Да ли је ХостГатор добар за хостовање веб страница ВордПресс?

01.06.2020
Нема категорије 'Да ли је ХостГатор добар за хостовање веб страница ВордПресс?
0 9 мин.

хостгатор-вордпресс-хостинг


ВордПресс је најпопуларнији систем за управљање садржајем који користе власници сајтова широм света. Више од 25% свих веб локација на мрежи данас користи ВордПресс као своју основну платформу.

Због његове популарности, постоји велика вероватноћа да га користите и ви. Откад сте стигли на ову страницу, можда већ имате веб локацију ВордПресс или планирате да је покренете у блиској будућности.

Без обзира која је тачна у вашем случају, вашој веб локацији треба хостинг провајдер да би он радио на мрежи. Али пошто користите ВордПресс као платформу веб локације, морате да потражите хостинг провајдера који је управљао ВордПресс хостингом доступним.

У овом чланку ћемо говорити о једном од најпопуларнијих пружатеља услуга хостинга на свету: ХостГатор. Видећемо да ли је компанија добра у хостовању веб страница ВордПресс. Тачније, покрићу хостове планове који нуде посвећене ВордПресс услуге.

Али пре него што то учинимо, требали бисте знати шта је заправо ВордПресс хостинг. Па, да прво видимо о томе.

Шта је управљани ВордПресс хостинг?

Као што вероватно можете рећи из његовог имена, управљани ВордПресс хостинг је услуга посебно израђена за ВордПресс веб локације. У основи, управљани план хостинга ВП-а може учинити било који ВП веб сајт бржим и ефикаснијим. Како се то постиже?

хостинг-вордпресс хостинг

На пример, план укључује одређене функције и ресурсе који су потребни веб локацији ВП. Много планова нуди аутоматизоване ВП исправке. То значи да када је ново ажурирање ВП-а ван, домаћин ће се аутоматски побринути за ажурирање система. Не морате се о томе уопште бринути.

Исто је иу многим другим аспектима. Главна идеја је да се управљани пакет ВП хостинга брине о свим техничким аспектима покретања ВордПресс-а на вашој веб локацији. Тим за подршку увек је ту да вам помогне, и већина ствари се бави њима од почетка.

Једна од најважнијих ствари коју морате да укључите у управљани ВордПресс план хостинга је могућност да се ВордПресс лако инсталира. Већина компанија то чини пружајући вам функцију названу „инсталирање у једном клику“.

Користећи ово, можете инсталирати ВордПресс дословно једним кликом. Не треба више ништа да се ради, то је тако једноставно.

Међутим, други заузимају другачији приступ овом питању. Постоје извесни хостинг планови који укључују ВордПресс у пакету, али без поступка инсталације од 1 клика. Онда како се сналазе?

У таквом сценарију, када се пријавите за свој хостинг план, ВордПресс ће се аутоматски инсталирати на изабрано име домена. Домаћин ће вас замолити да региструјете нови домен (или га само изаберете ако већ имате неки регистрован код њих), а затим ће сам инсталирати ВордПресс на њега.

У овом случају, не морате ништа да предузмете да би ВордПресс био функционалан. Читавим процесом инсталације управља тим за подршку који стоји иза вашег плана.

Сада када знате шта је управљани ВордПресс план хостинга, наставићемо и разговарати о ХостГатор-овим ВордПресс хостинг услугама. Покрићу сваки засебно, тако да ћете лакше знати који је најбољи за ваше личне потребе.

Једно је сигурно: ХостГатор може бити једна од ваших најбољих одлука да угостите веб страницу ВордПресс. Они су глобално позната компанија која нуди поуздане услуге.

ХостГатор ВордПресс хостинг

хостгатор-вордпресс-цлоуд-хостинг-планови

ХостГатор

Као што вероватно већ знате, многи хостинг сервиси су подељени у више различитих планова како би покрили све врсте очекивања. Исто важи и за услугу хостинга ВордПресс-а ХостГатор-а.

1. Стартер план

Ово је најјефтинији план који ХостГатор нуди. Можете је добити месечно 5,95 долара. Многи конкуренти цене својих услуга ВордПресс хостинга много су виши од овога. Дакле, добро је знати да ХостГатор нуди ВП хостинг за прихватљиве цене.

Овај план ће вам пружити могућност да на вашем налогу будете 1 веб страница ВордПресс. Будући да је почетни план, не можете заиста очекивати више веб локација на једном налогу. Упркос томе, пружиће све што је потребно за ефикасно управљање веб страницом ВордПресс.

На пример, веб локација ће лако примити 100.000 посетилаца месечно. Ово је прилично велик број, што значи да ће чак и успостављенија локација добро функционирати користећи овај план.

ХостГатор такође нуди 1ГБ простора за складиштење за прављење редовитих резервних копија. Такође, у план је додан и ССЛ сертификат. На ово је веома важно пазити у било којем хостинг програму, посебно на веб страницама ВордПресс.

ССЛ сертификат ће осигурати да ваша веб локација остане сигурна док је посетилац користи. Сви подаци које корисник пошаље или прими биће шифрирани. На овај начин нико између посетиоца и одредишног сервера не сме приступити тим подацима (на пример информације о кредитној картици).

За почетак са планом, ХостГатор вам такође даје прилику да слободно пребаците већ постојећу веб страницу на овај хостинг план. Дакле, ако имате веб локацију којој је потребан наменски ВордПресс хостинг, можете је лако пренети у ХостГатор без икаквог наплате.

Простор за складиштење и пропусни опсег су неограничени, тако да можете направити веб локацију тако сложену колико желите. Наравно, хардвер који се користи за чување података израђен је од савремених ССД драјвова, уместо традиционалних ХДД-ова. Ови нови дискови учиниће вашу веб локацију много бржом приликом учитавања у прегледачу.

Морам напоменути да ХостГатор такође укључује 100 УСД бесплатних Гоогле Ад Цредитс. Они се могу користити за тржиште ваше веб локације помоћу Гоогле Адвордс. На мрежи ћете бити примећени брже, а почетак стварања публике биће много једноставнији.

2. Стандардни план

Овај план кошта нешто више од претходног, 7,95 УСД месечно. То је слично ономе раније, али постоје неке разлике због додатних карактеристика и ресурса.

На пример, сада можете да сместите 2 веб локације на једном налогу. У основи, ваш радни простор је удвостручен овом функцијом. За хостинг 2 веб локације, ХостГатор вам омогућава да пребаците 2 сопствена, ако желите. Ово је бесплатно, наравно.

Месечни саобраћај на сајту такође је повећан на 200.000 посетилаца. Вреди напоменути да је овај број просечан. Дакле, можете ићи још више, ако ваше веб локације то могу.

Сваки злонамерни софтвер који примети платформа или тим за подршку аутоматски се уклања. Не морате бринути о томе да своју веб локацију очистите од вируса или другог злонамерног софтвера. Бек тим је увек ту за такве ситуације.

3. Бизнис план

Ово је трећи ВордПресс план хостинга. Кошта месечно 9,95 УСД. Да, то је најскупље, али заиста вреди надоградње за некога коме треба још више ресурса.

То је зато што план може угостити 3 веб локације помоћу вашег једног налога. Пренос 3 веб локације на ХостГатор користећи овај план је бесплатан као што сте до сада очекивали.

Али колико је посетилаца дозвољено за овај план? Просечан број је 500.000 / месечно. Да, тачно је: 500 000 посетилаца месечно. Дакле, без обзира колико је ваша ВордПресс веб локација, овај план се сигурно може носити са тим.

План даје 3 ГБ простора за складиштење за прављење дневних копија свих датотека. На овај начин, чак и у најгорем сценарију, можете вратити локацију на претходну верзију са само неколико кликова.

Вреди приметити да је релативна моћ обраде 5к у поређењу са претходна 2 плана. То значи да се сваки процес везан за вашу веб локацију и услугу хостинга може обавити и до 5 пута брже. Овај број ће такође позитивно утицати на брзину учитавања било ког вебсајта који користи план.

Сада када смо разговарали о сва три ВордПресс планова за хостинг, можете да направите себи прилично добру идеју, ако би ХостГатор могао да управља потребама вашег вебсајта. Вероватни одговор је да.

Чак и ако имате добро успостављену веб страницу, са хиљадама дневних посетилаца, трећи план који смо управо покренули лако је изаћи на крај.

Зашто одабрати ХостГатор-ов ВордПресс хостинг?

Један од главних разлога зашто бисте ХостГатор требали угостити своје ВордПресс странице је: мрежна подршка.

Тим за подршку у ХостГатору један је од најбољих у овом послу. Врло брзо одговарају на захтев купца. Обично вам није потребно да чекате више од неколико минута да бисте одговорили на питање. И оне су такође ефикасне, јер вам у најкраћем времену нуде најбоље могуће решење.

Њихов тим за подршку оспособљен је за руковање упитима везаним за хостинг и ВордПресс.

Да ли је адреса е-поште укључена у ХостГатор ВордПресс хостинг?

Да, е-пошта је укључена у сваки ВордПресс план хостинга на ХостГатор-у. У ствари, можете да креирате онолико налога за е-пошту колико желите за своју веб локацију, попут наме@вебсите.цом – нема ограничења у броју адреса е-поште коју можете да креирате на ХостГатор-овим ВордПресс плановима за хостинг.

Предности ХостГатор-овог ВордПресс хостинга преко заједничких планова

Заједнички хостинг одличан је за мале ВордПресс блогове и веб странице. Међутим, ако ваша веб локација прими пуно промета дневно (више од 1.000), дељено хостирање једноставно неће бити довољно. Иако вам неки дељени планови на ХостГатор-у омогућавају да домаћините више веб локација и немате ограничење пропусне ширине и употребе дисковног простора, ресурси су веома ограничени.

ВордПресс хостинг планови дизајнирани су тако да подрже већи промет. ХостГатор користи технологију хостинга облака у својим ВордПресс плановима за хостинг, који могу да се носе са великим падовима промета тако што додељују ресурсе сервера на бољи начин. Иако ћете већину саобраћаја на веб локацији примити за кратко време, ваша веб локација ће несметано радити током дана. На дељеном хостингу то није могуће.

Пренос веб страница ХостГатор ВордПресс

Ако ваш тренутни веб домаћин више није довољан за ваше веб странице, али немате много знања о преношењу веб локација, у ХостГатор-у можете затражити помоћ. Тим ХостГатора бесплатно ће пренети до 3 ВордПресс локације са вашег старог домаћина на њихове сервере.

Они ће извршити преносе на веб локацији на професионалан начин да ваши посетиоци неће доживети прекиде.

Да ли је ВордПресс хостинг вредан додатних трошкова?

Ако зарађујете новац са своје веб странице, вероватно си можете приуштити плаћање додатних трошкова за управљани ВордПресс хостинг. Ако приход ваше веб странице лако покрије трошкове хостинга, онда је дефинитивно вредно надоградње са дељеног на управљани ВордПресс домаћин.

Дугорочно ће се исплатити, јер ће ваша веб локација бити бржа, имати бољу сигурност и продужење рада. Хостинг плаћа важну улогу у успјеху веб странице. Иако бисте требали започети с плановима ниског нивоа и надоградити када вам требају више перформанси и могућности.

Закључак

Све у свему, ХостГатор је дефинитивно способан да угости веб локацију са ВордПрессом. Као што видите из горе поменутих планова, чак и други веб сајтови се лако одржавају са 2. и 3. планом.

Није важно да ли тек почињете са новом веб страницом или већ поседујете велику и популарну веб локацију. ХостГатор може поднијети и једно и друго. Наравно, за почетак се препоручује први план.

Али ако планирате да се проширите касније или већ имате велику локацију, пређите на други или трећи план. Само добро размислите о својим потребама и изаберите у складу са тим. Нећете бити разочарани овом услугом ВордПресс хостинга.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector