës në faqen e tyre të internetit. Nëse keni nevojë për ndihmë menjëherë, mund të shkruani një mesazh me email ku mbështetja është e gatshme të përgjigjet rreth orës. Ata kontaktojnë klientët e tyre brenda një ore dhe ofrojnë ndihmë edhe në rastet më të vështira.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector